Journalisten geven toe: berichten over de vluchtelingenchaos worden positief gefilterd

Screenshot_33

(Door: Markus Mähler – Vertaling: E.J. Bron)

Taboezone noodonderkomen: Het “Mindener Tagblatt” wil “waardevrij” berichten over de plaatselijke vluchtelingencrisis. Dat betekent: ook een keer het tentenkamp ingaan om zichzelf een beeld te vormen en de negatieve kanten van de chaos niet te verzwijgen. Bijvoorbeeld illegale wapendepots. De autoriteiten weigeren het blad echter de toegang. Geen op zichzelf staand geval. De “Duitse journalistenvereniging” bericht dat steeds meer lokale kranten buiten moeten blijven. De verslaggeving wordt aangestuurd en vergeven aan uitgekozen media.

Wat gebeurt er eigenlijk in onze vluchtelingenonderkomens? Dat weten de meeste journalisten zelf niet. Zij moeten de burgers informeren, maar zij schrijven hun informatie liever over van de autoriteiten, vooraanstaande media en persbureaus. Het land staat door een historisch unieke volksverhuizing op zijn grondvesten te schudden. In plaats van informatie krijgen de Duitsers echter een kalmeringspil. Is dat de angst van boven voor de woede van onderen?

De rol van de lokale journalisten is daarbij bijzonder tragisch. Anders dan de alfa´s in de vooraanstaande media leven zij nog in de werkelijkheid, hebben een luisterend oor voor de mensen en zien wat er ter plaatse gebeurt. Tot in juli schetsten zij een ongekleurd beeld van de vluchtelingencrisis. Inmiddels zijn zij echter ook stom geworden.

Journalisten worden uitgesloten, vluchtelingen worden in ieder geval beschermd

Enkele kranten, zoals het “Mindener Tagblatt” proberen het nog steeds – en lopen daarbij een bloedende neus op. De deur blijft dicht, in ieder geval voor lokale journalisten. Zij schrijven gefrustreerd op het interne blog van de krant: “De enige lokale krant van de plaats Minden wordt de toegang tot het noodonderkomen geweigerd onder verwijzing naar het huisrecht”. Journalisten worden buitengesloten, vluchtelingen worden in ieder geval beschermd en hun deels illegale handelingen worden gebagatelliseerd – dat is al lang de regel.

De gemeentes volgen daarbij een informele aanwijzing van bovenaf op. In een mail schrijft de perswoordvoerster van de stad Minden: ”De districtsregering adviseert alle gemeentes om in principe geen foto- of video-opnames toe te staan.” Men zou de krant moeten buitensluiten, omdat dit anders “binnen een mum van tijd tot gelijksoortige wensen bij andere media leidt, die we dan niet meer kunnen sturen en ook niet meer kunnen afwijzen.”

Asielzoekerscentra zijn taboezones

Dat is geen op zichzelf staand geval. De “Duitse journalistenvereniging” (DJV) bericht over steeds meer huisverboden. Inmiddels gelden de vluchtelingencentra als “journalistieke taboezones”, maar het publiek merkt daar niets van. Er is sprake van een muur van stilzwijgen. Het “Mindener Tagblatt” spreekt bijvoorbeeld nu pas. In het hoofdnieuws van de publiekrechtelijke zenders laat men echter non-stop hartverscheurende verhalen rechtstreeks uit de noodonderkomens zien, die zelfs een doorgewinterde nieuwspresentator zoals Claus Kleber tot tranen toe ontroert.

De komische opera van de asielpolitiek van een alternatiefloze bondskanselier

Duitsland´s vooraanstaande media krijgen van de autoriteiten nog steeds mooie uren met vluchtelingen cadeau. Dit schouwspel komt wel erg armzalig over wanneer zelfs “Bild” als specialist van volksgevoelens hieraan meedoet.

De komische opera van een alternatiefloze bondskanselier en haar asielpolitiek gaat verder. De staatskapel van de publiekrechtelijke elite maakt daarbij de muziek en overstemd woedend geroep uit het publiek. De perswoordvoerster van Minden schrijft van een “aansturing” van de media, dat lukt boven schijnbaar beter dan onder.

