Salafisme in Brussel: Goedkope olie tegen radicale missionering

Screenshot_106

Een markt in Molenbeek: het Brusselse stadsdeel staat bekend als een plek waar moslims in toenemende mate geradicaliseerd worden.

(Door: Ralph Sina – Vertaling: E.J. Bron)

Is België zelf schuldig aan zijn bloeiende Salafisten-scene? Het land krijgt al goedkoop olie uit Saoedi-Arabië sinds de jaren ´70. Als tegenprestatie mocht Saoedi-Arabië een westers Mekka opbouwen voor radicaalislamitische predikers, denken critici. Voor de Belgische minister van Jeugdzaken, Rachid Madrane, is het een belangrijke fout van zijn land:

“Het gaat om een fatale oriëntering van bijna een halve eeuw oud, waartoe als gevolgen voor de lange termijn de toenemende radicalisering van Marokkaanse en Algerijnse immigranten behoort.”

Datgene wat de Belgische minister van Jeugdzaken een fundamentele politieke foute beslissing uit de jaren ´70 noemt, begon de facto in 1967 met een ruil tussen de toenmalige Belgische koning Boudewijn en de Saoedische koning Faisal. Lever ons goedkoop olie, dan mogen jullie in Brussel en heel België missioneren, luidde het aanbod van Boudewijn aan Riyad.

Het destijds al chronisch financieel zwakke België kreeg de Saoedische olie voor een speciale prijs. En als tegenprestatie stelde Boudewijn het Oriëntaalse paviljoen in het beroemde park Cinquentenaire in Brussel middels een pachtcontract voor de periode van 99 jaar ter beschikking. Het paviljoen werd omgebouwd tot het islamitisch centrum, de grootste moskee van Brussel, inmiddels al tientallen jaren een westers Mekka voor radicaalislamitische predikers.

Saoedisch geld van de islamitische wereldliga

“Men heeft de sleutel tot islamitisch onderwijs aan de immigranten uit Sub-Sahara Afrika en uit de Maghreb-landen uitgerekend aan Saoedi-Arabië overhandigd – alleen om goedkope olie te krijgen” bekritiseert de Belgische minister van Jeugdzaken.

De imams en de directeur van de grootste moskee in Brussel worden met Saoedisch geld door de islamitische wereldliga betaald.

Deze onzinnige financieringspraktijk moet volgens enkele Belgische politici gestopt worden. Maar Saoedi-Arabië financiert volgens informatie van de Belgische geheime dienst niet alleen de grootste moskee van Brussel, maar al jarenlang ook meerdere radicale scholen om de Saoedische staatsreligie, het wahabisme, te verbreiden.

Geïnfiltreerd door een wahabitisch regime?

Hebben we ons door een regime van wahabieten laten infiltreren? Een retorische vraag van Belgische media. Maar de regering in Brussel wil het niet bederven bij het regime in Riyad. Per slot van rekening leveren de Saoedi´s niet alleen olie. Maar kopen ook heel enthousiast Belgische wapens.

Ongeveer een derde deel van de in België geproduceerde handvuurwapens en munitie wordt volgens onderzoek van het Vlaamse Vredesinstituut naar Saoedi-Arabië geëxporteerd.

Bron:
www.deutschlandradiokultur.de
Door: Ralph Sina

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", België, Brussel, Graaien, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, oliebelangen, Rotzakken, Salafisten, Saoedi-Arabië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Salafisme in Brussel: Goedkope olie tegen radicale missionering

 1. BertG. zegt:

  Is het hier in Nederland dan een ander verhaal?
  Hier is toch precies hetzelfde gebeurt in zo rond 1973.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 19.43. uur, op 27/3. Precies Bert! Ook Nederlandse politici, hebben daaraan hun medewerking verleend. Denk maar aan: ” De Resolutie van Straatsburg”, ook wel genoemd: “Oil for Immigration”.

   Like

 2. Sjaak zegt:

  Daardoor ontstond ook de spreuk !
  Olie op het vuur gooien !

  Like

 3. carthago zegt:

  En dat betekent dus allemaal dat de Belgen en dus ook de Nederlanders en dus ook de rest van de Eussr in feite zijn eigen ondergang financiert, het saudische troje paard voorop , geflankeerd door corrupte nazi politici als lansdragers, links stemvee als voetvolk en de pers als betrouwbare boodschappers. Appeltje eitje.

  Like

 4. Harry zegt:

  Hoe meer je te weten komt over de handel en wandel van de “heren politici” en zelfs de koningen en de koninginnen , hoe meer je er niet meer onder uit kunt om te denken dat ze hun land , danwel koninkrijk verkwanseld hebben voor geld .
  Schaamteloze boevenbende !
  Het is verdomme OOK ONS LAND !
  En niet van die Draeck van Draekenstein of die dorre stokken in Belgie .

  Het is toch niet te geloven !!!
  Dat maakt Willem Alexander tot curator van Nederland , uitverkopen en opheffen , net als V&D .
  Niet meer levensvatbaar .
  En zelf met een dik salaris gaan schuiven en rekken , tot alles op is .
  Daar draait het eigenlijk altijd op uit .

  Opdonderen met die oplichtersbende !

  Like

 5. Dicksy zegt:

  Daarom was mijn energiefactuur in 1967 zo laag. Een (vergiftigd)geschenkje van Faisal via onze koning.

  Like

 6. Anna zegt:

  Die super Roomse Koning Boudewijn!!!!!!! Wist hij niet wat de Islam was……Als hij dit ooit geweten had……. Hij trad zelfs af voor de abortus wet en dan wel saudie Arabië met zijn islam binnen halen…. Was hij soms dement……

  Like

  • Dicksy zegt:

   Sorry Anna, maar hij werd door het parlement enkele dagen ” onbekwaam om te regeren ” gezet omdat hij tegen de abortuswet was en deze niet wou ondertekenen uit geloofsovertuiging. Je kunt dat inderdaad dement noemen maar dan wel vastgesteld door het parlement en niet door een dokter.
   En hoera, hoera, enkele dagen later was hij wonderbaarlijk genezen. Als dat geen wonder is.

   Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Hoe het zo gekomen is, maakt niet uit.
  Belangrijk is nu het te stoppen!
  Hoe, doet er niet toe; gewoon stoppen.
  Tja, dan de rotzooi opruimen…

  Like

 8. Bas zegt:

  quote: Denken critici !

  Het Vlaams Belang, de gedoodverfde partij van Vlaanderen, wist dit blijkbaar al ! Deze partij heeft er van meet af aan op gehamerd dat het verkeerd zou gaan met België. Partijen met veel boter op het hoofd wisten het anti immigratiebeleid van het VLB het hoofd te bieden door het VLB unaniem politiek in de ban te doen. Vol verwachting klopt ons hart, bij de eerstvolgende verkiezingen zal het VLB koploper zijn.

  Like

 9. Jan zegt:

  Tijdens de herdenking:

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  Plus alle aandelen hierin van de elite en het koninklijk huis natuurlijk.
  Voor wat hoort wat, zo werkt dat in die krankzinnige belangenhebbende maffiawereld en kost wat kost, dus over de ruggen van de burgers, hardwerkende slaven die alleen dienen voor diezelfde elite.

  Like

 11. bari1951 zegt:

  Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogden reageerde:
  Heel Europa één pot nat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s