Wilders heeft weer gelijk: zwijgende meerderheid als probleem

Screenshot_56

(Door: Wim van Schaik)

Niemand, maar dan ook niemand in de Tweede Kamer had een antwoord op de werkelijkheid die Geert Wilders schetste: een gezochte terrorist werd maandenlang door de islamitische gemeenschap in Molenbeek beschermd en kennelijk op handen gedragen. Wilders illustreerde daarmee het probleem in volle omvang: niet alleen die kleine minderheid van geharde terroristen is het probleem, maar net zo goed de grote zwijgende meerderheid!

Hier en daar begint het door te dringen dat het de islam is die voor de problemen zorgt. Niet bij ‘onze volksvertegenwoordiging’. Die vertoont nog de bekende reflexen. Klaver komt niet verder dan ‘we horen bij elkaar’. Zielige Roemer wil meer geld voor zijn achterstandswijken. Pechtold wil alleen zichzelf horen. En Buma wil zogenaamd constructief overkomen. Wilders zette die hele impotente club weg als nep, pure nep met zijn holle frasen en loze retoriek.

De zwijgende meerderheid is het probleem. Hoe zo’n zwijgende meerderheid werkt, zagen we in de ‘Gazastrook van Europa’ (Geert Wilders) die Molenbeek heet. Wilders deed wat de hele Kamer niet wilde en noemde die zwijgende meerderheid een bedreiging, onderdeel van het probleem dat islam heet. Niet alleen in Molenbeek. Op vliegveld Zaventem bevinden zich onder de medewerkers sympathisanten van IS. Bij de Franse politie zijn er agenten die geen synagogen willen bewaken. In Brussel waren er straatfeesten na die afschuwelijke aanslag. In ons land juichende schoolkinderen. En wie weet bij onze politie, in ons leger, in onze havens, op Schiphol…

Screenshot_55

Wat bleef het stil toen Wilders het had over die zwijgende meerderheid. Niemand die terug had van dat onderzoek van professor Koopmans (2013). De werkelijkheid is: de grote meerderheid van moslims staat fundamenteel vijandig tegenover onze samenleving. Maar liever dan die werkelijkheid onder ogen te zien, kietelde de Kamer zich met een handvol moslim-demonstranten die nooit het mea culpa uit hun strot krijgen. Die altijd vage en algemene statements maken: ‘Tegen alle geweld’. Ja, ja.

Het wordt Wilders verweten dat hij het debat uit de weg zou gaan, maar hier zagen we het hele parlement steeds weer wegduiken voor het debat. Even, heel even leek er een debat te ontstaan, een fundamenteel debat nog wel. Wilders zei de islam niet te zien als een religie, maar als totalitaire ideologie. Zoiets als het wrede communisme. Evenals bij de islam kostte het onder het communisme je leven als je aan het systeem probeerde te ontsnappen. Maar net toen het ergens over ging, dook de Kamer weer weg.

Het is zo duidelijk als wat dat de islam geen godsdienst is als andere godsdiensten. En als iets de trekken heeft van een totalitaire ideologie die heel het leven wil beheersen en uit is op expansie, moeten we het dan niet gewoon een totalitaire ideologie noemen? Die fundamentele discussie uit de weg gaan, toont de zwakte van ons parlement, die ook de zwakte van het hele Westen is.

Zolang we de islam blijven behandelen als een vredelievende godsdienst zal de islam –  parasiterend op artikel 1 en de godsdienstvrijheid – erop uit zijn al onze vrijheden om zeep te helpen. Ook de zo gekoesterde godsdienstvrijheid. Dat gebeurt niet door een handvol Jihadisten. Het zal de zwijgende meerderheid zijn die er steeds bij stond en zag dat het goed was, die het mogelijk maakte.

Wilders had weer gelijk. De zwijgende meerderheid is het probleem.

