“Geen Krim-deal” – Moskou wijst Amerikaans aanbod af

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland zal niet ingaan op deals wat betreft de toekomst van de Krim – met deze woorden becommentarieerde de vicevoorzitter van de defensiecommissie Franz Klinzewitsj een voorstel van het Amerikaanse Congres om een opheffing van de sancties te koppelen aan de “teruggave” van de Krim.

nieuws spoetnik

In het Amerikaanse Congres werd zaterdag een ontwerp ingebracht, waarin werd voorgesteld om de sancties tegen Moskou alleen maar te beëindigen als Moskou het schiereiland de Krim in de Zwarte Zee zou “teruggeven” aan Oekraïne.

“Het aanbod van de Amerikaanse leden van het Congres om een einde van de sancties te ruilen tegen de Krim toont aan welke voorstelling de Amerikaanse leidende elites van de rest van de wereld hebben”, becommentarieerde Franz Klinzewitsj, de vicevoorzitter van de defensiecommissie in de Federatieraad (het Hogerhuis van het Russische parlement). Volgens hem zijn de Amerikanen nog steeds niet in staat om te begrijpen dat “niet alles in de wereld gekocht kan worden”.

“Rusland zal geen deals sluiten over de Krim. De toekomst van het schiereiland is definitief bepaald”, benadrukte de parlementariër.

De Krim was in maart 2014 – na ruim 22 jaar in de onafhankelijke Oekraïne – weer tot Rusland toegetreden, nadat de bevolking van het schiereiland hier in een referendum met een enorme meerderheid voor had gestemd. Aanleiding voor het referendum was een nationalistische staatsgreep in Kiev.

De nieuwe Oekraïense regering erkent de afsplitsing van de Krim niet. Westerse landen hebben de val van president Viktor Janoekovitsj en de door de oppositie ingestelde regering in Kiev geaccepteerd, niet echter het Krim-referendum. Na de toetreding van het schiereiland tot Rusland legden de VS en – op hun aandringen – de EU sancties aan Rusland en de Krim op.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rusland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Geen Krim-deal” – Moskou wijst Amerikaans aanbod af

 1. Cathja zegt:

  Eigenbelang van Amerika! De Russen moeten De Krim nooit meer opgeven. Het moet maar eens afgelopen zijn met de gedachte van de Amerikanen dat zij overal de lakens denken uit te kunnen delen.
  Rusland heeft zich aardig weten te redden voor wat betreft de voedselvoorziening, en ligt niet wakker van sancties. Ik denk dat de Europeanen meer te lijden hebben van deze stompzinnige en door de VS opgedrongen maatregelen dan de Russen zelf.

  Wie het laatst lacht, lacht het best!

  Geliked door 2 people

  • Ad de Koning zegt:

   Helemaal mee eens en uitstekend verwoord.

   Like

  • Bas zegt:

   Van teruggegeven heeft de VS al sowieso nooit gehoord. Bewijs is het feit dat elk land dat ooit door de VS werd bevrijd (lees geannexeerd) de VS kazernes, wapens en soldaten heeft gestationeerd c.q. heeft gelegerd. Bovendien ook atoomwapens. Werkgroep NUSOG maakt daar in feite ook onderdeel van uit. Oeps!

   Like

  • Anneke zegt:

   USA = United Satanic Armagedon

   Like

 2. Thom zegt:

  Zelfs al sta je 100% achter Amerika en hun leider Oom Tom uit de Negerhut dan nog moet je beseffen, dat er op de Krim wel erg veel Russen wonen. De Russische bevolking daar zal inderdaad waarschijnlijk liever bij Rusland horen dan bij Oekraïne. Dat zal niet opgaan voor Kiev en omgeving maar Oost-Oekraine bij Lugansk en Donetsk heeft ook veel Russische bewoners, die zich waarschijnlijk liever aansluiten bij Rusland.

  Like

 3. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 4. Gerrit Tienkamp zegt:

  What a American assholes

  Like

 5. Dicksy zegt:

  De Krim opgeven ? ? ? Kunnen ze net zo goed tegen de Amerikanen zeggen sla uw tenten op op het rode plein.
  Nooit meer afgeven want het is een strategische plaats die Amerika maar al te graag wil inpalmen nu ze toch op een confrontatie met Rusland uit zijn.
  Door de politiek van de Amerikanen, eerst schieten en dan nadenken, hebben ze blijkbaar zelf in hun eigen voet geschoten en dat kan pijn doen, serieus pijn doen blijkbaar als ik dit artikel lees.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met de kop.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Vandaar dat Trump de nieuwe president van Amerika moet worden.

