GroenLinks & PvdA willen er nog snel even een klimaatwet doorduwen

screenshot_13

Na volgende verkiezingen is niemand nog in klimaat geïnteresseerd

GroenLinks en PvdA maken haast met hun voorstel voor de Klimaatwet. De twee partijen hopen dat de wet nog voor de Tweede Kamer-verkiezingen wordt behandeld.

Het voorstel van de fractievoorzitters Diederik Samsom (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) wordt daarom maandag naar de Tweede Kamer en de Raad van State gestuurd. Dat is eerder dan verwacht. GroenLinks en de PvdA denken dat de wet meer kans maakt bij de huidige samenstelling van de Tweede Kamer.

post-online

In het voorstel staat dat in 2030 de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 55% moet zijn verminderd en in 2050 zelfs met 95%. De energievoorziening moet in 2050 voor de volle 100% duurzaam zijn. Ook moet het kabinet ieder jaar een klimaatbegroting maken met doelstellingen voor uitstoot van broeikasgassen, energiebesparing en duurzame energie.

screenshot_14Samsom en Klaver presenteerden hun plannen vorig jaar november. Het Centraal Planbureau (CPB) noemde de klimaatwet in maart “erg ambitieus”. Sectoren als staal, goederenvervoer, luchtvaart en chemie zouden naar het buitenland kunnen uitwijken als ze hier volledig duurzaam moeten worden. Ook wees het CPB erop dat de fossiele energie als olie en gas tot 2050 in alle bekende scenario’s “een dominante rol” blijft spelen.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", betutteling, cultuurrelativisme, Groenen, Hypocrisie, klimaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Milieu, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken. Bookmark de permalink .

19 reacties op GroenLinks & PvdA willen er nog snel even een klimaatwet doorduwen

 1. Drs.P. zegt:

  Weer die smerige slinkse ratten die de burgers opzadelen met duizenden pleuries extra kosten per jaar voor een totaal NIET bestaand probleem.
  Ik ben nu echt benieuwd naar het resultaat van deze stemming in de 2e slaapkamer, iedereen die voorstemt is een debiele zombie nsb-er en laat zich manipuleren door het groot kapitaal dat zoveel mogelijk op subsidie draaiende wind-ellende-molens wil verkopen.
  Pleur ons hele kleine landje maar vol met die rotzooi tot we er allemaal gek van worden.
  De GL ellende club heeft ver al voor gezorgd dat we nu meer milieu tax betalen dan de werkelijke energie kosten. Opzouten met die rat van een klaver!!!

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Wat zullen al die negertjes die ze uit Afrika naar binnen laten het koud gaan krijgen .

  Like

  • Claudia M. zegt:

   En gij geleuf da…. Kijk, wij zetten de thermostaat een tandje lager en trekken een extra trui aan of kopen in de uitverkoop zo’n fleece deken met mouwen, die stoken 25 plus graden hoor.

   Like

 3. Elena zegt:

  Eerst proppen ze Nederland vol met een miljoen asieleisers die allen energie gaan gebruiken, b.v. huizen moet verwarmen,vliegvakantie boeken, auto en /of andere vervoermiddelen hebben.
  Dan gaat dat stel idioten beginnen over Klimaatwet zeiken.

  Beter is Schiphol naar de Sahara te verplaatsen…dat scheelt echt een stuk millieuvervuiling.
  Weleens bij Schiphol geweest? waar elke 5 minuten een toestel opstijgt, het stinkt daar als de pest naar Kerosine.

  Geliked door 1 persoon

 4. Flo zegt:

  M.a.w trek de burger en bedrijven leeg…

  Like

 5. boorzalf zegt:

  Kan jesse de snotneus en sammie nog wat van leren, als zij dit lezen.
  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/co2-uitstoot-politieke-massamisleiding.html

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. leefbarbaar zegt:

  Kijk naar uw energierekening, iedere euro die u verbruikt wordt met 75 verhoogd vanwege eerdere heffingen en milieumaatregelen. Waarom blijven verhogen als de heffingen geen effect hebben?
  De vraag stellen is hem beantwoorden: smerige diefstal van linx.
  Linx gaat gewoon weer hun steun aan Rutte verzilveren en de VVD zal braaf instemmen met dit geweldige plan.
  Vraagje aan de linxe kerk: hoeveel moslims komen erbij hier tot 2050?
  Want om regels te kunnen maken, moet je dus ook bekend zijn met alle factoren.
  Het gaat natuurlijk niet om het milieu, het gaat om de miljarden. En ieder gunstig effect zal worden vernietigd door de massa-immigratie en hun fokgedrag.
  Voor mij zou de beste maatregel zijn; Nederland weer terug naar 15 miljoen inwoners en zo houden zonder immigratie.

