Tweede Kamer bang voor besmetting Brexit-virus

Screenshot_46

(Door: Natalie Righton)

Het Binnenhof wacht gespannen af of de Britten zich donderdag losmaken van de EU. In de Tweede Kamer groeit de vrees voor het besmettingsgevaar van een Brexit, zeker nu partijen op de flanken zich al warmlopen voor een Nexit-referendum of op z’n minst een Nederlands referendum over een sterk afgeslankte EU.

‘Als de Britten voor een Brexit stemmen, gaat het los in Den Haag’, verwoordt het CDA-Kamerlid Raymond Knops de zorgen. ‘Wilders duikt er bovenop.’ Terwijl premier Rutte de Britten blijft oproepen om te blijven (‘we delen de handelsbelangen maar ook dezelfde humor, de televisieseries’), probeert PVV-leider Geert Wilders het Britse debat nadrukkelijk over te hevelen naar deze kant van het Kanaal.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Nederland. Bookmark de permalink .

25 reacties op Tweede Kamer bang voor besmetting Brexit-virus

  1. Mirjam zegt:

    Als alle landen binnen Europa uit de EU gaan, dan kunnen alle landen weer samen op een normale manier soevereine manier handel drijven en verbintenissen aanknopen. De burgers van de landen steunen elkaar nu al in de ‘vluchtelingen crisis’ en zullen dat heus niet laten vallen. Dat heet vrijheid. De vrijheid om zelf beslissingen te mogen en kunnen nemen. Dat wil niet zeggen dat Europa er niet zal zijn voor elkaar, maar wel dat overheersing van welk ‘instrument’ binnen Europa met argusogen zal worden bekeken en veroordeeld.

    Like

  2. abouneenee zegt:

    De Tweede Kamer is dus in meerderheid antidemocratisch, de VVD voorop.

    Like

    • exmarineman zegt:

      Niet alleen de 2e slaapkamer m.u.v. PVV en SP (maar dan in kleine en andere mate) en de VVD, maar ook het hele kabinet en met Rutte voorop. Ten 1e lapt hij al de Wet op de referenda aan zijn laars en wel die tegen het Assoc.verdrag en na de Bilderbergconferentie vorige week maandag liet hij nog eens blijken dat het tégen referenda is en ze háát. Nou moest hij dat ook zeggen voor die Bilderbergers want hij zal daar wel stevig door zijn aangepakt (incl. “onze” koning Willem-Al.)

      Like

      • abouneenee zegt:

        Wat zal Markje het zwaar hebben… Welnee! Mark moet gewoon accepteren dat het lastige pakket waarin hij zit een opeenstapeling is van de keuzes die hij en de zijnen genomen hebben of hebben nagelaten te nemen.

        Like

  3. abouneenee zegt:

    Van “besmettingsgevaar” spreek je in het geval van een ziekte. Ziekte is negatief, want daar kun je aan doodgaan. Dergelijke beeldspraak verhardt de samenleving, dat doet Wilders niet. Toch blijft men Wilders bestoken met kabaal puur om het zorgvuldig geconstrueerde beeld van een demonische Wilders in stand te houden, daarmee laat het electoraat zich behandelen als tweederangs burger. De zogenaamde intelligentsia denken helemaal niet voor zichzelf, zij volgen slechts mensen waarin zij zich herkennen en maken de denkfout dat het uiterlijk iets over het innerlijk zegt, of over het stemgedrag in de Tweede Kamer, over datgene waarvan zij in het dagelijks leven iets zullen merken.

    Like

  4. Taljaard zegt:

    We moeten eerst maar eens afwachten wat er vandaag in het VK gaat gebeuren.
    Eerlijk gezegd ben ik er niet optimistisch over.
    Tot vorige week wel, maar nu niet meer.
    De moord op mrs. Cox, die de eurofielen wel heel goed uitkwam, heeft de verhoudingen namelijk bijna diametraal omgedraaid en het ziet er naar uit dat het Brexit kamp geen meerderheid zal behalen.

    Like

  5. Angie1968 zegt:

    Kan niet wachten tot het virus zich verspreidt…!

    Like

  6. Thoth zegt:

    ‘Als de Britten voor een Brexit stemmen, gaat het los in Den Haag’, verwoordt het CDA-Kamerlid Raymond Knops de zorgen. ‘Wilders duikt er bovenop.’

    Ja en dat is te danken aan je voormalige opperhoofd, Balkenellende.. Voorts, onder een 27000 mensen die bij het NieuweUur het hebben ingevuld, gaf 48% bij een referendum aan voor een Nexit te kiezen terwijl maar 45% ertegen was…

    Like

  7. Tistochwat zegt:

    Wát een stelletje misselijkmakende ophitsers! Alsof we niet zónder die miljardenverslindende EU ouwe-jongens-krentenbrood club zouden kunnen! Ze zijn allemaal bang om hun meer dan royale inkomen kwijt te raken! En vooral de kans op dat lekkere baantje in Brussel, waarnaar ze met zijn allen zitten te hengelen.

