‘Er is een veenbrand en die woedt van jewelste’

Screenshot_34

Theo Hiddema

(Door: Erik Kuipers)

Theo Hiddema, de meest uitgesproken advocaat van Nederland, over de Islam, politieke correctheid en hoe hij zich zorgen maakt over de toekomst: ‘In mijn strafrechtpraktijk merk ik dat het helemaal niet goed komt. Sterker nog, het wordt steeds erger.’

‘Als je jezelf aanzet om een kritische beschouwing te wagen over de manier waarop het er over vijftig jaar aan toe is, en ik wist dat ik nog vijftig jaar te leven had, dan zou je bijna in opstand moeten komen, om te voorkomen dat – wat ik denk dat zich dan heeft voltrokken – te voorkomen.’

Hoe ziet die veenbrand, zoals u het noemt, eruit?

‘Dat is de islam en dat vind ik doodeng. Als overal waar de islam opduikt en zich manifesteert, als dat een gemeenschap van mensen zou creëren waarin iedereen zich in zijn eigen setting, rustig, bedaard en intens genietend van het geloof dat hij beleeft, zich op zijn eigen leven zou kunnen richten zonder de directe omgeving ermee te affronteren, dán was er niks aan de hand geweest.

Maar dit is een innerlijke beschaving die zich kennelijk ten doel stelt om zich via de weg van klagen en claimen iedereen om zich heen erop attent te maken dat we hier te maken hebben met een islamitische gemeenschap die alsmaar vindt dat ze tekort gedaan wordt.

Bij de anders denkenden creëert dat een sfeer van, noem het maar, chantage. “Als wij vanwege ons geloof niet op gepaste wijze en met respect worden bejegend en ons leven mogen leiden,” – dat mogen ze best – “dan…”. Maar ze bestaan bij de gratie van het steeds onder de mensen brengen van het idee dat ze tekort worden gedaan op dit punt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Islam, Nederland. Bookmark de permalink .

67 reacties op ‘Er is een veenbrand en die woedt van jewelste’

 1. joopklepzeiker zegt:

  De Vijfde Colonne
  Dorian, W.G. Van
  Free Musketeers, juni 2007
  ISBN 9085397855 (9789085397854)

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Auteur W.G. Van Dorian was tussen 1998 en 2006 werkzaam als advocaat in Nederland. Zijn stokpaardje: Vrijheid van Meningsuiting. Na de moorden op Theo Van Gogh en Pim Fortuyn besloot Van Dorian van Nederland naar Zuid-Amerika te emigreren. Hij achtte Nederland niet langer een veilige haven om zijn vrijheid van meningsuiting te kunnen uitoefenen zonder mogelijke consequenties.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Auteur W.G. Van Dorian was tussen 1998 en 2006 werkzaam als advocaat in Nederland. Zijn stokpaardje: Vrijheid van Meningsuiting. Na de moorden op Theo Van Gogh en Pim Fortuyn besloot Van Dorian van Nederland naar Zuid-Amerika te emigreren. Hij achtte Nederland niet langer een veilige haven om zijn vrijheid van meningsuiting te kunnen uitoefenen zonder mogelijke consequenties.

  Een nieuw, zeer spannend, boek van de Nederlandse auteur W.G. Van Dorian waarschuwt voor een eventuele toekomstige escalatie van extremisme (politiek of religieus). Het is geschreven als een spannende Hollywood film, een echte fictie thriller! In het verhaal worden er geen doekjes om gewonden: wat gebeurt in het toekomstige Europa en Amerika is verschrikkelijk. Het dagelijks leven in een, door Radicalen bezet, Europa zonder vrijheid van meningsuiting beschrijft tot in detail de verschrikkingen van discriminatie van Europeanen door radicalen, religieus extremisme en eventuele nucleaire gevolgen ervan?gezien door de ogen van een Amerikaanse journalist en een Nederlandse advocaat.

