Hoe links weer eens door de mand viel

hypocrisiemeter

(Door: Wim van Schaik)

In de auto onderweg kom ik terecht in een programma (herhaling) van Roelof Hemmen (BNR). Volgens BNR-radio ‘de man van de kunst van het fluwelen kruisverhoor’. Het gaat over ‘vluchtelingen’. De gasten prijzen Samsom om zijn moed om het getal 200.000 te noemen. Dat Samsom het eerder beslist niet over een bovengrens wilde hebben (iets voor slechte mensen), schijnt men niet meer te weten. Zo zien we maar weer: links vergeet en vergeeft snel. Tenminste, als het in de kraam te pas komt. Ik krijg een vermoeden wat ‘de kunst van het fluwelen kruisverhoor’ inhoudt.

De ‘experts’ vinden die 200.000 overigens peanuts op een bevolking van 17 miljoen. Niemand die het heeft over de vreemdelingen die er al zijn of de stromen die nog zullen volgen. Ook over kosten en impact op onze manier van leven heb je het als goedmensch niet. En slechte ervaringen met integratie, arbeidsparticipatie en moslimcultuur zijn er alleen om ‘van te leren’. Een hoog ‘Wir schaffen das’ gehalte, zeg maar.

Merkel wordt bejubeld. De aanrandingen en verkrachtingen rond de jaarwisseling in Duitsland waren nog niet (officieel) naar buiten gekomen, maar ik maak me sterk dat, al was dat wel zo geweest, het geen enkel verschil gemaakt zou hebben. Totaal verblind door hun multicul oogafwijking. Kijk maar naar iemand als Han Polman, voorzitter van de Roosevelt Foundation en Commissaris van de Koning in Zeeland. Terwijl in Duitsland de barbarij, veroorzaakt door Merkel´s gedram,  meer en meer openbaar wordt, kent deze D66-er doodleuk Merkel de internationale Four Freedoms Award toe vanwege haar moreel (mis)leiderschap.

Terug naar het fluwelen kruisverhoor. Op enig moment vraagt Roelof Hemmen aan Duivesteyn (PvdA) of we naar het volk moeten luisteren. Ik zet de radio harder om niets van het antwoord te missen. Duivesteyn antwoordt dat hij de vraag anders zou willen stellen om vervolgens een bla bla verhaal op te hangen dat niets met de vraag te maken heeft. Ik verwacht dat Hemmen ingrijpt. Hij is immers de man van het fluwelen kruisverhoor. Ik verwacht dat  hij zegt: ‘Sorry, maar ik ga hier over de vragen, en ik wil mijn vraag nog wel een keer herhalen’ Maar nee, hij laat Duivesteyn met zijn afleidingsmanoeuvre wegkomen. Luisteren naar het volk, stel je voor!

Dit is precies waar Joost Niemöller recent de vinger bij heeft gelegd en wat hij gedocumenteerd en professioneel in zijn boek ‘De Verschrikkelijke Janmaat’ aan de kaak heeft gesteld: het fluwelen verhoor is voor de vriendjes van links, het kruisverhoor is voor de vijand van rechts. Had ik het niet gedacht? De linkse vrienden en vriendinnen mogen overal mee wegkomen, maar o wee als de kleur niet bevalt, dan gaan de fluwelen handschoentjes uit voor een waar kruisverhoor. Dat betekent: niet uit laten spreken, onderbreken, afkappen, drammen, sneren en suggestieve vragen stellen. Vol walging weet ik niet hoe snel ik weg moet komen van die zender.

Links is weer eens door de mand gevallen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Vluchtelingen", Hypocrisie, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, political correctness, publieke omroep, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hoe links weer eens door de mand viel

 1. Pechtold: ‘Oppassen voor dat eeuwige peilingenpopulisme’

  Nederland moet tijdens dit EU-voorzitterschap niet bang zijn voor impopulaire maatregelen, zegt D66-leider Alexander Pechtold op BNR.
  Vandaag brengt de Europese Commissie een bezoek aan Nederland. De commissarissen spreken met het kabinet en maken kennis met het Nederlandse parlement.

  Er zal gesproken worden over de rol die Nederland als EU-voorzitter moet vervullen. Wat Pechtold betreft steekt Nederland zijn nek uit. “Ik verwacht dat Rutte niet zozeer alleen achter de schermen, maar wat mij betreft ook voor de schermen zo nu en dan stevig stelling neemt om te laten zien dat dit het decennium is – en zeker ook het komend halfjaar – waarin Europa zich moet gaan bewijzen.” Lees verder >>> http://www.bnr.nl/nieuws/buitenland/eu-voorzitterschap/849094-1601/pechtold-oppassen-voor-dat-eeuwige-peilingenpopulisme

  Like

 2. kruisridder zegt:

  Ik hoop dat de PVV verstek laat gaan bij dat bezoek.

  Like

 3. danny zegt:

  Moed van samson? Ik zou zeggen verraad aan het Nederlandse volk. Neemt hij zelf ook een paar ‘ zogenaamde vluchtelingen’ in huis. Dan piept hij wel anders.
  De held.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Ach, we worden voorgelogen en de linkse kliek geloofd het ook nog….
  Samson wil er wel 200.000 asieldreigers bij, de kosten zijn voor de belastingbetaler.
  Die 200.000 zijn er na gezinshereniging (op kosten der belasting betaler) 1000.000.
  Ow ja, alles wat door de staat, provincie of gemeenten, semi overheids instellingen, gesubsidieerde organisaties betaald word is, betaald in feite geen belasting; is kontzak/vestak geld.
  De werkelijke belastingen worden opgebracht door bedrijven en de werkenden daarin, daarvan worden allen in voorgaande zin betaald, alzo alle verdere uigaven der regering.
  Slechts 4 miljoen werkenden, ga zelf maar na wat die aan lasten verzwaringen krijgen…

  Like

 5. Pingback: Hoe links weer eens door de mand viel | Rechtsaf doorzee

 6. Pingback: Zag WEER een goeie op internet! | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s