Libische minister-president: EU kan geen “vluchtelingen” naar ons terugsturen

Screenshot_99

Illegale Afrikaanse migranten in de haven van Zawiyah, 45 km. ten westen van Tripoli.

(Vertaling: E.J. Bron)

Libië zal geen “vluchtelingen” uit Europa terugnemen. ”We zullen niet accepteren dat de EU ´migranten´ naar ons terugstuurt. Europa moet manieren vinden hen naar hun thuislanden terug te brengen. Ze kunnen niet bij ons leven.”

epoch times

Libië zal volgens zijn minister-president Fayiz as-Sarradsch geen “vluchtelingen” uit Europa terugnemen. Ze zouden niet accepteren dat de EU “migranten” naar hen zou terugsturen. Dat zei de chef van de nieuwe Libische regering van nationale eenheid tegen de “Welt am Sonntag”.

“Wij zullen niet accepteren dat de EU ´migranten´ naar ons terugstuurt”, zei Sarradsch tegen de “Welt am Sonntag”. “Europa zou manieren moeten vinden hen naar hun thuislanden terug te brengen. Ze kunnen niet bij ons leven.”

Sinds de afsluiting van de Balkan-route is het aantal “migranten” dat vanuit Libië via de Middellandse Zee naar Europa wil, sterk gestegen.

Internationale actie tegen “Islamitische Staat” afgewezen

De Libische minister-president wijst nog steeds een internationale militaire actie tegen terreurgroepen zoals ISIS in zijn land af. Anders dan door de media wordt beweerd, wil zijn regering geen gevechtshulp door grondtroepen en ook geen luchtaanvallen, zei hij tegen de Franse krant “Journal du Dimanche”. Men zou weliswaar internationale ondersteuning nodig hebben, echter in de vorm van satellietinformatie, geheime dienst informatie en “technische hulp”.

Sarradsch is de nieuwe minister-president van de regering van nationale eenheid, die  werd gevormd door bemiddeling van de speciale afgezant voor Libië van de VN, de Duitse diplomaat Martin Kobler. Zij moet de splijting van het land de baas worden en de strijd tegen de terreurmilitie ISIS bundelen, die zich uitbreidt in Libië.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, cultuurrelativisme, Eurabië, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, ISIS, Krankzinnigheid, Libië, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Libische minister-president: EU kan geen “vluchtelingen” naar ons terugsturen

 1. De sinterklaas boot alleen deze pieten komen alleen uitvreten en niks brengen behalve ellende laat maar zinken die schuit

  Like

 2. Mirjam zegt:

  Die heeft ook een plank voor haar hoofd en schuift alle verantwoordelijkheid op de EU af. De vluchtelingen zijn vanaf ‘haar’ haven vertrokken naar Europa, dus zij is medeverantwoordelijk voor deze toestroom, omdat zij niet is opgetreden tegen deze, voor haar land, illegalen. Zo kan het wel weer, dag!!!
  Bovendien wil ze zich niet verweren tegen ISIS en staat ze dus oogluikend toe dat deze in haar land ook voet aan de grond krijgt. Wel heeft ze geen bezwaar tegen hulp vanuit het Westen.
  Geestelijke en verstandelijke hulp heeft ze nodig en haar land een minister president die werkt en doet wat er gedaan moet worden. Europa is niet verantwoordelijk voor al die toestroom, mevrouwtje, wij hebben de onderdrukkingen en oorlogen in uw oosterlijke landen niet veroorzaakt, maar toch schijnt iedereen op de wereld te denken dat wij moeder Aarde zijn, die haar ‘kinderen’ moet voeden. Ik de raad de oosterse landen en hun leiders aan zich meer met werken en opbouwen en vooral met menselijkheid bezig te houden, maar van werken hebben ze bij u geen kaas gegeten. Werken is immigreren. vluchten en vegeteren via de ruggen van mensen die dit wel doen en in landen waar u nog geen cent van heeft bijgedragen aan de welvaart. Dus, hou u maar stil en ga aan het werk. Wij Europeanen hebben genoeg van de parasieten, waaronder u er ook een van bent!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik weet niet tegen wie je bezig bent met je “Wij Europeanen en hou u maar stil en waaronder u er ook een bent!”, en “mevrouwtje”… maar ik vind dat as-Sarradsch 100% gelijk heeft.
   Als de EU zo nodig “vluchtelingen” wil redden mogen ze ze houden. Helemaal gelijk.
   Als er mensen uit onze havens vertrekken blijft Nederland toch ook niet verantwoordelijk voor die mensen?… Wat is me dàt voor een gedachtegang…
   En wat is er mis met hulp uit het westen?
   Als deze meneer geen verderfelijke buitenlandse inmenging wil is dat zijn zaak… en ik denk dat hij daar héél verstandig mee handelt! Maar daarom mag hij toch nog wel bijkomende hulp verwachten?…

