Geen plaats in de EU voor doodstraf: Berlijn waarschuwt Turkije

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Na Erdoğan´s overwegingen na de mislukte putsch om de doodstraf opnieuw in te voeren, liet de Duitse bondskanselier Angela Merkel duidelijk weten: “Wij wijzen de doodstraf categorisch af. Een land dat de doodstraf heeft, kan geen lid zijn van de Europese Unie.”

epoch times

Duitsland ziet voor Turkije geen plaats in de Europese Unie als president Recep Tayyip Erdoğan de doodstraf weer invoert.

De Duitse regering maakte duidelijk dat dit het einde zou betekenen van de sowieso moeizame onderhandelingen over een EU-toetreding. Bovendien bestaat er na de golf van arrestaties en overplaatsingen in het leger en bij justitie steeds meer twijfel of de geplande visumvrijheid voor Turkse staatsburgers er ook daadwerkelijk komt.

Na Erdoğan´s overwegingen na de mislukte putsch om de doodstraf opnieuw in te voeren, liet de Duitse bondskanselier Angela Merkel duidelijk weten: “Wij wijzen de doodstraf categorisch af. Een land dat de doodstraf heeft, kan geen lid zijn van de Europese Unie.” Sinds 1984 werd de doodstraf in Turkije niet meer uitgevoerd. Sinds 2004 is deze afgeschaft.

Regeringswoordvoerder Steffen Seibert verwees er bovendien naar dat Turkije zich er via speciale protocollen betreffende de Europese Mensenrechtenconventie toe verplicht zou hebben geen executies meer uit te voeren. CDU/CSU-fractiechef Volker Kauder zei eveneens: “Mocht men de doodstraf weer invoeren, dan betekent dat zeker het einde van de onderhandelingen.” De voorzitter van het Duitse parlement, Norbert Lammert (CDU), liet zich in gelijksoortige bewoordingen uit.

Wegens de golf van arrestaties in Turkije vreest men in de CDU in toenemende mate dat Erdoğan in het vervolg nog autoritairder wil regeren. Bovendien is men bezorgd dat de toon tussen Erdoğan-aanhangers en –tegenstanders in Duitsland harder wordt. In Duitsland leven meer dan drie miljoen mensen met Turkse wortels.

De putsch-poging door delen van het leger werd door de Duitse regering meteen in de eerste uren veroordeeld. Merkel zag tot maandagmiddag echter af van een telefoongesprek met de president. Minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier (SPD), bleef echter wel in contact met zijn Turkse collega. De SPD-politicus sprak de hoop uit dat de mislukte putsch zich ontwikkelt tot een “reveille voor de Turkse democratie”.

Daarentegen meldden vooraanstaande CDU/CSU-politici grote bedenkingen tegen een EU-toenadering van het land. De minister-president van de deelstaat Hessen, Volker Bouffier (CDU), zei: “Met zo´n land kan men niet serieus toetredingsonderhandelingen voeren.” De minister-president van de deelstaat Beieren, Horst Seehofer (CSU), zei: “Meer Erdoğan, minder rechtsstaat – daar ben ik bang voor.” De secretaris-generaal van de CSU, Andreas Scheuer, eiste de onmiddellijke stopzetting van de gesprekken.

De Duitse regering denkt dat de toestanden in Turkije op dit moment geen gevolgen hebben voor het vluchtelingenakkoord. “Wij zijn er van overtuigd dat dit los van elkaar moet worden gezien”, zei regeringswoordvoerder Seibert. De EU zou haar toezeggingen uit het akkoord vervullen. “Dat verwachten we ook van Turkije.”

Seibert maakte echter duidelijk dat er geen sprake zou zijn van tegemoetkomingen voor de visumvrijheid. “Die kan nog steeds alleen maar worden ingevoerd wanneer aan alle voorwaarden is voldaan.” Oorspronkelijk zou de visumplicht al in juli komen te vervallen. Deze datum werd echter verschoven, omdat Turkije nog niet aan alle 72 voorwaarden heeft voldaan, waaronder de hervorming van de Turkse antiterreur wetten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Duitsland, EU, Turkije. Bookmark de permalink .

19 reacties op Geen plaats in de EU voor doodstraf: Berlijn waarschuwt Turkije

 1. volksrechter zegt:

  Het zou er nog aan mankeren dat Merkolini , Erdohitler bij de Europese unie wil inlijven, niettegenstaande ze goede vriendjes is met die geitenneuker. Ik vermoed dat ze terug wat krediet wil winnen onder haar bevolking.

