Weggestuurde Griekse minister: Europa kan naar geld fluiten

Screenshot_26

Yanis Varoufakis

(Door: Laurens Kok)

Nu de Griekse schuldenproblematiek Europa weer even hoofdpijn bezorgt, is Yanis Varoufakis niet van het scherm te slaan. De vorig jaar gewipte minister probeert vanaf de zijlijn zijn gelijk te halen: gedeeltelijke kwijtschelding van de Griekse schuldenberg is onontkoombaar.

De timing is welhaast briljant: nu Griekenland weer de hand ophoudt voor een nieuwe injectie uit het vorig jaar zwaarbevochten steunpakket van 86 miljard, heeft Yanis Varoufakis een boek uitgebracht. En de zwakken ondergaan wat ze moeten ondergaan? is de ongetwijfeld retorische vraag die de kaft van de Nederlandse vertaling siert.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Europa, EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

22 reacties op Weggestuurde Griekse minister: Europa kan naar geld fluiten

  1. Anneke zegt:

    Hetgeen ikzelf al jaren besef, dat ZO GE NAAMD geleende geld is feitelijk GE SCHON KEN door de Evil-Union. “Noem het OM KO PING”. Zonder toestemming van ons burgers; terwijl dit geld dankzij onze arbeid bij elkaar ‘geraapt’ is. Wij hebben hard moeten werken en we zien ONS geld WEER ver-/wegvliegen in/naar (in dit geval) Griekse atmosferen. De gewone burger is specifiek in Nrd-Wst Europa kapot bezuinigd…Uiteindelijk is de politiek dus veel DUURDER uit….De economie is nu aan het DOOD-bloeden….Het sterfproces is sinds 2008-2009 actief, dus al veel te lang en hoe trager, hoe pijnlijker. Dit in letterlijke en figuurlijke zin ‘gesproken’.

    Like

  2. JooJootje zegt:

    gewoon omleggen die vent.

    Like

  3. fransdewit zegt:

    Tja, die gast denkt als Turkije het al zo gratis heeft gekregen voor de zogenaamde opvang, kan dat bij ons zeer zeker

    Like

  4. Thom zegt:

    Wat een leugens weer van Yarouflakis, dat Europa naar zijn geld kan fluiten. Jan Kees de Jager heeft zelf gezegd dat wij het geld met rente terugkrijgen.

    Like

  5. exmarineman zegt:

    Dat is toch helemaal niets nieuws……Dat wist ik en met mij tienduizenden anderen al kregen…. En maar volhouden dat het met rente terugkomt. Maar een land dat zo arm als Job is en ook niet ECHT WIL bezuinigen zal er ook nooit bovenop komen. Het zijn dus gewoonweg € 200 miljard weggegooide belastingcenten…… En nu gaan ze schulden kwijtschelden, dat zijn nog een paar honderd miljard. DIT land had ook NOOIT in de Euro moeten komen, maar dankzij “uitstekend boekhouden en manipuleren” door Goldman Sachs…..(EN DUS OOK DRAGHI ook al ontkent hij het) zitten ze nu in die inmiddels klote Euro. En er is niemand die zo’n grote misdadiger als Draghi aanpakt …… maar voorlopig zit die ook weer op een prachtige plek in Frankfurt a/M bij de ECB om – als Italiaan – lekker weer de zuidelijke landen dus ook Griekenland te helpen met lage rentes en zelfs negatieve rentes. EN HET HELP GEEN ENE ROT MOER!!!! Alleen gaan wel ONZE pensioenen naar de verdommenis……..

    Like

  6. elisah zegt:

    Janus, Janus…pak me nog een keeeer!

    Like

  7. Pieter zegt:

    Dat wist de EU kliek in Brussel al lang dat wij ons geld kwijt zouden zijn. Voor de vorm was Merkel tegen schuldenverlichting, maar dat was alleen maar om het slechte nieuws niet onmiddellijk naar buiten te brengen maar via de weg van de geleidelijkheid zodat de Europese burgers er langzaam aan konden wennen.

    Opknopen die hele handel die ons zo voor de gek hielden.

