Holle praatjes vullen geen gaatjes

Screenshot_53

(Door: Daniël Walraeve)

De leugens die we elkaar vertellen

Na een golf van terreur willen we troost. Jammer genoeg zoeken we onze toevlucht in schadelijke platitudes. 

Wat waren we allemaal vertederd door de kleine Brandon Le, net na de aanslagen in Parijs. De video waarin vader Le zijn zoontje geruststelde ging de wereld rond. ‘De bloemen en de kaarsen zijn hier om ons te beschermen tegen de wapens.’ Mooie woorden om een veel te jong kind gerust te stellen. Het enige probleem: ook veel volwassenen lijken in deze bange momenten hun toevlucht te zoeken in bloempjes, kaarsjes, krijttekeningen, liedjes, spreukjes en loze, leugenachtige woorden.

Na de dramatische aanslagen in Zaventem en Brussel zoekt Vlaanderen nog naar houvast. Je mag in deze tragische omstandigheden niet te hard oordelen over wie zich getroost voelt door zoete leugens en mooie sprookjes. Toch is het belangrijk om de meest hardnekkige illusies te counteren. We kunnen nooit echte lessen trekken als we onszelf proberen te troosten met valse hoop. Er schuilt geen enkele soelaas in de naïeve idylle waarin sommigen zich graag wentelen.

We zijn geen kinderen, zoals Brandon Le. We zijn de mensen die de kinderen moeten behoeden van nieuwe aanslagen. Met die heilige opdracht in het achterhoofd moeten we bepaalde boodschappen van de laatste dagen aan kritisch onderzoek onderwerpen.

Lees verder>>>
(h/t “Prometheus”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Holle praatjes vullen geen gaatjes

 1. Cathja zegt:

  Ik ben het heel erg eens met dit artikel.

  Woorden van onze MP: “wij zijn met meer”, maken beslist geen indruk op terroristen.
  “We moeten ze niet wegzetten, maar met ze in debat gaan”, is ook zo’n onzin-uitspraak. Onze debatten accepteren ze niet, en laten hen steenkoud. Ze willen maar één ding: de hele wereld onderwerpen aan de islam. Ik betwijfel of hen dit ooit gaat lukken, maar één ding is zeker: er zal nog veel bloed gaan vloeien in de komende tijd! Laten we de terroristen vooral niet onderschatten. Ja, getalsmatig zijn ‘wij met meer’, maar zij gebruiken veel geweld, en deinzen er niet voor terug om zeer veel slachtoffers te maken.
  Op welke manier, dat interesseert hen niets.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je kan het nooit winnen van “mensen” die het juist als een prestige zien om te sterven.
   Die kan je alleen maar voor zijn.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @BertG: 10.35. uur. Helemaal waar, Bert. Mossels interesseert het helemaal niet, om te sterven als martelaar. Ze zijn volkomen in de ban, van de 72 maagden die MO hun belooft heeft, in hun “paradijs”. Maar volgens mij gaat het om een maagd van 72, hoor.

    Like

 2. delamontagne zegt:

  VREEMD; In Spanje werden een ander soort akties ondernomen.
  Na het bekend worden van de aanslag in Brussel, werden verschillende moskees aangevallen.
  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/03/celfsyexiaafpaz.jpg?w=900&h=675

  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/03/cen0pfnxiaye0su.jpg?w=900&h=675
  ………….

  In België zijn de “Identiairen” van plan een demonstratie te houden, recht in het hart van de terroristen/islam-wijk; Molenbeek.
  Binnen een jaar tijd hebben de islamitische aanslagen al meer dan 200 doden veroorzaakt [ Europa].
  Het wordt de hoogste tijd dat we ophouden met de kaarsjes,de bloemen, de beertjes etc, etc en eens een signaal afgeven van “Herovering”.
  De wijk “Molenbeek” te Brussel lijkt meer op een ware islamitische visvijver, een logistieke basis voor talloze terroristen.
  Maar deze wijk is helaas niet de enige in EU, maar staat wel symbool voor de oorlog die zich niet alleen in Palmyre of Mossul, maar ook binnen onze muren…………..
  Laten we daarom samen komen Zaterdag 2 April om 15.00 met de eenvoudige en duidelijke boodschap:”In Molenbeek net als overal elders; Islamisten oprotten uit Europa”
  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/03/molenbeek-650×650.jpg?w=1260&h=1260

  Like

 3. lilith zegt:

  Kijk nog eens goed naar de reactie van dat kind op de ‘sprookjes’ van de vader; het kind weet de waarheid en laat de juiste twijfel zien bij de uitleg, het gelooft de vader niet. Maar dit doet het wegkijken met een kind, uiteindelijk lijkt hij de waarheid van de vader die een schijnwerkelijkheid creeert, te aanvaarden

