“BILD” doorbreekt de muur van het zwijgen

Screenshot_10

(Door: Michael Stürzenberger – Vertaling: E.J. Bron)

Heel langzaam komt er ook beweging in de gevestigde media in de vraag naar het verband tussen islam en terreur. Terwijl vanochtend in het ZDF/ARD-Morgenmagazine hoofdmoslim Aiman Mazyek nog zijn dooddoener “terreur-heeft-niets-met-de-islam-te-maken” ten beste gaf en ertoe mocht oproepen dat men meer zou moeten doen tegen de “haat op moslims op internet”, is “BILD” inmiddels een stap verder. De hoofdredacteur van “BILD”, Julian Reichelt, die naar eigen zeggen meer dan tien jaar lang als verslaggever door de islamitische wereld reisde, denkt dat de islam een terreurprobleem heeft. Het naderbij komen van deze terreur door Brussel en het feit dat in Lahore een islamitische leraar 70 christenen, waaronder 35 kinderen, opblies, heeft bij hem vermoedelijk het vat doen overlopen, zodat hij niet langer kan zwijgen.

Reichelt stelt vast:

De dader van Lahore was blijkbaar godsdienstleraar. Hoe kon hij tot de conclusie komen dat hij vanuit het oogpunt van zijn god het juiste deed toen hij de bom tot ontploffing bracht?

Als verslaggever heb ik meer dan tien jaar lang door de islamitische wereld gereisd. En ja, ik denk dat de islam een terreurprobleem heeft. En het zal niet aan de radicale randen op te lossen zijn. Het zal alleen op te lossen zijn als het midden van de samenleving, vredelievende moslims dit probleem erkennen en confronteren. (…)

Anders dan in onze democratische landen wordt in de islamitische wereld met religie steeds opnieuw geweld gerechtvaardigd en tot geweld opgeroepen.

Dat gebeurt niet alleen door obscure haatpredikers en terroristen, maar ook door staatsinstellingen. Op afvalligheid van het geloof staat in Iran en in Saoedi-Arabië de doodstraf. “Ongelovigen” op beestachtige wijze vermoorden (aan kranen ophangen, onthoofden, kruisigen) is niet slechts het waanzinnige idee van enkele radicalen, maar geldend recht in de rijkste en machtigste islamitische landen op aarde.

Hun moorddadige wereldbeeld mogen deze geleerden ook nog – door de staat, meestal gefinancierd met olie-inkomsten – rondom de aardbol verbreiden in tv-uitzendingen, op de sociale media, door schenkingen en moskeebouw. (…)

Wanneer de paus een fatwa, een dodingsbevel, tegen welke mens dan ook zou uitvaardigen, zou hij zich ten eerste strafbaar en ten tweede onmogelijk maken. In de islamitische wereld daarentegen kan bijna iedere binnenplaatsprediker zo´n fatwa uitspreken – en iedere “gelovige” mag deze ten uitvoer brengen.

De regimes (Saoedi-Arabië en Iran), die waken over het geloof en de heiligste plaatsen van de islam beheren, zijn tegelijkertijd de grootste sponsoren van radicale ideologieën en terreur. Bijna iedere Taliban heeft als jongere een door Saoedi-Arabië gefinancierde Koranschool bezocht. (…)

De islam, zoals hij tegenwoordig door zin machtigste en rijkste instanties gedoceerd, gefinancierd en verbreid wordt, verheerlijkt en rechtvaardigt veel te vaak geweld tegen diegenen die hij tot “ongelovigen” verklaart. De islam en dus niet alleen maar het islamisme werd door de achtergeblevenen gekaapt.

Reichelt komt met dit commentaar aardig dicht bij de kern van het probleem. De islam werd echter niet “gekaapt”, hij is precies zoals de “profeet” Mohammed 1400 jaar geleden deze ideologie van strijd en oorlog motiveerde. Media zouden er ook eindelijk mee moeten ophouden om de Renaissance van de oprichtingstijd als “zogenaamde” islamitische staat te noemen. Hij is de reïncarnatie van de islam, het pure origineel.

Toch zou je Julian Reichelt en “BILD” wel degelijk moeten prijzen voor dit commentaar. Je mag alleen hopen dat dit geen eendagsvlieg zal blijven, maar dat hier consequent op wordt voortgebouwd.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Linkse media. Bookmark de permalink .

10 reacties op “BILD” doorbreekt de muur van het zwijgen

 1. likoednederland zegt:

  De zelfmoordterroristen handelen niet uit wanhoop, maar juist uit hoop!
  http://likud.nl/2016/03/fabel-146-zelfmoordterroristen-handelen-uit-wanhoop/

  Like

 2. Elena zegt:

  Nu maar hopen dat de auteur van dit artikel en de werknemers van “Bild” zich nog veilig zonder bewaking, op straat kunnen begeven.

  Like

 3. Fred zegt:

  Islam heeft geen terreurprobleem.
  Islam ís terreur.

