NIKS DAN ELLENDE…

screenshot_2

Schoolklas 2016

(Door: “Driek”)

Zo langzamerhand komt toch ook de naïeve kop in het zand stekende Nederlander tot de conclusie dat de islam niks anders brengt dan een hoop ellende. Edoch, blijkbaar dringt het maar niet tot onze bewindslieden door dat de komst van al die bukkende tapijtvreters het leven der burgers volkomen verziekt. Ook nu, in deze wonderschone nazomerdagen waarin goudbruin herfstblad bos en veld verfraait, staan onze Socialistische Leugencouranten wederom volgeschreven met afschuwwekkende berichten over begane misdaden der volgelingen van Mohammed. En het is werkelijk onvoorstelbaar, doch dagelijks overschrijden die patjakkers dezer veroveringsideologie onze grenzen om onze spaarpotten te ledigen en onze medeburgeressen te molesteren.  Lezer, ik kom er rond vooruit dat mijn geestesleven wordt overstelpt met sombere gedachten.

Maar, let wel, spitse lezer van E.J. Bron, weldra, binnen niet al te lange tijd, zullen wij vernemen het geluid der roffelende oorlogstrommels, dan doorbreekt ons vrijheidsbewustzijn de barricaden der ons vijandig gezinde mohammedanen. Dan zien wij fonkelende uniformen en flitsende sabels, weerschalmen trompetten en paukenslagen van soldatenmuziek door de straten der steden. Dan worden er vastberaden besluiten genomen die opgetekend worden in de annalen der wereldgeschiedenis. Want er is geen ontkomen aan dat wij afstevenen stormenderhand op een burgeroorlog.

Lezer, ik ga even met U terug in de geschiedenis. In het verleden hebben westerse geleerden van allerlei slag, bestuurders en ontdekkingsreizigers, zendelingen en missionarissen zich grondig bezig gehouden met het analyseren en ontleden der islam.

In 1883 beweerde de Franse filosoof en historicus Ernest Renan (1823 – 1892), in een beroemd geworden lezing over de islam en de natuurwetenschappen, dat deze twee onverenigbaar waren. Hij zegt: ‘Iedereen die in het Oosten of in Afrika is geweest, zal getroffen zijn door de bekrompenheid van de ware mohammedaanse gelovige, door als het ware de ijzeren kluister om zijn hoofd, die hem volslagen afsluit voor de natuurwetenschappen, die het hem onmogelijk maakt iets te leren of zich voor een nieuw idee open te stellen’.

Lord Cromer (1841 – 1892), die als eerste Britse consul-generaal Egypte met ijzeren hand regeerde, vond de islam als religie een waardig monotheïsme, maar als maatschappelijk stelsel een complete mislukking. De islam houdt de vrouw in een positie van minderwaardigheid, kristalliseert godsdienst en recht samen uit tot een onscheidbaar en onwrikbaar geheel, met als gevolg dat de hele samenleving van haar rekbaarheid is ontdaan. De islam staat slavernij toe en over het algemeen neigt hij naar onverdraagzaamheid ten aanzien van andere godsdiensten en is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van het logisch denken.

screenshot_3

Schoolklas 1950

Lange tijd hebben westerse auteurs de islam als een ‘sensuele’ godsdienst omschreven, in hoofdzaak omdat de koran de man toestaat vier vrouwen te huwen. Het was tegen dergelijke misvattingen dat de negentiende-eeuwse wereldreiziger Richard Burton, die het Arabische moslimleven van nabij kende, zijn stem verhief:

‘Kunnen we een godsdienst sensueel noemen als hij de mens  de aanblik van een beeld of een portret verbiedt? Als hij zelfs het bescheiden gebruik  van alcoholica veroordeelt? Die zelfs het onschuldigste kans – of behendigheidsspelletje niet toestaat? Die tegen muziek, dans, poëzie en verdicht proza anders dan over zuiver religieuze onderwerpen een strikt verbod heeft uitgevaardigd? Bovenal een godsdienst die de man uitsluit van de charmes van vrouwengezelschap en die een blik op het ongesluierde gezicht van een onbekende vrouw tot zonde verklaart? Een godsdienst waarvan de aanhangers de vier jaargetijden door vijf maal per dag moeten bidden? Waarvan het vasten vaak een van de zwaarste beproevingen wordt waaraan het menselijk lichaam kan worden blootgesteld? Waarbij het een plicht is ten minste één keer in het leven een pelgrimstocht met al zijn lasten en ontberingen te ondernemen?