“Bij de vluchtelingen werden wapens gevonden!”

Het zwijgen van de media heeft echter al bijna tot een catastrofe geleid: een honderdtal politieagenten moest op 24 september ingrijpen in het vluchtelingenonderkomen in Donaueschingen. Er werden “gevaarlijke voorwerpen” gevonden, bagatelliseerde de politiewoordvoerster deze unieke razzia, en zo stond het daarna ook in de “Südkurier”. Hiermee gaven de journalisten zich tevreden en hebben niet meer nagevraagd.

Terwijl iedere lezer alleen al bij het scannen van het artikel merkt: dat kan niet de hele waarheid zijn. In 2014 vertrok het 110e infanterieregiment van de Duits-Franse brigade. Nu zijn de lege kazernes in het stadje met 20.000 inwoners een noodonderkomen voor 1500 vluchtelingen. Bezorgde buurtbewoners spraken na de razzia met politieagenten. Zij vertellen KOPP-Verlag: “Bij de vluchtelingen werden wapens gevonden!”

Een honderdtal politieagenten rukt uit wegens “houtafval”

Zoiets had men in Donauschingen al gedacht: de politie rukt niet uit met honderd man als het alleen maar gaat om “houtafval” . De politie-eenheden waren zelfs met geweren, machinepistolen, kogelvrije vesten en helmen uitgerust en doorkamden het hele kazerneterrein.

Zulke beelden maken de mensen bang. Het leger vertrekt en de burgers blijven achter – alleen met vluchtelingen, die zichzelf bewapenen. Blijkbaar schatte het ministerie van Binnenlandse Zaken de situatie dusdanig riskant in dat men op zeker ging. De razzia herinnerde aan de chaos in een land in burgeroorlog. Geruchten rijzen de pan uit over een jihadistisch ondergronds leger dat bewapend wordt en dan onderduikt.

70% van de vluchtelingen zijn jonge, vrijgezelle mannen

Journalisten moeten hier onderzoek naar doen, ze verbreiden echter maar al te vaak alleen hetgeen hen wordt voorgeschoteld door de autoriteiten. De chaos wordt verzwegen, de asielcrisis systematisch mooier voorgesteld dan ze is, terwijl de bondskanselier nog steeds naïef blijft beweren: “Het gaat ons lukken!” 70% van de vluchtelingen zijn jonge, vrijgezelle mannen – er zijn nauwelijks kinderen.

Maar juist zij duiken op in de beelden van de pers. De media informeren niet meer, er wordt met gevoelend gemanipuleerd. De grote ogen van een verloren kind kunnen zelfs een stenen hart week maken. Velen in het land willen helpen, omdat zij de ernst van de situatie volkomen verkeerd inschatten en de crisis nog niet in de binnensteden is aangekomen.

Maar terug naar de waarheid: de socioloog Armin Nassehi – zelf een vriend van de immigratie – houdt in verband met de onverwachte mannengolf rekening met een machocultuur in Duitsland, zoals deze tot nu toe alleen bekend is vanuit het Midden-Oosten. KOPP-Online waarschuwde maanden geleden al voor het “geïmporteerde geweld”.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Markus Mähler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Derde Wereld, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Journalisten geven toe: berichten over de vluchtelingenchaos worden positief gefilterd

 1. tjonge zegt:

  offtopic,
  .
  in mijn gratis weekblad van mijn dorp staat een advertentie dat er een “lezing” gehouden wordt over islam door een arabist en een imam in de kerk om meer begrip te krijgen voor islam en mensen uit te leggen.
  .
  tevens krijg je daarna een rondleiding door “onze” plaatselijke haathut, om te zien hoe lieffff de religie van de vrede is.
  .
  natuurlijk is dit geheel georganiseerd door “onze” plaatselijke kerk.
  .
  pffffff, ik geef het op, reddeloos verloren zijn wij……

  Like

 2. Wapens dus voor het grijpen voor die “zielige”asielparasieten!Dat had een kind van 10 nog wel aan zien komen!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Tja, dit is wat we eigenlijk al gewoon wisten; en het is in Nederland helaas niet anders…

  Like

 4. fleckie zegt:

  het ziet ernaar uit,alsof er gedwongen afspraken met islamitische landen zijn gemaakt, om de binnendringers zoveel mogelijk ter wille te zijn[onder voorwaarde van terugtrekking investeringen?!]

