Hongarije blijft quota voor de verdeling van “migranten” afwijzen

Screenshot_43

“Vluchtelingen” op de Balkan-route.

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije blijft zich verzetten tegen de door de EU opgedragen quota om “migranten” en “vluchtelingen” te verdelen. Deze zouden de immigratie naar Europa alleen nog maar versterken.

Contra magazine

Een jaar na het openen van de grenzen door Duitsland en andere EU-landen heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, duidelijk gemaakt dat zijn land niet zal instemmen met de verdeling van “migranten” en “vluchtelingen” volgens de uitonderhandelde Brusselse quota. “Wij zijn principieel tegen het quotasysteem”, zei Szijjarto in een interview met “Die Welt”. Tegen de wil van meerdere lidstaten in – waaronder Hongarije – was een groot deel van de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU het in de herfst van 2015 over dit systeem eens geworden.

“Als er honderden of duizenden migranten naar Hongarije gestuurd zouden worden, dan zouden velen van hen de volgende dag al op weg gaan naar Duitsland, Zweden of Oostenrijk”, zei Szijjarto. “Deze mensen willen niet in Hongarije wonen.” Bovendien zou de quotaregeling nog meer “vluchtelingen” naar Europa lokken, zei Szijjarto. “Als we eenmaal met deze verdeelsleutel akkoord gaan, zal hij de regel worden. Brussel zal op zeker moment zeggen dat er door omstandigheden nog meer migranten opgenomen zouden moeten worden. Niet met ons!”

Wat betreft de grensbewaking blijft Boedapest de regering in Athene wantrouwen. “De ervaring laat zien dat wij wat betreft de grensbewaking niet op Griekenland kunnen vertrouwen”, zei de minister van Buitenlandse Zaken. Hij stelde voor Griekenland desnoods uit te sluiten uit de Schengen-zone. Als het niet zou lukken om samen met Athene het Schengen-gebied te verdedigen, dan “moeten we gewoon een grenshek bouwen. En wel in het noorden aan de grens met Griekenland, niet in het zuiden aan de grens met Turkije.”

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Brussel, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongarije blijft quota voor de verdeling van “migranten” afwijzen

 1. koddebeier zegt:

  Laat de EU nazi’s maar barsten en Merkel erbij !!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hendrik zegt:

  Niemand van de gewone burgers wil vluchtelingen en zeker geen moslims maar dat zooitje ondemocratisch gekozen nietsnutten in Europa perst de bevolking van Europa een vijandige groep mensen door de strot ter verdelging van onze eigen waarden en volkeren. De eu moet gestopt worden!

  Like

 3. Zij houden hun poot wel stijf. Hoef je van onze lulhannesen niet te verwachten,. De enigste met een rechte rug is Geert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s