Open brief aan OM: waar blijft onderzoek naar haat, dreigementen tegen andere prominenten?

Screenshot_10

(Door: Bert Brussen)

Alleen ‘discriminerende’ en ‘racistische’ haat is kennelijk erg voor OM en Lodewijk Asscher.

Geacht OM,

Vandaag vernam ik dat het OM met Sylvana Simons ‘wil praten’ omdat ze zoveel haat en dreigementen over zich heen krijgt en het OM ‘wil weten hoe ze zich daarbij voelt’ met de intentie de aard van de reacties te ‘onderzoeken’. Prima natuurlijk, maar ik heb in de tien jaar dat ik nu online werk als journalist en opiniemaker (onder andere Geenstijl, TPO) evengoed te maken met precies dezelfde haat en precies dezelfde dreigementen om precies dezelfde reden: een mening die anderen niet bevalt. En dan ben ik zelf zelden prominent in beeld, wat de haat en intimidatie nog beperkt houdt.

Post online

Ebru Umar

Maar al mijn collega’s, vrienden en bekenden die in hetzelfde veld werken als ik moeten zich dagelijks een onophoudelijke stroom haat, intimidatie, laster en dreigementen laten welgevallen. Niet zelden moet er ook aangifte worden gedaan omdat niet alleen de persoon zelf maar ook zijn of haar kinderen of familieleden worden bedreigd.

Goede voorbeelden van mensen die het regelmatig moeten ontgelden zijn Annabel Nanninga en Ebru Umar, opiniemakers die dagelijks de nodige aantoonbare hoeveelheid (seksistische want vrouw) haat en dreigementen over zich krijgen uitgestort. Ebru Umar kan zelfs niet meer terug naar haar huis in Amsterdam omdat ze teveel wordt bedreigd door met name Turkse Nederlanders. Alleen maar omdat ze een mening heeft die anderen niet zint.

Overigens houden zowel politie als justitie zich nu intensief met de bedreigingen aan het adres van Ebru Umar bezig, nu wel, maar daarvoor moest Umar wel eerst door de president van Turkije worden opgepakt. Ik kan mij niet herinneren dat het OM in het verleden ooit interesse heeft getoond voor de grote hoeveelheid haat aan het adres van Umar, ook al heeft Umar zelf er altijd alles aan gedaan om duidelijk te maken wat de aard, ernst en hoeveelheid van de intimidatie is.

Oneindig aantal slachtoffers van haat en intimidatie

En dan zwijg ik nog over de mensen van publieke omroep Powned. De reden dat hun verslaggevers tegenwoordig niet meer altijd met een roze plopkap de straat op gaan laat zich raden. Voor sommige mensen, inclusief beveiligers en gezagsdragers, is de naam ‘Powned’ alleen al voldoende om zich te misdragen.

Zo is de lijst met mensen die eveneens last hebben van ‘haat en intimidatie’ oneindig: ik ken PVV-politici die hebben moeten rennen voor hun leven, omdat ze in de verkeerde straat terecht waren gekomen, openlijke PVV-stemmers die meerdere malen hun ruiten ingegooid zagen worden, columnisten die niet meer op Facebook en Twitter zitten, omdat ze de stroom aan haat en dreigementen niet meer aankunnen, mensen die ervoor kiezen geen gebruik meer te maken van social media omdat ze de hoeveelheid laster die volgt op hun uitlatingen niet meer vinden opwegen tegen het nut van social media en bij een organisatie als het CIDI werken betekent automatisch accepteren dat je elke dag op social media wordt uitgescholden. Met name op racistische en discriminerende wijze.

Voor het gemak zwijg ik verder de over aantoonbare laster, leugens en haat die voortdurend wordt verspreid via een door VARA-leden betaalde website van de publieke omroep. De hypocrisie van een publieke omroep die zegt voor een ‘verschillige’ samenleving te staan maar online kennelijk niets anders aan journalistieke activiteiten kan bedenken dan alles en iedereen haten die met Geenstijl, Powned of TMG heeft te maken lijkt me evident.