   Ik wist niet dat je boos was op die meneer, maar hij is volkomen onschuldig hoor.
   Aan as-Sarradsch kan jij nog een voorbeeld nemen, want per slot VERTREKKEN al die vluchtelingen maar mooi uit zijn havens… en ze worden bij ons BINNENGELATEN… Hahahahahaha!

   Like

   • Mirjam zegt:

    Ik neem me aan Sarradsch geen voorbeeld, dankjewel. Ik heb twee artikelen door elkaar gehaald, vandaar mijn fout inzake ‘mevrouwtje’ Ik ben het echter niet met je eens wat die verantwoordelijkheid betreft. Ondanks dat Europa ze binnenhaalt, iets wat het grootste gedeelte van de bevolking van Europa helemaal niet wil, is het niet juist om daar dan heel Europa voor te schofferen. En ‘wij zijn niet verantwoordelijk voor de mensen die uit onze havens vertrekken’. Als het illegalen betreft, zoals in Libië het geval is en ze bewust onze richting mogen vertrekken, terwijl ze al illegaal in hun land zijn, dan is het wel hun verantwoording, dat zij hun illegalen uitzetten naar hun thuis landen en niet door laten gaan naar Europa. Hoe naïef kun je zijn? Helemaal niet dus, het is gewoon Europa weer bewust opschepen met de problemen zoals alle oosterse landen nu al doen en zoals Griekenland dat een tijd eerder ook heeft gedaan voordat de Balkanlanden de grenzen dichtgooiden.

    Like

   • exmarineman zegt:

    Hij is helemaal NIET onschuldig…..hij vindt het maar wat prachtig dat ze naar Europa vertrekken. Je vertelt dus onzin, Paul…. Het is ZIJN taak om ZIJN grenzen en land te controleren en de illegalen die ZIJN land over land of per vliegtuig binnen komen te controleren en tegen te houden aan de grens of per kerend vliegtuig terug te sturen naar het vliegveld van vertrek. Maar ja hij is en blijft een moslim dus het doel is en blijft islamisering van Europa. En de Europese schepen moeten die “vluchtelingen” niet aan boord nemen en de bootjes terug brengen naar de wateren van Libië. En die minister MOET die mensensmokkelaars die in ZIJN land actief bezig zijn maar eens gaan aanpakken…… tja dat kost een hoop moeite, maar het is wel ZIJN plicht en niet de onze.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    exmarineman.
    Ik wist niet dat je boos zou worden, want als ik dat van te voren had geweten had ik er wel exmarineman boven gezet.
    Natuurlijk is die meneer helemaal niet onschuldig… dat weten wij.
    Maar of wij mogen decreteren dat het zijn taak is om illegalen tegen te houden betwijfel ik ten zeerste. Wij doen dat dus ook niet…
    Ik lees net een leuk artikeltje van Filip Dewinter die concludeert dat 1 op de 3 gevangenen in België een illegaal is. Dat zegt voldoende.
    Nou zul je zeggen, zie je wel als ze gevangen zitten houden wij ze tegen.
    Bij nader inzien willen wij ze kwijt. We zijn zelfs zo ver gegaan dat ze op straat worden gezet met als gevolg dat ze in de gevangenis terecht komen wegens…
    Vul zelf maar in.
    Verkrachting, moord, doodslag, roof, buitenproportioneel geweld (dat vind ik zo mooi klinken, daarom zet ik het er ook even bij). Etc. enz. enzoverders.
    Oh wat zouden we ze graag kwijt zijn, maar we durven niet en we verschuilen ons achter het mag niet…
    Nou meneer Sarradsch doet het beter, die zegt, jongens jammer dat jullie niet willen blijven, ik wil jullie niet tegenhouden. Goede reis. En HIJ is ze kwijt.
    Maar wij kunnen hier toch zo verschrikkelijk hypocriet zijn als het ons uitkomt.
    En dan worden we boos op meneer Sarradsch.
    Kijk het is eten of gegeten worden in dit leven en meneer Sarradsch weet daar alles van.
    Wij weten daar natuurlijk ook alles van, maar als ik zo om me heen kijk worden wij gegeten… en daar krijgen wij bovendien zo’n heerlijk gevoel van. Of dat even dubbel is…

