WTF! Campingbaas tart zelfbeschikkingsrecht gasten!

Screenshot_98

(Door: Theresa Geissler)

Bij het ontwaken, op Paaszaterdag 26 maart 2016, besefte ik dat het een lange, inspannende dag zou gaan worden: een demonstratie, hetzij georganiseerd door Pegida zelf, hetzij één waaraan zij, strikt genomen, slechts “medewerking verleent”, betekent reizen, dat is nu eenmaal zo. De ene keer verder dan de andere keer, maar dat de trein gepakt moet worden staat vrijwel vast. Althans voor mij, bij gebrek aan eigen vervoer. Ik had echter nog niet eerder meegemaakt dat Pegida-Nederland haar deelname had toegezegd aan twéé anti-AZC-demonstraties op één dag: om 12.00 uur in Den Haag-Ypenburg en om 16.00 uur in Lunteren, Gelderland. Maar alles heeft een eerste keer en wat dit betrof was die eerste keer nu aangebroken.

Aanvankelijk had deelnemen aan beide te veel van het goede geleken. Tot onze mede-reageerster Helena met het aanbod kwam dat ik, als ik evenals zij en echtgenoot Ton om 12 uur ’s ochtends zou deelnemen aan het evenement Den Haag-Ypenburg, daarna met hen zou kunnen meerijden naar Lunteren. Daar dit automatisch in plaats van vier slechts twéé treinritten zou betekenen – het normale aantal bij één demonstratie, hoe dan ook – wierp dit genereuze aanbod meteen een ander licht op de zaak; vandaar dat ik het aanvaard had.

Dat ik tijdens de treinrit naar Den Haag-Ypenburg tot de conclusie kwam geen ballpoint bij me gestoken te hebben, was op de keper beschouwd geen ramp: ik had me al half voorgenomen een volgend verslag voor E.J. Bron te bewaren tot na de grote komende demonstratie van Pegida-Nederland zelf in het centrum van Den Haag op 10 april aanstaande, ook al omdat ik bij geen van deze twee ‘ondersteunende’ demonstraties iets spectaculairs verwachtte dat de moeite van het vermelden waard zou zijn, louter omdat het zich nog niet eerder had voorgedaan. Evenwel, trouwe lezers, schrijvers, en reageerders van de onvolprezen site van E.J. Bron, juist op zulke momenten leert de ervaring het ónverwachte te verwachten!

Screenshot_96

Nee, ik wil het hier even niet over de vier speeches hebben, afgestoken door woordvoerder Edwin Wagensveld en nog drie sprekers op de locatie bij het Hofbad te Den Haag-Ypenburg, die pakkend waren als altijd, zeker, maar tevens van het vertrouwde soort, dat hier al meerdere malen besproken is. En evenmin wil ik het hier hebben, althans niet uitgebreid, over het onfortuinlijke feit dat diezelfde speeches later die middag op locatie recreatieoord de Goudsberg in Lunteren goeddeels de mist in gingen, doordat de geluidsinstallatie dienst weigerde en die na, ongelogen, anderhalf uur vruchteloze pogingen blééf weigeren. Dat was, zoals gezegd, jammer, maar niet méér dan dat, aangezien de sfeer er op zichzelf niet noemenswaardig onder leed en de aanwezigen – op beide locaties een redelijk aantal van elk zo’n 200 man – de tijd tóch wel opgewekt door wisten te komen met behulp van levendige conversaties onderling, afgewisseld met het inmiddels vertrouwde assortiment aan strijdleuzen, waaronder zowaar het gaandeweg meer inburgerende “Wij zijn het volk!”

Van aanvaringen, hetzij met AFA en aanverwant tuig, hetzij met ‘de sterke arm der wet’ door overijverige (lees: onterechte) aanhoudingen was al evenmin sprake: de eersten lieten zich, oh wonder, op geen van beide locaties zien en de Hermandad, overigens net als altijd pontificaal aanwezig tot en met bereden collega’s aan toe, hield zich verder eveneens koest, hoewel zij met name in Lunteren wel sommige mensen de toegang tot de demonstratie om de één of andere reden ontzegd schijnt te hebben, maar dat viel op het moment zelf niet echt op.