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Elena raakt de kern van het probleem.
  Julian Reichelt zal op zijn minst tig keer per dag over zijn schouder moeten kijken of hij nog veilig over straat kan lopen. Nog één keer zo’n uitspraak en hij zal 24 uur per dag beveiligd moeten worden. Hulde. Wie volgt.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Hij is een beetje op weg, maar het allerbelangrijkste ziet hij desondanks nog altijd niet: de islam zelf is het kwaad. De terreur zit in de islam als het kuiken in zijn ei ! En dat kwaad staat letterlijk in de koran als opdracht. Geen kwestie van kaping bijgevolg, want dat laat ten onrechte de weg open naar de foute veronderstelling dat er een goede, vredevolle islam zou bestaan versus een slechte, de zogezegde gekaapte versie dus. Van dit waanbeeld moeten we hoogdringend af willen we de strijd tegen die ene en ondeelbare islam in het westen winnen !

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Bild, een toch redelijk bekend blad, ga zo door!
  Julian Reichelt, tja, ‘vredelievende moslims dit probleem erkennen’; hier ligt het probleem…
  Koran en hadith schrijven de moslim exact voor hoe ze dienen te geloven en leven.
  De ‘vredelievende moslim’ is de moslim die koran en hadith niet letterlijk volgt en dus een afvallige.
  Afvalligheid staat dan weer de doodstraf op…
  Liegen tegen ongelovigen (iedere niet moslim) wordt de moslim aanbevolen die zich in een moeilijke of minderheids-situatie bevindt…
  Het woord van een moslim is dus niets waard, hoe vredelievend ze ook lijken.
  Besef dat ook dat vriendelijke moslim halal slagertje waar u uw lamsboutjes haalde gewoon wist waar die gezochte vuige terrorist al 3 maanden zat…

  Like

 7. exmarineman zegt:

  Laat het ook al houdt hij zich nog enigszins in dan in ieder geval een begin zijn. Hij noemt gelukkig wel met name Saoedi-Arabië en ook Iran. Maar Qatar doet ook zijn uiterste best om het salafisme en soennisme te verbreiden. Ze steunen niet voor niets Hamas, Amnesty (hoofdkantoren er van zijn in Qatar gevestigd) en ook de moslimbroederschap. Alledrie willen ze ook de vernietiging van Israël en hoe komt het toch dat al die voor 95% islamitische “vluchtelingen” toch allemaal juist naar het westen (EU en USA) willen????? Nou dat antwoord is niet zo moeilijk……het is onderdeel van de islamisering van de wereld en dat is beleid van S.A., Qatar, Iran en alle ANDERE islamitische (olie)landen. En het westen zit vast aan de overeenkomst / Resolutie van Straatsburg 1975!!!!!!
  Dat mooie Amnesty dat zo veel kritiek levert over de schendingen van de mensenrechten door Israël in de Gazastrook en de “palestijnen” in het algemeen, heeft zich nog niet kritisch uitgelaten noch verwijten gemaakt richting Saoedi-Arabië dat inmiddels in Jemen vele honderden burgerdoden heeft gemaakt met haar bombardementen. En ook vanuit de EU/USA blijft het ontzettend stil…….maar owee als Rusland 1 bom verkeerd laat vallen, dan zijn ook in het westen de rapen gaar…… over hypocrisie gesproken, ook vwb het optreden van ERDOGAN. De nieuwe DICTATOR in het M.O. ….. ja want Turkije is GEEN Europees land…..

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Er is geen gematigde islam, meneer Reichelt. Islam is islam, dat heeft de oppermoefti en dictator Erdogan, zelf gezegd. En de zogenaamde gematigde moslims, veinzen dat, want als ze werkelijk deze gematigdheid omhelzen, verraden ze de islam. Maar goed, het is een klein lichtpuntje van Bild.

  Like

 9. oud-marinier zegt:

  “” …..en ertoe mocht oproepen dat men meer zou moeten doen tegen de “haat op moslims op internet”, “” Waarom roept die idioot dan zijn EIGEN mensen niet op , om een beter voorbeeld te zijn van HOE men een POSITIEF beeld oproept bij niet-moslims , d.m.v. dat de moslims zich AANPASSEN aan de wetten en regels en integreren en assimileren in het land waar zij in leven ? Waarin zij een onderdeel vormen van de economie en daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de economie/gemeenschap waarin zij leven ? Dat ze laten zien , dat een leven ZONDER het gebruik van geweld enz enz…OOK tot de mogelijkheden behoort i.p.v. de niet-moslims oproepen om meer begrip te hebben voor hen . Dan en alleen dan , zal de bevolking van een niet-moslim land hen met open armen kunnen verwelkomen . Dan en alleen dan , bestaat de mogelijkheid om samen en gezamelijk in vrede te leven . Eerder NIET . Die vent heeft niet 1 maar meerdere klappen van een molenwiek gehad , met blijvende hersenschade.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s