Peiling: Bijna 30% van de Duitsers vindt schieten op illegalen aan grens gerechtvaardigd

Screenshot_92

Frauke Petry van de “Alternative für Deutschland” (AfD).

Vorige week was er nog ophef over de verklaringen van Frauke Petry van de Duitse populistische partij AfD dat er desnoods geschoten moet worden op migranten die illegaal Duitsland proberen binnenkomen. Maar uit een peiling is nu gebleken dat heel wat Duitsers er hetzelfde over denken. Ruim één op vier (29%) vindt dat deze maatregel gerechtvaardigd is.

HLN Be.

Een meerderheid van 57% is tegen, 14% heeft geen mening. De peiling werd uitgevoerd door YouGov.

Petry zei vorige week dat agenten het illegaal oversteken van de grens moeten verhinderen, “desnoods door gebruik te maken van hun wapen”. Nadat er heel wat kritiek kwam op haar uitlatingen, temperde ze die.

De eurokritische en “islamofobe” AfD doet het ook in de peilingen alsmaar beter. Verwacht wordt dat ze bij de regionale verkiezingen op 13 maart in Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz en Saksen-Anhalt minstens 10% van de stemmen zal halen.

Bron:
www.hln.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, Illegalen, Immigratie. Bookmark de permalink .

24 reacties op Peiling: Bijna 30% van de Duitsers vindt schieten op illegalen aan grens gerechtvaardigd

 1. carthago zegt:

  En de pvda en gl geven een premie aan de kokosnoot voor elke sluipschutter die komt opdagen. Dan “schiet” het wel eindelijk op met het stoppen van de tsunami.

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Het zijn niet alleen de PVDA en GroenLinks maar ook de Sp, maar ik kan uw verhaaltje niet helemaal volgen, die 3 partijen geven 500 euro voor elke aanhanger van Pegida die kwam demonstreren in Amsterdam en dat doen ze om Pegida de voet dwars te zetten, en dat geld gaat naar “Vluchtelingenhulp” maar misschien bedoelt u wel hetzelfde. Ik heb toen trouwens meteen een mail gestuurd aan de voorvrouw van de PVDA in Amsterdam, mevrouw Moorman en gevraagd of ze dat zelf gaat betalen of dat ze dit op de belastingbetalers wil afwentelen, want dat er natuurlijk veel Amsterdammers zijn die het met Pegida eens zijn en dus ook van mening zijn dat vluchtelingen helemaal niet welkom zijn en dus ook niet mee zouden willen betalen aan deze actie.

   Like

 2. Ricardo zegt:

  Ik ben hier 100% op tegen, hoe speel je Links in de kaart? Inderdaad hiermee help je alles wat met Links te maken hebben. Gun Links het niet dat ze kunnen zeggen : ”Zie je nou wel die rechtse Nazi’s” !

  Het grote probleem is komen ze in Italie/Griekenland aan kom je nooit meer van die ratten af!
  illegaal of niet ze gaan niet terug , ze wachten op een Generaal perdon!
  Pak ze in de kraag zet ze op het vliegtuig dat is de enige gerechtvaardige manier!

  Maar het is helaas al te laat met alles , Frontext die z.g de buitengrensen moet beschermen haalt alleen maar die ratten op!Zolang dat bij Frontex niet verandert blijven er miljoenen kanslozen profiteurs binnenkomen!

  Like

 3. Pegidafan zegt:

  Angela heeft het ook gezegd , ze zei eerst jullie zijn welkom en toen zei ze opschieten . Dus ze heeft het zelf uitgelokt. En nou heeft Frauke Petry het gedaan , dat schiet natuurlijk niet op .
  Je schiet toch allemaal weleens uit je slof . En angela je bent zelf helemaal schietzovreemd .
  Vond je altijd al een vreemde . Daarom pas je goed tussen die vreemdelingen .

  Like

 4. C.A.Barstow zegt:

  30% is veel te weinig, dat moet naar 60/70%, dan hebben ze in Bonn iets om over na te denken

  Like

 5. Nikki zegt:

  Op mensen schieten is ook weer zo’n onzinnige discussie. Laat ze eerst maar eens handhavend optreden tegen illegalen en andere wetsovertreders.

  Like

 6. Antivenin zegt:

  De gezamelijke marines van de Europese landen hadden de eerste bootjes met “vluchtelingen ” uit het water moeten schieten. Nu is het te laat. Alles wat er binnenkomt en wat er al is, zal door de burger zelf hardhandig verwijderd moeten worden, als we tenminste ooit besluiten om toch maar niet Libanon aan de Noordzee te worden.

  Onze “leiders”, zowel op Europees als op nationaal en lokaal niveau (hallo Eberhart!), staan aan de kant van de islamofascisten…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Antivenin: 21.21. uur. Precies, de buitengrenzen hadden effectief bewaakt moeten worden. Maar daar wil de EUSSR niets van weten. Er spelen andere belangen een rol, die hier terecht al vaak genoemd zijn. Frontex helpt ze juist Europa binnen te komen!

   Like

 7. Qvic zegt:

  We richten onze pijlen op de verkeerde mensen, niet de illegalen of de gelukszoekers zijn het probleem. Die maken enkel gebruik van de mogelijkheden, die hier voor hen worden geschapen. Het zijn de politieke machthebbers in o.a. Den Haag die hier voor verantwoordelijk zijn. Die moeten we aanpakken, daar ligt het echte probleem.

  Like

 8. Pieter zegt:

  Ik vind schieten op Duitse politici zo langzamerhand ook gerechtvaardigd.

  Like

 9. Nemesis zegt:

  BIj ongewenste grensoverschrijdingen, die niet meer met normale middelen te verhinderen zijn, is het uitdrukkelijk toegestaan van wapens gebruik te maken. De eerste schoten zullen dan ook waarschuwingsschoten in de lucht zijn. Het staat in de grondwet precies omschreven. Petry heeft helemaal niets verkeerds gezegd. Maar de MSM hebben er een heerlijke kluif van gemaakt, waar een groot deel van links D. nu heerlijk aan zit te sabbelen.

  Like

  • Edjan zegt:

   Juist, maar bijna 30% van de Duitsers vindt het okay om erop te schieten en dat is aardig, want dat is meer dan het dubbele van het aantal AfD stemmers (ca 13%).
   Er zin dus groeikansen voor de AfD.

   Geliked door 1 persoon

   • Ja, wat dat betreft vertoont de AfD een vergelijkbaar groeipatroon als de PVV waarvan we tenslotte niet moeten vergeten, dat ze al wat langer meelopen.
    Verder heeft de AfD tot op heden (ahem) nog niet zo’n soort woordvoerder als Geert!
    Hoewel ik Frauke Petry absoluut niet geringschat, hoor, integendeel!

    Like

   • Nemesis zegt:

    Hope so/. En van mij mogen ze er ladingen machinegeweren keer op keer leeg schieten. Is dat en npc uitspraak? Zeker wel, maar die in 50 tinten bruin gekleurde jongens hebben er ook geen moeite mee onze koppen af te hakken. En dat is naar onze normen en waarden dan ook niet pc. Maar daar hebben ze dus gewoon schijt aan.

    Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Vroeger werd er ook geschoten op illegale grensoverschrijders; waarom zou dat nu niet kunnen?

  Like

 11. Pingback: HET DOORGEEFLUIK (10) | voorzieners

 12. Kraftavilqa zegt:

  Het lijkt mij volkomen redelijk om de grenzen van je land gewapend te beschermen tegen indringers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s