Geen watjes of beroepsklagers

Begrijp me goed, ik wil hiermee niet klagen of jammeren over hoe gekwetst ik ben of over hoe gekwetst anderen zijn. We zijn geen watjes of beroepsklagers. Ik weet dat het werk wat ik doe nu eenmaal nadelen met zich meebrengt en mijn collega’s en vrienden kiezen eveneens welbewust voor de risico’s van het vak. We kunnen de hitte aan, zo niet dan verdwijnen we wel uit de keuken.

De reden dat bovengenoemde personen niet ook, net als Sylvana Simons, dagelijks op televisie komen vertellen welke haat ze nu toch weer over zich heen hebben gekregen, is niet alleen dat programmamakers genoemde personen doorgaans liever negeren (want verkeerde mening) maar vooral de opvatting dat ons beroep nadelen heeft die je maar gewoon moet slikken omdat ze toch nooit zullen verdwijnen. Je kunt elke dag klagen over de nadelen van je werk, maar elke dag daar over klagen maakt nog niet dat het anders wordt. Liever besteden wij onze energie aan ons werk dan aan klagen over de nadelen. Wij wél.

Maar ik vind wel dat als het OM kennelijk van Sylvana Simons wil weten ‘hoe ze zich onder al die haat en dreigementen voelt’ het OM ook eens aan vele, vele, vele andere prominenten, politici, mediamakers, opiniemakers, journalisten, schrijvers, cartoonisten, advocaten, BN’ers of gewoon burgers die hun democratisch recht uitoefenen lid te zijn van een partij of er voor uitkomen op een bepaalde partij te stemmen zou moeten vragen wat het ‘met die mensen doet’ om steeds maar weer haat over je uitgestort te krijgen.

Vicepremier Lodewijk Asscher

Het lijkt er nu namelijk heel sterk op dat het OM alleen is geïnteresseerd in ‘haat en intimidatie’ als het onder de noemer ‘racisme’ valt, terwijl de haat van Turken en Marokkanen tegen Joden, Ebru Umar en Annabel Nanninga, de haat van moslimradicalen tegen ongelovigen, de intimidatie van zogenaamd ‘fatsoenlijke’ mensen tegen medewerkers van Geenstijl, TPO, Powned, de TelegraafElsevier en vele andere media en de al jaren aanhoudende online laster van enkele verwarde maar obsessieve stalkers op social media of de terreur van zogenaamde antiracisten die privégegevens plaatsen van iedereen die zij zien als ‘racist’ en daarbij expliciet oproepen tot geweld eveneens een aard heeft die ‘een juridisch onderzoek’ waard is, die eveneens veel met de betrokken personen doet en die, in sommige gevallen, eveneens racistisch en discriminerend van aard is.

Sterker nog, onze eigen vicepremier Lodewijk Asscher vindt als het om ‘racisme’ en ‘discriminatie’ gaat dat ‘er sancties moeten volgen’ en als het om de uitlatingen gaat die gericht zijn tegen Sylvana Simons deze uitlatingen ‘strafrechtelijk moeten worden onderzocht’. Over de dagelijkse bedreigingen aan het adres van zijn collega-politici van de PVV is Asscher stil. Over de bedreigingen aan het adres (en zijn kinderen) van GeenStijl-redacteur Jan Roos zegt Asscher helemaal niets. Over de haat en intimidatie die tienduizenden burgers dagelijks op social media over zich heen krijgen heeft Asscher kennelijk geen mening. Die zijn kennelijk geen justitieel onderzoek waard. Daarvoor zijn sancties helemaal niet noodzakelijk.

Niet ‘racistisch en discriminerend’ genoeg meneer Asscher? Sinds wanneer is ‘racisme en discriminatie’ een voorwaarde om hen die de wet overtreden actief te vervolgen?

Lachwekkend

Kennelijk is Asscher alleen nog de vicepremier van mensen die worden ‘gediscrimineerd’ omdat ze hun mening uiten. Kennelijk is het OM er niet om alle burgers te beschermen, maar alleen de burgers die vanwege hun huidskleur, seksuele voorkeur, geloof of sekse te maken krijgen met ‘haat en intimidatie’. De rest van de burgers mag keer op keer bij de politie aangifte proberen te doen om vervolgens te moeten aanhoren dat ‘haat, intimidatie, stalking of bedreigingen via social media nou eenmaal erg moeilijk zijn te bewijzen en een zeer lage prioriteit hebben’. Als het al lukt een afspraak te maken met een politiebureau dat geopend is, de agent bereid is de aangifte op te nemen en de aangifte niet ‘verdwijnt’ door een onhandige stagiaire of in een miljarden kostend maar nog altijd problematisch ICT-systeem, that is.

