Honderden Boko Haram-terroristen overvallen stad in Niger

Screenshot_98

Terroristen van de islamitische terreurbeweging Boko Haram.

(Vertaling: E.J. Bron)

Terroristen van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben in Niger een grensstad overvallen. Zij namen meerdere uren de controle over de stad over. Daarbij werden minstens 32 soldaten gedood.

Strijders van de radicaalislamitische groepering Boko Haram hebben de stad Bosso in het grensgebied van Niger aangevallen en daarbij minstens 32 soldaten gedood. “Honderden aanvallers” zouden vrijdagavond een militaire post in Bosso hebben overvallen en daarna meerdere uren lang de controle over de stad hebben overgenomen, verklaarde het ministerie van Defensie zaterdag. Volgens het ministerie raakten 67 andere militairen gewond.

De strijders zouden zouden ´s morgens bij een tegenaanval zijn terug gedrongen. Daarbij zouden meerdere aanvallers zijn gedood. Inmiddels zou de situatie weer onder controle zijn.

De voormalige parlementariër en inwoner Elhadzj Abubacar berichtte dat de strijders van Boko Haram kort voor het invallen van de duisternis in hun voertuigen Bosso zouden zijn binnengevallen, ze zouden wild om zich heen hebben geschoten en meerdere gebieden in de stad in brand hebben gestoken. Tot de tegenaanval de volgende ochtend zouden de terroristen “zo´n beetje alles hebben kunnen doen wat ze wilden”.

Minstens 14.000 dodelijke slachtoffers sinds 2009

Bosso ligt een steenworp verwijderd van de grens met Nigeria in de buurt van het Tsjaad-meer. De stad en het gebied werden sinds februari 2015 herhaaldelijk vanuit het naburige Nigeria door strijders van Boko Haram aangevallen.

Boko Haram vecht al zeven jaar lang tegen de Nigeriaanse regering en voor een islamitische Godstaat in het noordoosten van het land. Bij aanvallen en aanslagen in de regio vermoordden de fundamentalisten sinds 2009 minstens 14.000 mensen.

In de grensregio van Bomo startte het Nigeriaanse leger naar eigen zeggen vrijdag een aanval op een kamp van Boko Haram. Daarbij zouden 19 rebellen zijn gedood, waaronder hun regionale aanvoerder Ameer Abubakar Gana, verklaarde het leger zaterdag. Het bericht is echter nog niet door onafhankelijke bronnen bevestigd.

Bron:
www.welt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Boko Haram, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Niger, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Honderden Boko Haram-terroristen overvallen stad in Niger

 1. Siaans Fiksjon zegt:

  Niggers onder elkaar, m.a.w.

  Like

 2. Bom erop. niet een maar meerdere. Het houdt anders toch niet op. Met de dieren heb ik medelijden, niet met die mensen. Die doen toch niets voor hun land. Kunnen ze ook deze kant opkomen, iets anders weten ze toch niet. Alles moet bij hun makkelijk gaan.

  Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat de enige manier om van het islamprobleem af te komen, het omarmen van het credo ‘de enige goede islamiet is een dode islamiet’.
  Dat heeft men vroeger in de VS gedaan met betrekking tot de indianen die op een wel heel rücksichtlose manier vrijwel zijn uitgemoord. Het kleine beetje van die eens zo trotse volken is overgebleven, is volledig de weg kwijt.

  Die aanhangers van de religie van vrede en verrijking willen gewoon niet deugen voor een normaal leven. Dus misschien niet nuken maar in hun eigen grondgebieden verzamelen en er niet meer uitlaten.
  En niet-mohammeddanen die daar dan zo graag naartoe willen, graag laten gaan, maar dan niet zeuren als het fout gaat.

  Verdorie, je kan geen dag berichten lezen of je zou bijna depressief worden door dat tuig.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Hier heet het Boko Haram, anderen heten El Nushra, en weer anderen staan altijd in het nieuws; ISIS. En wie weet zijn er talloze van die Duivelse groeperingen. Dan is er nog de zgn. Palestijnse Staat met zijn aanslagenplegers, alsmede Saudi Arabie en Iran, die ook een schrikbewind uitoefenen in naam van Allah de verschrikkelijke. De Bloedraad van Alva en de heksenvervolgingen zijn er nog kinderspel bij. Zelfs het leed uit de tweede wereldoorlog zal gaan verbleken onder al die moslim terreur. Het gevaar van de Islam is veel en veel groter dan velen onder ons beseffen. Eigenlijk zitten Noord en midden Afrika alsmede het midden Oosten al klem onder het radicale Islam juk, spoedig gevolgd door Europa. Het is de stilte voor de storm tot ISIS het bevel geeft tot een eindeloze reeks van grote aanslagen en jacht op op de zgn. ongelovigen in Europa ! En niet te vergeten de onderdrukking van de vrouwen, massaverkrachtingen e.d. waarvan we een voorproefje kregen in Keulen en op wat kleinere schaal in andere plaatsen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s