Duitse PvdA’er: ‘Rechts-populisten zijn gevaar voor vrede, maatschappij en welvaart’

Screenshot_33

De Duitse vicekanselier, minister van Economische Zaken en SPD-voorzitter Sigmar Gabriel.

Sociaaldemocraten daarentegen…

Rechts-populisten als Donald Trump, Marine le Pen en Geert Wilders zijn niet alleen een gevaar voor de vrede en de maatschappelijke samenhang, maar ook voor de economische ontwikkeling. Dat heeft de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel (SPD) gezegd tegen Welt am Sonntag.

“De rechts-populisten beloven hun aanhangers een weg terug naar een sprookjeswereld, waarin het economische leven zich alleen binnen de grenzen van de eigen natie afspeelt”, zei Gabriel, die in het kabinet van bondskanselier Angela Merkel minister van Economische Zaken is. “Wij moeten de moeite nemen uit te leggen hoe wij de globalisering eerlijk gestalte willen geven.”

Juist Duitsland als exportland heeft veel profijt van de wereldhandel, zei Gabriel.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", demoniseren, EUSSR, Hypocrisie, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Duitse PvdA’er: ‘Rechts-populisten zijn gevaar voor vrede, maatschappij en welvaart’

 1. Tistochwat zegt:

  [quote] hoe wij de globalisering eerlijk gestalte willen geven. [/quote]

  Merkwaardig toch, dat de ‘socialist’ het altijd heeft over ‘eerlijk’.
  Nóg vreemder -én gevaarlijk- is het, dat vele sukkels dit nog geloven ook.

  Like

  • Dat is traditie: In de jaren ’70, toen de politiek nog iets simplistischer in elkaar stak, luidde een paginagrote PvdA- krantenadvertentie rond de verkiezingstijd al: “Stemmen op de PvdA betekent: Eerlijk delen!”En in veel kleinere letters tussen haakjes daaronder: “(natuurlijk is de VVD daar tegen.)”
   Over ‘op de man spelen’ gesproken……
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 2. Fred zegt:

  Goh, ik denk net andersom.
  En velen met mij gezien de overweldigende virtuele zetels (8) van de PvdA.
  Ben ik nu een rechts-extremist?
  Prima dan. Een Geuzennaam is nooi weg.

  Like

 3. Jan zegt:

  EU should ‘undermine national homogeneity’ says UN migration chief
  http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

  Like

 4. Jan zegt:

  De SPD heeft dus graag oplichters:

  Migrants buying fake documents in Europe

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Links heb veel meer doden op z’n ‘geweten’ dan rechts, dus wie zijn nou gevaarlijk ??
  Red leven, vrijheid, welvaart van uw kinderen en kleinkinderen Stop links !!!!

  Like

 6. Marlies zegt:

  “Wij moeten de moeite nemen uit te leggen hoe wij de globalisering eerlijk gestalte willen geven”: duidelijke taal. De NWO-agenda oftewel Werk in Uitvoering. Vooral dat “eerlijk” baart mij de grootste zorgen. Wat blijft over om deze psychoten te stoppen? Slechts één ding….
  Overigens zou die Gabriel onmiddellijk zijn naam moeten veranderen.

  Like

 7. OlgaV zegt:

  Soms denk ik dat ik me maar moet laten uitschrijven bij E.J. Bron omdat ik me, in het gunstigste geval, erger maar in de meeste gevallen zo ontzettend kwaad maak over de inhoud van de artikelen die we toegestuurd krijgen. Misschien is een beetje voor struisvogel spelen gezonder voor me. Van de andere kant vind ik het lezen van de commentaren dan weer wel bijzonder prettig, het is fijn om te weten dat er in Nederland toch ook nog gewone normaal denkende Nederlanders wonen. Mensen die niet dolblij zijn met die invasie opvreters en met “ons” koningshuis. Dit artikel maakt me woest en ik was toch al niet zo blij. Heb namelijk net bij Powned gelezen dat D66 (mevr. Fatma Koser Kaya!!!) de Zondagswet wil afschaffen. Ja dat is natuurlijk een Christelijke wet die de Mohammedanen wel weer als beledigend zullen ervaren. Spuugzat ben ik het. Ik wacht etop dat we ook Kerst zullen moeten afschaffen.