PVV normale grootte

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, Geert Wilders, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op Wilders heeft weer gelijk: zwijgende meerderheid als probleem

 1. Ricardo zegt:

  Er zullen alleen maar nog veel meer ,wijken Ghetto’s , NO GO AREAS, als Molenbeek bij komen miljoenen nieuwe asieleisers erbij! Kijk eens naar Calais, de schilderswijk,Gouda, Amsterdam-West, de Banlieus en Frankrijk zomaar even wat voorbeelden! Natuurlijk zullen er genoeg mensen in dat soort ”fantastische” wijken zijn , die het niet boeit als er een terrorist bij hun in de beurt woont!
  Toch denk ik ook , dat veel van die mensen in dat soort buurten bang zijn om naar de politie te gaan, geintimideerd bedreigt worden, of gewoon geen zin hebben risico te lopen problemen te krijgen in problemen en als verader te worden gezien ook naar dat soort dingen moeten we beter kijken naar mijn mening! Hierbij wil ik niemand goedpraten die terroristen verdedigt!

  En de regeringen voeren een , intimidatie beleid uit: Ben je het niet eens met de Islam ben je een Fascist , Nazi!

  Precies zoals de 2e Wereldoorlog het Nazisme werd aanbeden, was je het niet eens , ben je een slecht mens dat niet deugt!

  Like

 2. Het is dan ook geen kwestie van of Wilders gelijk HEEFT, de vraag is eerder, hoe hij van die koppige ezels gelijk KRIJGT.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 3. Japio zegt:

  Diep triest zoals die onnozelen reageren op de waarheid. Die Pechtold, Klaver en Roemer wat een zielige vertoningen zijn dat zeg. Ik zou met vele soorten van genoegen die Klaver eens flink op z’n muil willen timmeren. Wat een dom individu is dat dan, veel linkser heb je ze volgens mij niet. Is die Klaver geen vermomde moslim of zo? Hij ziet er uit als een marokkaan en hij lult als een marokkaan.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik kan alleen maar volledig instemmen met uw artikel, Wim. Ik kots van dat hele NEP Parlement, met dat stelletje leugenaars, van links tot zogenaamd rechts! Wilders zegt precies zoals het is, maar dat willen de verraders niet horen!

  Like

 5. Fred zegt:

  The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.
  Albert Einstein

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Ad de Koning zegt:

  Ook hier weer een waarheid als een koe, alleen moet de grote meerderheid het ook zo gaan zien en ik vrees dat dat nog even zal duren, Zodra ze er zelf last van gaan krijgen gaan hun ogen open alleen maar hopen dat het dan niet te laat is. De Oost-Europese landen hebben het beter voor elkaar.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  De tot de islam bekeerde Fransman “Romain Caillet” werd wegens zijn deskundigheid in islammige zaken benoemd tot; Adviseur-Specialist in zaken betreffende Jihad.

  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/03/caillet.jpg?w=293&h=277
  Toen spotte BFM-Tv hem in zonniger oorden met kinderen en…………………zijn totaal versluierde vrouw.
  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2016/03/ceqbjq5xiaizprc.jpg?w=900&h=522

  Inderdaad, een echte specialist.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Kijk, de gewone moslim stuurt zijn kotert naar dit:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/03/het_ruikt_er_wel_naar_hout.html
  daarna kan iedereen weer geschokt zijn en zich afvragen waarom sommigen toch radicaliseren.
  Zonder islam valt er niks te radicaliseren.
  Maar wij staan toe dat de haat er hier met de paplepel in gaat en dat blijven ze erin scheppen totdat de boel ontploft. Letterlijk.
  Wel een pluspuntje: van 6 t/m 8 mei zullen er minder scooters worden gestolen in Almere, dat dan weer wel.

  Like

 10. wauso zegt:

  Hetzelfde verhaal,. maar dan Parijs. De bijbehorende video is weerzinwekkend en laat het gezicht van de ware moordenaars van de autochtone bevolking zien !
  .

