Rudi Rotthier over islam en Israël

Screenshot_36

Rudi Rotthier

(Door: Martien Pennings)

“Zo erg kan de Arabische wereld toch niet zijn, dacht Rudi Rotthier (46). Vlak na 11 september ergerde de Vlaamse reisschrijver zich aan het stereotiepe beeld van moslims in de westerse pers. ‘Ik dacht: wij doen moslims onrecht aan, wij diaboliseren hen.’ En daarom ging hij op reis: om te bewijzen dat niet alle moslims agressief of onderdrukt zijn. Om het beeld van dé moslim en dé islam te versplinteren en te vermenselijken. Gedurende 13 maanden trok hij door 14 moslimlanden, waaronder Marokko, Egypte, Tunesië, Syrië en de Golfstaten. En dat, vertelt Rotthier, ‘was niet de beste ervaring in mijn leven. De realiteit was erger dan ik verwacht had’.”

Lees verder

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

16 reacties op Rudi Rotthier over islam en Israël

 1. ildiko zegt:

  Alle normale mensen denken hetzelfde en zeggen hetzelfde precies wat Wilders al jaren roept.
  Grenzen sluiten, stop de verdere islamisering van Nederland.!!!!

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Elsevier:

  Elsevier nummer 32, 8 augustus 2015

  In Zandvoort werd 75 jaar geleden de synagoge verwoest. Dit luidde het einde in van een bloeiende Joodse gemeenschap.
  Het is slim bekeken van het Zandvoorts Museum. Om toeristen te lokken die van het strand zijn weggeregend of weggewaaid, heeft het een tentoonstelling georganiseerd over de internationaal beroemdste Nederlandse vrouw aller tijden (die eigenlijk een Duitse was): Anne Frank.
  Groots mag de expositie niet worden genoemd. Het gaat om zes foto’s in de gang van het museum van een met haar familie in Zandvoort vakantie vierende Anne.
  Dat de familie Frank graag de Noord¬-Hollandse badplaats bezocht, hoeft geen verbazing te wekken. Zandvoort is al lang een populaire bestemming voor Amsterdammers. Bovendien kende het stadje voor de Tweede Wereldoorlog een bloeiende Joodse gemeenschap. Gesproken werd van Mokum aan Zee.
  Tegelijkertijd scoorde de NSB in Zandvoort bijzonder goed. Bij de verkiezingen in 1935 ging ruim 23 procent van de stemmen naar de partij van Anton Mussert, terwijl het landelijk gemiddelde 8 procent was. Het antisemitisme zou tot een dramatische gebeurtenis in augustus 1940 leiden.
  Magneet

  Donderdag 17 augustus 1922 was nog een feestelijke dag voor de Joden in Zandvoort: een nieuwe synagoge werd ingewijd. Het was een stap in een voorspoedig verlopend emancipatieproces. Dit staat uitgebreid beschreven in Joods Zandvoort (Uitgeverij Boekencentrum), een fraai geïllustreerd boek van ¬dominee Teunard van der Linden.
  Het begon met de drie Joodse broers Gustav, Julius en Moritz Eltzbacher. De Duitsers legden eind negentiende eeuw een spoorlijn aan die Zandvoort goed bereikbaar maakte. De badplaats bloeide op en werkte vooral als een magneet op ondernemende Amsterdamse Joden, die zich ook sociaal en religieus ontplooiden.

  Maar in de nacht van 4 op 5 augustus 1940 werd hun trots, de synagoge, opgeblazen. De daders zijn nooit bekend geworden. Waarschijnlijk waren het NSB’ers. Maar de aanslag was zo verwoestend, legt Van der Linden uit, dat zij hulp moeten hebben gehad van de Duitse bezetter.
  Het was het begin van het einde. Na allerlei discriminerende maatregelen werden alle Joden in maart 1942 afgevoerd. Zandvoort was officieel ‘Jodenvrij’.

  Jaloezie
  Een interessante vraag is waarom juist in Mokum aan Zee het antisemitisme welig tierde. Het economische succes van de Joden vormt een deel van de verklaring. Toen de crisis in de jaren dertig toesloeg en de werkloosheid groeide, werkte de florerende handel van Joodse ondernemers jaloezie en rancune in de hand.

  Daar kwam bij dat Zandvoort toen al in trek was bij Duitsers. Bij toeristen, maar ook bij Mädel die in hotels of als hulp in de huishouding gingen werken. Verder manifesteerden zich er Duitsers als de rijke bankier baron Eduard von der Heydt, een NSDAP-lid dat veel onroerend goed bezat in Zandvoort. Zij droegen bij aan de verspreiding van het kwalijke gedachtegoed dat in hun heimat opkwam.
  Niet dat het antisemitisme louter nazi¬-import was. Van der Linden citeert een schimpgedicht over Zandvoort uit 1881: ‘Wij hebben hier, o grote goden/ een rijk aquarium vol joden./ De zee die vroeger helder was,/ is thans één grote modderplas.’
  Zulke geluiden droegen bij aan een geestelijk klimaat waarin de vernietiging van de synagoge paste. Aan het gebouw in de Dr. Joh. G. Mezgerstraat herinnert nu slechts een plaquette.

