‘Nigeria bestolen van miljarden dollars’

Screenshot_7
Nigeria is in zeven jaar tijd door slechts 55 mensen bestolen van omgerekend 6,8 miljard dollar. De islamitische president Muhammadu Buhari won de verkiezingen grotendeels op zijn belofte hardhandig op te treden tegen corruptie.

Nigeria is in zeven jaar tijd door slechts 55 mensen bestolen van omgerekend 6,8 miljard dollar. Het waren vooral ministers, gouverneurs, ambtenaren, bankiers en zakenlui die zich hebben verrijkt ten koste van de publieke middelen, zei de minister van Informatie maandag.

Corruptie heeft een kleine elite verrijkt, maar liet veel Nigerianen in armoede achter. Dit ondanks Nigeria’s positie als belangrijkste olieproducent en grootste economie van Afrika. Sprekend in hoofdstad Abuja tijdens een voorlichtingscampagne over corruptie zei minister Lai Mohammed dat de miljarden zijn gestolen in de periode tussen 2006 en 2013.

“Als we de corruptie niet doden, zal de corruptie Nigeria doden”, zei Mohammed, die overigens geen bewijs leverde voor zijn beweringen. Volgens Mohammed is het nu ‘de tijd om te handelen’ om wat hij noemde ‘Nigeria’s oorlog’ aan te pakken.

Militaire heerser

Sinds mei is president Muhammadu Buhari, een 73-jarige voormalige militaire heerser, aan de macht in het land. Hij won de verkiezingen grotendeels op zijn belofte hardhandig op te treden tegen corruptie.

Bron:
www.ad.nl
(h/t “Jan”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Afrika, Barbarisme, corruptie, Derde Wereld, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, Naïviteit, Nederland, Nigeria, Ontwikkelingshulp, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op ‘Nigeria bestolen van miljarden dollars’

 1. harry zegt:

  Ach , stelen is daar usance .
  Het is een land van louter dieven en hoeren , en de hoeren zijn part-time dief en omgekeerd .
  EEN grote corrupte dievenbende is het .
  Alleen de hoogte van de bedragen verschillen .

  Een land van idioten die bij het minste of geringste in brand staan , en dan levensgevaarlijk worden !

  Het smerigste rotland waar ik ooit gewerkt heb , en dan zeg ik het nog heel diplomatiek !

  En nu met oprukkende moslims daar , wordt het NOG erger .
  Als je daar niet geweest bent , kun je je er echt geen voorstelling van maken !

  Om maar even EEN voorbeeld te geven , een Amerikaan zat achter in een taxi , met het raam open en zijn arm met gouden horloge had ie uit het raam .
  Een lopende neger , waar ze langs reden hakte met een machete die man’s arm af , pakte het gouden horloge er af en gooide de onderarm nonchalant weg !
  DAT is Nigeria .

  Ook zo’n volk dat volslagen overbodig is !

  Like

 2. Sjaak zegt:

  En dan verwonderen dat er een oorlog ontstaat ?

  Like

 3. Japio zegt:

  Niet alleen in Nigeria maar ook hier in Europa steelt de elite erop los. Kijk alleen maar naar de PvdA, die maken er ook een dagtaak van. En de EU parlementariërs zijn er ook niet vies van. Genoeg voorbeelden, te veel om op te noemen. Die witteboordencriminelen weten wel raad met uw en mijn geld.

  Like

 4. Pieter zegt:

  En dan hebben wij het nog niet eens over de periode voor 2006, dan kun je er gerust nog tientallen miljarden bij optellen.
  De normaal denkende Hollandse burger heeft weer gelijk; geld geven aan Afrika is zinloos.

  Overigens is een goede ambtenaar in Afrika degene die zijn baas van rugdekking voorziet. Niet voor de arbeidsprestaties die hij verricht, die zijn juist niet van belang.
  Het zal met deze minister niet anders zijn, hij geeft zijn baas de islamitische president uitstekende rugdekking, zodat deze verder kan gaan met zich verrijken.
  We moeten namelijk niet denken dat er ook maar iets aan het probleem wordt gedaan, dus van hoog tot laag worden de zakken lekker gevuld.

  Like

 5. Guardiacivil zegt:

  Er is daar geen familie die te maken heeft met bendevorming om in het buitenland geld afhandig te maken via internet met zielige berichten of over erfenissen die liggen te wachten of een acte over een verlaten goudmijn of andere vormen. Het hele land doet aan oplichting.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Natuurlijk zal die nieuwe president de corruptie krachtig aanpakken daarna zal hij het geld op een Zwitserse bankrekening laten overmaken… Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven in die apenlanden HAHAHAHA!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s