Tsjechische vicepremier wil sluiting van de EU-buitengrenzen

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

De grenzen dicht is de oplossing die de Tsjechische minister van Financiën en vicepremier Andrej Babiš aangeeft. Griekenland moet de Schengen-zone verlaten. Zijn partij, de “populistische” ANO, is in de peilingen al de sterkste partij geworden.

De Tsjechische minister van Financiën en vicepremier Andrej Babiš eist de sluiting van de EU-buitengrenzen om een ongebreidelde immigratie te verhinderen. “We moeten de EU-grenzen sluiten en het liefst in Turkije al bepalen wie we de EU binnenlaten”, zei de politicus tegenover het “Handelsblatt”. “We moeten een nauwkeurig onderscheid maken tussen oorlogsvluchtelingen en economische vluchtelingen.” Daarmee vertegenwoordigt hij de lijn die eigenlijk in grote delen van Oost- en Midden-Europa heerst.

Tot nu toe zou de EU nog niet hebben aangetoond de baas te kunnen worden over de vluchtelingenchaos. “Tegen de ´vluchtelingen´ moet gezegd worden dat wij geen ongebreidelde migrantenstroom zullen accepteren”, zei Babiš. “We moeten de illegale vluchtelingengolf stoppen.” De chef en oprichter van de “populistische” regeringspartij ANO (“Actie van Ontevreden burgers”), die in de peilingen inmiddels is opgeklommen tot de sterkste partij van Tsjechië, wijst een gezamenlijke EU-vluchtelingenpolitiek met bindende quota af. “Wij als Tsjechen willen zelf in de vluchtelingenkwestie beslissen en ons niet de wet laten voorschrijven door Brussel”, zei Babiš.

Het zou steeds duidelijker worden dat de vluchtelingencrisis een explosieve lading voor de EU kan worden. Terwijl de Duitse bondskanselier Angela Merkel oproept tot immigratie, zien veel regeringen in de EU dit duidelijk genuanceerder. Vooral de Zuid- en Oost-Europese landen hebben zelf genoeg economische problemen en kampen met hoge werkloosheid en emigratie.

Babiš roept Griekenland bovendien op de Schengen-zone te verlaten. “Griekenland moet uit de Schengen-zone”, eist hij, want het land zou tot nu toe zijn verdragsverplichtingen niet zijn nagekomen. Bovendien zou Griekenland geen gezamenlijke grens met andere Schengen-landen hebben. Over de eurotoetreding van de Tsjechische Republiek zei de minister van Financiën tegenover het “Handelsblatt”: “Griekenland had nooit mogen toetreden tot de eurozone. Zolang ik minister van Financiën ben, en ik ben een pro-Europeaan, zullen wij niet toetreden tot de Europese muntunie als landen zoals Griekenland hiervan lid zijn.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, EU-critici, euro, Europa, EUSSR, Immigratie, Patriottisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Tsjechische vicepremier wil sluiting van de EU-buitengrenzen

 1. Cathja zegt:

  Deze vicepremier spreekt duidelijke taal. De manier waarop hij zegt waar het om gaat en wat er moet gebeuren, mis ik enorm in Den Haag! Daar hangen ze van mitsen en maren aan elkaar, vergaderen ze tot ze een ons wegen, om vervolgens zonder een duidelijk plan weer door te sudderen. Er wordt alleen doorgepakt als het voordelig is voor de staatskas.

  Tsjechië neemt verstandige beslissingen. Neem de uitspraken over de Grieken. Griekenland uit de Schengen-zone omdat zij de afspraken niet zijn nagekomen, welke betrekking hebben op het bewaken van de buitengrenzen. En verder wil Tsjechië niet toetreden tot de Europese muntunie zolang de Grieken daar ook deel van uitmaken. Dat is heel wijs, want we hebben allemaal gezien dat Griekenland als een molensteen om de nek van de EU hangt. Ze hadden nooit in de muntunie mogen komen, maar zijn door middel van bedrog toch toegetreden.
  Het heeft ons bákken met geld gekost!!

  Wat ik verder mooi vind is de uitspraak dat ze lak hebben aan wat Brussel dicteert met betrekking tot het verdelen van vluchtelingen. Daar doen ze niet aan mee.
  Mooi zo! Laat de tanden maar zien. Brussel zal moeten inbinden. Het is een totaal mislukt project, die hele EU met de euro erbij. Het moet maar eens afgelopen zijn dat Brussel soevereine landen voorkauwt wat ze wel en niet mogen doen!

  En wij: liever vandaag dan morgen uit de EU en uit de muntunie.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  De goede man heeft gewoon gelijk!

  Like

 3. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 4. Elena zegt:

  Duidelijke en wijze woorden van de Tsjech. Waarom doen die slapjanussen van ons landje dat niet?
  Vermoedelijk lopen ze braaf aan de leiband mee, in de hoop op een mooie job met een riant salaris ooit in Brussel. Wat een smerig zooitje al die zogenaamde volksvertegenwoordigers.

  Like

 5. Jan zegt:

  Migranten in hongerstaking in Tsjechisch detentiecentrum

  Meer dan zestig vluchtelingen in een opvangcentrum in Tsjechië zijn in hongerstaking gegaan. Ze zijn het er niet mee eens dat ze tot negentig dagen worden vastgehouden voordat ze mogen doorreizen naar andere landen in Europa.

  Het centrum Drahonice ligt ongeveer 90 kilometer ten westen van Praag en is onlangs geopend. Er verblijven 144 mensen. Volgens een vrijwilliger zijn vluchtelingen in hongerstaking gegaan nadat veertig mensen dinsdag uit het kamp zijn weggehaald. De vluchtelingen vrezen uitgezet te worden.

  http://www.ad.nl/ad/nl/36281/Vluchtelingenstroom-West-Europa/article/detail/4183651/2015/11/11/Migranten-in-hongerstaking-in-Tsjechisch-detentiecentrum.dhtml

  Volhouden. Na 2 maanden zit het er op en mogen jullie naar buiten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s