Welnu, het moge een ieder duidelijk zijn dat we van die hele islam alleen maar ellende kunnen verwachten. Iets anders heeft deze verderfelijk beduchte leer niet te bieden.

Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Allah, Barbarisme, Islam, koran, Mohammed, Moslims. Bookmark de permalink .

34 reacties op NIKS DAN ELLENDE…

 1. BertG. zegt:

  Ze waren nog niet zo gek vroeger, ze hadden het beter door dan wat er hier nu rond loopt.

  Like

 2. carthago zegt:

  Prachtig Driek!

  Like

  • Sabeltant zegt:

   Als ik de reacties lees van de “weg met ons eco academici” lopen de rillingen over mijn rug. Daar snap IK dan weer niets van.
   Verreweg het grootste deel van de Trouw lezers ziet het westen kennelijk als aanstichter van alle ellende en dus de oorzaak van alle vluchtelingen naar Europa.
   In feite zegt het merendeel van de hoogopgeleide socialisten dat WIJ er zelf de oorzaak van zijn. Eigen schuld dikke bult. Het komt kennelijk niet in hun op dat ze er zelf ook slachtoffer van worden.
   Zolang deze sociaal democraten niet door krijgen dat de islam het grote probleem is zal Europa roemloos ten onder gaan aan wegkijken en naïviteit.
   Trouw en de Volkskrant bewijzen dagelijks dat propaganda werkt.

   Like

  • Annette zegt:

   Dank u wel voor deze link. Ik heb met bijzondere interesse deze analyse gelezen. Eindelijk een duidelijk verhaal wat betreft Syrie. Het maakt mij wel heel somber, maar dat ben ik toch al een tijdje. Het ergste is nog dat je gewoon niet weet wat je nog moet doen. En als je dan de laatste peilingen leest dan word je helemaal depressief. Hoe is het mogelijk dat een half jaar geleden Geert nog op zo’n 40 virtuele zetels stond en nu ineens op 29? Is dat omdat de boel wordt gemanipuleerd of omdat schijnbaar er zoveel domme mensen zijn die Mark Rutte ineens geloven met zijn zogenaamde stoere taal? Ik geloof er sowieso helemaal niks van maar schijnbaar wordt deze groep kleiner en kleiner. Als de verkiezingen zo uitpakken dan moeten wij vrezen met grote vreze! Dan verandert er niets ten goede voor ons en zullen we in een compleet ander soort land terechtkomen. Dit wilde ik even kwijt.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Annette om 11:31

    Het liegen, bedriegen en manipuleren gaat gewoon door. De Hond geeft weer eens een peiling door, en sorry, ik geloof niets van deze uitslag. Dus omdat Mark Rutte eens een keer ‘ferme taal’ heeft uitgekraamd holt iedereen weer achter de VVD aan?
    Wat betekenen 4.000 ondervraagden eigenlijk? Zijn die representatief voor heel Nederland?

    Ik laat me echt niet gek maken door peilingen. Dat het puur speculeren is bewijzen de (soms) grote verschillen tussen de diverse peilers.

    Like

 3. Beste Driek weer een prachtig stuk geschreven waarin ieder de dingen herkent waar wij met zijn allen tegen aan lopen de ontkenning dat de islam niet in onze westerse landen niet thuis hoort. Ze blijven het maar door onze strot duwen tot dat je de islam zo haat, dat je rijp bent voor een burgeroorlog. Onze overheid slaapt echter met open ogen en er zal toch nog heel wat moeten gebeuren om ze uit dit coma te doen ontwaken.