  Like

 3. Hans zegt:

  Ik ging met mijn vriendin naar Egypte.
  1988
  Cairo, Luxor, Aswan, Suez.
  Cairo, vrouwen in spijkerbroek en minirok.
  Luxor, half hoofddoek, half modern.
  Suez, hoofddoek.
  Toen we de zee in liepen bij Suez en elkaar omhelsden kwam er een grote boerenjongen achter ons de zee in en trok ons uit elkaar. Allah dit en Allah dat.
  Ik greep zijn hand en zette zoveel kracht dat ie op zijn knieen ging, ik kneep door tot het kraakte. “If you touch my girl again I’ll put you under.”
  Die was weg. Op het stand kreeg hij ook op zijn sodemieter van zijn vader.
  Maar enfin, toen begon het al.
  Nu, een paar decennia later is het land streng islamitisch en arm.
  Overal waar de islam de overhand krijgt is het voorbij.
  De islam moet verboden worden.
  Period.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja….Zij het dan, dat het land momenteel wèl door Al-Sisi bestuurd wordt. Dat is toch weer een graadje minder erg dan door de moslimbroederschap!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Dan heeft U geboft in 1988, voor hetzelfde was de vader de boerenpummel te hulp geschoten en was U “de-klos” geweest.
   ACHTERLIJKER VOLK IS ER NIET
   Ik las hier net in de krant……….

   Met den dood bedreigd om een stukje “on-gecertificeerd” niet hallal Paté.
   Uit de Krant: “Faits divers”.
   Mercredi 1er juillet – Toulouse.
   /////////
   Een vrouw had haar “ex” uitgenodigd voor de lunch. Als “tegenprestatie” ontving zij een uitbarsting van woede.
   HET MOTIEF: Ze gaf hem een paté te eten, die niet halal was.
   De ex van de vrouw, 59 jaar oud, had zelf een paté meegebracht. Maar de gastvrouw gaf hem er een te eten ( die ze zelf al had ), die niet halal was.
   [ toen meneer daar dus achter kwam, liet hij een forse “scheet” en begon de kamer “kort-en-klein” te slaan: alles ging eraan, de meubelen,de magnetron, lampen en kleren.
   Daarna pakte hij een mes en bedreigde zijn “vriendin” !
   Nu ga je ,t meemaken, je zult ervoor bloeden, ik rijg je aan ,t mes.
   Ik ben helemaal niet bang om weer naar de gevangenis te gaan, zei de achterlijke idioot er achteraan.
   Ze slaagde erin te vluchten en waarschuwde de gardien.
   De man werd gearresteerd.

   Like

 4. “Zij zijn uitverkoren, zij moeten groots zijn. En ze zijn er belabberd aan toe.”

  Dit is een heel groot, nog niet erkend probleem, binnen de islam en haar volgers.
  Volgens de leer zijn de volgers van de islam de mensen die allah het meeste behagen.
  Ze bidden 5 keer per dag, vasten en volgen zijn wetten nauwkeurig op.
  Maar ondanks dat ‘bruinwerken’ blijven ze maar leven in diepe ellende.
  En dat klopt dus helemaal niet met de leer van mohammed die stelt; Een moslim die goed doet, zal goed ontvangen van allah.

  -Vergelijk dat maar eens met de leer van Yeshua; Wie Hem volgt (goed doet) zal vervolgd worden om Zijn Naam. Daar zit helemaal geen belofte in dat als men dat doet (goed doet), zij het hier op aarde ook goed zullen hebben. Kijk maar eens naar de gebieden waar het Christendom is ontstaan.-

  Het wil er maar niet in bij de moslims dat hun god allah nog nooit ene reet gedaan heeft voor hun.
  Zelfs het vonnis over de kuffars moeten ze zelf nog voltrekken.
  Zelfs voor dat ‘genot’ komt hij nog niet van zijn troon.
  En dat alles ondanks de leer leert dat allah elke dag weer zo laat gaan dat de moslims het beste af zijn (dinn).

  Het is niet zo raar dat die moslims zo gefrustreerd zijn. Zij hangen een god aan die helemaal niet zoveel macht heeft. Zij hebben hem die ‘almacht’ gegeven maar in wezen heeft hij maar beperkte macht.
  In de islam is allah de almachtiger maar toch moeten de volgers zelf alles doen.
  Dat strookt niet en komt vroeg of laat tot uiting.

  Zie…….

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Nou ja, laten we eerlijk zijn:
  Deze man was wel zo objectief om niet alleen in zich op te nemen wat hij wóu zien en dat is positief!
  Dat kunnen figuren als Dolle Dries, Gekke Gretta en het Molenpaard Meulenbelt hem bepaald niet nazeggen. Ook díe zijn er geweest. Ha ha, ja, waarvoor? Om te zien, wat ze wílden zien!