  Zelfs voor iemand die niet van lezen houdt is deze fictie thriller een aanrader. ?Je blijft lezen? is ??n van de reacties geweest van Amerikaanse, Duitse en Canadese lezers die de Engelstalige versie ?The Invisible Invasion? reeds hadden gelezen. Ik heb deze Engelse versie ook gelezen want de Nederlandstalige versie komt pas op 3 juni a.s. uit. Het is inderdaad een ?eng? boek met een intimiderende sfeer, maar zonder valse politieke correctheid.

  W.G. Van Dorian zelf is, na de moorden op Theo van Gogh en Pim Fortuyn, naar Zuid Amerika ge?migreerd in de overtuiging dat hij in Nederland zijn mening niet meer vrij kan uiten zonder gevaar voor eigen leven. De roman is te verkrijgen bij http://www.bol.com .

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  xsdrtyuhjm,

  Like

 5. wauso zegt:

  Nog zelden kom ik zelf in actie, maar bij deze maakte ik een uitzondering !

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  test 1,2,3

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  mm, zeer vreemd !

  Like

 8. C.A.Barstow zegt:

  De islam is een verachtelijke, leugenachtige, cultuur, normen en waarden vernietigende, alles verloederende, antidemocratische, een aan de nazi ideologie gelijk zijnde, moordzuchtige ideologie, die met alle beschikbare middelen wereldwijd met wortel en tak uitgeroeid moet worden,
  anders zal deze wereld geen vrede en rust meer kennen.

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  cxdrtyuhjm,l

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Vlakbij het huis van Eske is een bushalte. Het is een toverbushalte. De bus gaat alleen naar Snoepjesstad. Volwassenen kunnen de halte niet zien. Alleen kinderen. Ze moeten op een bel drukken. Dan komt de bus. Hij rijdt niet naar Snoepjesstad, nee, hij is er in een flits.

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Gelul kan ik plaatsen maar een commentaar met wat meer inhoud echter niet !
  Vreemd heel vreemd .

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ joopklepzeiker 15 augustus 2016 om 23:46

   [/quote] Gelul kan ik plaatsen [/quote[
   Dat weet ik, heer Klep, maar daaraan stoor ik mij echt niet. Trekt u zich dat vooral niet aan.

   [quote] maar een commentaar met wat meer inhoud echter niet ! [/quote]
   Geeft niks! Dat komt vast nog wel een keer. Gewoon doorgaan!

   😉 😀

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    [
    moet
    ]
    zijn

    🙂

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik ben mij heel goed bewust van het feit dat het niet mogelijk is om van de voet van een berg op de top van die berg te kijken , als dat voor u mogelijk zou zijn dan zou u ondergetekende met een glimlach naar u zien staan kijken .

    Laat ze maar komen, ik heb er reuze plezier aan . ik hoop u ook .

    Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Auteur W.G. Van Dorian was tussen 1998 en 2006 werkzaam als advocaat in Nederland. Zijn stokpaardje: Vrijheid van Meningsuiting.

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Hij achtte Nederland niet langer een veilige haven om zijn vrijheid van meningsuiting te kunnen uitoefenen zonder mogelijke consequenties.

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  Theo Van Gogh en Pim Fortuyn

  Like

 15. joopklepzeiker zegt:

  Na de moorden op

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  En nu wederom het compleet proberen te plaatsen

  Like

 17. joopklepzeiker zegt:

  Geachte heer Bron, met diep respect voor uw tomeloze inzet moet ik u echter mededelen dat ik om de voor mij motiverende reden afscheid moet nemen van uw blog.

  Motivatie kunt u uit bovenstaande ontleden .

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wat doe je allemaal joop??!! M´n prullenbak stroomt over met je comments!!!!

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Lieve help het is uwer prullenbak, ik vermoede iets heel anders en heb verschijnende verschillende testje gedaan .

    En toch is er iets niet pluis heer Bron.

