Een ongemakkelijke waarheid: IS alleen maar gegroeid door Westerse bombardementen

Screenshot_18

(Door: Mick Van Loon)

Bij de vergeldingsbombardementen door de Fransen – sinds gisteren met hulp van de Russen – op de “hoofdstad” van Islamitische Staat Raqqa zijn 33 doden gevallen. Daarvoor zijn al vier dagen lang alle Franse Rafales in de regio ingezet plus 34 kruisraketten afgevuurd. Het toont hoe relatief succesvol die bombardementen zijn. IS is eigenlijk alleen maar gegroeid sinds we een jaar geleden begonnen er bommen op te gooien. En waarom we niet echt kunnen winnen.

Er is ondertussen een jaar voorbij van de drie die Barack Obama nodig dacht te hebben om Islamitische Staat te verslaan. In dat jaar werden meer dan 8.100 luchtaanvallen en bombardementen van de Westelijke coalitie waar ook ons land aan meedoet, uitgevoerd tegen IS. Daarbij zijn volgens CENTCOM, dat de bombardementen coördineert, ongeveer 4.000 gebouwen, 4.000 “fighting positions”, 230 infrastructuren om olie op te pompen en 126 tanks vernield. Over het aantal witte Toyota Helix pickup trucks die uitgeschakeld werden, kregen we geen cijfers. De hele toestand heeft al minstens acht miljard euro aan bommen, kerosine en Provigil gekost.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", ISIS, Islam, Westen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een ongemakkelijke waarheid: IS alleen maar gegroeid door Westerse bombardementen

 1. joopklepzeiker zegt:

  Wat een prul stuk , isis is gegroeid door de steun van Arabische landen, Turkey en de USA die zo graag asad zien verdwijnen !

  600 terrorists killed in Russian cruise missile strike in Syria – Defense Ministry

  Like

 2. Fubar zegt:

  Tsja, Allen West zei het al vorig jaar: “we voeren helemaal geen oorlog, we gooien 6 bommetjes per dag en tegen Saddam waren dat er 2000.” Ik moet eerlijk toegeven dat ik die ‘2000’ uit mijn duim zuig, want ik heb geen zin mijn archief in te duiken (het eten staat op) maar dat het een veelvoud was van wat er op IS gegooid wordt is een feit. Bovendien, waarom zou je geen nuke gooien, alle christenen zijn toch al verdreven. De status-quo is blijkbaar gewenst.

  Like

 3. Fred zegt:

  Bombardementen waarop?
  Op lege gebouwen en los zand waarschijnlijk.
  De Russen pakken het heel wat effectiever aan.
  Zo vernietigden ze eergisteren nog 500 tankwagens waarmee de IS anderhalf miljoen per dag opstreek. Stonden open en bloot midden in de woestijn.
  En nee, die tankwagens had nog niemand opgemerkt. (maar niet heus)
  Ook wie er grof geld verdiend aan de IS-olie (Turkije?) moet verborgen blijven.
  Die onderste steen komt dan voorlopig ook niet boven.
  Tenzij een gewetensvolle bankemployee eens uit de school klapt.
  Maar wie?

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Obama is een moslim en niet te vertrouwen; steunde ‘rebellen’ die IS weer steunden…
  Hoop dat de Russen snel korte metten maken met dat zooitje.

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Hoe je het ook draait of keert, feit is dat in Europa alleen al miljoenen muzelmannen leven. Uit de reacties op sociale media na de aanslagen in Parijs, blijkt dat heel wat van die moslims die aanslagen goedkeuren als een overwinning van de islam op de kufar. Dat betekent dat er bij ons een enorm potentieel aanwezig is aan toekomstige islamitische jihadisten. Het is dat islamitisch leger binnen het fort Europa, zeg maar het paard van Troje, dat IS hoopt te kunnen mobiliseren voor de islamitische jihad in hartje Europa. Wat het gevolg daarvan is, is duidelijk: Europa staat letterlijk in brand. Als je ziet hoe acht man zo veel slachtoffers op korte tijd kunnen maken, hoe zij er in één aanval in slagen om een natie als Frankrijk in rep en roer te zetten, en de noodtoestand te doen invoeren, dan is verdere uitleg overbodig me dunkt. Dit is zonder meer een heel explosieve cocktail. Komt daar dan nog bij dat al die potentiële jihadisten meestal ook nog eens onopvallende mensen zijn in onze maatschappijen, schijnbaar eerbare burgers die nog geen vlieg kwaad zouden doen, maar we weten dat schijn meestal bedriegt, en zeker wanneer er moslims in het spel zijn. De toestand is nu eenmaal wat hij is, en de hoofdschuldigen in heel deze Europese tragedie zijn al die kortzichtige bewindslieden van vroeger en nu, die de hele tijd de toestand hebben laten verzieken, en die iedere kritiek op moslims nu nog altijd afdoen als racisme of islamofobie, het modewoord bij uitstek. Of ze met de huidige gebeurtenissen nu nog altijd iemand van islamofobie zouden durven betichten, valt uiteraard te betwijfelen. Maar dat er nu al serieus bloed aan hun handen kleeft, is zonder meer duidelijk.

  Vandaar dat ik het nogal eens ben met de inhoud van volgend artikel “Three Reactions ISIS is Hoping We Will Have”, waarin genuanceerd op het probleem IS wordt ingegaan, en waarin ik me eigenlijk wel een klein beetje kan vinden. (Zie link hieronder)

  Het grote probleem m.b.t. het uitroeien van het IS-ongedierte in het Midden-Oosten en daarbuiten is niet zozeer IS zelf, alhoewel deze vijand militair zeker niet mag onderschat worden, dat zou een grote vergissing zijn, maar wel de aanwezigheid momenteel van miljoenen moslims in Europa als evenveel potentiële islamitische jihadisten. Deze groep zou wel eens razendsnel kunnen uitgroeien tot een te duchten terroristische macht/leger binnen Europa, een soort vijfde kolonne. Ga je die dan allemaal op voorhand oppakken en in kampen onderbrengen, zoals de Amerikanen destijds tijdens de oorlog met Japan uit voorzorg in eigen land deden, ook met hen die volledig geamerikaniseerde en loyale burgers waren, of ga je ze uitwijzen, of wat? Niet direct een haalbare kaart, me dunkt. Nee, de waarheid is dat we door al die muzelmannen binnen onze grenzen serieus met de gebakken peren zitten. Zonder dat velen het echt beseffen, is de toestand op het gebied van veiligheid in Europa momenteel heel precair. Ook de Zweden, de moslim kampioenen bij uitstek, doen het momenteel maar dun in de broek. Alleen Merkel blijft aantonen dat ze ze niet alle vijf op een rij meer heeft.

  http://www.clarionproject.org/analysis/three-reactions-isis-hoping-we-Wil-have

  Like

  • Vederso zegt:

   Mee eens, maar ik denk dat we een dergelijk geluid niet gauw uit Den Haag zullen horen. Daar houdt men nog vast aan “de nobele leugen” om het volk niet ongerust te maken. En sommige mensen zijn ook inderdaad alleen maar bezig met de volgende voetbaluitslagen, hoewel steeds minder. Maar de onrust groeit. De mensen beginnen te praten. Hoe zou dat nou komen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s