Wat, zult U dan vragen, is er uiteindelijk zo vermeldenswaard geweest dat ik het nodig vond er tóch weer een klein artikel aan meende te moeten wijden? Nou, dít:

Ooit van een campinghouder gehoord die serieus, op jeugdherberg-vader-niveau, meent te moeten waken over de handel en wandel van zijn betalende, en naar men mag aannemen volwássen gasten en die zodoende zeggenschap denkt te hebben over wáárheen zij zich begeven, zodra zij het terrein verlaten? Nee? Nou, ik ook niet. Tót gisteren. Want spoedig deed als een lópend vuurtje, daar bij locatie de Goudsberg te Lunteren, het bericht de ronde dat campingbaas Roderick zijn gasten de wacht had aangezegd, dat wie zich ‘verstoutte’ om bij deze demonstratie, versterkt door het zo verfoeilijke Pegida, te gaan kijken DEZELFDE AVOND NOG DE CAMPING KON VERLATEN EN NOOIT MEER TERUGKOMEN!

Welnu, daar sta je dan: volwassen mensen met een vrije wilsbeschikking. Behalve volgens hun gastheer, die even denkt te kunnen bepalen waarheen zij hun schreden richten op het moment dat zij de slagbomen passeren! Wat zouden ’s mans drijfveren hier geweest zijn, vraagt men zich af: pure goedmenschelijkheid? De principes van de Biblebelt, die, zeker de laatste jaren, ook al schijnen in te houden dat men alles en iedereen, ook moslims, als zijn naaste dient te beschouwen en kritiekloos de hand dient te reiken tot “het toekeren van de andere wang” aan toe? Of misschien tóch ordinair winstbejag, verband houdende met de subsidie, die hem van overheidswege wordt toebedeeld voor iedere “vluchteling” die een onderkomen vindt op zijn daarvoor te bestemmen camping, wat zijn overige gasten, die er misschien al jaren komen, eenvoudigweg maar te slíkken hebben, net als in de maatschappij daarbuiten?

Screenshot_97

We weten het niet, maar het onverkwikkelijke feit lígt er. En aldus viel er die middag, naast alle, inmiddels vertrouwde leuzen, een nieuwe te beluisteren, die bij volgende demonstratie weliswaar minder van toepassing zal zijn, maar hier wèl: “Roderick viezerik!” Misschien de komende tijd nog handzaam voor de feitelijke ingezetenen van Lunteren op het moment dat de asielzoekeroverlast zich gaat aandienen. Wie zal het zeggen? Of zijn huidige campinggasten dat zullen beleven, valt evenmin te zeggen: persoonlijk zou ik in hun plaats, na een dergelijke restrictie voor de kiezen gekregen te hebben, stante pede mijn biezen hebben gepakt en vertrokken zijn zonder ooit terug te keren, ook als ik in het geheel niet het plan had gehad deze demonstratie te bezoeken: ik zou deze aanmatiging eenvoudig niet hebben gepíkt. Maar ik geef toe dat dit wellicht gemakkelijk praten is, na de betreffende camping misschien wel jarenlang tot volle tevredenheid te hebben bezocht… Neemt niet weg dat wij hier getuige zijn van een micro-uitgave van wat ons nep-parlement op het ogenblik doet: Islamisering, mogelijk ‘om het geld,’ en daartoe de machteloze burger degraderen tot een onmondig kind, slechts goed om uitgezogen en gemanipuleerd te worden. Frappant, zéér frappant…… Ik zei het al vaker: Sommige dingen moet je meemaken, wil je ze geloven!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "PEGIDA", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op WTF! Campingbaas tart zelfbeschikkingsrecht gasten!

  1. Tistochwat zegt:

    Ik heb een leuke attractie gevonden voor Roderick z’n camping: een mooie buikdans voorstelling, geheel in lijn met de door Roderick zo gewaardeerde ‘cultuur’.
    Hiermee trekt hij veel nieuwe gasten aan, want wie wil dit nu NIET zien?
    En als Roderick er dan óók nog een toegangsprijsje voor berekent, verdient hij nóg meer aan z’n ‘vluchtelingen’ hobby.

    Tja Theresa, het stikt in dit land van de verraders, al dan niet lekker verdienend aan de ‘zieligheidsindustrie’.

    Like

  2. Sjaak zegt:

    Heb de de Hoofdling Roderick ook schijtende hond genoemt
    om een verklaring gevraagt en nu eens afwachten of hij ook
    erop antwoord !