    Ik stel daarom voor dat wij in het licht van de huidige heersende omstandigheden eerst even onze eigen broek ophijsen alvorens een niet onschuldige Libische dictator,
    de maat te nemen. Dat bedoelde ik te zeggen.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Ex-marineman heeft 100% gelijk. Sarradsch is wel schuldig en moet zijn verantwoording dragen voor wat hij doet.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Goh. Als ik aan de een schrijf krijg ik commentaar van de ander…

    Ja, jongens het wordt wel verwarrend voor mij op die manier.
    Kunnen jullie wel… 2 Tegen een.

    Like

 3. john zegt:

  Daar is nochtans werk genoeg om de plat gegooide boel terug recht te zetten. Maar goed; als hij zijn ” eigen volk” niet wil, waarom moeten wij ze dan opnemen ? Die gasten denken zeker dat de eu ne vuilbak is. >Nu ja, het begint er wel zo uit te zien.

  Like

 4. ildiko zegt:

  met hun miserabele bootjes hier komen en vervolgens alles op eisen anders ons opblazen en vermoorden. Eerder de Afrikaanse dieren verdienen om hier opgenomen worden wegens dreiging dan deze uitschot.

  Like

 5. Gewoon die boot terug slepen naar de kust van Libië en daar tot zinken brengen. Waar halen die zogenaamde arme mensen al geld vandaan? Het lijkt wel de omgekeerde wereld, wij moeten blijven werken tot onze 67 jaar. Om deze mensen van alles te moeten en kunnen voorzien. Wie zijn hier eigenlijk de slaven? En van onze regering (de drijvers) moeten wij onze mond ook nog houden. Ook Brussel wil weten wat wij online te melden hebben het lijkt de KGB wel van Rusland.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Waar halen die zogenaamde arme mensen al geld vandaan?”

   Je kunt je ook afvragen waar al die (rubber)boten vandaan komen. Wie zijn de fabrikanten/leveranciers van dat spul? Als je die uitschakelt is alvast een weg afgesloten. Dus geen jacht op de mensensmokkelaars, maar de botenfabrieken stilleggen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • exmarineman zegt:

    Dat zou al een heel goed begin zijn om de leveranciers van die boten ook aan te pakken. En wat te denken van de leveranciers van de zwemvesten ook een aardig grote industrie geworden. Maar ze hebben wel allemaal een mobiele telefoon met load……rararara hoe kan dat?

    Like

  • ieznogoedh zegt:

   Goed cordon voor de kust daar en elke boot gewoon uit het water blazen. Dan is het zo over.

   Like

 6. elisah zegt:

  Zodra ze hier dus voet aan wal zetten, komen we er niet meer vanaf.
  Alles doen om te voorkomen dat ze voet aan wal zetten lijkt me toch de makkelijkste oplossing.

  Like

 7. Siaans Fiksjon zegt:

  Gooi ze gewoon uit helikopters op Libië, zoals vroeger in Chili en Argentinië. Maak er Operatie Condor II van.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Fijn he , die petro dollar oorlog tegen gaddafi, zitten wij lekker met de door de USA gekookte peren..

