Rechters slap met kindermisbruik

screenshot_23

(Door: Saskia Belleman)

DEN HAAG – Bijna de helft (43%) van de volwassenen die een kind ernstig seksueel misbruiken, krijgt geen gevangenisstraf. Slechts één op de vijf daders krijgt een vrijheidsstraf van meer dan een jaar, terwijl de wet er maximumstraffen op stelt van zes jaar tot zestien jaar. Die hoge straffen worden vrijwel nooit opgelegd.

Deze conclusies trekt Corinne Dettmeijer (foto), de Nationaal rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen, in het rapport Ontucht voor de rechter II dat vandaag wordt gepresenteerd.

Dettmeijer noemt het ook opmerkelijk dat rechters weinig rekening houden met verzwarende factoren. Zo worden daders die eerder een zedendelict pleegden, of leraren die een kind misbruikten dat aan hun zorg was toevertrouwd, niet zwaarder bestraft. Dettmeijer pleit voor helderder richtlijnen voor rechters.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Mensenrechten, Nederland, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Rechters slap met kindermisbruik

 1. Nee, natuurlijk niet. Daarom is het ook zo’ n klere zooi. Waarom rekenen ze hier met twee maten. Het gaat toch gewoon om pedofilie.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Met de hele “rechtspraak” is het triest gesteld in Nederland, het beste zou zijn:
  1. Rechters niet meer benoemen voor het ‘leven’
  2. Regelmatig een beoordeling van de rechter oa. naar functioneren.
  3. Vervanging van alle rechters (mogen wel opnieuw solliciteren)

  Liked by 1 persoon

 3. elisah zegt:

  Je zou bijna gaan denken dat er zo’n lage/geen straffen gegeven worden, omdat ze de zelfde afwijking/perversie hebben en dus misbruik niet erg vinden, maar lekker.

  Liked by 1 persoon

 4. Zou dat mogen, een Vereniging ter Verdelging van Kinderschenders? Voor in de avonduren, als liefhebberij? Ik had hier een compleet operatieplan neergeplempt maar voor je het weet krijg je een soort langdurig Siberïe voor de kiezen want kinderschenders worden door De Staat beschermd.

  Liked by 1 persoon

 5. Mirjam zegt:

  Hoe zit het met kind huwelijken in de moslimwereld. Dit is tegenrechtelijk en zeer zeker sexueel misbruik. De gevallen van asielzoekers die denken dat Westelijke vrouwen allemaal hoeren zijn en geen moeite hebben met verkrachtingen van vrouwen én kinderen, en waarvan het grootste gedeelte hun eigen vrouwen ook mishandelen en verkrachten? Waar zijn de rechters die recht moeten spreken. Nu al zijn in diverse landen enorme aantallen van zulke ‘overtredingen’, maar er wordt door de Trias Politica niet tegen op getreden. Shame on you all…

  Liked by 1 persoon

 6. Draco zegt:

  Het is mij ook opgevallen dat rechters herhaaldelijk zéér lage straffen opleggen. Het lijkt inderdaad dat de rechterlijke macht weinig tot geen empathie heeft voor het slachtoffer

  Like

 7. Ik denk dat de Trias Politica net zo’n wassen neus is als onze zogenaamde democratie.

  Like

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 9. fleckie zegt:

  Wat te denken van de ‘tijdelijke’ huwelijken met heel jonge meisjes, voor een- of meerdere daags te sluiten , met zog.pelgrims, ( volgens TANGSIR,:TURKENTUM) prijslijst voorradig, bij ZUHALLTER.)
  gedeelte inkomsten komt ten goede aan…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s