Het is dat ook ik, samen met alle andere burgers, het salaris betaal van officieren van justitie en van onze vicepremier. Anders zou het naast zorgwekkend en hypocriet gerust lachwekkend kunnen worden genoemd.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
Door: Bert Brussen

h/t “Adriaan Jansens”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, PvdA, Rotzakken, socialisme, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Open brief aan OM: waar blijft onderzoek naar haat, dreigementen tegen andere prominenten?

  1. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

    Volgens een hoge koddebeier van de Amsterdamse politie moet iedereen altijd aangifte doen van discriminatie maar begrijpt de man eigenlijk wel waar hij het over heeft. Discriminatie is bij sommige typetjes erg snel aan de orde als zij via jammeren niet direct hun zin krijgen. Waarom is er zoveel discriminatie? Wat precies is discriminatie?

    Als ik een AT5 hipster een interview zie doen staat hij erbij en kijkt bedrukt en durft als duidelijke ‘bleekscheet’ zelf niets te zeggen. Mijn god zijn er helemaal geen types als Van Gogh meer in dat Amsterdam. Zijn het daar allemaal bleke jaknikkers met knikkende knieën. En dat noemt zichzelf journalist! Totaal geen tegenwerpingen, braaf ja knikken is alles wat de man doet. En wat een ellende hoor je dan op je afkomen, eindelijk is het zover, eindelijk kunnen twee zielige allochtonen laten weten hoe vreselijk zielig dat zij zijn. En alleen zij natuurlijk!

    Er moeten meer subsidies voor hen komen, er moet meer in hen worden geïnvesteerd, ze moeten beter onderwijs krijgen, meer stageplekken en betere plekken en betere banen. Er moeten, er moeten, er moeten… Bedenk maar iets leuks en dat moet dan ook… Als het maar in het voordeel van de allochtoon is, de autochtoon heeft al genoeg gehad…. En dan is die ook nog eens aan het discrimineren.

    Maar ik als ‘blanda’ ben in de jaren tachtig ook wel vaker gediscrimineerd, bijvoorbeeld toen ik reageerde op een oproep om via Salto tv een gratis opleiding journalistiek te volgen. Er waren plekken genoeg want er was niet veel animo. Toch kon ik niet instromen omdat, u raadt het al, ik was autochtoon en had opleidingsmogelijkheden genoeg. Ik zat in de bijstand en had helemaal geen mogelijkheden. Door positieve -voor mij dus negatieve- discriminatie die de politiek had uitgevonden kon ik niet instromen omdat de subsidie enkel werd verstrekt voor allochtone kandidaten. Niet de schuld dus van allochtonen, noch Salto maar stupide politici, die de schuld zijn van alle ellende in de Nederlandse maatschappij.

    Ik heb later, na het overlijden van mijn ouders met geld van de erfenis begin jaren negentig een post hbo opleiding in Utrecht gevolgd maar die moest ik zelf betalen en daar zat geen stageplek aan vast zoals bij Salto wel. Ik ben dus nooit in de journalistiek terechtgekomen want ik was geen allochtoon maar een autochtoon waar genoeg voor was. Tot kort geleden heb ik dit nooit iemand kwalijk genomen maar de laatste tijd ben ik, door het gejammer dat in de maatschappij doorklinkt bij veel allochtonen zoals Sylvana het helemaal zat. Waar heeft dat mens het over. Sommige allochtonen hebben ironisch genoeg hun succes te danken aan discriminatie.

    Door stupide politici is de basis gelegd voor botsingen tussen bevolkingsgroepen. Positieve discriminatie is net zo goed discriminatie. Dat een partij wordt voorgetrokken om welke reden dan ook, betekent dat een andere partij daar de rekening voor moet betalen of geen hulp krijgt en in uitkeringsland mag verkommeren. Wie maakt zich daar druk om? Niet Sylvana in ieder geval.