    [quote] Terwijl premier Rutte de Britten blijft oproepen om te blijven (‘we delen de handelsbelangen maar ook dezelfde humor, de televisieseries’) [/quote]

    Ik geloof dat Ruttes krankzinnigheid met de dag ernstiger wordt. “Dezelfde humor, de televisieseries”. Moet die idioot dáárom altijd zo dom schateren?! Wat zijn dat nu voor onnozele argumenten?!

    Like

  8. C.A.Barstow zegt:

    De volksverraders elite in Den Haag schijt peulen, dat schorremorrie heeft zichzelf door al dat liegen, bedriegen en bedonderen van het klootjes volk volkomen onmogelijk gemaakt.
    Ik hoop dat het hele EU zaakje z.s.m. in elkaar dondert en wij weer als soevereine staat verder kunnen, het zal een lange tijd absoluut heel veel pijn doen maar door er als volk stevig tegenaan te gaan komen we er op den duur wel weer bovenop.

    Like

  9. Bas zegt:

    Geen wonder dat ze bang zijn, ze verliezen direct hun baan bij een Nexit. Immers dan staat de EU buitenspel. De zelfde situatie speelde ten tijde van de machtswisseling van Gorbatsjov die de USSR vertegenwoordigde en Boris Yeltsin die Rusland vertegenwoordigde. Boris Yeltsin werd toen de eerste president van het nieuwe Rusland.

    Like

  10. witte raaf zegt:

    Gaat hem niet worden,een Brexit,al zou er een kleine meerderheid voor een Brexit zijn dan nog moet je maar afwachten of er “eerlijk” geteld gaat worden(zie Oostenrijk),de belangen en de druk vanuit Brussel is gigantisch groot en de (werkelijke)uitslag is voor de gewone burger nml nooit te controleren of te achterhalen.Het volk denkt een keuze te hebben maar dit is maar schijn want alles word gemanipuleerd door de elite.

    Like

  11. Republikein zegt:

    Enorm gelachen.
    Van lachen krijg je dorst.

    Like

  12. Taljaard zegt:

    EU; ”Stillgestanden!”

    Like

  13. Thomasson zegt:

    De Nederlandse regering en de Tweede-Kamer zijn bijna altijd bang voor alles ..zelfs van hun eigen schaduw. Ik neem aan dat vooral de aanstormend jong talent die net zijn onrijpe kont op de pluche liet zakken, is doodsbang. Dat is logisch. Ze zijn in de Tweede-Kamer niet om Nederland te dienen, maar om een boost te geven aan hen persoonlijke carrière. Men kan deze parlementariërs vergelijken met voetballers die net in de tweede selectie van Ajax of PSV zijn gekomen. Brexit kan betekenen dat de (EU) Walhalla waar men in korte tijd RIJK KAN WORDEN, snel kan vallen. Het is net als in de voetbalwereld de deur sluiten naar clubs zoals FC Barcelona, Real Madrid, of AC Milan waar de tonnen en miljoenen naar binnen stromen.

    Like

  14. J. C. Th. Köhler zegt:

    CDA-Kamerlid Raymond Knops: “Het wordt billenknijpen.”

    Was dat niet de specialiteit van Ruud Lubbers?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  15. aegoliuscs zegt:

    De Tweede Kamer door de Koning beëdigd het landsbelang in zijn naam grondwettelijk en zijn positie te waarborgen?!

    Like

    • Thomasson zegt:

      @aegoliuses Landsbelang komt op de tweede of derde plaats. Op de eerste plaats staat lief zijn voor tante Angela: anders wordt ze boos!. Op de tweede plaats de EU-bezetter gehoorzamen. Op de derde plaats “hoe kan ik persoonlijk er beter van worden?” en op de laatste plaats de belangen van Nederland.

      Like

  16. exmarineman zegt:

    En inmiddels weten we de uitslag en de druiven zijn ontzettend zuur…. En de echte democraten komen nu allemaal te voorschijn…. Pechtold van D66 voorop… Dat was toch een partij die juist bij haar oprichting ging voor referenda??? Maar ja als je 50 bent dan beginnen bij sommigen de hersenen wat te slijten…. Oh ja en die eed die het kabinet alsook die koning hebben afgelegd, stelt geen ene moer voor want ze doen precies het tegenovergestelde. Defensie wordt verwaarloosd en stelt niets meer voor, schepen krijgen groot onderhoud en de kanonnen die vervangen moeten worden vanwege de ouderdom daar is geen geld voor. Dus als je jezelf op zee moet verdedigen dan werkt je kanon niet. Leuk hoor en dan stuurt zo’n koning en zijn kabinet je naar een oorlogsgebied toe. En onze pensioenen die gaan nu ook uitgeleverd worden….. Lang leve de EU.

    Like

Plaats een reactie