Populaire grenshekken: Ook Noorwegen versterkt grenzen tegen illegalen

Screenshot_38

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet alleen in Zuidoost-Europa komen grenshekken ter verdediging tegen illegale “vluchtelingen” steeds meer in de mode. Nu volgt ook Noorwegen dit voorbeeld en bouwt langs zijn grens met Rusland een 200 meter lang stalen hek. Daarmee dient een uitwijken van “asielzoekers” na het sluiten van de Balkan-route verhinderd te worden.

Duits - Zuerst

Daadwerkelijk had de laatste grote bestorming van Noorwegen door “asielzoekers” eind 2015 plaatsgevonden. Ongeveer 5.500 “asielzoekers” zouden destijds binnen korte tijd via Rusland het land zijn binnengekomen. Van tevoren had zich het gerucht verspreid dat Noorwegen iedere “vluchteling” onvoorwaardelijk asiel zou verlenen. In Oslo heeft men er echter vertrouwen in dat minstens de helft van de in 2015 het land binnengekomen “asielzoekers” weer teruggestuurd kunnen worden.

 De directeur van de Noorse instantie die over buitenlanders gaat, Frode Forfang, vestigde er deze dagen op zijn blog de aandacht op dat de hoop op onvoorwaardelijk asiel een illusie zou zijn. “In werkelijkheid zijn het heel veel minder die een verblijfsvergunning in Noorwegen krijgen”, schreef Forfang. Volgens hem zullen de asielaanvragen van tot 15.000 “vluchtelingen” worden afgewezen. Volgens een bericht van de tv-zender NRK komt één op de drie “asielzoekers” in Noorwegen op dit moment uit Syrië.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Noorwegen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Populaire grenshekken: Ook Noorwegen versterkt grenzen tegen illegalen

  1. Henri G. zegt:

    Het muntje is gevallen bij de Noren. Wanneer zien Merkel en Rutte het licht?
    Wellicht gaat Rutte proberen zijn uiterst minieme kansen op herverkiezing als MP te vergroten door te beloven!!!! dat hij de import van kanslozen gaat aanpakken. Maar we weten inmiddels allemaal, wat de beloften van deze ruggengraatloze mooiprater waard zijn.

    Like

  2. joopklepzeiker zegt:

    Wel zeker 200 meter , tja dat is een heel eind lopen voor een arme uitgeputte gelukszoeker, uhh vluchteling.

    Kan iemand mij uitleggen wat symboolpolitiek betekent ?

    Like

    • Mirjam zegt:

      Ik denk Joop, dat jij wat Noorwegen nu doet, juist ook om die 200 meter, als symboolpolitiek ziet.

      Een kleine uitleg:

      Hoe meer de politiek zijn aandacht verlegt naar symbolen, hoe duidelijker het wordt dat de bereidheid ontbreekt om écht te werken aan een betere, warmere, socialere wereld

      Als je niks kunt of wilt doen aan een echt probleem moet je je maar bezighouden met symbolen, dan lijkt het alsof je het hart op de goede plek hebt. Het slimst is het om een niet bestaand probleem uit te roepen tot iets bijzonder ernstigs, tot een symbool bij uitstek van het probleem dat je niet kunt of wilt oplossen en daar vervolgens al je energie op te richten

      Geliked door 1 persoon

    • Thom zegt:

      200 meter hek is daar genoeg, want ze komen langs de Russische grenspost. De rest houdt Rusland zelf dicht. Het is daar de grenspost tussen Noorwegen en Rusland. Migranten uit Rusland mogen de grens niet lopend of liftend oversteken.
      Ze staken de grens naar Noorwegen per fiets over en dat kan nou niet meer.

      http://www.trouw.nl/tr/nl/36361/Vluchtelingen/article/detail/4364323/2016/08/25/Grenshek-moet-nul-vluchtelingen-tegenhouden.dhtml

      Like

      • joopklepzeiker zegt:

        Thom ik begrijp er niets van .

        Like

      • Ron zegt:

        Dan kopen ze vervolgens een mountainbike waarmee je ook tot zekere hoogte door de wildernis kunt rijden, of ze laten zich met een zeilvlieger een stukje omhoog vliegen en vliegen vervolgens de grens over. Het hoeft maar een metertje hoog, zolang beide voetjes maar van de vloer zijn.

        Like

      • Thom zegt:

        joop de Russen laten je alleen door op de enige daar aanwezige grenspost.
        Er is een wet of voorschrift dat er geen lifters meegenomen mogen worden en te voet mag je de grens ook niet over. De Russen houden dat soort mensen tegen.
        Er is een gat in dit voorschrift waardoor over fietsers niets is bepaald en die mogen daardoor wel over de grens. De mensensmokkelaars proberen de migranten dus tot de grens te brengen. Daar krijgen ze een fiets en rijden de grens over niet gehinderd door de Russen. De Noren laten ze dan binnen en stoppen ze in de asielprocedure. Ze blokkeren met dat korte hek de mogelijkheid om over de grens te kunnen fietsen. Zoiets werkt het.

        Geliked door 1 persoon

      • joopklepzeiker zegt:

        @ Thom
        Dank voor de uitleg .
        Maar het lijkt mij niet erg effectief

        Like

      • Thom zegt:

        joop. Er schijnt maar één mogelijkheid te zijn om vanuit Rusland daar Noorwegen binnen te komen en dat is over deze grenspost. Er mogen geen lifters en voetgangers over de grens. Die zullen de Russen er dus niet doorlaten. Hoe de Noren het precies doen weet ik niet, maar met dat hek schijnt de grenspost compleet afgesloten te zijn. Als ze er nu een poort inmaken en die alleen opendoen voor legale bezoekers per auto of bus dan zit de grens op slot.

        Like

  3. toetssteen zegt:

    Ow, het werkt dus toch! Mij benieuwen wat Zweden nu zal doen, want de Denen hebben ook al maatregelen getroffen.

    Like

  4. Pingback: Populaire grenshekken: Ook Noorwegen versterkt grenzen tegen illegalen - Ik zeg NEE tegen EU

Plaats een reactie