‘IS-strijders blazen triomfboog Palmyra op’

Screenshot_1

Archieffoto van de triomfboog in Palmyra

Extremisten van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben de triomfboog in de historische stad Palmyra opgeblazen. Dat was een belangrijk monument in de 2.000 jaar oude Syrische stad. Het hoofd van de oudheidkundige dienst, Maamoun Abulkarim, heeft de verwoesting zondag bevestigd aan persbureau Reuters.

De boog is een van de vele ruïnes van de stad, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische plaatsen in het Midden-Oosten. Palmyra staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn talloze tempels, zuilenrijen, badhuizen, theaters en siergraven, voornamelijk uit de Romeinse periode. De uitgestrekte ruïnes waren voor de burgeroorlog in Syrië in 2011 uitbrak de belangrijkste toeristische trekpleister van het land.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, ISIS, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Syrië. Bookmark de permalink .

17 reacties op ‘IS-strijders blazen triomfboog Palmyra op’

 1. manna zegt:

  EJ: opiniestuk rob hoogland:
  _
  Beangstigend

  Dertien zetels voorsprong nu, voor ons Geert: de PVV 33, VVD en CDA ieder twintig.
  Ik twitter de peiling van Maurice de Hond rond, voorzien van het commentaar: „Raar hè, met dit asielbeleid.”
  Het levert me commentaar op vanuit Wegkijkistan, vroeger ook wel bekend als het Mediapark.
  „Ja, ik vind het oprecht raar en beangstigend”, laat Jaap Friso weten.
  Pietje-petje-pavlov, denk ik meteen.
  Jaap is, onder andere, communicatieadviseur van een combinatie van omroepen die ooit werden opgericht om de leer van het christendom te verspreiden, inmiddels van God los zijn maar nog altijd de neiging hebben om continu de andere wang toe te keren: KRO/NCRV.
  Typerend dat Jaap de term ’beangstigend’ bezigde.
  Ik noemde zijn functie, omdat ik me niet kan voorstellen dat een communicatieadviseur zo reageert. Mijn tweet was geen steunverklaring aan Geert Wilders. Dat zeg ik er toch maar weer even bij, zucht. Ik verspreidde slechts een nieuwtje en voegde dat commentaar eraan toe omdat ik meen te weten wat iedereen zou moeten weten die de maatschappij beroepshalve dient te doorgronden, waartoe ik zeker ook communicatieadviseurs reken: dat steeds meer Nederlanders zich zorgen maken over de exodus die richting Europa op gang is gekomen. Daar wordt, vinden ze terecht, door onze politici niet adequaat op gereageerd. En dus zoeken ze in toenemende mate onderdak bij de enige politieke stroming die (te) luid en duidelijk op de negatieve gevolgen van deze enorme toestroom wijst.
  Weet je wat, ik gooi er eens een metafoortje in.
  Ze dwalen door een land genaamd Electoralië, die mensen. Ze worden plots overvallen door noodweer, vergelijkbaar met dat van zaterdagavond aan de Côte d’Azur. Ze zoeken een plek die bescherming biedt. Ze kloppen overal vergeefs aan, behalve bij dat ene bouwvallige schuurtje vol gaten en kieren. En dus gaan ze, ondanks de lekkages, daar maar schuilen. Waar moeten ze anders heen?
  Dat schuurtje, dat is de PVV.
  Meer en meer verdringen de berichten over het antisemitisme onder veel vluchtelingen, over hun ideeën over homo’s en de man-vrouwverhouding, over de agressie tegen christenen en de verkrachtingen in de Europese opvangkampen, over het hier en daar invoeren van de sharia aldaar, over hun weigering om bijvoorbeeld in de noodopvang Heumensoord te verblijven, over hun leugenachtige verklaringen aangaande afkomst en opleiding, over de gevolgen van de toestroom voor de woningnood en ons welzijn, et cetera, meer en meer verdringen die verhalen de andere verhalen.
  Wie er niet naar luistert, is pas echt beangstigend bezig.