    Het lijkt wel of mijn comments via een niet door mij gekozen omweg aankomen .
    Een nonsens comment, staat er direct en een minder nonsens comment i verdwijnt in uwer prullenbak maar wel via dezelfde route verzonden ( geen linken en geen verborgen codes etc ) , ik heb toch echt het een en ander uit gepluisd.

    Vergeet mijn laatste reactie dan ook maar, ben nog even aan het onderzoeken .
    Zou u zo vriendelijk willen zijn , ik weet het u heeft het druk , maar toch maar even de IP adressen van mijn laatste 7 comments naar mij doen toe komen per reguliere E-mail

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Het onderstaand commentaar , werd direct geplaatst uiteraard wachtend op moderatie zoals het hoort.
    het ander commentaar moest ik in heel kleine niets veel zeggende stukjes knippen en plaatsen om hetzelfde resultaat te krijgen .
    Dat wekte mijn argwaan op ( niet tegen u gericht )

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Eventjes hetzelfde stukje tekst geprobeerd te plaatsen en hup weer in de prullenbak, raar de ander commentaren werden direct geplaatst .
    net zoals dit commentaar

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Denk dat ik het gevonden heb !
    Er zit waarschijnlijk een foutje in je V=SPF1 record

    Ik weet dat het moeilijk is om voor de gratis Automatic ( wordpress) service enige hulp te krijgen.
    Maar daarom verdwijnen er zoveel comments in de prullenbak , worden gezien als spam of spoofing .
    Groet de klep .

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Joop, ik heb dat zelfde bij Fenixx.
    Het is altijd maar weer afwachten of het er staat, video’s verdwijnen al bij voorbaat.
    Werkelijk geen touw aan vast te knoppen meer.

    Like

  • Waren die vorige comments soms stilte voor de storm? Want deze laatste slaat echt in als een bom!
   Maar ik vrees, dat jijzelf het té goed begrijpt om het anderen te kunnen uitleggen…..?
   Uit het bovenstaande zal níemand hier de motivatie kunnen ontleden, dat kan ik je nú al voorspellen.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    In dit geval begrijp ik het helemaal niet te goed, ben absoluut geen netwerk specialist maar kan wel een routing en een beetje meer controleren .

    Maar aangezien je er mee wil bemoeien , kan je E.J.Bron van wat technisch advies dienen, ,of even een E-mailtje dichten naar Automattic in de USA over een niet geheel correct V=SPF1 record

    Want meer dan wat ik heer Bron heb gemeld kan ik echt niet , ben er vannacht ingedoken ( neehee niet wat je denkt) en kan niets bijzonders vinden ander dan een wat erg lange route maar geen vreemde zaken en kan ook niets vreemds vinden in het V=SPF1 record , maar daar heb ik echt niet voldoende kaas van gegeten ,..

    MM, oude Leidse komijnekaas in dikke plakken , ja laat maar !

    Like

 18. Mirjam zegt:

  Dit lijkt wel een one-man-show, Joop

  Like

 19. delamontagne zegt:

  ONREDELIJKHEID………..

  Like

 20. Overal waar de islam zich open baart kom er stront aan de knikker. Het is een cultuur die zich nu eenmaal niet met andere culture laat samen gaan. Trump heeft ook beloofd een koude oorlog tegen de radicale islam te gaan voeren. de oostblok landen hebben verstandige regeringsleiders.

  Like

 21. elisah zegt:

  Er is iemand flink boos…

  Like

 22. Cathja zegt:

  Joop ziet het even niet meer zitten! Het ga je goed, Joop!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Valt mee. Joop heeft een technisch probleem en blijft gewoon meedoen.

   Webmaster

   Like

   • Kreeg ik nou net door, al lezend. Ik moet bekennen, dat ik in de lach schoot!
    Hij wíst, dat op díe mededeling gereageerd zou worden! That’s Joop!