  Like

 4. Jean zegt:

  Beste Driek, die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij islam beter omschrijven zal moeilijk zijn, vanaf het moment dat ik die smeerlapperij zag in ons leven vanaf dat moment ben ik begonnen met die vuiligheid te bestrijden en dat zal ik blijven doel met alle middelen.
  Nooit of te nimmer zal ik contact maken met die barbaren ze krijgen zelfs nog geen blik, kom ik een zaak binnen waar dergelijke vuiligheid rondloopt dan draai ik me om en ga naar een andere zaak.
  Ik eis al jaren dat die perverse zwijnerij verboden en verdreven moet worden in onze lage landen en liefst in heel Europa, mijn stem gaat dan ook al jaren naar die partij die ook die smeerlapperij verboden en verdreven wil zien, als ik daardoor de betiteling van populist, racist of dergelijke krijg dan beschouw ik dat als een eretitel en draag die met trotse fierheid.
  NOOIT of te NIMMER ben ik naar een islamitisch land geweest en zal dat ook NOOIT of te NIMMER doen zelfs al boden ze me een 5 sterrenhotel voor 2 maanden gratis aan.
  Ik hou en ik respecteer ONZE cultuur en ONZE beschaving en is eis respect voor ONZE normen en waarden ‘in ons land’.

  Liked by 1 persoon

 5. Eduard uit Breda zegt:

  Mijn gedachten gaan vandaag allereerst uit naar de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen op de twin towers in New York 15 jaar geleden
  Die beelden staan nog steeds in mijn geheugen gegrift als een brandmerk tegen alles wat met islam te maken heeft
  Het boek van mijn grote leermeester Pim Fortuyn met de zeer toepasselijke titel: Stop de islamisering van de Nederlandse cultuur is voor mij een duidelijk kijk op de islam zoals ik die zelf ook zie
  Als ik terug kijk op de afgelopen 15 jaar moet mij toch iets op het hart gedrukt van grote teleurstelling doen peinzen wat de islam in het vroeger vrije westen tot nu toe heeft bereikt
  Nog even en de zo zwaar bevochten vrijheid van de westerse beschaving gaat Ten onder
  Wat rest is een gewelddadige oorlog tegen de islam met vele miljoenen doden
  De islam wordt onder steunt door honderden miljoenen mensen die zelf niet kunnen of willen nadenken
  Een georganiseerd leger van verwerpelijke imams zet zijn volgelingen aan tot de alles overheersing van deze wereld
  Ik wens ondanks alles toch een fijne zondag
  Ik ben pro Israël en tegen de islamisering van onze samenleving

  Liked by 1 persoon

 6. Sjaak zegt:

  Bestaan deze kopvodden eigenlijk uit een niet brandbare stof ?
  vragen over vragen !

  Like

 7. Driek zegt:

  Zojuist lees ik op de site van De telegraaf:

  VVD zit PVV op de hielen

  DEN HAAG – Het verschil tussen de PVV en de VVD is nog maar drie zetels als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond komt de PVV uit op 29 zetels, de VVD op 26. In de laatste weken is de partij van Geert Wilders zes zetels gedaald en de VVD twee gestegen. Negen maanden geleden was het verschil nog 21 zetels.

  De Hond zegt dat er rondom de eerste schermutselingen voor de verkiezingen in 2017 de laatste weken duidelijke schommelingen te zien zijn. Niet alleen de PVV verliest ook de SP levert twee zetels in (13). Die zetels komen ten goede aan 50Plus dat nu uitkomt op negen Kamerzetels (plus 3), de VVD (plus 2) en VNL (2). D66 stijgt een zetel naar veertien. Verder zijn er geen verschuivingen.

  De Nederlandse kiezer heeft inmiddels veel meer vertrouwen in Mark Rutte dan in Geert Wilders. In december 2015 stond de blonde politicus nog voor op Rutte, nu staat de premier echter ruim voor op Wilders.

  Like

  • elisah zegt:

   Het zou kunnen dat veel Nederlanders rechts willen stemmen, maar ze vinden dat Wilders nèt een stapje te ver gaat, of ze laten zich beïnvloeden en bang maken door de negatieve uitlatingen die gedaan worden over de Wilders-stemmers. Als hij goed campagne weet te voeren en de mensen weet te overtuigen, kan het voor hem beter uit pakken.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Een aanslag gepleegd door de islam is goed voor een PVV-zetelstijging van minimaal 4 tot maximaal 8 zetels.
   Deze zetels hebben een gegarandeerde houdbaarheidsduur van vier maanden.

