Willem-Alexander koopt nieuw servies van € 1,4 miljoen

Screenshot_10

Een doorsnee gezin gaat naar de Blokker, Hema of Ikea voor een nieuw servies, maar daar kun je als koning natuurlijk niet mee aankomen bij een staatsbanket. Daarom heeft de Dienst Koninklijk Huis voor € 1,4 miljoen aan nieuwe borden en glazen aangeschaft.

In het financiële jaarverslag van het Koninklijk Huis (pdf) staat ineens de volgende passage:

Lees verder>>>
(h/t “Koddebeier”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koningshuis. Bookmark de permalink .

32 reacties op Willem-Alexander koopt nieuw servies van € 1,4 miljoen

 1. Pieter zegt:

  De EU heeft onlangs een nieuw service aangeschaft kostte enkele miljoenen. Had Alex niet beter het oude service van de EU over kunnen nemen voor een zachter prijsje ?

  Geliked door 2 people

 2. anna zegt:

  dat wordt dan een gehaktbal op gouden bordje …..

  Like

 3. Anneke zegt:

  Daar gaan onze zuur verdiende centen….Konden wij burgers maar belastinggelden opeisen, van de koning !!! Schaamte en schranderheid hebben dit soort mensen totaal niet in hun genen.

  Like

 4. Zo, zo…..En heeft de Tango-trut het óók mee uitgezocht? Is ze er soms een middagje met de privé-jet voor naar Venetië gevlogen? Voor het oudste, kostbaarste Venetiaanse glaswerk? Lekker in de buurt van Milaan; kan ze daarna dáár nog gaan “shoppen!”
  Godverdomme, dúmp die kliek toch ergens op de Pampa’s! Wie wil er nu anno 2016 nog met zó ’n stel opvreters leven!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 19 mei2016 om 16:57

   [quote] Wie wil er nu anno 2016 nog met zó ‘n stel opvreters leven! [/quote]

   Nou, dit soort volk:

   Like

  • anna zegt:

   Allerdings, schön blöd !!!!

   Like

  • Jean zegt:

   Theresa, achterlijk zijn doet voorlopig nog geen pijn, als ik die idioten in die oranje apenpakken zie rondlopen dan denk ik steeds “hoe zwaar ziek zijn die idioten?”.
   Ik spendeer aan die kotsmisselijke middeleeuwse folklore geen seconde van mijn kostbare tijd, ik wacht op de datum dat die ziekelijke folklore opgeruimd wordt.
   Nog 6 a 7 te gaan in Europa.

   Like

 5. Tistochwat zegt:

  Als ik dit lees, verandert mijn bloed in stoom! Vooral als ik weet dat mijn vader in zijn bejaardenkamertje in zijn eentje zijn levensverdriet moet verwerken (wat hem niet lukt) terwijl die genotzuchtige figuren zich vergrijpen aan de meest uitgelezen spijzen en dranken!
  Mijn vader en moeder moeten het stellen met smakeloos gaarkeukenvoedsel.
  Neemt u het mij niet kwalijk dat ik met mijn voorbeeld zo ‘dicht bij huis’ blijf – er zijn natuurlijke zeer vele ouderen die het maar moeten uitzoeken omdat ‘er geen geld meer is’ – maar ik kan er niet omheen; het is iets waarvan ik dagelijks ‘weet heb’. Een put verdriet van een oude man die in een vervuilde kamer zit.
  Laat ik maar stoppen, want er zijn gewoon geen woorden om de walging en minachting te beschrijven, die ik voel voor dat schandalig hebberige ‘koningshuis’…

  Neem er nog eentje joh! Als er een God bestaat, dan hoop ik dat je in Zijn handen valt!
  Ik heb me laten vertellen dat men nog niet klaar is, als men in Zijn handen valt, dus dat gun ik je wel.

  Like

  • Deborah Menorah zegt:

   Misschien een schrale troost, maar de koning en alle andere opvreters hebben hier hun loon al gehad! Dat kunnen zij nooit verantwoorden voor de echte Troon, waar ook zij als sterveling ooit voor komen te staan.