  Like

 11. joga zegt:

  Tsja, wat moet ik daar nu nog aan toevoegen. Wanneer we de islam niet snel verbieden, gaan we Zweden achterna en is het eens zo trotse volk van Nederland voor altijd verloren. Arme kinderen en kleinkinderen ,wat heb ik een medelijden met hen. Een 72-jarige opa die de mooiste tijd heeft meegemaakt in de opbouwjaren direct na de oorlog. Wat haat ik deze linkse nepregering en dit linkse nepparlement, uitgezonderd de PVV. En wat heb ik een achting voor Geert Wilders, die al meer dan 10 jaar met gevaar voor eigen leven voor een ommekeer blijft vechten. Hou je taai kanjer, want ca. 2-3 miljoen nog echte Nederlanders staan al pal achter je en het ziet er gelukkig naar uit, dat dit aantal binnen afzienbare tijd zal verdubbelen.

  Like

 12. Elena zegt:

  6 jaar geleden…
  de linkse uitspraken oftewel wegkijkers over Wilders….o.a. islamoloog

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Elena: 20.41. uur, op 30/3. De LINKSEN doen alles om de PVV en Wilders te demoniseren. De islam en links, dat zijn onze grootste vijanden. Men luisterde niet naar Hans Janmaat, men luisterde niet naar Pim Fortuyn, en men weigert te luisteren naar Wilders.angst ten aanzien van de islam, links en de politiek-correcte, geeft blijk van: gezond verstand.

   Like

   • Anneke zegt:

    TEKEN dat ze heel goed beseffen dat zij de game verloren hebben. En…een kat in het nauw maakt gekke ca-pri-olische sprongen; lang voordat hij zijn laatste ademzucht uitblaast.

    Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Bij de weg: ooit gehoord van een moslim, die zijn zoon komt aangeven wegens diefstal of drugshandel? Ook hier zwijgt de meerderheid.

  Like

  • Ron zegt:

   Bekend is dat in een gevangenis van de mensen die zich bekeren het merendeel dit doet tot de islam en niet tot christendom.
   Waarom?
   Bij het christelijke geloof dien je berouw te tonen over al je begane zonden en misdaden, ongeacht tegen wie die begaan zijn.
   Bij de islam hoef je alleen berouw te tonen over zonden en misdaden begaan tegen moslims. De kans daarop is in het westen niet zo groot.
   Heb je een misdaad begaan tegen een niet-moslim, dan mag je daar van de islam zelfs trots op zijn en wordt je daarom extra gewaardeerd.

   Geen wonder dat islamieten in de gevangenis niet leren van hun fouten en er in merendeel van de gevallen minstens net zo slecht uitkomen als ze er in gingen.

   Like

 14. Anna zegt:

  Islam is inderdaad een ideologie.
  MOSKEEN zijn ook niet als een religieuze groep georganiseerd maar als een vereniging…..
  Een kerk is een religieuze organisatie met centrale leiding, maar een Moskee is een vereniging net als een politieke partij……. Dus het is een ideologie met zeer sterke religieuze basis principes

  Like

 15. Jan zegt:

  Geert Wilders gaat zelf benoeming Trump bijwonen

  PVV-leider Geert Wilders reist deze zomer naar de Republikeinse conventie in de Amerikaanse stad Cleveland om met eigen ogen te zien hoe ‘zijn’ presidentskandidaat Donald Trump op het schild gehesen wordt. Dat laat hij weten aan het AD.
  ….
  De PVV is de enige politieke partij die fan is van Trump. In de rest van Den Haag wordt met angst en beven naar de opkomst van de New Yorkse zakenman gekeken. Kamerleden zijn bang voor de veiligheid in de wereld en de verhoudingen tussen Europa en de VS. ,,Als hij verkozen wordt, komen de verhoudingen met Europa ernstig onder druk te staan”, vreest ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. ,,Donald Trump is volstrekt onvoorspelbaar. En dat is een bijzonder nare eigenschap voor de misschien toekomstige commander-in-chief”, vindt VVD-Kamerlid Han ten Broeke.

  http://www.ad.nl/ad/nl/30561/Geert-Wilders/article/detail/4294756/2016/05/04/Geert-Wilders-gaat-zelf-benoeming-Trump-bijwonen.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s