  Like

  • Mark Nowack zegt:

   Ik ken het gevoel, laat maar, het zal allemaal wel. Aan de andere kant mag je dit allemaal niet onthouden worden, opdat je weet wat je moet stemmen als het weer kan.
   En ja, over die wachtgeld-Fatima heb ik me ook druk lopen maken.

   Like

   • OlgaV zegt:

    Nee je hebt gelijk hoor, natuurlijk moet je deze artikelen lezen. En op wie ik moet stemmen is niet zo moeilijk, m.i. is de PVV namelijk de enige partij in Nederland die voor het belang van de autochtone Nederlanders opkomt. En over stemmen gesproken ik verheug me nu al op 6 april. Ook al wordt er niets met de uitkomst gedaan het geeft me nu al een lekker gevoel dat ik NEE kan stemmen. En nog wel 3x ook want ik mag voor 2 mensen stemmen die dat toch niet zelf gaan doen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @OlgaV: 17.23. uur. Ik herken het gevoel. Maar dat valt onze web-master NIET te verwijten. Hij komt met de WAARHEID, waar de anderen met name PERS en MEDIA, heulen met de RODEN. En ook nog geholpen door de politieke-elite, van “links tot rechts”.

   Like

   • OlgaV zegt:

    Ik heb mij denk ik niet duidelijk uitgedrukt: natuurlijk verwijt ik onze webmaster niets, verre van dat!!!

    Like

 8. Drs.P. zegt:

  Hoe lukt het de slinkse POPULISTEN toch altijd weer om de schuldvraag bij zogenaamd “rechts” neer te leggen?? Bij de gewone man en vrouw dus, die alle ellende moeten betalen!!
  Want wanneer komt een socialist pas in de problemen: “alleen als andersmans geld op is”!!
  Socialisten zijn het grootste gevaar voor de mensheid op deze gehele planeet en onder het socialisme zijn honderden miljoenen mensen vermoord, voornamelijk in Rusland en in China, maar ook in Cambodja en zelfs Hitler was een nationaal socialist!!
  Ook hier dienen nodig wat zieke mond-en-klauwzeer ratten geruimd te worden!!!

  Like

 9. Mark Nowack zegt:

  Ik ga samenwerking met andere landen ook helemaal niet tegenwerken, integendeel zelfs. Wat ik wel wil, is mijn eigen identiteit behouden. En daar wringt hem nou net de schoen met het huidige beleid! Daarnaast ons lekker bang maken met diverse doem-scenario’s, ha ha laat me niet lachen. Steeds meer mensen zien in dat ons iets voorgelogen wordt.

  Like

 10. In Utrecht is de PvdA ook verschrompeld tot een klein splinterpartijtje van 4 zetels w.o. 3 slechtsprekende mocro’s. Hoe kan dat toch ?

  Like

 11. Jan zegt:

  Ook in Canada is een Pegida, maar er wordt door lkinks volk opgeroepen de aanhangers te vermoorden
  http://en.cijnews.com/?p=27971

  Like

 12. biebie zegt:

  Zo gaat dat in de politiek als je nu van helemaal NIKS meer kan zeggen waar jezelf goed in bent dan ga je maar van anderen zeggen waar zij slecht in zijn.
  Wat er maandag in Ankara besloten wordt daar zullen we wel niks van horen met die persvrijheid in Turkije van vandaag.
  Daar maakt die dictator weer dankbaar gebruik van de volksverhuizing.
  Zal wel weer een hele grote doos lege woorden opleveren.
  En hele grote dozen Dragi-papier voor Turkije en Griekenland,want geld uitdelen dat is het enige waar deze een(hersens)cellige goed in zijn.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Socialisme en Islam= EEN DODELIJKE MIX!