   Like

 6. kernrob4 zegt:

  De koning is ons alles waard. Hij is een wat dure Gutmensch

  Like

 7. elisah zegt:

  Nou ja, beter dan dat hij het verkwanselt aan rare dingen, ze hebben er iig nog vele jaren plezier van. Toevallig heb ik een beetje verstand van porselein.
  Je kan bij een banket niet met een simpel serviesje aan komen zetten, het moet wel representatief en chique zijn. Op een beurs heb ik ooit bij luxe serviezen staan kijken, maar daar val je echt stijl van achterover, goed porselein kost erg veel geld, maar dan heb je het wel gigantisch mooi. Het zelfde geldt voor kristallen glazen. Ze hebben veel meer dan 6-delig nodig en als je vaak hoge gasten ontvangt kan je Nederland niet voor schut zetten met wat goedkope rommel.
  Prive zullen ze heus wel gewoner servies gebruiken.
  Het hoort nou eenmaal bij zijn functie, of het nou leuk is of niet en ik neem aan dat hij als man liever een sportauto of zo voor dat geld gekocht had.

  Like

  • Karen zegt:

   Elisah ik hoop toch van harte dat je dit sarcastisch bedoelt. Want leg mij anders eens uit waarom dat soort lui niet van een “gewoon” servies zouden kunnen eten!

   Geliked door 1 persoon

  • Ha, schei toch uit! Die sportauto(s) heeft hij immers allang!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   elisah 19 mei 2016 om 17:13

   [quote] en als je vaak hoge gasten ontvangt kan je Nederland niet voor schut zetten met wat goedkope rommel. [/quote]

   Wat een kolder? Waarom zouden die “hoge” lui het niet met iets simpels kunnen doen?
   En waarom moeten die “hoge gasten” altijd zo weelderig vreten en zuipen?!
   Kom nou toch! En ALS ze dan per se duur luxe spul willen hebben, betalen ze het maar uit ‘eigen’ zak en NIET met ons belastinggeld!
   En hoezo “voor schut zetten met goedkope rommel”? Laat me toch niet lachen!
   Weet u waar ze zich wél voor zouden moeten schamen?! Voor het uitkleden van de zorg voor bejaarde mensen!!!

   Zijne majes zou ‘zijn’ Bijbel eens een keer moeten gaan lezen. Daarin staat dat je je geen schatten op aarde moet verzamelen, maar in de hemelen, “waar mot noch roest ze verteren”.

   Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Tsja, ik heb het niet verzonnen die poeha, maar zo gaat dat nou eenmaal in die kringen, het hoort erbij al die trallala.
    Hebben jullie trouwens de Engelse koningin gezien bij haar troonrede? Dat was een paar graden erger dan bij ons, ze zag er uit als een levende kerstboom met enorme kroon en gigantisch veel juwelen en onderscheidingen, daar zijn ze in Nederland nog bescheiden bij…

    Like

 8. Joannes den Hollander zegt:

  Met de bovenmodale uitkering die wij gezamenlijk voor het koningshuis ophoesten is dat geen probleem. Dat geldt ook voor de leuke kleertjes waar Maxima zich mee uitdost om er vooral mee in de belangstelling te staan. En dan niet als prinses, nee daar doet ze het niet voor. Ze vindt zichzelf daarvoor veel te belangrijk. Tegen alle protocollen in vind ze dat ze recht heeft op de afgedwongen titel van koningin. Maar ja, als ze in het openbaar al aangeeft dat Alexander een beetje dom is, zegt dat al meer dan genoeg over haar.
  Stel je voor dat ze eens niet langer afhankelijk zouden zijn van een uitkering en net als andere Nederlanders moesten werken voor hun geld. Dan zouden ze het toch moeten doen met een servies van Blokker. Dan bleef er in elk geval nog genoeg over voor een leuk zomerjurkje in de weekaanbieding van de Hema.

  Like

 9. Jean zegt:

  Laten we in heel Europa die nutteloze middeleeuwse folklore opruimen dat bespaard ons miljarden want de toegevoegde waarde ervan is zero, nul, noppes.
  Ik zal er nooit een eurocent aan verknoeien en nooit een millemeter voor bewegen, ik kijk naar TV steeds met de afstandsbediening in de hand, zodra nog maar een fractie op de buis is het asap weg zappen.
  Jammer dat die clubjes “mogen” blijven parasiteren. In een “democratie” mag zoiets nooit overeind blijven, maar ja, we zijn geen democratie maar een vulgaire ordinaire dictatuur met criminelen en reetlikkers aan het stuur.

  Like

 10. Karen zegt:

  Ach wat is het probleem, er kan toch wel wat extra bezuinigd worden op b.v. de zorg en de ouderen? En normaal mens wordt hier toch echt woest van. Ik heb Sylvana nog niet eens verwerkt en nou dit weer, het is m’n dagje wel….