  Like

 2. Danny zegt:

  Smerige (cultuurbarbaren)!!

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Onze politici en bloedrode linkse media zijn medeschuldig; zij moeten voor rechter gedaagd worden wegens landsverraad en criminele bendevorming en gangsterisme! Welke eed leggen onze regeerders ook weer af bij het aantreden?

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  De eerste zin van het artikel luidt:
  “Extremisten van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) hebben de triomfboog in de historische stad Palmyra opgeblazen.”
  Er moest wel wat gepubliceerd worden omdat het ook op andere wijze de aandacht krijgt. Het linksch politiek correct denken druipt er echter vanaf. IS kent geen extremisten. Het zijn allemaal extremisten en zij vertolken de ware islam. De gruwelen die zij de wereld laten zien vindt u terug in de koran. Mohammed, de zogenaamde profeet zette het criminele voorbeeld en de islam ziet deze roverhoofdman / pedofiel enz.enz. als HET rolmodel voor de veroveringsideologie.
  De schrijver heeft vermoed ik nooit in de koran gelezen of er citaten uit gezien. Om in de zelfde vernietigingstaal te spreken: Islam, weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 5. Daaraan zie je dat het deze heerschappen enkel en alleen te doen is om alles wat geen islam-oorsprong heeft gewoon te vernietigen!!
  Het wordt de hoogste tijd dat men de ogen opent!! We stellen vast dat Poetin er zo lang niet over slaapt!! Gelijk heeft ie!!

  Like

 6. Johan zegt:

  Hopelijk gaat Rusland het snel oplossen met die IS-strijders, Van mij mogen ze tot de laatste man platgebombardeerd worden.

  Like

 7. Johan zegt:

  Let ook eens op de dubbelrol die Turkije speelt in dit conflict :
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24575357/___Rusland_in_luchtruim_Turkije___.html
  Hieruit blijkt maar weer eens dat die Turken voor geen millimeter te vertrouwen zijn. Het zijn gewoon de handlangers van de terroristen van de islamitische Staat (IS). En dat wil bij ons in de EU komen ?

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Gelukkig is er weer wat opgeblazen. Ik dacht al: wat zijn de dappere ISIS-strijders de laatste tijd toch stil?

  Like

 9. jantjeuitnl zegt:

  Zo langzamerhand moet ik er van kotsen. De islam maakt je tot een psychopaat.

  Like

 10. OphEUffen zegt:

  Triomfboog naar Allah, meldde IS triomfantelijk. Kan ook van de Werelderfgoedlijst af. Treurig en eeuwig zonde.

  Like

 11. Ronald Nuus zegt:

  Laat Rusland maar zijn best doen met hun Bombarderen dan kunnen we ISIS ook van de Wereld afschrijven!!!

  Like

 12. Janchik zegt:

  Niet alleen de EU en Turkije, ook de USA van Hussein O. en Mc.Cain doen hun uiterste best om het de IS naar de zin te maken. Maanden van “bombardementen” door de USA, NAVO en coalitie genoten hebben er alleen voor gezorgd dat er meer Koerden afgemaakt konden worden door de Mongolische Turken, de IS werd geen haar gekrenkt, integendeel, IS werd stiekem door de UK, USA, Navo bevoorraad. Vandaar dat ze sterker en sterker werden.
  Nu de Russen op het toneel zijn verschenen, hebben die in 4 dagen meer bases van IS verwoest, dan die geweldige westerse coalitie in een half jaar. En nu beginnen ze te piepen en te dreigen, die Turkse Mongoloïde barbaren voorop. De systematische genocide op Koerden komt nu in gevaar. Mijn Armeense vrienden wisten mij dit al een jaar geleden te vertellen, maar zolang de moslim Obama die Turkse moslim Erdogan in zijn a… blijft kruipen, zal ook de EU verstek laten gaan, want dat zijn dezelfde gore ruggetuffers.

  Like

 13. Jan zegt:

  Irakese en Syrische archeologie-‘experts’: Joden hebben Palmyra verwoest en de archeologische schatten geroofd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s