  Like

 9. Drs.P. zegt:

  Dit zijn de echte schuldigen aan alle ellende (sorry voor het eigenlijk te lange artikel):

  Den Haag is (mede)SCHULDIG aan de lange stroom vluchtelingen

  Onder wat wij noemen Operatie Chaos wordt Europa overstroomd met een alsmaar groeiend aantal vluchtelingen. Overal krijgt deze groep mensen voorrang terwijl eigen burgers naar achteren worden geschoven en vaak helemaal niet meer aan de beurt komen.

  Mensen uit Afrika en het Midden Oosten zijn niet op de vlucht geslagen omdat ze dat nu zo graag willen. Ze doen dit uit wanhoop omdat ze door de “bevrijdingsacties” van het Amerika/het Westen/ons van huis en haard verdreven zijn. Deze mensen valt niets te verwijten??? maar desalniettemin worden ze bewust als wapen gebruikt in wat wij noemen Operatie Chaos.

  Zoals wij schreven in een artikel eerder deze maand:
  Afgezien van het humanitaire aspect van de zaak worden de vluchtelingen gebruikt als wapen om in Europa totale chaos te bewerkstelligen. Dit wordt dan ogenschijnlijk gedaan door Amerika, maar ook de VS zelf is slachtoffer van een enorme toestroom van illegale immigranten die door de overheid wordt gedoogd en zelfs gepromoot. Het probleem is dat wij nog steeds teveel denken als landen. Amerika doet zus en Amerika doet zo. Het is uiteraard niet de Amerikaanse bevolking die dit allemaal bedenkt want ook zij zullen slachtoffer worden, net zoals wij.

  Het zijn de duistere krachten die achter de schermen opereren zonder nationale grenzen. Die de politici van bepaalde landen volledig onder controle hebben waardoor het lijkt dat het bepaalde landen zijn die iets doen, zoals in dit geval Amerika.

  Wanneer het dus gaat over Amerika in dit verband dan betreft dat een kleine groep die de politiek en de acties van het land bepalen. Een kleine clubje dat onder talloze verschillende namen door het leven gaat zoals de elite, de globalisten, de één procent, de illuminati en The Powers That Be. Voor het gemak gebruiken wij hier het woord Illuminati.

  De destabilisatie en ontwrichting van Europe door Amerika wordt door de Illuminati veroorzaakt via de banken en grote bedrijven waarvan zij uiteindelijk de eigenaar zijn. Deze instituten maken de dienst uit en niet de verschillende nationale overheden. Het land Amerika is een werktuig in hun handen dat ze gebruiken om de wereld volledig te destabiliseren en waar mogelijk conflicten te creëren door het tegen elkaar opzetten van verschillende groeperingen. Hoe meer verschillende bevolkingsgroepen zich in een bepaald land bevinden des te meer kans op totale chaos.

  We beginnen nu langzamerhand op een punt te komen waarbij door de enorme stroom van vluchtelingen al delen van onze maatschappij worden ontwricht. Mensen die op een wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en misschien al jarenlang noodgedwongen bij familie inwonen, kunnen hun borst nat maken. Zij zullen voorlopig absoluut niet aan de beurt komen omdat vluchtelingen die een verblijfsvergunning krijgen voorrang hebben bij het toewijzen van een sociale huurwoning.

  Zo zijn er waarschijnlijk nog meer voorbeelden waarbij de eigen bevolking slachtoffer wordt van de stroom vluchtelingen. Allemaal heel voorstelbaar en de meeste mensen begrijpen ook dat deze mensen geholpen moeten worden, maar er komt een omslagpunt.

  De eerste duidelijke signalen daarvan zie je in Duitsland waar bijvoorbeeld in Dresden groepen van de bevolking het niet langer accepteren. Zij worden dan automatisch geclassificeerd als Neonazi’s. Nu zullen die daar ongetwijfeld rondlopen, maar er zijn ook steeds meer “normale” burgers die zich bij die protesten aansluiten. Het is allemaal onderdeel van Operatie Chaos. Het is de bedoeling dat men elkaar in de haren gaat vliegen, dat de weerstand tegen vluchtelingen zodanig zal groeien dat zaken volledig uit de hand lopen.