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  !#$%^&^%$!#*&^%$#!#$%^&*&^%$#!#$%^&

  Ik word hier steeds kwader over!
  Een arme drommel bij die bij de voedselbank loopt, is nog bereid om van een papieren bordje te eten en die patsers nemen alleen maar genoegen met het mooiste van het mooiste?
  Ze zouden blij moeten zijn dat ze nog zoveel delicatessen te vreten krijgen!
  Dat zou ik zelfs zónder bord nog wel willen eten; uit een stukje papier van een keukenrol!

  Ze zouden zich diep, heel diep moeten schamen!

  Like

  • Weet je, in ’45, toen de Duitse concentratiekampen ontruimd waren, verzamelden de Amerikaanse bezetters wel de lokale bevolking van Auschwitz, Buchenwald, Ravensbrück etc., en dwongen ze, eens een kijkje te gaan nemen.
   Dat zou men eens met de nep-oranjes moeten doen: Ze zonder omwegen meetronen naar de voedselbanken, de ergste achterstandswijken en de mensen, die ècht niets meer hebben, en ze dan ondertussen wèl die toestanden als met dit serviesgoed en het winkelen met de privé-jet onder de neus blijven wrijven, alsmede het feit, dat ze geen cent belasting betalen! Dat ze leven op kosten van al díe mensen!
   Kijken, of het zou inslaan……
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 19 mei 2016 om 20:51

    Ik denk dat het die lui geen donder kan schelen! DAT is er nog het gevaarlijkst en het griezeligst aan!

    Like

 12. paulzwueste zegt:

  Volslagen onzinnige conversatie…

  En dan wordt er steevast geantwoord met: “n President is net zo duur…!”
  Dan is mijn volgende vraag: “Waar hebben we ’n president voor nodig…?”
  En dan wordt er steevast gezegd: “Ja, maar hij vertegenwoordigd Nederland zo buitengewoon goed in het buitenland…”
  En dan is mijn volgende vraag: “Maar waarom heb je daar ’n koningshuis voor nodig…?”

  Like

 13. alidas1 zegt:

  Dat hij van dure borden wil eten is allemaal goed en wel.
  Maar laat hij ze dan ook zelf betalen .
  Maar die uitknijpers persen alleen de burgers uit.
  Die laten ze er voor opdraaien.
  Hoe kun je nu nog voor zo een koningshuis staan te juichen.
  Het duurt niet lang meer dan moeten ze ook de benen nemen.

  Like

 14. kruisridder zegt:

  Het koningshuis heeft niet alleen inkomsten uit onze belastingen, al betalen ze zelf geen cent, maar ze verdienen ook kapitalen aan de aandelen in de diverse bedrijven waar ze aandeelhouder van zijn, zoals Shell etc. Het maakt dus niet uit wat ze er voor uitgeven. Al of geen servies, het geld blijft toch wel rollen.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Zo ge zien, heeft Willempie ich ook nieuwe tandjes laten zetten, Mooi toch die implantaten

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ kruisridder 20 mei 2016 om 00:59

   Ik wil NIET dat MIJN belastinggeld richting ‘koningshuis’ rolt!
   Er rolt al genoeg geld van de Shell-tankers naar die gasten toe!

   Like

 15. Elena zegt:

  Alle begrip voor een nieuw servies in het paleis van Willy en Max.
  Immers, kan Willy niet onderdoen als Abbas en Erdolf een aardappeltje komen mee prikken.

  Ben wel benieuwd waar het oude servies gedumpt gaat worden.
  Wie een nieuw servies kan gebruiken, moet alle kringloop winkels eens afstruinen.
  Wellicht kunt u daar de “hakenkruis” mantel van Max zien hangen, gewoon achteloos bij het “oude” servies.

  Like

 16. Carel Herman zegt:

  Natuurlijk kun je niet aankomen met een servies van Blokker. Prima ons land stijlvol te vertegenwoordigen. Alleen ik vind dit servies niet zo stijlvol een beetje nouveau riche. In een docu over het Amstelhotel op tv zag ik dat iemand een soortgelijk servies voorstelde om aan te schaffen, maar dat werd door de directie als ordinair bestempeld. Waarom niet het oude servies aangevuld? Juliana deed dat ook. Op die borden staat nu het monogram JB naast de borden uit de tijd van Wilhelmina met een W. Het is schitterend en echt stijlvol. Wel zo aardig een nieuwe partij met het klassiek aandoende monogram WM.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s