Interview met Viktor Orbán: niemand kan Hongarije migranten opdringen!

Screenshot_11

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán

(Vertaling: E.J. Bron)

“Niemand kan Hongarije migranten opdringen”, verklaarde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán in een interview met de Portugese krant “Expresso”. Orbán benadrukte in het interview dat zijn standpunt tegenover de migratie compleet anders zou zijn dan dat van de Europese Commissie, omdat hij niet gelooft dat demografische en economische moeilijkheden opgelost kunnen worden met behulp van migratie.

Ondanks de inspanningen van Hongarije om de grenzen van de Europese Unie tegenover Servië, Kroatië en Roemenië te beschermen en het Verdrag van Schengen uit te voeren, zou zijn land voortdurend worden bekritiseerd. Hongarije zou eerst geprobeerd hebben de situatie onder controle te krijgen zonder zijn grenzen te sluiten, maar de migranten “hebben dit niet geaccepteerd”, wat Hongarije ertoe gedwongen zou hebben grenshekken te plaatsen, aldus Orbán.

Het akkoord tussen de EU en Turkije noemde Orbán een noodzakelijke stap, net zoals hij over het algemeen bilaterale verdragen met de herkomst- of transitlanden voor de naar Europa komende migrantenstromen zou begroeten. Volgens hem zou het een juiste beslissing geweest zijn om Turkije financiële hulp aan te bieden, omdat Turkije geen stand kon houden tegen de druk van de migratie zonder buitenlandse hulp.

Als centraal element van het door hem voorgestelde Schengen 2.0-plan noemde Orbán de oprichting van opvangcentra en vluchtelingenkampen buiten de EU; de EU-quotaregeling echter zou alleen maar een vrijwillige optie moeten vormen.

“We hebben de Turken financiële hulp gegeven en Hongaarse grenspolitie naar Griekenland gestuurd. Hongarije is bereid tot meer van dergelijke maatregelen, maar zal niet deelnemen aan het quotasysteem. Als iemand naar Hongarije wil komen, moet hij zich aan de hier geldende regels en wetten houden, een officiële grensovergang gebruiken en zijn identiteitspapieren moeten laten zien. Diegenen die proberen op een andere manier, dus illegaal, Hongarije binnen te komen, worden als criminelen behandeld”, aldus Orbán.

Orbán wees eveneens op het verband tussen migratie en terrorisme. Om dit in te zien zou bijzonder belangrijk zijn, omdat Europeanen zouden deelnemen aan gevechten in die landen waar de meeste migranten vandaan komen. Zo zouden er bijvoorbeeld in Irak en in Afghanistan ook Hongaarse troepen gestationeerd zijn. Er zouden zich geen Hongaarse troepen bevinden in Syrië, maar daar zouden wel degelijk troepen uit andere Europese landen actief zijn. Veel van de mensen die in deze landen wonen, beschouwen de Europeanen daarom als vijanden. Deze mensen zinnen op wraak tegen de Europese naties en kunnen zich gemakkelijk mengen onder de stroom migranten, zoals immers duidelijk bleek bij de jongste terreuraanslagen.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, EUSSR, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Patriottisme, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Interview met Viktor Orbán: niemand kan Hongarije migranten opdringen!

 1. Mirjam zegt:

  Helemaal mee eens.

  Like

 2. Elena zegt:

  Duidelijke en wijze woorden van Viktor Orban.
  Veel meer staatshoofden zouden deze boodschap moeten uitdragen.
  ohw wacht….mag niet van stasi Merkel.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Je hoort van geen enkel Europees staatshoofd zulke belangrijke en juiste informatie, waren ze hier maar vast zover gevorderd maar ja hier lacht Rutte maar een beetje dom.

  Like

 4. Johan zegt:

  Nu wil die achterlijke Frans Timmermans opstandige landen gaan beboeten. Zij moeten een kwart miljoen euro boete per migrant betalen, als ze die NIET willen hebben. Dit is het toppunt van waanzin. De EU moet stoppen en opgeheven worden . Dit is te gek voor woorden.

  Like

 5. Helena zegt:

  Hij heeft gewoon gelijk, hij beschermt de Hongaren zoals het moet: een man een man een woord een woord!! Ik ben fan !

  Like

 6. Pegidafan zegt:

  Viktor Orban een leider met ballen , en met hem de andere oostelijke leiders . Grote klasse , heel wat anders dan die leugenaars van ons , even snel het ttip verdrag er door willen drukken , schoften zijn het bij ons , heb er echt geen andere woorden voor . En wat mij betreft vandaag nog uit die dictatoriale eu . Met zijn meerdere fuhrers . Europa heeft nog nooit zo in de problemen gezeten (buiten oorlogstijd) dan nu we in die kut eu zitten. Dus weg er mee met die bende rovers.

  Like

 7. J. D'haene zegt:

  Een politicus die eerst om zijn land denkt. Hoe eerder landen weer onafhankelijk worden en besluiten nemen die in hun belangen leggen des te beter. Democratie kan niet gehandhaafd worden als alles maar beslist wordt in Brussel. Globalisering, de EU, mass immigratie, islamisering and hoge schulden hebben onze westerse beschaving tot vlakbij de afgrond gebracht.

  Like

 8. Ron soeverein mens zegt:

  Chapeau voor Viktor Orban dat is een LEIDER en beschermer van zijn land en volk. Het voormalig Oost Europa kon wel eens de buffer worden om de islam te stoppen en misschien wel met hulp van Poetin! Verder, GETEKEND, !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s