  De mainstream media onder aanvoering van ons nationale NSB vod (Televaag) gooit natuurlijk fiks olie op het vuur door hele pagina’s te wijden aan gedupeerde Nederlanders die dankzij de stroom vluchtelingen niet in aanmerking komen voor een woning. Ze jutten de boel verder op via hun stelling van de dag waarbij ze de burgers vragen of het terecht is dat de vluchtelingen voorrang krijgen bij huisvesting?

  De wachtlijsten voor Nederlanders om een sociale huurwoning te krijgen worden steeds langer omdat asielzoekers een streepje voor hebben op de woonmarkt. Vindt u de voorrang voor vluchtelingen terecht of moeten zij achteraan sluiten in de rij? Het grootste gevaar dat onze samenleving op dit moment bedreigt, is dat de vluchtelingen het mikpunt zullen worden van een steeds bozer wordende bevolking.

  Terwijl de volkswoede zich zou moeten richting op de omgekochte smerige Amerika nsb-“managers” in Den Haag die als Nederlandse volksvertegenwoordigers door het leven gaan. Zij hebben door hun corrupte en slaafse houding er mede voor gezorgd dat er een dergelijke stroom vluchteling is ontstaan. DAT ZIJN DE WERKELIJKE SCHULDIGEN, die ook nu nog onverminderd doorgaan met het helpen van het “verdrijven van dictators” in gebieden op deze wereld waar ze totaal niets te zoeken hebben. Waar alleen de bankiers en grote (Amerikaanse) bedrijven beter van zullen worden.

  Like

 10. Joannes den Hollander zegt:

  Libysche Minister President. Onderschat ons niet.

  Like

 11. Ja Joop het gelijk is aan jouw kant. Die staatshoofden van Irak en Libië, waren wel dictators maar hielden het volk wel onder de duim. Ook tegen de Afghanen werd een oorlog door Rusland afgeraden. Maar aangezien wij de hielenlikkers van Amerika zijn zitten wij mooi met dit zootje opgescheept. Wanneer komen de Amerikanen hun deel van dit zootje ophalen? Spooksteden genoeg daar met bijbehorende zandbak. Was allemaal niet nodig geweest.

  Like

 12. Pieter zegt:

  He, zie ik hier een miljardendealtje a la Erdogan in de maak ?

  Like

 13. Motorman zegt:

  Hoezo? Ik dacht toch dat er in een verwoest Libië veel nood is aan zulke geschoolde vakkrachten. En die man weigert hun onbaatzuchtige hulp?

  Like

 14. Claudia M. zegt:

  Q; …ze kunnen niet bij ons leven…

  Hier ook niet! Het is godsonmogelijk dat wij hier in Europa jullie Afrikaanse compleet ongeschoolde geboorteoverschot binnen onze maatschappij kunnen opvangen. Begin ook maar eens zelf ze buiten de deur te houden en vooral met anticonceptie!

  Like

 15. ieznogoedh zegt:

  Die Libische grappenmaker kan natuurlijk ook zelf beginnen met al dat volk terug te sturen naar hun thuisland. Of beter nog, ze niet eens binnenlaten.

  Like

 16. oud-marinier zegt:

  ” Libië zal volgens zijn minister-president Fayiz as-Sarradsch geen “vluchtelingen” uit Europa terugnemen. Ze zouden niet accepteren dat de EU “migranten” naar hen zou terugsturen. “” Als die klappermoslim nou eens goed nadenkt en er voor zorgt dat er vanuit Libie GEEN kutmoslims naar Europa kunnen , en zelf hun grenzen DICHT houden. Zou hij zulke onzin niet hoeven uit te kramen. Stuk stront. Leg de verantwoording maar bij Europa…ja lekker makkelijk. Zij geen werk verrichten door de grenzen NIET DICHT te houden …dan moet je ook de consequentie aanvaarden en zgn. vluchtelingen terug nemen die door hun eigen luiheid en laksheid en NIET voldoen aan je taken om je landsgrenzen dicht te houden , vast zitten. En ondertussen WEL duizenden dollars afpersen van de mensen smokkelaars. En dus genieten van de poen die ermee verdiend wordt. Grapneuker….Die vlieger gaat echt niet op.

