“Brexit, een gele kaart voor de arrogantie van de Europese Unie”

Screenshot_23

(Door: Jean-Marie Dedecker)

‘Laat de Brexit een les zijn in democratie voor de Europese elite die het plebs te dom vindt om te stemmen omdat ze de zegeningen van de EU niet begrijpen’, vindt Jean-Marie Dedecker. ‘Het is net dat argument waarmee het vrouwenstemrecht een eeuw lang werd tegengehouden.’

Als het klootjesvolk stemt zoals de elite is het democratie. Zo niet is het plebs dom, irrationeel, misleid door populisten of rattenvangers en nu ook al dementerend, want de vijftigplussers kwamen massaal stemmen voor een Brexit, terwijl 64% van de jongeren nog de moeite niet deed om voor het referendum uit de pub te komen. Facts don’t vote, people do.

Referenda zorgen meestal voor een hysterische besluitvorming. Toen de Ieren bij referendum het verdrag van Lissabon blokkeerden, ging het eigenlijk over abortus. De Britse silent majority stemde voor een Brexit uit argwaan tegen het Brussels establishment, uit verontwaardiging over de gevolgen van de globalisering en uit angst voor migratie en terreur. Eigen schuld, dikke bult.“De linkse elite heeft een verzorgingsstaat gecreëerd met een afhankelijke onderklasse, die geen verantwoordelijkheid meer moet dragen, zich chronisch slachtoffer voelt en van die elite heeft geleerd om de oorzaak van falen te externaliseren of te projecteren op het systeem”  Theodore Dalrymple had het voorspeld.

Lees verder>>>
(h/t “Omaha”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Elite, Europa, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Brexit, een gele kaart voor de arrogantie van de Europese Unie”

  1. Angie1968 zegt:

    Perfecte analyse. De vraag is alleen, wat doen we eraan, en hoe laten we die EU klappen. Want denk maar niet dat dat stelletje volgevreten euro-autocraten z’n macht en rijkdom vrijwillig zal afstaan. En denk maar.niet dat deze arrogante, betweterige idioten ook maar enig greintje van zelfreflectie hebben, en zich dus laten bijsturen.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @Angie1968:13.19. uur. Inderdaad, Angie, ze zullen niet vrijwillig hun macht en rijkdom afstaan. De vuilakken van LINKSE en POLITIEK-CORRECTE huize, hebben in de EUSSR gezorgd voor hun eigen SS korps, te weten de EUGENDFOR! En deze bandieten zullen ze loslaten op de eigen Nederlandse en Europese bevolking.

      Like

Plaats een reactie