Marine Le Pen: “De EU is bezig in te storten”

Screenshot_34

Marine Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

De partijvoorzitter van de “rechts-populistische” partij Front National, Marine Le Pen, verklaarde tegenover RT: hoewel er miljarden uitgegeven zouden worden om een verval van de EU-structuren te verhinderen, zou de spoedige ineenstorting van de EU dreigen, omdat twee van haar belangrijkste “zuilen” niet langer tegen de druk bestand zouden zijn. “Deze beide zuilen, waardoor de EU wordt gedragen – Schengen en de euro – staan op het punt af te brokkelen”, verklaarde Le Pen in gesprek met Marie de Douhet van RT France. “Ze zit gevangen in een soort absurde neerwaartse spiraal en kan op dit moment niets ondernemen om de EU-constructie overeind te houden.”

Kopp-Online

De voorzitster van de als extreemrechts gekwalificeerde partij is er van overtuigd dat de ineenstorting niet meer gestopt kan worden en dat het nog slechts een kwestie van tijd is wanneer het hiertoe zou komen. De EU zou alleen nog beschenen worden door het licht van een stervende ster, terwijl haar vooraanstaande vertegenwoordigers erom zouden vechten tijd te winnen en “miljarden gebruiken om de structuren op de een of andere manier overeind te houden.”

Als onthullend voorbeeld van de omvang van de wanhoop wees Le Pen op de nieuwste “strafmaatregelen” van Brussel. “De dreiging om landen die geen migranten willen opnemen te beboeten met € 250.000,- per niet opgenomen vluchteling spreekt boekdelen”, zei ze.

De Europese Commissie had in mei plannen voorgesteld om EU-lidstaten, die een rechtvaardiger verdeling van de lasten op grond van de vluchtelingencrisis weigeren, een boete te geven van ongeveer € 250.000,- per niet opgenomen vluchteling. Voor een land als Polen, dat absoluut weigert om vluchtelingen op te nemen, zou dit tot een boete van meerdere miljarden euro´s kunnen leiden. “De dreigingen, deze chantage die de EU op dit moment systematisch inzet, zijn in de eerste plaats een teken van enorme zwakte”, zei Le Pen verder.

In verband met de vluchtelingencrisis verklaarde Le Pen dat de EU vluchtelingen ervoor zou gebruiken om de lonen in de 28 EU-lidstaten te verlagen: “Exact om deze reden ondersteunt de EU de komst van tig miljoen vluchtelingen de komende jaren. Deze mensen zullen de arbeidsmarkt van de EU op stromen, wat zal zorgen voor een daling van het loonniveau. Daarmee verraadt ze zogezegd de arbeidersklasse.”

Volgens een peiling uit maart is 53% van de Fransen voorstander van een referendum over het verblijf van Frankrijk in de EU.

Op de vraag of ze niet bang zou zijn voor negatieve gevolgen van een uittreding van Frankrijk of vergeldingsmaatregelen van Brussel in geval van een “Frexit”, antwoordde Marine Le Pen: “Als Frankrijk de EU verlaat, bestaat er geen EU meer.”

Le Pen bekritiseerde de buitenlandse politiek van de EU tegenover Rusland en wees erop dat haar partij zich altijd zou hebben uitgesproken tegen economische sancties en deze als “dom” zou beschouwen. “Sinds de aankondiging van deze sancties hebben we ze altijd fel bekritiseerd… We beschouwen ze als compleet absurd en ik verwelkom uiteraard het resultaat van de stemming in het nationale parlement, die het mogelijk maakt om een afwijzing van deze sancties te besluiten.”

Op 28 april had een meerderheid van de parlementariërs voor een resolutie gestemd die de regering ertoe oproept om bij de volgende EU-top de verlenging van de anti-Russische sancties af te wijzen.

Maar ze zou betwijfelen of president François Hollande “de moed zal opbrengen om zich tegen de eisen van de EU te verzetten” en de sancties op te heffen.

Vanuit haar zienswijze zou Frankrijk tamelijk duidelijk voor de erkenning van de Krim als deel van Rusland zijn, en zo´n stap zou ook zeker mogelijk zijn. Dit zou vooral gelden als zij als winnares uit de presidentsverkiezingen volgend jaar tevoorschijn zou komen.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Front National, gezond realisme, Marine Le Pen, Rusland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Marine Le Pen: “De EU is bezig in te storten”

 1. Heerlijk deze berichtgeving

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  De zon breekt door… Eindelijk weer eens goede berichten!

  Like

  • Harry zegt:

   Tja , verder niet veel positief nieuws gelezen .
   Een van de laatste bakens van een beetje hoop .
   Het gaat er om spannen , denk ik .
   Laten we hopen dat die muffe Fransen hun verstand een keer gaan gebruiken bij de volgende verkiezing .