  Like

  • Dat wint ze híer toch niet mee terug! Dan zou ze al moeten beginnen, die klootzak en z’n rótland onvoorwáárdelijk buiten te sluiten.
   Als die EU nu van begin af aan zó zou zijn opgezet, dat islamieten er juist GEEN plaats in kregen, zou ze al een stuk geloofwaardiger geweest zijn, wat ze verder ook zou hebben geflikt! (Zuiver theoretisch, hoor….)

   Geliked door 1 persoon

  • Dicksy zegt:

   Wat we vooral niet uit oog mogen verliezen ivm Turkije is de vraag wanneer ze de olympische spelen gaan organiseren. De dag dat dit gebeurt tel daar 4 jaar bij en de geschiedenis herhaalt zich. 83 jaar gelden is het ook begonnen met het volledig monddood maken van de oppositie en keken de andere mogendheden ook de andere kant op. Ditmaal zullen het niet de joden zijn maar de christenen die het gelag zullen betalen.

   Geliked door 1 persoon

 2. carthago zegt:

  Die doodstrafwet wordt natuurlijk pas na de standrechtelijke aanstaande executie’s weer ingetrokken door de geitenneukernazi erdogan.Nazi timmerfrans verheugt zich al vast op heronderhandelingen.

  Like

 3. aegoliuscs zegt:

  Het kost wat politieke moeite, Merkel, je vriendje Erdogan ietwat op afstand te houden, nietwaar?! Dan maar deze EU-quote als boodschap voor de wereld der verlichten uitkramen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjaak zegt:

  Wat ik al voorspelt heb !
  Laat de spelen beginnen !
  Vandaag in de Televaag !

  Burgemeester in Istanbul in hoofd geschoten
  25 min geleden
  De plaatsvervangend burgemeester van Sisli, een district van Istanbul, is zwaargewond geraakt tijdens een schietpartij waarbij hij op zijn hoofd werd geraakt.
  Dat meldt persagentschap Reuters.
  De burgemeester, Cemil Candas, werd in zijn kantoor in het stadhuis neergeschoten. Het is nog onduidelijk wie de dader is en hoe ernstig de burgemeester er aan toe is.
  De Turkse oppositiepartij CHP is aan de macht in Sisli. Samen met de andere oppositiepartijen heeft CHP de aanval veroordeeld.

  Like

 5. Marc zegt:

  Zien jullie waar die lui in Brussel en Berlijn mee bezig zijn?

  Geen doodstraf in Turkije, anders kan dit land geen lid van de EU worden. Dat lijkt een ferme stellingname, goed genoeg om de kritiekloze politiek-correcte meute te sussen. Want, zo lijkt het, westerse waarden als mensenrechten worden verzekerd.

  Maar… tegelijkertijd roepen Koenders, Kerry, Timmerbeul, Mogherini, enz dat ‘rechtstaat en democratie’ in Turkije “gered” zijn. En dat terwijl iedereen met open ogen ziet dat precies het tegendeel hiervan het geval is: rechters en militairen worden bij duizenden tegelijk ontslagen en gearresteerd. De staatsgreep van Erdogan is compleet!

  Ergo: Brussel, Berlijn, Washington, Parijs, enz steunen de fascist Erdogan om te voorkomen dat hun waardeloze idylle van een “vrij en democratisch Europa” (lees: EU-dictatuur, vernietiging van Europese natiestaten en volken, alsmede uitschakeling van Rusland) gered zal zijn.

  Hoe dom denken ze dat we zijn?

  Geliked door 1 persoon

 6. Mieghummel zegt:

  “Duitsland ziet voor Turkije geen plaats in de Europese Unie als president Recep Tayyip Erdoğan de doodstraf weer invoert.”
  Ik zie voor Turkije geen plaats in de Europese Unie, ook als president Recep Tayyip Erdoğan de doodstraf niet invoert.

  Geliked door 2 people

 7. anna zegt:

  Erdogan laat alle tegenstanders “opruimen” ….. fascisten zijn het ….

  Like

 8. sjuad kirosati zegt:

  Erdogan zal niet het eeuwige hebben net zo min hij zal meemaken dat zijn kasteel door eea Mahdi bewoond zal gaan worden.
  De doodstraf wel invoeren,, om Erdogan er mee af te straffen met heel zijn idioot religieus debiel gevolg om daarna wanneer de Turken weer turkje zijn af te schaffen.
  De Unie daarover heeft tegen die tijd het niemand meer,, Brittannia Free World Rules!