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Niet ik maar uw heeft een technisch probleempje of beter uw blog .
    Dacht even dat het wat anders was gezien de network routing .
    En inderdaad ik blijf nog wel even de boel opschudden hier

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Mijn blog draait onder WordPress heer klepzeiker. Dat betekent dat ik technisch grotendeels aan handen en voeten gebonden ben!

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ik zie het best zitten hoor, ben alleen druk , heel druk , de steekwagen moet gesmeerd worden, heeft hard gewerkt om de eerste levensbehoeften naar binnen te sleuren in huizes Kleps, het arme ding piepte zo erg , erughh toghh ?

   En ik heb alles op een rijtje hoor, ik ben een groot voorstander van bewoners behoefte bevrediging .

   Maar in ieder geval mijn dank voor uw wat voorbarige maar toch welgemeende groet.

   Like

 23. Cathja zegt:

  Het deed me zeer goed het artikel van Advocaat Hiddema te lezen! Eindelijk eens een mens met een gezond verstand, die er geen doekjes om windt of met meel in de mond praat.
  Noem de dingen bij de naam. Hoe moeilijk is dat? Ja, ik weet het, we mogen niet alles meer hardop zeggen, want we worden al snel als racisten weggezet.

  Een pluim voor de openhartige woorden van Hiddema! We hebben een land vól Hiddema’s nodig!

  Like

 24. Claudia M. zegt:

  Goed stuk en geen woord gelogen. Dit is echter wel het tweede stuk https://ejbron.wordpress.com/2016/08/15/noorse-politie-inspecteur-buitenlandervijandigheid-is-uiterst-rationeel-en-terecht/#more-123605 waarin naar angst wordt verwezen.

  Ik vraag me af in hoeverre men echt bang is? Ik word alleen maar bozer!

  Like

 25. Harry zegt:

  Volgens mij is Ome Joop een oude man die zich zit te vervelen en allerlei gekkigheid zit te bedenken .
  Gepensioneerden vallen soms in een zwart gat , geen echt doel meer voor ogen .
  Dan ga je raar doen , ik betrap mezelf er ook wel eens op .
  Rare uitspraken verzinnen en zo .

  Like

  • BertG. zegt:

   Jij bent ouder dan joop.
   Hij heeft het hier al eens vermeld.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ik heb een hond die heet Harry, aardig beestje maar niet al te snugger !

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Wat is er loos met je Harry eerst vind je mijn nick vies zonder even zo beleefd te zijn dat wat nader toe te lichten .

   En nu beschuldig je mij van het plaatsen van rare uitspraken, als je iets niet begrijpt ben ik altijd genegen om iets nogmaals uit te leggen , ik heb volledig begrip dat je niet meer zo snel bent en soms wat moeite hebt om mee te komen.

   Persoonlijk duik ik inderdaad nog wel eens in het zwarte gat mijn leeftijd geeft mij nog steeds geen belemmering in dezen , maar dat zal je wel niet bedoelen,

   En er is een heel oud gezegde , nee niet van een rare chinees, gaat iets van :

   als je niet tegen de hitte kan moet je uit de keuken blijven.

   Ik heb nu zo ongeveer wel mijn voorraad PC uitgeput , zal moeten overschakelen op mijn standaard verbale varkens stijl dat gaat mij eigenlijk ook heel natuurlijk af, zeg maar een gave een gift een zegening en een Blessing .

   Bertha staan er ballen op , ik ruik wat .

   Like

 26. joopklepzeiker zegt:

  Zal de dames even een pleziertje doen .

  Ik ben nog steeds moe van het afstoffen !

  Like

 27. joopklepzeiker zegt:

  Magisch , het werkt weer goed met dezelfde routing en record.
  Zal even testen met de gewraakte zinnetjes .

  Like

 28. joopklepzeiker zegt:

  En ja hoor die zinnetje willen echt niet doorkomen en verdwijnen ook nu weer in de prullenbak , laat ze daar maar heer Bron ,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s