Halal voedsel voor “vluchtelingen” ongewenst en onnodig

Screenshot_13

DEN HAAG 2014 – Lamsvlees bij supermarkt Tanger Markt, waar klanten het door hen bestelde vlees voor het offerfeest komen afhalen.

(Door: Peter Frans Koops en André van Mulligen)

Islamitische “vluchtelingen” in Nederland krijgen halal voedsel voorgezet. Daarmee faciliteert de overheid de islam en gaat ze haar boekje onnodig te buiten, betogen Peter Frans Koops en André van Mulligen.

Bij de opvang van de huidige stroom “vluchtelingen” vervullen gemeenten een gastvrije rol door onder andere sporthallen in te richten als tijdelijke verblijfplaats. Ook in Bunschoten-Spakenburg is een groep van 124 “vluchtelingen” op een gastvrije manier opgevangen. Alle lof voor de inzet van vrijwilligers om het de gasten naar de zin te maken.

Opmerkelijk is wel de naïviteit bij bestuurders met betrekking tot het gemak waarmee de “vluchtelingen” halal voedsel krijgen voorgezet. Dit geldt vooral het vlees. Veel mensen hebben weleens van halal gehoord, maar weten niet precies wat het inhoudt. ”Halal” is een Arabisch woord dat moslims gebruiken om aan te geven dat iets conform de islamitische wetten en regels (sharia) is en dus toegestaan is. Het tegenovergestelde is ”haram”, dat ”verboden” betekent.

Lees verder>>>
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, sharia, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Halal voedsel voor “vluchtelingen” ongewenst en onnodig

 1. Driek zegt:

  Ik lees zojuist dat niet alleen gelukszoekers in Ter Apel worden gewezen op de regels van fatsoen, doch ook de autochtone bewoners krijgen daarin een lesje. Kijk eens aan, lezer, erger kan het niet worden in Nederland. Ik zou onze bewindslieden wel eens een lesje willen leren in fatsoen, dat schorremorrie in Den Haag is bezig op een onfatsoenlijke manier ons mooie land vol te proppen met alle uitschot van de wereld.

  Winkelcoach voor inwoners Ter Apel

  TER APEL –
  De gemeente Vlagtwedde heeft winkelcoaches aangesteld. Deze gastheren en -vrouwen helpen bewoners van het asielzoekerscentrum in Ter Apel maar ook autochtone klanten bij het winkelen en wijzen hen op de fatsoensregels.

  Met de winkelcoaches wil de gemeente het veiligheidsgevoel in Ter Apel verhogen, schrijft het Dagblad van het Noorden. Met name Oost-Europeanen uit het azc zouden zich schuldig maken aan winkeldiefstal.
  De eerste ervaringen met de winkelcoaches zijn positief, aldus het Dagblad van het Noorden. Zo zegt een eigenaar van een supermarkt in Ter Apel tegen de regionale krant: “Het werkt prima. Ze spreken autochtone klanten aan, maar ook een asielzoeker als die bijvoorbeeld een blikje open wil maken in de winkel. En het aantal diefstallen is gedaald.”

  Like

 2. Gasso zegt:

  Ze vreten maar wat de pot schaft… en anders als t niet bevalt wegwezen!

  Like

 3. Driek zegt:

  Voor christenen zijn er in de Bijbel meerdere verzen te vinden die aangeven dat christenen zich moeten onthouden van zaken die door afgodendienst bezoedeld zijn, inclusief het eten van offervlees. Bij halal slachten wordt de naam Allah uitgeroepen. Daarmee wordt niet een soortnaam van het Opperwezen gebruikt, maar duidelijk de identiteit die gepresenteerd wordt in de Koran, die in de tijd van Mohammed een van de 360 afgoden in Mekka was. Met het aanbieden van halal vlees wordt dus heidendom gefaciliteerd. Naar onze mening niet een taak van de overheid.

  Ik vind het geen taak van de overheid, iedereen is vrij om te eten wat hij wil. Dat is voor de gelovige christenen duidelijk neergeschreven in de brieven van de apostel Paulus. Dus ik begrijp al dat gezeur niet. Zie hieronder:

  “Zeker, alles is rein, maar voor hem die het niet kan eten zonder aanstoot te nemen wordt het slecht”.
  Romeinen 13: 21

  “Wie twijfelt en toch eet, is al veroordeeld, omdat hij niet volgens zijn overtuiging handelt. Alles wat strijdt met de overtuiging van het geweten is zondig”.
  Romeinen 13, 23

  “Wanneer een ongelovige u uitnodigt en gij besluit te gaan, eet gerust al wat u wordt voortgezet, zonder met bezwaard geweten navraag te doen. Maar als iemand u zegt: ‘dit is gewijd vlees’, eet er dan niet van, ter wille van degene die er u opmerkzaam op maakte en om gewetenswil”.
  In 1 Korintiërs 10: 27-28:

  Like

 4. “Overigens verdient in het kader van het dierenwelzijn verdoving ook de voorkeur boven het levend slachten, maar dat terzijde.”
  Niks terzijde! Wat mij betreft is dat de absolute hoofdzaak! Je hoeft niet direct vegetariër te zijn om van dieren te houden, maar ‘halal’ slachten is nu eenmaal een drempel te ver qua humanitaire overwegingen, punt.
  Maar de toon van dit stuk bevalt me dan ook niet al te erg: Het is duidelijk, dat die Spakenburgse Vrijheidspartij zich drukker maakt over “afgoderij” dan over dierenwelzijn en daarmee zijn we dan weer geheel beland in het kibbelarijtje van “Mijn-God-is-beter-dan-jouw-God.”
  Misschien, dat sommige gelovigen hier ervan gecharmeerd zijn, maar mij bekoort dat niet; mijn portie aan Fikkie, wat dat betreft!
  Tja: Spakenburg. De Biblebelt verloochent zich wat dat betreft niet.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. delamontagne zegt:

  ongewenst en onnodig ? ?
  Totaal gestoord om in alles terwille te zijn. Gewaardeerd door hen ?
  Nee, muslims nemen alle “dhimitude” als gewoon gedrag van de ongelovige honden aan.
  De armen uit de jaren ,30 hadden niets te eisen.
  GAARKEUKEN JAREN 30

  Toen de Grieken uit ,t moslim-Turkye werden verdreven, jaren 20, waren ze ook tevreden met wat ze kregen.
  GRIEKSE GAARKEUKEN…

  Uiteindelijk zullen ze toch de “grote cultuurshock moeten overkomen, leven in ,t verdorven Westen.
  Waarom niet gelijk de “cold-turkey-method”.
  GEBAKKEN VARKENS KOP

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s