VS: Nieuwe miljarden wapendeal met Saoedi-Arabië

Screenshot_8

Obama en de Saoedische koning begin dit jaar in Riyad.

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel Saoedi-Arabië het volkerenrecht met voeten treedt door luchtaanvallen op Jemen uit te voeren en doelgericht burgers aan te vallen, zullen de VS 133 tanks aan het geallieerde land verkopen. Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse Zaken gaf het groene licht voor de deal met een waarde van $ 1,15 miljard.

Gegenfrage

Washington heeft de verkoop van 133 tanks en 20 bergingsvoertuigen aan Saoedi-Arabië goedgekeurd onder verwijzing naar de rol van het koninkrijk als “land dat een toonaangevende bijdrage levert aan de politieke stabiliteit en de economische vooruitgang” in het Midden-Oosten. En dit ondanks het feit dat Saoedi-Arabië Jemen bombardeert. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaf groen licht voor de deal met een waarde van $ 1,15 miljard, zoals het Defense Security Cooperation Agency dinsdag aan het Congres meedeelde.

General Dynamics Land Systems (GDLS) uit Starling Heights in Michigan werd tot belangrijkste lasthebber benoemd. De deal zou “bijdragen aan de buitenlandse politiek en de nationale veiligheid van de VS door te helpen de veiligheid van een regionale strategische partner te vergroten, die een toonaangevende bijdrage aan de politieke stabiliteit en de economische vooruitgang in het Midden-Oosten levert.” Het Amerikaanse congres heeft nu 30 dagen de tijd om de verkoop te blokkeren. Dit gebeurt echter niet vaak.

Bron:
www.gegenfrage.com
Door: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Obama, Rotzakken, Saoedi-Arabië, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op VS: Nieuwe miljarden wapendeal met Saoedi-Arabië

 1. Natuurlijk wordt dit niet geblokkeerd, dit levert een aanzienlijk geldbedrag op. Wat het oorlog zuchtige Amerika maar wat goed uitkomt. Die schijnheilige tronie van Obama kan ik langzamerhand niet meer aanzien en dat smerige gestook van hem. En Nederland loopt voorop wat hielenlikkerij betreft.

  Liked by 3 people

 2. Guardiacivil zegt:

  Het zal wel net als in het verleden deals zijn waar wat aan blijft kleven. Olie extra en of meer controle over het MO, de VS is allang niet meer de VS als toen/geallieerde die Europa kwam bevrijden. De VS heeft zijn eigen programma om heer en meester te zijn over alle grondstoffen, instituten, labs, wapenhandel en dus controle.

  Like

 3. Lee zegt:

  De woorden van obama en zijn ‘change’ zitten nog steeds in mijn hoofd. Wat heeft die man episch gefaald zeg. Ongelofelijk hoe zo’n potje hij er van gemaakt heeft. Trump for president!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Hij heeft de wereld en de USA stevig veranderd dus zeker niet gefaald.

   Maar met Trump voor president ben ik het wel eens .

   Like

   • Anneke zegt:

    Al voor / in de tijd van R. Nixon ging deze metamorfose van de VS van start…Vanaf 1973 ging dit groeiproces tijdens iedere president weer in een rapper tempo.

    Like

 4. Draco zegt:

  @marian van cranenbroek

  Ik kan die Obama inmiddels ook niet meer luchten. Even wat feiten op een rij

  1. Donald trump presenteerde cijfers over Obama, waaronder 14 miljoen meer werklozen in de VS door toedoen van Obama
  2. Islamitische Staat is opgericht door een Kolonel van Saddams Ba ath partij, hij diende in de veiligheidsdienst van die partij. Diverse personen uit Saudi Arabie, ook op overheidsposten, zouden IS bij de oprichting gesteund hebben met wapens, training, inlichtingen, en uiteraard, geld.
  3. Saudi Arabie is fel gekant tegen hezbollah. De Saudische regering zou rond de oorlog te Libanon, van 2006 met Israel, een voorstel hebben gedaan om een arabische NATO alliantie te vormen samen met diverse emiraten, Israel en Saudi Arabie zelf, om daarmee Libanon binnen te vallen en Hezbollah te verslaan.
  4. Saudi Arabie is, samen met diverse emiraten, de grootste exporteur van het jihadisme, salafisme en wahabisme. ZIJ zijn feitelijk hoofdelijk verantwoordelijk voor de instabiliteit in het MO: zie het volgende punt.
  5. Saudi Arabie heeft samen met andere landen uit het MO, met zo ’n 300.000 troepen aan de syrische grenzen een oefening gehouden. De dreiging was gericht tegen o.m. Rusland om in Syrie af te bouwen. Saudi Arabie dreigde Syrie binnen te vallen. Dit stond geloof ik op ej bron of op xandernieuws, maar ik kan het originele nieuwsbericht niet meer vinden.

  En TOCH beweert Obama en zijn companen dat Saudi Arabie stabiliteit brengt in de regio. Tsja, het is maar net hoe je het bekijkt natuurlijk. In ieder geval kan ik de filmpjes en foto ’s van kinder-en babylijkjes in Syrie niet vergeten, allemaal dankzij Obama en Hillary.

  Immers, Obama steunde, o.a. facilitair en financieel, the FSA, of het Vrije Syrische Leger. Je hoeft geen computer whizzkid te zijn om te googelen wat dat precies is; Een verzamelde brei van allianties tussen extremistische jihadistengroepen en “gematigde” rebellen. Leuk eufemisme, “gematigde rebellen”. De oprichter van het VSL is op een foto te zien met IS strijders op een militair vliegveld dat men gezamenlijk veroverde op de troepen van Assad. Moet ik nog meer zeggen over het Vrije Syrische Leger???

  Bekijk onderstaande docu in drie delen op youtube, zeer verhelderend. Of het propaganda is is moeilijk te zeggen, de waarheid sterft in een oorlog vaak samen met de vrouwen en kinderen…  Like

  • Anneke zegt:

   Het cijfer 666, de code van de duvel is in de zwarte Arabische strijdvlaggen duidelijk zichtbaar. In het midden van de Arabische tekst…drie opstaande streepjes, de eerste heeft een onderstaand puntteken. Het zegel van de black-devil…

   Like

 5. Bas zegt:

  Deze overeenkomst past helemaal in de geopolitieke handelsstrategie van de Verenigde Staten. Opvallend dat Obama zich als president als lobbyist voor de wapen industrie laat gebruiken.

  Like

 6. Jade zegt:

  En wanneer komen die tanks onze kant op?
  Bedankt Obama hondelul.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s