  Like

 9. Pieter zegt:

  Blijkbaar is er nog steeds geen greintje van besef doorgedrongen wat zij in Europa heeft aangericht, anders zou zij zich niet met de doodstraf in Turkije bezighouden.
  Ik kan het alleen maar verklaren dat zij mediageil is en op de voorgrond wil blijven.

  Like

 10. Jean zegt:

  Voor ± 750 huichelaars en volksverraders wil ik graag een uitzondering maken a.g. de doodstraf in Europa want zij zijn bezig ‘ons’ Europa totaal te vernietigen en onleefbaar te maken (voor eigen gewin) door massa import van islam barbaren, als die bende opgeruimd is zal Europa terug leefbaar én veilig worden, in Europa moet die smeerlapperij verboden worden want idioten die niets om hun eigen leven geven (zot gemaakt door die idioten in die mosselketen) geven nog minder om andermans leven, kijk maar naar alle zware aanslagen in Europa, steeds komen we die barbaren tegen.
  Nu die rotzooi (EU en islam) verbieden en verdrijven en alles komt terug in zijn correcte plooien, grenzen sluiten zodat niets nog binnen geraakt en nooit toelaten in de openbare sector dus nooit bij de politie, militie, onderwijs en ambtenarij.

  Like

 11. hslot4 zegt:

  Hahahahahahaha wat is het ook een domme kut zeg die Merkel.
  Mvr Merkel mag ik u er even op wijzen dat met het tekenen van het verdrag van lissbon 13 december 2007 de doodstraf al is ingevoerd ook in duitsland …….dome hoer .
  Zoals van gaal zou zeggen ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom ?

  Volgens professor Schachtschneider van de universiteit van Nürnberg, Duitsland, is via een achterdeurtje de doodstraf opnieuw ingevoerd in de EU-landen die het Verdrag van Lissabon hebben ondertekend. In een kleine voetnoot van het Verdrag staat namelijk vermeld dat het Handvest van de EU, waarin staat dat er geen doodstraf in de EU is, zal worden nageleefd, behalve in het geval van oorlog, rellen en grote sociale onrust (lett: ‘ontreddering’ of ‘omwenteling’).
  Volgens Schachtschneider is het ronduit schandalig dat zo’n belangrijke uitzondering is vastgelegd in een voetnoot (van een voetnoot, notabene!). Alleen iemand die het Verdrag met een vergrootglas bestudeert, kan het ontdekken.
  Dus heel Europa is de doodstraf gewoon in volle werking alleen niet actief in het zicht komt nog wel.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lidstaten_van_de_Europese_Unie

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Ik vraag me toch af: ‘Leven wij in de Europese unie of de Duitse unie. Ik ben tegen de doodstraf, maar waarom moet nu Merkel weer het woord voeren voor heel Europa en de beslissing verkondigen? Zijn er geen andere leiders van de landen die hun mannetje kunnen staan en SAMEN dit kunnen verkondigen? De Duitsers zitten op de topposities in de EU, zijn ze allemaal blind? Kunnen deze ‘banen’ niet ook door mensen uit andere landen bezet worden? Het valt niet op dat we onder een dictatuur zitten.

  Like

 13. alidas1 zegt:

  Nou voor mij mag iedere is en is aanhanger de doodstraf krijgen.

  En voor de turken als jullie het hier niet naar de zin hebben .
  Ga dan terug naar je land .
  We zijn jullie liever kwijt dan rijk

  Like

 14. Flo zegt:

  Smerige wijf die merkel, en maar roepen, wir schaffen …. En nu weer “wij wijzen categorisch de doodstraf af etc” Dankzij dit geflipte ossie fossiel stroomt europa vol met primitieve rassen die nog niet hun reet fatsoenlijk kunnen vegen…. als er niets “gebeurt” door de linkse fascisten regeringen / Eu, dan is het over binnen korte tijd.
  Normale samenleving / economie zoals wij die hebben verdwijnt, daarvoor in de plaats komt moord en doodslag…… Uiteindelijk niets.

  Like

 15. hslot4 zegt:

  Het meest positieve voor ons zou zijn als die geitenneuker ze inderdaad zou executeren mischien wordt men dan een beetje wakker .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s