    Like

    • exmarineman zegt:

      Misschien toch eens iets op poten zetten om ze allemaal die er bij betrokken zijn geweest persoonlijk aansprakelijk te stellen….. Vanaf het begin was het duidelijk dat Griekenland die leningen nooit zou kunnen terug betalen, zelfs zonder rente niet. MAAR alle onderhandelaars en de hele trojka van ECB-IMF-EU heeft constant ook gelogen en gemanipuleerd. De ene schuld werd gewoon met de volgende lening betaald en hoe kan een klein land als Griekenland € 225 miljard terugbetalen. DAT zou alleen kunnen als men – ALLE Europese politici de rekeningen van alle Griekse oliegarchen en botenbouwers in Zwitserland – gaat confisqueren / onteigenen….. Toendertijd in het begin stond er rond € 240 miljard zwart geld van Grieken op Zwitserse rekeningen, maar daar is toen ook door de toenmalige Griekse regering heel weinig mee gedaan……

      Like

  8. N.E. Derlander zegt:

    De dubbele agenda van de politieke elite Rutte II en de 138 (150 – 12) Tweede Kamerleden van Nederland………….Hoezo het CDA (het geld komt terug en met rente) liegt als christelijke partij toch niet…….???????

    Like

  9. J. C. Th. Köhler zegt:

    “En daarnaast beweert hij (Varoufakis) dat er binnen de muren van de geheime Eurogroepvergaderingen allang consensus is dat de Griekse schuldenlast (180 procent van het BBP) deels kwijtgescholden zal moeten worden. Alleen durven de nationale schatkistbewaarders voor de camera’s hun kiezers niet te vertellen dat ze kunnen fluiten naar hun uitgeleende centen.”

    Ik hoor het JanKees de Jager nog zeggen: “Het is geleend geld, we krijgen het terug, mét rente. Zelfs met een rente die hoger ligt dan de marktrente, dus uiteindelijk verdienen we er nog aan.”

    De leugenachtige schoft (of schofterige leugenaar; doorhalen hetgeen niet van toepassing is) heeft op tijd het hazenpad gekozen, hij is nergens meer op aan te spreken. Nu is het wachten dat de rest van het schoftentuig de benen neemt.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  10. wauso zegt:

    Nogal wat domme reacties ! Die man is Top. Hij komt met de waarheid, die velen ook hier niet willen horen. Griekenland heeft zelf nagenoeg geen cent ontvangen. Het geld ging rechtstreeks naar vooral de Duitse en Franse banken, die enorme obligatie posities hadden uitstaan in Griekenland. Die waren anders dus waardeloos afgelopen. Het was dus een Bail-Out voor de banken en de politieke gluiperds hadden in feite geen andere keuze !!! Of toch. Jawel het nationaliseren van banken met de grootste posities in Griekenland. Deutsche Bank en een aantal Franse en Italiaanse banken genationaliseerd. Ziet U het al voor zich ? Nee, zij hadden hun vrienden zitten bij de EU, IMF en betreffende landen. Parlementariers zijn lobbyisten voor o.a. banken. En U mocht de volledige rekening betalen, die anders veel lager zou zijn uitgevallen. Kots dus niet op de Grieken, maar op Parlementariers, de graaiers van deze moderne tijd !
    Maar treur niet binnen enkele jaren hebben we een ware burgeroorlog en wie praat er dan nog over Griekenland ?

    Like

    • Thom zegt:

      Hoe durft U te zeggen dat banken vrienden hebben in de regering? Dat is gewoon Laster, want Zalm heeft echt de zaak nooit opzettelijk belazerd om bankdirecteur te worden. Hij is benoemd om zijn capaciteiten. Één van die capaciteiten was het geld voor zijn toekomstige werkgever(s) veilig stellen, door de Grieken weer volop te laten delen van onze spaarcenten, die vervolgens bij zijn toekomstige werkgever(s) terecht kwamen.
      Van Rey heeft vele discipelen.

      Like

    • paulzwueste zegt:

      wauso. Je reactie is niet helemaal volledig.

      – Griekenland heeft een enorme schuld omdat ze geld geleend hebben.
      – NIEMAND heeft ze gedwongen om dat geld te lenen….
      – Vervolgens hebben ze met dat geld allerlei volkomen dwaze en totaal overbodig
      dingen gedaan.
      -Bovendien is een enorm hoog percentage van dat geld gewoon gestolen door
      alle mogelijke dubieuze Griekse figuren èn de Griekse beroepspolitici zèlf…
      – Slechts ca. 10% van dat geld is direct ten goede gekomen aan de Griekse bevolking…
      – Dat geld moesten ze volgens afspraak met rente terug betalen aan de banken.
      – De Grieken hebben al het geld wat ze geleend hebben gedeeltelijk verkwist aan
      allerlei stommiteiten en er gedeeltelijk de rente op de leningen van betaald.
      – Nu ze niets meer over hebben klagen ze steen en been over die smerige EU
      die hun het geld geleend heeft (via de banken natuurlijk).
      – De Grieken hebben het er bovendien op aan gelegd dat de schulden
      kwijtgescholden zouden worden. Dat gaat ze nu ook nog lukken.