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Als je 5 x per dag moet bidden, een maand moet vasten, blijft er weinig tijd over om te werken…

  Like

 7. Ad de Koning zegt:

  Goed dat iemand naar die landen is geweest om te constateren dat het nog veel erger is dan de mensen hier denken. Ik hoef niet naar die landen om te weten dat het daar onleefbaar is en dat de islam verboden zou moeten worden, als mensen de islam aan willen hangen moeten ze maar naar een islamitisch land gaan, kijken hoe het bevalt.

  Like

 8. Jan zegt:

  Hij heeft ten minste zijn lesje geleerd en er consequenties aan verbonden itt menig ander.

  Like

 9. Thoth zegt:

  Met deze sombere conclusie besluit ‘De koranroute’, het vuistdikke reisverslag waarvoor Rotthier afgelopen vrijdag de Bob den Uyl Prijs ontving.(..)

  Goed. Nu maar hopen dat ook de SP, PvdA, D’66 en GL het ook gaan lezen. Misschien komen ze dan nog ergens terecht.

  Like

 10. Driek zegt:

  Thoth zegt: Goed. Nu maar hopen dat ook de SP, PvdA, D’66 en GL het ook gaan lezen. Misschien komen ze dan nog ergens terecht.

  Nu, beste Thoth, die mensen lezen geen boeken, anders waren ze er allang achter gekomen dat die hele islam een verderfelijke ideologie is. Dan hadden ze al veel eerder de koran wel gelezen. En U denkt toch niet werkelijk dat een figuur als Alexander Pechtold, of één van die andere leidende bloedzuigers, die de islam omarmen als zijnde zaligmakend, dat die nitwits met hun neus in een boek zitten? Ben je mal, die mensen hebben hun eigen wereld gecreëerd, die willen helemaal niet weten wat er in dat ‘Boek der Verschrikking’ staat geschreven. Die lui lezen alleen het hoognodige, dingen die ze kunnen gebruiken om ons nog dieper in de put te werken.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Zou dit ook bij de KLM zijn ?
  ( Uit de Franse media ……)

  Wat voor koers gaat Air France varen=vliegen ?
  Hebben zij een probleem met de Joden ?
  Ze hebben Israël van hun kaarten gewist…
  ……….
  Deze foto is genomen op een vlucht van Los Angelos / Tel Aviv, met tussenlanding Paris.
  Air France heeft Israël en Tel Aviv van z,n “interactieve”kaarten gewist om aan te geven dat het land niet legaal mag bestaan ? integenstelling tot Cisjordanië en de Gaza-strip.
  EN BELANGRIJK: Tel Aviv is een van hun bestemmingen.
  Aan de andere kant: Cisjordanië ( West Bank ) en de Gaza-strip worden niet door de maatschappij aan gedaan en het zijn geen Staten.

  Like

 12. Frerik zegt:

  Iedereen die eerlijk gaat onderzoeken, komt uit op wat deze man heeft ontdekt. Een eerlijke man dus en die hebben we niet in onze huidige regering.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Ik geloof dat heel lang geleden de Belgische TV hier een documentaire van heeft uitgezonden.
  Ik heb toen gedeelten gezien. Ik meen me te herinneren dat z,n einddoel Mecca was.
  Hij is vroegtijdig gestopt. Zal toch wel geweten hebben dat je als “ongelovige-Christen-hond” niet die “heilige” stad inmag.
  Enfin hij is eerder met de route gestopt.
  Zijn verwijzing naar elke dag wel iemand die zich beklaagde over de Joden !
  Zoals NL-ers als ze per ongeluk
  met een hamer op hun vingers slaan, GVD zeggen ( wordt door buitenlanders heeeeeel vreemd gevonden, onheil over jezelf afroepen ), hebben die arabs een uitdrukking als hen iets dergelijks overkomt.
  Maar dan is er de uitdrukking:”dat komt door die verdomde Joden”[ ook al hebben ze nog nooit een Jood gezien ].
  Wat die verveling betreft ? Wat wil je ! Nergens vertier, jongeren mogen de andere sexe niet ontmoeten, een man mag nog niet naar een andere vrouw kijken, LAAT STAAN haar aanspreken in die verdomde zwarte vermomming.
  Dan klinkt er 5 maal daags dat gejammer uit die minaretten en spoeden ze zich naar huis of mosque en hoor je overal die metalen rolluiken omlaag gaan.
  Als je dan net in een z.g.n. Restaurant zit, moet je als-de-wie-de-weerga maken dat je wegkomt en vooral niet lachen of spottend doen als ze (soms hele horden tegelijk ) languit op straat liggen om ,t dagelijkse gebed te doen.
  WAT ZOUDEN ZE EIGENLIJK PREVELEN.?
  Op dat moslim-vloeken wil ik nog zeggen dat er te pas en te onpas het gezegde:”inshallah”wordt gebruikt”. [ als alah het wil ! ]
  dus alles wordt op al-lah afgeschoven.
  In de Z-Amerikaanse, nog erg Katholieke landen, werd vroeger ook iets dergelijks gezegd:”Que Dios querre” als God het wil.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s