  Like

 14. carthago zegt:

  “unsere made in germany darf nicht vernichtigt werden”(strauss). Deze spd nazi lijkt verdacht veel op hubert Bruls uit Nijmegen, het zou zo maar eens z’n halfbroer kunnen zijn uit een niet sharia erkend huwelijk.
  Kokosnoten en kalifaatratten D Day is dus compleet geregisseerd, dat is wel duidelijk. Het lijkt er erg op dat de hele Syrië oorlog wel eens het werk zou kunnen zijn van de neue Deutsche wehrmacht.Historisch gezien welhaast absoluut zeker.

  .

  Like

 15. Elena zegt:

  Ik begrijp Olga V wel, heb dat gevoel ook wel eens.
  Toch wil ik alles weten van en over gebeurtenissen wereldwijd.
  Wordt het mij te veel… ga ik iets anders doen of een mooie muziek luisteren om weer rustig te worden.
  Wegkijken ga u en mij niet helpen…we moeten reageren en ageren !!
  Vecht voor uw vrijheid…,ik ga in ieder geval door tot mijn laatste ademtocht.
  Middels internet kunnen we andere activisten steunen door hen een hart onder de riem te steken.
  Het is de gore linkse propaganda die de gebeurtenissen verwisselen en/of bagatelliseren.
  Neem nu wat er onlangs gebeurde in Turkije..Erdogan laat de grootste krant van Turkije ” bezetten”. De krant heeft een oplage van bijna 650.000.
  Nu spreekt de krant verplicht de taal van Erdogan.

  http://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/03/waarom-nam-turkse-overheid-krant-zaman-over

  Zo gaat het bijna overal…ook in ons landje.
  We zullen nooit de moet laten zakken….we gaan door tot het bittere eind.
  Gerechtigheid boven alles !!

  STOP DE ASIELWAANZIN !!!

  STEM PVV !!

  Like

 16. guusvelraeds zegt:

  “De rechts-populisten beloven hun aanhangers een weg terug naar een sprookjeswereld, waarin het economische leven zich alleen binnen de grenzen van de eigen natie afspeelt”,

  Zie hoe deze smeerlappen formuleren.

  Nederland heeft met controleerbare grenzen eeuwenlang handel gedreven met de rest van de wereld. Zou deze smeerlap nooit gehoord hebben van de Nederlandse en Duitse hanze steden. Alsof je alleen met open grenzen mondiaal kunt handel drijven. Altijd weer dezelfde linkse afgedraaide riedels. We trappen er niet meer in hoor.

  http://www.historischnieuwsblad.nl/thema/hanze/index.html

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Sigmar Gabriel doet me met zijn dwaze tronie denken aan een weerwolf die zich voor de helft heeft geschoren! En hoezo zijn rechts-populisten zo’n gevaar voor vrede, maatschappij en welvaart? Daar hebben al die linkse snertdictators in alle Europese landen ZELF voor gezorgd want zonder hun verdoemde systeem van een “Verenigd Europa” waren er nooit rechts-populisten geweest, verdeeldheid, verpeste maatschappijen en een achteruithollende economie!
  Als meneer zo graag denkt dat Donald Trump, Marine le Pen en Geert Wilders willen teruggaan naar een soort sprookjeswereld kan ik twee filosofische voorbeelden noemen van sprookjes waarin de EU zo gruwelijk zichzelf al ten gronde richt en dus ook met de islam:
  In 2007 was er een 3D-tekenfilm uitgekomen over ‘Assepoester en de keukenprins’ waarin de boze stiefmoeder van Assepoester, Frieda, de hele sprookjeswereld verstoorde met een toverstaf die ze van een goede tovenaar stal. Daarin liet ze alle slechteriken uit sprookjes zoals Roodkapje, Sneeuwwitje, Doornroosje, Repensteeltje, Klein Duimpje enz. winnen en op het moment dat Assepoester met de mooie prins zou trouwen moest ze hierdoor hulp zoeken bij Rick, een hulp in de keuken en van dwergen, feeën, Munk en Mambo, de twee domme helpers van de tovenaar. Op de echte prins kon ze niet vertrouwen omdat deze, hoewel hij heel knap en gespierd was, oerdom bleek, ijdel en een ramp aan het hof. Niettemin slaagden Assepoester en haar vrienden erin op Frieda en de boze reuzen, dwergen, wolven enz. te verslaan en op het einde leefden ze nog lang en gelukkig!
  Vergelijking: Assepoester (de burgers van de EU) worden door Frieda (de EU-leiders) onderdrukt en zodra deze de macht in handen heeft roept ze alle slechteriken uit de bekende sprookjes (de radicale moslimextremisten en soortgenoten) te hulp om de complete macht in handen te houden. De ijdele prins (de bestuurders in Den Haag) zijn te dom, ijdel en onzelfstandig om hier iets tegen te doen waarna Assepoester en haar vrienden Rick, Munk en Mambo, (Wilders, Le Pen en Trump) er alles voor over hebben om de macht van Frieda, die de onbestuurbare EU in een nachtmerrie heeft veranderd, te vernietigen! en dat zal hen inderdaad toch al lukken als de EU zichzelf al niet gaat verwoesten!
  (P.S. het tweede deel van de filosofie zal ik later omschrijven omdat dit verhaal anders iets te lang wordt)