      Resumerend is het overduidelijk dat de Griekse regering, die uit schurken bestaat en omringd is door louter schurken, zich op grote schaal verrijkt heeft op kosten van de Europese belastingbetaler. De Griekse bevolking lijkt hier de dupe maar bestaat uiteindelijk ook uit louter schurken die liever op een blauw stoeltje in de zon zitten dan te willen werken om schulden terug te betalen.

      Like

  11. koddebeier zegt:

    De waarheid is hard !!! Maar, hadden we anders verwacht dan ?? Nee, toch !

    Like

  12. Mirjam zegt:

    Ze hebben het geld toch zo maar gegeven, de Europese Unie, of niet? Ze wisten toch dat ze het niet terugkregen. Ze hebben tegen de wil van de burgers van de landen gehandeld, omdat het hun niet kon schelen wat het volk dacht en wilde. Je kunt Griekenland niets verwijten. Als je alles in je schoot geworpen krijgt, dan neem je het gewoon aan.

    Like

    • paulzwueste zegt:

      Dit is een bijzonder naïeve reactie maar wel schattig natuurlijk!…

      Like

      • Mirjam zegt:

        Dit is niet bijzonder naïef, Paul, maar juist sarcastisch en realistisch bedoeld. Want laten we wel wezen, de EU wist alles over Griekenland en de jaren van verkwisting, geen belasting betalen en leven als God in…..Griekenland, maar toch hebben ze het geld overgemaakt en wisten ze dat dit een bodemloze put was. Wat jaren heeft gekost om fout te gaan, kun je niet met geld alleen oplossen. Dus dan zijn de dommen diegenen die niet nadenken en dat is de idiote Brusselse elite. De Nederlandse regering bestaat uit een stel raddraaiers en fantasten die constant high lijken te zijn, want er komt geen zinnig woord over hun lippen. En dat geldt ook voor de Brusselse elite.

        Geliked door 1 persoon

      • paulzwueste zegt:

        Mirjam.
        Het geld wat ze aan Griekenland “geleend ” hebben was bedoeld om Griekenland aan de EU te binden, waarbij men er bijzonder sterk rekening mee hield dat Griekenland als een kind in een snoepwinkel te keer zou gaan, waardoor het land zich volkomen afhankelijk zou maken van de EU.
        Griekenland is in heel veel opzichten belangrijk voor de EU. Bodemschatten in zee vlak voor de Griekse kust. Strategisch gelegen, dus uitsluiten van Russische invloed. Etc,…
        De machinatie die hier achter zit getuigt van een absolute onverschilligheid tegenover het Griekse volk en de Europese belastingbetaler. Het is de standaard Maffia-methode.
        Maak mensen afhankelijk van je door ze zogenaamd een dienst te bewijzen.
        Politiek is vaak onmenselijk en de EU maakt het wel heel erg bont.

        Like

      • Mirjam zegt:

        Ik snapte het idee erachter, Paul, maar desalniettemin is het zo arrogant van die idioten om te denken dat er in heel Europa niet één slim iemand is te vinden die deze farce doorziet. Natuurlijk is alles een opgezet plan. Alles draait om macht en geld en zoveel van beiden te verkrijgen. Bahh, wat walg ik van deze debielen en zou ik graag een ommezwaai zien in de huidige tijd en graag terug naar vroeger gaan. Toen mensen nog rechtuit zeiden wat ze wilden en het ook meenden. Deden wat ze zeiden en niet op slinkse manieren hun wil door proberen te drijven, over de hoofden van anderen heen. Toen al die poespas er niet was, omdat mensen hard moesten werken voor hun geld en geen tijd hadden voor wiswasjes. Al die luxe om ons heen heeft de mensen lui, achterbaks en egoïstisch gemaakt. Geld is belangrijker dan eerlijkheid in deze tijd, en ik pas ervoor.

        Geliked door 1 persoon

  13. vanhetgoor zegt:

    Griekenland en de Grieken hebben nooit baat gehad bij die leningen, het geld is direct naar de banken gegaan die geld aan Griekenland hadden geleend. Dat geld en de rente over dat geld is hergeleend, daarom werd het bedrag steeds hoger, en opnieuw is het oorspronkelijke bedrag, met de rente, en de nieuwe rente als een nieuwe lening gepresenteerd. Griekenland had failliet moeten gaan jaren geleden. Nu hebben de banken hun verlies kunnen afwentelen op de Europese bevolking, de banken hebben grote winsten gemaakt, want de leningen waren afgesloten in het oude tijdperk, met de hoge rentes. Nu is het te laat om Griekenland failliet te laten gaan, nu heeft de Europese burger de schuld al betaald.

    Like

Plaats een reactie