PVV wil onmiddellijke stopzetting windmolenplannen kabinet

PVV rood wit blauw

De PVV heeft geschokt gereageerd op het bericht dat windturbineparken tot 80% minder energie opleveren. PVV-kamerlid Barry Madlener: “De PVV heeft zich altijd verzet tegen het plaatsen van windturbines. En met dit onderzoek krijgt de PVV helemaal gelijk. Windenergie is duur en onrendabel, bovendien verpesten de windturbines het landschap.” De PVV wil daarom met onmiddellijke ingang alle windmolenprojecten stoppen, zolang niet duidelijk is wat de opbrengsten zijn.

Vragen van dhr. Madlener en mevr. Klever (beiden PVV) aan de minister van Infrastructuur en Milieu en de minister van Economische Zaken over het bericht dat windmolenparken op zee 80% minder energie opleveren:

1.) Bent u bekend met onderstaand bericht? (*)

2.) Deelt u de bevindingen van onderzoeker Lee Miller dat windturbineparken minder zullen opwekken dan iedereen nu aanneemt? Zo nee, waarom niet?

3.) Wat betekenen deze nieuwe inzichten in de verstrekte subsidieverlening en wat is de werkelijke kostprijs van windenergie? Kunt u hierin een onderscheid maken tussen windturbines op land en op zee. Zo nee, waarom niet?

4.) Bent u bereid om alle windmolenplannen meteen stop te zetten en de kosten en opbrengsten opnieuw te berekenen? Zo nee, waarom niet?

(*) www.bnr.nl

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Graaien, Hypocrisie, klimaat, Linkse Kerk, Milieu, Nederland, Overheid, PVV, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op PVV wil onmiddellijke stopzetting windmolenplannen kabinet

 1. SeeMore zegt:

  Kom op mensen. Geen stokken tussen de spaken van het “milieu paradepaardje” gaan lopen steken. De vele miljarden zijn al lang en breed toegezegd aan alle vrienden en bekenden in “het circuit”. De “No Way Back” (wurg-)contracten zijn dusdanig gehaaid opgesteld; dat opzeggen bijna evenveel gaat kosten als doorgaan. Beproefde constructie om stompzinnig te kunnen doordouwen. Credo luidt: Na ons de zondvloed.

  Like

 2. janchik zegt:

  Bekijk en lees ook dit eens, het leugen en bedrog, ter eigener verrijking, spelletje van Mr. Al Gore die dankzij de alles en iedereen gelovende linkse gutmensch schat, en schat hemeltje rijk is geworden met zijn Inconvenient Truth, weerlegt door NASA wetenschappers.
  https://w3.newsmax.com/General/RWL/LP/RWL-Dark-Winter-2?ns_mail_uid=60087226&ns_mail_job=1633104_08252015&s=al&dkt_nbr=gfwidytz

  Indien u het Engels niet goed beheerst kunt u het via Google vertalen.

  Like

 3. OphEUffen zegt:

  Een verschrikte reactie op de waarheid is onnodig. Gezond verstand is helaas niet een ieder gegeven.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  We weten al jaren dat windmolens het zogenaamde “milieu paradepaardje” een doodlopende weg is.
  De enorme kosten van onderhoud (zeker op zee, een schip +bemanning + 2 monteurs halen en brengen) en dan nog de lage stroom opbrengst maken het tot over de balk smijten van gemeenschapsgeld, alleen om de milieugekkies tevreden te houden !!
  Waanzin !!

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Verdorie, er valt voor de rood/groenen juist zo veel te verdienen aan ‘het milieu’!
  Dat moet uiteraard wél zo blijven!

  Like

 6. Doc zegt:

  Frik (jaap) heeft het al jaren geleden voorgerekend.

  Na de grap van windmolen park op noordzee gaat uwe elektrieke rekening gewoon gemiddeld met 100 euro omhoog.(per maand),,,,, nee niet per jaar daar doen ze het niet voor!

  Daar krijgt u nog geen ene meter stroom voor maar betaald dat park af!

  Pas daarna krijgt u de ECHTE rekening!