    Had ik toen aangifte moeten doen dat ik was gediscrimineerd via positieve discriminatie meneer de politiecommissaris ? Denkt u dat dit zin had gehad? Worden gediscrimineerd door politieke stukken onbenul die denken dat ze op die manier de maatschappij kunnen ordenen is ook discriminatie die iemands leven negatief beïnvloed meneer de politiecommissaris. Begrijpt u dat door dit domme gedrag van politici er een gigantische boosheid vanwege oneerlijk handelen in de maatschappij is gaan leven. Oneerlijkheid geschapen door de politiek en waar diezelfde politiek te lamlendig voor is geweest om dit eens serieus te nemen en op te lossen. In plaats daarvan koos de politiek ervoor om de gevolgen hiervan bij diezelfde burger op zijn nek te leggen en alles verder af te doen met gelul over onderbuikgevoelens waardoor de woede nog groter werd. Briljant die politici, ze hebben vast kleuterschool gehad.

    De afgelopen vier, vijf decennia heeft met name die vreselijke PvdA niets dan ellende in de maatschappij aangericht door hun totale domheid en nog erger dan dat, hun tomeloze arrogantie. Helaas is GroenLinks en D66 nooit gezegend geweest met verstand en visie en is de SP, na eenmaal in de Kamer te zijn gekomen in rap tempo veranderd in een PvdA light. Over CDA en VVD heb ik het niet eens, dat is rampenpolitiek per definitie. Ik hoop dat er ooit een partij komt die wel visie heeft. Ik denk niet dat partijen als DENK enige positieve bijdrage aan de maatschappij gaan leveren. Dit soort partijen en personen zijn enkel uit op eigen heil en poen die zij via polarisatie hopen te bereiken, helaas. Heeft u de oplossing meneer de commissaris? Aangifte doen, altijd. Tja…Dream on!

    Geliked door 3 people

  2. Berthe zegt:

    En hebben alle demonstranten die 7 februari 2016 werden bedreigd, bespuugd en uitgescholden voor ‘fascist’ en ‘racist’, terwijl ze juist tegen fascisme en racisme protesteerden, al antwoord op hun aangiftes/klachten gekregen van burgemeester van der Laan of van de politie gekregen?????
    Waar was het OM toen?

    Like

    • reageerbuis zegt:

      Onlangs heb ik antwoord van het OM gekregen op mijn aangifte tegen de burgemeester. Het hield in, dat hij in ambtelijke zaken niet aangeklaagd kan worden.

      Like

  3. Thom zegt:

    Simons is geworden tot wat ze was nl. t.v. presentatrice bij muziekprogramma TMF en andere programma’s omdat ze een neger was. Om die reden mag ze aanschuiven bij die gruwelijke zakkenvuller van de VARA die Van Nieuwkerk. Als je als ex-danseres zo publiciteitsgeil bent om met een soort Grijze Wolven in zee te gaan, dan roep je ellende over jezelf af. Dat gezeur over Zwarte piet lijkt nergens op, het is gewoon politiek correct gelul. wat mag al niet gezegd worden: Zwarte Piet, negerzoen, zigeunerschnitzel, indiaan.
    Vroeger had een man in ons dorp enkele zinnen als binnenkomer zoals:1) “Ik heb een vrouw om te stelen, maar de dief wil niet komen”.
    2) Hoeveel negers zijn er in Afrika? Antwoord: Het ziet er zwart van.
    3) Ik ben geen racist want ik ga het liefste naar zwarte hoeren.

    Like

  4. exmarineman zegt:

    En dan te horen hoe het OM uitvaart tegen GW en zijn advocaat tijdens de rechtszaak afgelopen donderdag wegens hun niet-verschijnen. Hoe de “rechtbank” is omgegaan met alle verzoeken die de verdediging heeft gedaan en ze ALLEMAAL heeft AFgewezen. Dat er van een EERLIJK proces dus gewoon niet meer sprake kan zijn en er wellicht vanuit het kabinet druk is uitgeoefend op de rechters, al zullen ze dat uiteraard nooit toegeven. Maar 1 ding is zeker “barbertje MOET hangen, en wel nog voor de verkiezingstijd gaat beginnen. Dus een POLITIEK proces is het en niet meer of minder. Als je voor een uitspraak die je ZELF NIET(!) hebt gedaan al voor het hekje komt te staan dan is er iets goed mis……. Maar zie hoe het OM ook omgaat met al die dreigementen, doodsbedreigingen, oproepen tot haat en doden van……, het haatzaaien en het discimineren van in hun ogen rechtse meningen. Meningen die de linkschen niet bevalt, die in hun ogen niet politiekcorrect zijn, waar door hetzelfde OM N I E T S maar dan ook NIETS wordt gedaan. Alleen als het niet-autochtone blanke Nederlanders zich beledigd of gediscrimineert voelen komt het OM (en het kabinet) in actie……. want een blanke kan en mag je discrimineren als anders gekleurd iemand want alleen blanken discrimineren en zijn racisten…… Zie ook de demonstraties van Pegida en de “beveiliging” er van. Iemand die een muts draagt als varkenskop wordt opgepakt en de demonstranten van Pegida worden vriendelijk maar dringend verzocht te stoppen en weg te gaan want men kan hun veiligheid niet garanderen. Want de AFA’s zijn dermate agressief en de politie en het OM zijn bang om deze links-extremisten aan te pakken………en als ze er al 1 oppakken dan staat ie binnen 12 uur weer op straat, zonder proces…… Maar alle PVV’ers en anderen die ook maar iets tegen of iets negatiefs over de islam, moslims, Turken, Marokkanen, AZC’s en “vluchtelingen” zegt wordt onmiddellijk aangepakt en staat zelfs binnen 24 uur de – zou bijna zeggen STASI – Gedankenpolizei voor je deur. Maar als jij aangifte wilt doen dan is of het bureau gesloten, of de aangiftepersoon heeft vrij, is niet aanwezig en moet je maar een afspraak maken en als je dan op de afspraak komt krijg te horen dat men niet bereid is de aangifte op te nemen en als het dan toch lukt dan maakt men er slechts een “melding” van. En dus gaat het op de grote hoop en onderin de lade.
    En weet u nog die uitspraak van die oud-politiecommissaris van Amsterdam dat alle PVV’ers en hun aanhangers maar gedood of gedeporteerd moesten worden. Althans woorden van dergelijke strekking. En dat hetzelfde OM NIETS heeft ondernomen noch gedaan……terwijl nu een collega van deze commissaris in Amsterdam SS oproept om aangifte doen…. Het moet niet gekker worden. En zo zijn er nog meer uit het Amsterdamse w.o. die D66’er, en niet te vergeten dat Spekman en Samson door hetzelfde OM niet worden verolgd ondanks hun racistische en discriminerende uitlatingen. Maar ja dat zijn dan ook linkschen en die mogen alles.

    Like

  5. wauso zegt:

    Asscher is een totale gluiperd. Hier heb ik een Tweet waar kinderen aangeleerd wordt om Joden te doden. Dat doet Hamas ! En deze krijgen een volledig door de VN gesubsidieerd land (Gaza). Nederland betaalt hier ook aan mee en vind aanleren van moord op Joden dus een goed idee !
    https://twitter.com/willyreiss/status/730080930447134721

    Like

  6. wauso zegt:

    Het probleem is dat het O.M. vol zit met Linkse geindoctrineerde gluiperds, die uitvoering geven aan beleid van de Regenten partijen PvdA en VVD. Niets is hen te Gek. Ik beschrijf in mijn verhaal in de navolgende Tweet hoe men Bejaarde en Gehandicapte Pegidagangers heeft liggen achtervolgen. Pegida uitdagen en dat met groot geweld, dat was de bedoeling van het O.M.
    Haatketen, Haatimams, Gedanken Polizei ze krijgen het allemaal voor de kiezen bij het O.M.
    https://twitter.com/willyreiss/status/669139667090993152

    Like

  7. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
    .
    Opvallend grote aandacht heeft “Ons” OM,
    voor discriminerende racistische dreigementen
    maar wél eenzijdig, dus knap selectief
    .
    het haalt uit àl die haatpap slechts wat krenten,
    maar voor Haar “tegenstanders” is zij niet zo lief
    dus dat doet nogal tekort aan veler Rechtsgevoel !
    .
    bij welgevallige incidenten roept Zij: “houd de dief!”
    maar negeert de rest van Neêrlands modderpoel
    en trapt te vaak Gezagdragend amper op de rem !
    .
    nu zijn wij in den Lande ook bepaald niet gek
    dus constateren bijna dagelijks: de tent is lek !
    .
    Jasterke
    .

    Like

Plaats een reactie