    Like

  3. Driek zegt:

    Theresa zegt: Ik had echter nog niet eerder meegemaakt dat Pegida-Nederland haar deelname had toegezegd aan twéé anti-AZC-demonstraties op één dag: om 12.00 uur in Den Haag-Ypenburg en om 16.00 uur in Lunteren, Gelderland. Maar alles heeft een eerste keer en wat dit betrof was die eerste keer nu aangebroken.

    Nu, lieve Theresa, ik heb grote bewondering voor je ongelooflijke energie om op één dag naar twee protestdemonstratie te gaan, ik zou dat niet kunnen, ook omdat ik zo langzamerhand het gevoel krijg dat het allemaal niks meer uithaalt. De grenzen staan nog steeds wijd open, het schorremorrie stroomt binnen, en ons leven wordt alsmaar naargeestiger door die islamitische opdringerigheid.

    Onlangs was ik in het VU ziekenhuis afdeling Cardiologie. Er liep een assistente rond met een hoofddoek. Natuurlijk, die vrouw heeft een behoorlijke opleiding gevolgd, anders ben je niet op zo’n afdeling hartpatiënten, maar toch weer dat kut geloof uitdragen, toch weer uitdagend rondlopen met een hoofddoek in een ziekenhuis. Walgelijk. Doch iedereen in de wachtruimte vond het heel normaal. Behalve ik blijkbaar. En ik kan moeilijk zomaar even een ander ziekenhuis uitzoeken. Daarom heb ik de moed opgegeven. Die mohammedanen krijgen we niet meer weg. En nog altijd staat D66 redelijk goed in de peiling. Evenals VVD. Wat zijn dat toch voor mensen die daar achteraan hollen?

    Zo’n campingbaas durft wel zeg, maar je staat er nu eenmaal (voor veel geld) dus je kunt moeilijk vertrekken. Ik zou er alleen nooit meer terugkomen. Nou heb ik al de pest aan campingbazen. De bedragen die ze vragen voor een stuk weiland is ongehoord. En dan ook nog eens de campinggasten je mening opdringen. Ik vind het weer ongelooflijk. Die vent moet een flink pak slaag hebben!

    Like

  4. Driek zegt:

    @Theresa. Maar ik was vergeten te vermelden, Theresa, dat ik het een erg goed artikel vind.

    Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    Goed artikel Theresa. En zo’n campingbaas, schaar ik onder de term landverrader, en huichelaar. Hij zal wel uit zijn op een deal, met de criminele bende uit Den Haag, onder leiding van de ROVERHOOFDMAN RUTTE, van de Vereniging Van Dieven, om tegen een royale vergoeding, de HANDOPHOUDERS plek te geven op zijn camping. Voor geld doet zo’n figuur – Rode Rik- in mijn visie ALLES!

    Like

  6. Helena zegt:

    Als geen ander heb je er weer een fantastisch verslag van weten te maken Theresa. Ik heb het te doen met de mensen in Lunteren zoals Barend en zijn buurman met hun gezinnetjes die pal naast de camping wonen en die net als de mensen in Ypenburg trouwens, hun leefomgeving danig zullen zien veranderen (afgezien nog van de onveilige situatie voor hun puber dochters) en hun huizen wel als onverkoopbaar kunnen beschouwen. We doen ons best mee te demonstreren met Pegida, en het is misschien vechten tegen de bierkaai maar we moeten wel, we kunnen niet anders. Helemaal nu ik ontdekt heb dat mijn ex-buurjongetje (een Nederlandse bekeerling) inmiddels op de openbaar gemaakte lijst van uitgereisde IS terroristen blijkt te staan waarvan de tegoeden zijn bevroren. De kans is dus aanwezig, nu de grenzen nog steeds wagenwijd openstaan, dat hij zijn ‘oude buurtje’ waarin hij kennelijk zo’n vreselijke jeugd heeft gehad (een totaal verpest ettertje) nog eens gaat bezoeken met een bomgordeltje.

    Like

  7. Berthe zegt:

    Theresa, bedankt dat je toch een verslag van de dag hebt gemaakt. Ik was enkel in Ypenburg en benieuwd naar Lunteren. Respect voor allen die beide demo’s bezochten.

    Like

  8. D. G. Neree zegt:

    Misschien aast die campinghouder op een bak met geld van de overheid om asielzoekers op zijn camping op te nemen.

    Like

Plaats een reactie