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Je suis vooral sick of this gewauwel. Ik zou willen dat de mensen zouden nadenken, voordat ze überhaupt hun mond opendeden na zulke aanslagen of wat voor verschrikkelijke gebeurtenissen ook. Het eerste waaraan iemand die zoveel leed meemaakt behoefte aanheeft is rust. Rust en respect om alles laten te bezinken en na te denken, en niet die oorverdovende razzia van zogenaamde goeddoenners. Deze hebben alleen oog voor hun eigen verwarde gevoellens van angst en willen de leegte opvullen met geruis en actie, om maar niet verder te hoeven na te denken. Meegenomen is het feit dan ook nog dat ze aandacht krijgen en die aandacht zwakt dan het zware en het gevaarlijke af, want het ego wordt gestreeld. De getroffenen en de mensen die zich zorgen maken en in de realiteit staan hebben geen behoefte aan talloze analytische praatprogramma’s waar je altijd dezelfde ‘shitbende’ ziet van ‘ass-zielig’ verslaafde gezichten, die duidelijk onder de invloed zijn van ‘grenze(n)loze’ indoctrinatieve stupiditeit, welke ze niet verworven hebben, maar sinds de geboorte in de genen zit.
  Laat de mensheid toch eens met rust idioten, met jullie overbodige gewauwel en gedoe, zodat ze hun gevoelens kunnen verwerken en het verstand en de rede eindelijk in stilte in hun hoofden kan spreken.

  P.s.
  Johan Cruijff was een uniek persoon, een mens onder de mensen en ik vind het een eer zo’n mens te mogen eren, want hij heeft het verdiend. Echter deze WAANZIN van continu, constant dezelfde woorden, dezelfde programma’s. dezelfde personen, die allemaal door blijven gaan met hetzelfde te zeggen, dit toont respect en ook weer niet. Het gaat oneindig door en wordt daarom weer een egocentrische show van mensen die het fijn vinden om ook dit gebeuren aan te grijpen om zichzelf te profileren. Men eert hiermee niet Johan Cruijff, maar vooral zichzelf. Men komt op tv en dat betekent weer publiciteit en kassa.
  Ik heb niets tegen het eren van Johan, dit is dubbel en dwars verdiend en ik wens zijn familie veel sterkte en rust om alles te kunnen verwerken.
  Fatsoen en inzicht zijn weg in Nederland en over de hele wereld. Ze weten niet wanneer ze moeten stoppen, met alles het belachelijke in de sturen. Rest in peace Johan, bedankt.

  Like

 5. Jan zegt:

  LOL: Muslim offers $10,000 to anyone who shows Qur’an promotes terrorism

  Dear Omar Alnatour:

  Thank you so very much for offering “anyone $10,000 if they can find me a verse in the Quran that says it’s ok to kill innocent people or to commit acts of terror.” My 1999 Toyota is on its last legs, and your generous gift will enable me to replace it with a modest but fully operational used midsize sedan. Or maybe (since it has been years since I’ve had a break), if I can keep the jalopy going for awhile, I will use your ten grand take a vacation to Paris and Brussels — before it’s too late, you know?
  ….
  http://www.jihadwatch.org/2016/03/muslim-offers-10000-to-anyone-who-show-quran-promotes-terrorism

  Like

 6. milaK9 zegt:

  @Jan 26 maart 2016 om 10:54

  Stink er maar niet in.
  Hier gaat het over ‘to kill innocent people or to commit acts of terror against them’.

  Wat wij verstaan onder ‘onschuldig’, ziet de islam iets heel anders.
  Moslims die de shahada hebben uitgesproken en hun leven laten leiden door de richtlijnen van mohammed en de sharia, dat zijn de onschuldige mensen.
  Een niet-moslim is sowieso schuldig omdat hij/zij zich niet heeft laten onderwerpen aan de wetten en regels van allah/mohammed.

  Een niet-moslim is al een veroordeelde volgens de islam en diegene krijgt drie mogelijkheden; 1) onderwerpen, 2) onder islamitisch bestuur leven en de djizja betalen of 3) verbannen of vermoord worden.

  Door de ogen van de islam gezien zijn er niet zo veel ‘innocent people’ in de wereld.
  Volgens de leer van mohammed is het merendeel schuldig omdat zij zich nog niet hebben onderworpen aan zijn weg (de wetjes en regeltjes; de sharia) die zij moeten leiden.

  -Als niet-moslim maak je daarom nooit aanspraak op dat bedrag. Je bent bij voorbaat, volgens de heilige geschriften van de islam, al schuldig omdat je jezelf niet onderworpen hebt.-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s