  Ondertussen is de US of A de grootste leverancier van olie geworden.

  …….het hoort allemaal bij het spelletje…

  Like

 7. Frank zegt:

  Het is algemeen bekend: windmolens draaien niet op wind maar op subsidie!

  Like

 8. Qvic zegt:

  Met een simpel reken sommetje kom je er al makkelijk achter dat het waanzin is. Want het maximale rendement is maar 59% haalbaar, ongeacht het aantal wieken. Tevens wordt er bij de berekening er vanuit gegaan dat het 24/7 windkracht 7 waait, want dat is de ideale windsnelheid bij een 3-wieks molen. Deze windsnelheden komen niet eens voor in het binnenland, daar de molens bij windkracht 3 of lager zelfs stroom van het net gebruiken om te kunnen draaien. Bij windkracht 5 heb je nog maar de helft van je capaciteit. Hier praten we nog over één enkele molen, maar als er meerdere staan bij elkaar met een onderlinge afstand van 200 meter van elkaar ontvangt alleen de voorste 100% van de wind en de tweede rij nog maar 41% theoretisch, ook als ze naast elkaar staan op de voorste rij nog maar amper 70% omdat je last krijgt van val winden. Niet voor niets worden de wieken steeds groter/langer, want hoe grotere oppervlakte van de cirkel waar de wieken draaien, hoe meer capaciteit het oplevert volgens de berekening. Opbrengsten worden heel schijnheilig gepresenteerd met het aantal huishoudens, want er wordt nog steeds er vanuit gegaan dat een huishouden, maar 3000 à 3500kW/jaar verbruikt (waar de meesten toch gauw op het dubbele uitkomt). Dus met een theoretische opbrengsten van 24/7 bij windkracht 7 en het relatieve lage verbruik in kW/jaar per huishouden verkrijg je toch een leuke uitkomsten. Maar deze molens kunnen onmogelijk voor de zware industrie ingezet worden, want die gebruiken een veelvoud van het vermogen van de molens. Zoals een gieterij met een verbruik van 60 gW/jaar.

  Ook het fabeltje van dat het tegen de opwarming van de aarde zou zijn, want door deze molens ontstaat er turbulentie in de lucht en turbulentie zorgt dat de windsnelheden juist worden geminimaliseerd. Wat resulteert in een opwarming van de omgeving van die molens. Bij Urk is er al 1 graad Celsius verhoging gemeten. Het IPCC verkondigen dat de opwarming van de aarde niet meer dan 2 graden Celsius mogen bedragen, dus dan moeten we zeker geen windmolens willen plaatsen. Maar het schijnt dat alles wat je juist moet vermijden om een economie ten gronden wil richten, dat dat juist bewust gedaan wordt. Wat wij de linkse kerk noemen, deze mensen denken alleen met hun rechterhersenhelft, want daar komt geen lange termijn visie in voor en zien enkel en alles te rooskleurig in, zonder erbij zelf na te denken. De rechterhersenhelft staat ook voor de droomwereld. Waar iedereen in een Utopia kan leven.

  Like

 9. Q zegt:

  Deze ‘nieuwe cijfers’ zijn gewoon ouwe koek.
  Het gaat om cijfers die al minstens 15 jaar bekend zijn.
  Het enige nieuws is dat verantwoordelijken die deze cijfers al 15 jaar achterhouden, ontkennen, en onder het tapijt proberen te vegen het daar steeds moeillijker mee krijgen.

  Zo rond 2030 zullen we dan wel te horen dat de 40% kostprijsverlaging die de minister aan de windstroomproducenten per decreet heeft opgelegd waarschijnlijk niet gehaald zal worden.
  Dit was het nieuws, goedenavond.

  Like

 10. Edjan zegt:

  HOERA!!!
  Even geen windmolens op zee!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24910638/__Kamp_clasht_met_Senaat__.html

  Zoals u weet, staan de windmolens in het evangelie van de linkse kerk nog bóven de moslims. Hoewel? De laatste dagen twijfel ik wel eens. Staan de moslims niet boven alles en iedereen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s