   Like

 3. Eh bien, Madame Le Pen, nous l’espérons; certainement nous l’espérons!
  Vive le Front National, vive le Parti pour la Liberté des Pays-bas et vive tous les partis nationalistes de l’Europe! A BAS DE EU!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. Geronimo zegt:

  Nou, Harry, “muffe Fransen”, en wat gezegd van dito Nederlanders, Belgen, Duitsers, Engelsen, Zweden en ga zo maar door?

  Dat de EU verdwijnt is overigens niet meer zozeer de vraag, alleen wanneer dit gebeurt en hoeveel onheil ze intussen nog zal kunnen veroorzaken. Verkiezingen in Nederland, Frankrijk, het referendum in de U.K., zoveel kansen voor de Europese burgers in de onmiddellijke toekomst om de keel van dit ondemocratische gedrocht definitief de keel over te snijden. Één vallende dominosteen (Frankrijk, Engeland) volstaat al om deze constructie compleet onderuit te halen. Dan spreken we nog niet over de dissidente Oost-Europese staten, waar het verzet tegen de EU-dictatuur ook almaar groter wordt.

  Vele keren is al geprobeerd om te doen wat de EU nu poogt te doen: het knechten van volkeren. Het is finaal altijd op een fiasco uitgelopen. Europa heeft altijd bestaan uit soevereine volkeren, en zal dat blijven doen, zelfs al probeert men nu het nationaliteitsgevoel van deze volkeren en hun eeuwenoude hoogstaande Europese cultuur vanuit schimmige machtsbastions onderuit te halen door opzettelijk gestuurde massamigratie van voor ons cultuurvijandige vreemde volkeren, in hoofdzaak moslims, de gekende mix van de multicultuur, de gekende dada van al wat links is en denkt in Europa. Met als bijkomende intentie om ons, in de ogen van deze duistere samenzweerders ‘het gepeupel’, in hun voordeel te verarmen door het invoeren van goedkope arbeidskrachten, zodat ook onze lonen zullen moeten dalen.

  Like

 5. exmarineman zegt:

  Hoop dat de Britten voor vertrek uit de EU kiezen/stemmen. En dan moet ook het Nederlandse kabinet met de billen bloot vwb ONS referendum mbt de Oekraïne. En al die Eurofielen blijven hardnekkig de EU/EC een democratische instantie noemen, maar niets is waar daar van. Als je de commentaren, reacties, voorstellen en dreigementen leest van die EC en die “president” dan weet je eigenlijk al genoeg: het was en is een dictatuur. Zie hoe men ook de Polen dreigt niet alleen met de vluchtelingen, maar nu ook met het interne Poolse beleid en EC vindt dat de rechtsstaat wordt geschaadt en niet past binnen hún ideeën…..en dus MOET de Poolse regering haar wet aanpassen aan de EISEN van Brussel en zo niet dan wordt Polen het stemrecht ontnomen. Als dat laatste gebeurt dan zijn ze – de EC – dus af van een tegenstem bij de te nemen besluiten waarvan men weet dat Polen tegen is. En men zal waarschijnlijk hetzelfde gaan doen met Hongarije, Tsjechië en al die Visagrad landen. Nu dreigt men ook Spanje en Portugal want die voldoen niet aan de 3%-norm in hun begroting. En gegarandeerd dat de Turken visumvrij reizen krijgen in juli…. want het is nu snel als die impopulaire maatregelen er door drukken zoals Juncker dat jaren geleden al zei….. En dan gaat de immigratiestroom via Turkije gewoon weer plaatsvinden en ook tegen die andere route vanuit Libië, Tunesië, Algerije en Marokko wordt NIETS gedaan. Maar er gaat dan wel € 6,6 miljard naar die sultan/dictator Erdogan en zo steunen dus dictators elkaar over ONZE ruggen. En dan doet Soros er nog een schepje bovenop…….

  Geliked door 1 persoon

 6. Joshua zegt:

  Eu op instorten?
  Was dat maar waar!!!!

  Like

 7. Jan zegt:

  Eagles of Death Metal uit festival geschopt wegens vertellen van waarheid over moslims:

  (Socialisten houden namelijk van moslims, dwz moordenaars, verkrachters, pedofielen, leugenaars, dieven, oplichters omdat zij zichzelf in hen herkennen)

  Eagles of Death Metal — the band that was performing during the Paris terrorist attacks last fall — has been kicked out of two French music festivals after the lead singer made anti-Muslim comments.

  During an interview last week, Jesse Hughes — the band’s frontman — said he saw “terrorists” inside the Bataclan the night of the attacks.

  “I saw Muslims celebrating in the street during the attack,” Hughes told Taki magazine. “I saw it with my own eyes. In real time!”

  “How did they know what was going on? There must have been coordination. They knew bouncers. They knew doormen.”

  http://dailycaller.com/2016/05/20/band-performing-during-paris-terrorist-attacks-kicked-out-of-festival-for-anti-muslim-remarks/

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Of president François Hollande “de moed zal opbrengen ???
  LInkse ratten hebben geen moed, ze zijn alleen achterbaks en verradelijk .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s