  Like

  • fleckie zegt:

   Men leze ook o.a.16.7.2015 ‘ Iran eist 50 miljard dollar van de VS. ‘ + ook nog wat er gebeurde in 2008,( begin van de crisis), tijdens het bewind van de toenmalige Iraanse president A.

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘SUCCES ONZEKER’ ‘NIW.17.4.2015.’……….Nadat de raamwerkovereenkomst over het nucleaire programma van IRAN bekend was gemaakt,klonk zowel enthousiasme als felle kritiek’……….dood TED de HOOG….De deadline die de onderhandelaars in Lausanne zichzelf hadden gesteld liep op 1 april af,maar omdat er schot in de gesprekken zat,praatten de P5 en IRAN nog twee etmalen door. Op 3 april werd bekendgemaakt dat er een raamovereenkomst was gesloten,een serie voorlopige afspraken die voor 1 juli moeten uitmonden in een definitieve overeenkomst. ……….De deal over de Iraanse nucleaire activiteiten zag er,op dat moment,ruwweg zo uit:IRAN houdt 6105[oudere] centrifuges over voor het verrijken van uranium[nu zijn het er 19.000]; de voorrad verrijkt uranium die er al is wordt gereduceerd middels export of verdunning;er vindt geen verijking meer plaats in de ondergrondse FORDOW-centrale voor de komende vijftien jaar;inspecteurs v.h.Internationaal Atoomenergieagentschap[IAEA] krijgen toegang tot alle onderdelen v.d.nucleaire productieketen;insoecteurs kunnen overal plotselinge inspecties houden;de zwaarwaterreactor in ARAK wordt omgebouwd tot een onderzoekkscentrum. IRAN mag v.d.P5+1 [Ver.Staten,Rusland,Groot Brittannie,Frankrijk en China,aangevuld met DUITSLAND] wel medische isotopen produceren,maar de BREAK OUT TIME[ de tijd die Iran aan het einde v.d. overeenkomst..of..na..het..verbreken..ervan nodig heeft om een kernwapen te bouwen]wordt daarmee tot ca.een jaar opgerekt. In ruil daarvoor worden alle ECONOMISCHE en FINANCIELE sancties v.d.EUROPESE UNIE en de VER.STATEN OPGEHEVEN[DAARVOOR WERD GEEN TIJDPAD BEKENDGEMAAKT] uitgezonderd de sancties die het Amerikaanse Congres instelde;Iran houdt een uitgebreide nucleaire infrastructuur over en kan na tien of vijftien jaar in volle vaart afstomen op de status van nucleaire macht……………UITDAGING…..Aanvankelijk…..was…..er…..enthousiasme.Jonathan Marcus [BBC NEWS] schreef op 3 april dat’het overweldigende oordeel van nucleaire -en ontwapeningsexperts was dat ‘de diplomatie een resultaat heeft geboekt’;een militaire confrontatie…was…voorlopig uitgesteld en het nucleaire probleem zou met een deal voor enige tijd’van het schaakbord’ worden gehaald. Bondskanselier Merkel zei;”we zijn dichter dan ooit bij een afspraak die het voor Iran onmogelijk maakt om aan nucleaire wapens te komen” In Teheran gingen enkele duizenden mensen ’s nachts al vlaggend en claxonnerend de straat op of ze zwaaiden met EEN-dollarsbiljetten. De minister van Buitenlandse Zaken,Javad Zarif,werd op het vliegveld van Teheran als een held ontvagen. Zelfs de clerus,parlemenrariers en kopstukken v.d.Revolutionaire Garde prezen de bemoeienissen van Zarif in all bewoordingen,terwijl een kleine groep demonstranten tegen een akkoord in de staatspers werd bekritiseerd. Kennelijk willen de Iraniers van die gehate sancties af die hun economie naar de afgrond hebben geduwd. Alleen Opperste Leider Khamenei zweeg vooralsnog…………Maar er waren meteen ook andere signalen. De persverklaringen in Washington en Teheran liepen al op 3 april zozeer uiteen dat niet alleen de voormalige tweede man van het Internationale Atoomagentschap,[Olli Heinonen,problen[uitdagingen] voorspelde. De Republikein John McCain wees meteen al op’discrepanties’tussen de persverklaringen v.d.Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en die van zijn collega Jarif Zarid,die natuurlijk het gevolg waren van het presentatieprobleemhoe suggereer je dat je geen grote concessies hebt gedaan…………….’BAD …DEAL’…..De Israelische interum-premier Netanyahu liet uiteraard geen spaan heel van deze ‘bad deal’. Hij wilde altijd al een totale ontmanteling van alle nucleaire installaties in Iran en zei op 3 april dat deze overeenkomst’het pad naar de Iraanse bom plaveidt’. De Israelische minister van Inlichtingen Yuval Steinitz schreef dat ‘het Iraanse regime wordt behandeld alsof het kan worden vertrouwd zoals Holland of Japan’.Omdat de Iraanse Research..and..Development..gewoon..kan.. doorgaan zal Iran volgens Steinitz binnen vijf jaarIR-8 centrifuges hebben die’twintig keer snelle zijn dan de IR-1 van nu en wordt de BREAKOUT-TIME twee of drie maanden’. Minister van Defensie Ya’alon vond dat’oorlog nu waarschijnlijker’was geworden en als het zover kwam betaalde Israel’de hoogste prijd’.Hij sloot een Israelische aanval op Iran niet uit. ………………………………………………..
    GEVOLGEN…..wat zijn de gevolgen van een deal voor het Midden-Oosten? De Duitse nucleaire expert Volker Perthes,directeur van een denktank,zei tegen de NRC dat hij twee scenario’s zag.Mogelijk wordt de wereld veiliger door de beoogde afspraken,want hiermee zouden de gematigden in Teheran steun in de rug krijgen. Maar als de sacties te langzaam worden opgeheven,wordt volgens Perhes scenario 2 geactiveerd en krijgen de conservatieven de overhand. Iran zou in 2017 een veel conservatiever president krijgen dan Rouhani en hervormingen zouden verder weg zijn dan ooit. De soennitische wereld ziet bij voorbaat al niets in een deal.omdat Teheran daarmee zijn politieke isolement zou doorbreken.Met miljarden aan extra olie-inkomsten zou het meer armslag krijgen om zich ten gunste van de sjuueten in diverse PROXY-conflicten in Syrie,Irak,Libanon en Jemen te mengen. Algemeen wordt aangenomen dat SAOEDIE-ARABIE en mogelijk ook Egypte op een nucleair Iran zullen reageren met een eigen kernarsenaal-PAKISTAN..heeft..wel het een en ander te koop–en daarmee zou een levensgevaarlijke nucleaire wedloop in het Mi-Oosten in gang worden gezet. …..De vroeger CIA-analist Marc Gerecht zei tegen de New York Times dat ‘juist’ het diplomatikeke proces’olie gooir op de oorlog tussen soennieten en sjiieten’. ……………ONGUNSTIG…..De voortekenen lijken ongunstig. Hoogste Leider ..Khamenei heeft gezegd dat er op 1 juli alleen een overeenkomst is als alle sancties onmiddellijk worden opgeheven,maar Washington heeft dat al uitgesloten. Zaterdag liet Teheran bovendien weten dat permanente camera’s in nucleaire sites ‘ondenkbaar’ zijn,evenals een ongelimiteerde toegang voor de inspecteurs. Militaire sites blijven hoe dan ook verboden terrein. …..Vorige week donderdag zei Khamenei dat ‘zogenaamde factsheet[van de Amerikanen]op de meeste onderdelen onjuist’ was. Ze misleiden ons altijd en breken hun beloftes’….Hij was ‘noch voor.noch tegen die overeenkomst’,meldde hij zijn toehoorders,’want er is nog niets gebeurd’.Voor hem schuilt niet alleen de duivel maar kennelijk alles in de details waarover op zijn vroegst op 1 juli overeenstemming kan zijn bereikt. Maar die datum klinks allesbehalve realistisch.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Like

 5. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Genoeg = Genoeg
  ENOUGH = ENOUGH
  Go back cowards defence your own country.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s