  Like

 18. Jules Vismale zegt:

  De tweede filosofische omschrijving wat vicekanselier Sigmar Gabriel en de EU betreft is weer aan te voeren door middel over een speelfilm, die ook als strip werd uitgebracht, van Walt Disney uit 1977, genaamd ‘Peter en de draak’. In dit verhaal was de weesjongen Peter op de vlucht voor zijn tirannieke pleegfamilie, de Janssens, en kreeg hij hulp van de goedaardige draak Elliott. Ze trokken naar het rustige havenstadje Passamaquoddy waar ze beiden onbedoeld alles op stelten zetten en zich niet bijster geliefd maakten bij bepaalde volwassenen en de plaatselijke schooljuf daar niemand Peter wilde geloven dat draken echt bestonden. Alleen de vuurtorenwachter Lampie en zijn dochter Nora geloofden Peter voor een deel en Elliott zou zelfs op zoek gaan naar de verloofde van Nora, Paul.
  Helaas kreeg Passamaquoddy een aantal verderfelijke figuren op hun dak in de vorm van de kwakzalver dr. Terminus en zijn assistent Henny en de vreselijke familie Janssen. Zij probeerden misbruik te maken van de draak daar zij deze beschouwden als een wandelende apotheek en om Peter weer in handen te krijgen. Toen het tijdens een storm uit de hand liep wist Elliott de verloofde van Nora, Paul, te redden en verjoeg hij (tot grote vreugde van de bedrogen en dankbare inwoners van Passamaquoddy) zowel de familie Janssen alsmede dr. Terminus en Henny die hun dorp veel meer schade berokkenden! Peter bleef bij Lampie, Nora en Paul terwijl Elliott vertrok om andere mensen te gaan helpen.
  De filosofie is dat Peter (een arme vluchteling) wil ontsnappen aan de terreur van de Janssens (moslimextremisten) en door Nora en Lampie (vrijwilligers) onderdak krijgt. Elliott (Trump, Marine le Pen en Wilders) willen aanvankelijk goed doen voor hen al loopt het helaas enkele keren in Passamaquoddy (Europa) danig uit de hand. Vervolgens komen dr. Terminus en Henny (potentiële linkse bestuurders) daar opduiken die iedereen bedriegen en de zogenaamde “rechts-populisten” willen uitschakelen, samen met de Janssens, en daar de vrede, welvaart en maatschappij danig verstoren. Paul (een verloren gewaande Europeaan) wordt dan door Elliott gered waarna de laatste al de vijanden van de inwoners van Passamaquoddy en Peter verjaagd, waaronder later ook vreselijke figuren zoals Sigmar Gabriel!
  Deze kan de EU niet eens meer redden wat sommigen van zijn linkse soortgenoten nou toch uiteindelijk door krijgen daar ze, net als Hitler en Stalin, zo goed zijn in (zelf)bedrog, (zelf)misleiding en (zelf)verloochening dat ze hun eigen rijk, gelijk naar deze twee dictators, ten gronde zien gaan!

  Like

 19. Theodoor zegt:

  Nein Gabriel, Sie sind dass mit Ihre rote politische Partei. Sie wissen doch “rot macht tot”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s