   Like

 8. fransdewitf zegt:

  Het was vroeger eigenlijk te streng maar er kwamen wel mensen in de maatschappij. Ik denk om alles uit te sluiten het beter zal zijn het Engelse vroegere voorbeeld te gaan volgen en dan maar weer beginnen met schooluniformen. Kunnen ze niets tegen in brengen en zeker niet in een openbare vrij van goddienst school

  Like

 9. joga zegt:

  Beste Jean, ik ben het volkomen met u eens, aanzien ik het ongenoegen heb gehad een tijd in Saudi-Arabië te werken. Een afgrijselijke gevangenis voor buitenlanders, die allemaal als christenhonden worden beschouwd en waar totaal niets te beleven is met alleen totale gekken om je heen. Wanneer we niet snel in actie komen wordt dat ons avondland en zijn wij en vooral onze nakomelingen verdoemd.

  Liked by 1 persoon

 10. ReaGluurder zegt:

  De dienstplicht komt ws weer terug. Kan mij niet snel genoeg gebeuren. Ja, dan moeten ZonnebrilTurken, ScooterMocro’s, PislamMietjes etc etc ook in het NL-uniform gehesen worden. Wordt lachen geblazen!! Ze zullen (al)weer geschokt-zijn!

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Deze keer weer een stuk waarbij ik het gevoel hebt dat jij jezelf weer overtreft en ze zijn al zo vaak zo goed..
  Geweldig Driek.

  Like

 12. nuchter zegt:

  Vroeger was men nog niet geconditioneerd door die politiek correcte idioterie, vandaar. Helaas moeten veel mensen het eerste op de harde manier leren.

  Liked by 1 persoon

 13. Jade zegt:

  Prachtig geschreven Driek, dank.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Dat heeft dan wel even geduurd als de NL-er er nu pas achter komt, de achterlijke islam.!
  Elke keer als ik zo,n soort foto als in begin artikel zie denk ik:”T,is toch niet waar !”.
  Helaas dus wel.
  Ik ben blij onze kinderen nog in een klas hebben kunnen zitten als op de 2e foto.
  Weliswaar 30 jaar later, maar toen nog mogelijk.
  Zelf zou ik wel daar hebben kunnen zitten was het niet dat dit een Lagere School is.
  Als ik het niet verkeerd heb, er zijn nu al ouders met schoolgaande kinderen die zelf niet anders hebben meegemaakt, de sluiers.

  Like

 15. sophie zegt:

  Mijns inziens is de enige manier om duidelijkheid te krijgen, deze: Tref degenen die de Islam in dit land omarmen in hun portemonaie. Laat hen voor de kosten opkomen die de staat moet “ophoesten” voor deze “medeburgers”. De identiteit van deze knuffelaars is immers al lang bekend.

  Like

 16. Cathja zegt:

  Bedankt beste Driek, voor dit volledig naar waarheid geschreven artikel!
  U ook een hele goede zondag toegewenst!

  Like

 17. Nel7 zegt:

  Ben het er helemaal mee eens, dat ze ons land tot de laatste steen afbreken. EN ZE ZIJN AL EEN HEEEEEEEL EIND.

  Like

 18. Republikein zegt:

  Het spreekt me wel aan.
  Vooral als er alcohol in voorkomt ben ik alert.
  Dat komt omdat ik gek ben op feessies, en dan wordt het altijd lachen.
  Mijn zoon vierde onlangs zijn verjaardag en vertelde me dat zijn studieschuld bijna afbetaald was.
  Dat werd dus een dubbele met ijs.
  K geloof dat hij 50 werd, ik ben de tel kwijt.
  Zijn vriendin heeft ook gestudeerd op de HBO, iets met filantropologie.
  Ze gaf zich op voor hulp bij noodgevallen, en dat zijn bootvluchtelingen altijd.
  Nu beiden op vakantie in Vietnam, de leer van Pol Pot van dichtbij bestuderen.
  Wordt vervolgd…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s