  Alle keurige bekrompen bange mensjes zijn bang voor Trump, Maar bedenken jullie dan maar eens wat Trump fout zou kunnen doen…?
  Gekker kan hij het niet meer maken! Ashhole Obama en zijn voorganger Bush hebben alles verziekt en vernield wat er maar verziekt en vernield kon worden.
  Irak kapot, Libië kapot, Egypte bijna kapot (want dat lukte niet helemaal), Syrië een grote puinhoop maar dankzij ingrijpen van Poetin gered voor Assad, de oorlog is Syrië wordt in stand gehouden doordat Obama de rebellen steunt, Oekraïne een puinhoop, Duitsland via lakei Merkel vol islam die overstroomt naar de rest van Europa, IS wordt gesteund…
  Dit zijn de hoofdpunten uit het beleid van Obama!….
  Ik vraag u: “Wat zou Trump nu nog kapot kunnen maken?”…

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   Ik wil het graag meemaken dat Trump de plaats van Obama in gaat nemen. Nee, ik zou niet kunnen benoemen wat hij nog kapot kan maken. Obama is glansrijk geslaagd in het vernielen van landen en volkeren, dus erger kan Trump het niet maken.

   Geliked door 2 people

 8. Stef zegt:

  Met de arrogantie en de Bosporus op zak zal Erdogan met instemming hier de 3e wereldoorlog starten. Rusland laat zich nooit opsluiten en Erdogan is bang dat hij de macht over de Bosporus verliest. Dit kan met die dwaas van een Obama , die nog een stempel wil drukken op de wereldgeschiedenis alleen maar op ellende uitdraaien.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  De Russen hebben in deze het volste recht, om de Krim, niet op te geven. De gestoorde oppermoefti Obama- de gek- zal zomaar een wereldoorlog uitlokken, door de Russische beer zo uit te dagen! En dat is NIET mijn belang. Overal maakt de gek rotzooi, overal! Ik hoop toch zo, dat Trump hem zo spoedig mogelijk uit het “Witte Huis”, jaagt!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Tom.
   Obama is aangeschoten wild. Hij kan niks meer en heeft de tijd niet meer.
   Een staat van beleg invoeren om aan te blijven kan en durft hij niet.
   Hij is er zeker van dat Clinton gaat winnen. Zij moet de fakkel van Obama overnemen.
   Of ze dat zou doen (ALS ze al gekozen wordt) is lang niet zeker…
   Amerika is ook niet blij met Erdogan. Erdogan gaat te eigengereid te keer ,en dat wil Amerika niet.
   Een nieuwe Turkse leider, die ze weer helemaal naar hun hand kunnen zetten, is nooit weg…

   Tom. De toekomst ziet er als volgt uit.
   Turkije zal beslist t.z.t., in aanvaring komen met Rusland. Turkije speelt hoog spel met eventuele inzet van Navo en USA. Maar gaat er mee onderuit.
   Ondertussen is de afkeer van Erdogan in Turkije alleen maar toegenomen.
   Turkije wordt in buurland Armenië, waar de strijd wordt uitgevochten, verslagen door Russische troepen. Men is het meer dan zat om te sneuvelen voor Erdogan.
   Maandelijks plegen de Koerden aanslagen. Iedereen weet dat dat dit het gevolg is van het beleid van Erdogan.
   De Turken zijn verarmd door het totaal wegblijven van het massa-toerisme. Niemand wil of mag meer op vakantie naar Turkijë. Bovendien haten ze de enorme aantallen vluchtelingen die Erdogan heeft toegelaten om de EU te kunnen chanteren.
   Ze nemen het Erdogan steeds meer kwalijk dat hij zoveel honderden miljoenen heeft uitgegeven voor zijn protserig paleis terwijl zij te weinig te eten hebben en in armoede moeten leven…
   De vrije pers is ondertussen total-loss.
   Iedereen voelt zich bedreigd door de 100.000-den spionnen van de geheime dienst van Erdogan.

   De revolutie kan niet uitblijven… Dus barst zij los op basis van geheime besprekingen van het opperbevel van het Turkse leger met de Amerikanen.
   Binnen ’n week hangt Erdogan ondersteboven voor zijn paleis

   Geliked door 1 persoon

 10. Heb hier niets aan toe te voegen MEN IS OVERDUIDELIJK IN DEZE

  Like

 11. Anna zegt:

  Laat Obama zich de laatste maanden van zijn regeer perioden nu maar UITSLUITEND MET ZIJN EIGEN LAND BEZIG HOUDEN. Waar ook ter wereld en wat ook waar hij zich mee gaat bemoeien ontstaat er alleen maar NOG MEER ONRUSTEN RISICO’ S en gevaar voor onrust.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s