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  De groene leugen. Er niet één maar dan ook niet één windmolen of zonnepark ook uit de kosten gekomen. Veelal sterven ze een roemloos einde na een zoveelste dure onderhoudsbeurt.
  Als die zonneprojecten, langs rijkswegen en op daken van scholen en gemeentehuizen liggen er voor de kat z’n kut. Die liggen enkel nog voor het groene imago.
  Daar zijn linkse partijen altijd al goed in geweest.
  Imago verbetering op kosten van een ander.
  Ik hoop dat het plan afgeschoten wordt.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Waarom snappen die gasten nou niet dat Nederland niet onder een kaas stolp ligt.
  Het wil ook nog wel eens waaien, en wind houd zich niet aan grenzen.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Deze 2 zijn staatsgevaarlijk, ik kan het niet anders zien. Blinde paarden die tegen de stroom in rennen, tel uit je winst!

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Droombeelden van links Nederland die voor ons als nachtmerries gaan uitpakken. Waarom laten zovele Nederlanders zich blijvend voor het karretje van links spannen, en stemmen dus bij iedere verkiezing trouw links….Nederland staat toch immers bekend als een Kennisland, waar de intelligentia ook het verschil zou moeten weten tussen recht en krom…..Schijnbaar dus niet ! Ze geloven ook steevast in de hoogopgeleide stroom mensen uit Noord Afrika die onze economie een boost gaat geven. Ja, met studie projekten over de Koran en de Sharia zullen ze bedoelen !

  Like

 12. KRAFTAVILQA zegt:

  “Na volgende verkiezingen is niemand nog in klimaat geïnteresseerd” Daar is nu ook al niemand die z’n verstand gebruikt in geïnteresseerd alleen realiteitsblinde (mens-, vooruitgang- en welvaarthatende) linksisten en degenen die dik verdienen aan klimatisme hangen het geloof nog aan.

  Like

 13. Qvic zegt:

  100% duurzame energie opwekking door windmolens en zonnepanelen is alleen mogelijk, als er geen industrie in het land aanwezig is en dat er geen of bijna geen mensen wonen en/of leven. Want anders hebben we amper een uurtje stroom per dag, mits het wel meer dan windkracht 4 waait in het gehele land 24 uur per dag, want anders leveren ze geen stroom genoeg voor het net en het minimaal 12 uur de volle zon schijnt elke dag. Daar dat de capaciteit van het huidige aantal molens amper 4% van de energie opwekking tot zijn rekening neemt en zonnepanelen alleen overdag werken. Wordt het voor veel medelanders een tijd van zonder stroom door het leven gaan. Onze huidige economie draait alles op elektriciteit, dus zonder deze elektriciteit is leven bijna niet mogelijk meer vooral in de steden. Dus terug naar de middel eeuwen. Daar dat de islam hier massaal naar toetrekken, om hun middeleeuwse religie alvast hier te promoten is voor de PvdA en GL dan ook dit scenario “de toekomst” voor Nederland.

  Like

 14. fleckie zegt:

  Wat men zich kan afvragen: bij het plaatsen van zonnepanelen, wordt subsidie ‘vergund’, ..wordt daardoor de woning ‘opgewaardeerd’ door de belastinginspecteurs ? [dus… Hogere onroerendezaakbelasting-aanslag?]

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens mij wel, want het gebouw is meer waard.
   En je krijgt ook nog eens een extra belasting aanslag, omdat je dan namelijk een stroom leverancier bent geworden, een soort van mini nuon begonnen bent dus.

   Like

   • fleckie zegt:

    Een kennis had hun woning laten isoleren, spouwmuren gevuld met ‘rockwool’, , de twee allergrootste ramen, dubbele beglazing, .met subsidie..en jawel hoor, na ongeveer een half , driekwart jaar later! kwam een belastinginspecteur het huis ‘OPWAARDEREN’, met
    als resultaat…LEVENSLANG! meer onroerendzaak- belasting te betalen. …..DUS?.. De ontvangen subsidie werd gewoon terug geëist, door de belasting, en dat levenslang!

    Like

 15. Jan zegt:

  De Leugenaar

  Die linkse gek kan ik zijn eigen stront nog verkopen en er grif aan verdienen

  Like

 16. Jan zegt:

  $4,3 miljoen gespendeerd aan zonne-energie maar dan heb je ook niks: er wordt net genoeg energie opgewekt voor een magnetron en dan moet het mooi weer zijn

  ….
  On March 29th, the solar road panels generated 0.26 kWh, or less electricity than a single plasma television consumes. On March 31st, the panels generated 1.06 kWh, enough to barely power a single microwave.

  …..
  http://dailycaller.com/2017/04/03/idahos-4-3-million-solar-road-generates-enough-power-to-run-one-microwave/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s