  Like

 17. BigLJohn zegt:

  Die hele – vluchtelingen – politiek is er eentje van alsmaar meer – vluchtelingen – en niemand terugsturen. Gelijk een fietsband. Er gaat alleen maar lucht bij, het ventiel heeft immers eenrichtingsverkeer, en men stopt niet met pompen zodat de fietsband op een gegeven moment uit elkaar klapt. Er kan dan niet meer gefietst worden, ergo, Europa zal op een gegeven moment ook gaan klappen gelijk die fietsband. Maar er zal geen leger ter aarde zijn die ons van die moslims komt verlossen. Dat word dus burgeroorlog of slikken en stikken. Ik ben benieuwd hoelang burgers dit alles nog zullen blijven pikken !

  Like

 18. Duchesne zegt:

  De VS heeft een grote partij wapens laten opslaan in Limburg, en vele tonnen munutie. De vraag is voor wie dit bestemd is……en wie het uiteindelijk in handen krijgt. Strategisch gezien heeft de opslag geen waarde tegenover Rusland in geval van een conflict, maar het kan wel een verschil betekenen tussen een moslim overwinning of een moslim vertrek uit Europa. In de ex oostblock landen en joegoslavie waren overal depots met wapens en munutie, in west Europa moet soms een oefening worden afgelast wegens gebrek aan munutie. M.o.b. Complexen: overal al leeg en weg, kortom, in geval van oorlog is de VS de partij die iets te onderhaandelen heeft, namelijk een berg geweren en dito kogels, alles wat uitmaakt wie de baas op straat is.wapens in handen van de burger: ligt eraan welke ethnische groep de jouwe is, vanuit Turkije is een enorme lading wapens Eropa het afgelopen jaar binnen gekomen, slechts enkele ladingen zijn vermoedelijk onderschept, hoeveel is er op plaats van bestemming? Is uw plaatselijke moskee een wapenarsenaal? Ik heb steeds ingeschat dat we eerste tekenen half tot eind mei zouden zien, maar behalve de haardracht van de allochtone jongeren in mijn omgeving die ineens allemaal een soort mohawk hebben is het stil, kei stil.
  Hou je een conflict op het niveau staatgevecht dan kun je een economie nog steeds laten draaien, de winst is de kennis die eruit komt, een onderhandelings positie heeft een economie in burgeroorlog niet….
  We worden verkocht, zover was me duidelijk, maar waar de winst zit om ons te verkopen, dat stukje zie ik maar niet.
  Zou het wraak zijn op Europa door dhr Soros dan is het absoluut geniaal, dan zijn de christenen de nieuwe joden en is angst iets dat we kunnen leren. Hoe dan ook, de genialiteit om een leger te verplaatsen en daarna door het volk dat ze willen doden te laten verzorgen, het is het summum van oorlogsvoering. In plaats van “enemy at hte gates” is het ” enemy inside the house” geworden.
  O ja, dat komt er nog aan, het verplicht op moeten nemen cq inkwartieren van vluchtelingen bij burgers met ruimte in huis. Ligt reeds een wetsontwerp over klaar, over uw huis en hoeveel recht u heerft om daar alleen in te wonen. Nou niet boos zijn, u had eigenlijk reeds met riek en fakkel in Den Haag moeten staan….stoppen doet het niet vanzelf, dat kost een beetje maar dan heb je misschin ook iets.

  Wants gun, will travel.

  Like

 19. Mirjam zegt:

  Nogmaals, en ik heb dit al tig keren gezegd. WIJ ZIJN NIET VERANTWOORDELIJK VOOR DE HELE WERELD, EN DUS OOK NIET VOOR HET MIDDEN-OOSTEN.
  Wij moeten ons denkpatroon veranderen, tenminste de Brusselse elite, de meeste burgers van Europa zijn slimmer dan hen. Stoppen met opname van vluchteling/asielzoekers/gelukzoekers en Bilderbergaanhang. Opnamestop aankondigen voor alle landen van Europa. Buitengrenzen Europa dicht en bewaken en binnengrenzen dicht. Als dat alles gebeurt is, sturen we de Brusselse elite naar de maan. Einde EU., C’est tout!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s