Grieks schuldenakkoord leidt vooral tot verdeeldheid

Screenshot_32

(Door: “trias politica”)

Na het op de valreep gesloten akkoord tussen de Grieken en hun crediteuren heerst overal controverse. Binnen de trojka, maar ook tussen de eurolanden. Een patstelling dreigt.

De nacht van 12 op 13 juli 2015 zou wel eens van historische betekenis kunnen zijn, schrijft de voormalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken en vice-bondskanselier Joschka Fischer. Het is de  nacht waarin een marathonvergadering van zeventien uur resulteerde in een akkoord over een derde bail out voor Griekenland. Over de modaliteiten en achtergronden van die deal is op FTM al veel gepubliceerd, hier en hier bijvoorbeeld. Maar wat zijn de consequenties van deze uiterst moeizaam behaalde deal voor de interne Europese verhoudingen?

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, ECB, euro, Eurocrisis, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

4 reacties op Grieks schuldenakkoord leidt vooral tot verdeeldheid

  1. aquarius4422 zegt:

    Blijf maar trekken aan een dood paard, de belastingbetalers draaien er wel voor op.

    Like

  2. Idefix zegt:

    Verdeeldheid is toch wat Brussel wil ? Het gepeupel bestempeld ,zonder te beseffen dat zij wel eens de volgende kunnen zijn ,de Grieken al als profiteurs,…En de elite (niet enkel de Griekse) gaat er met de centjes vandoor

    Like

Plaats een reactie