Politieke stilstand is de dood van de democratie

screenshot_84

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Democratie heeft niet alleen controle nodig, maar ook beweging. Stilstand zorgt voor vastgeroeste structuren, die ook de partijendictatuur begunstigen. Ook het politieke systeem is toe aan een omvangrijke hervorming.

contra-magazine

Wat de decennialange heerschappij van verschillende partijen of van de eeuwig zelfde coalities kunnen aanrichten, is in Duitsland of Oostenrijk vooral te zien in de gemeentelijke, maar ook in de landelijke politiek. De politieke structuren roesten vast, de desbetreffende regerende partij krijgt vooral daarom aanhang, omdat het “juiste” partijboekje niet alleen carrières in de openbare dienst begunstigt, maar ook goed is voor de zaken.

Deze ontwikkeling leidt er echter toe dat de politieke competitie in toenemende mate wordt uitgehold. Zolang er genoeg verzorgingsbaantjes bestaan, waarvan niet onaanzienlijke delen van de desbetreffende bevolking op de een of andere manier profiteren, gaat dit spelletje op. Ook als daardoor belastingen, premies en heffingen (of alternatief de openbare schulden) enorm toenemen.

Maar het consolideren van politieke macht kan doorbroken worden. Er zijn democratische “regime changes” nodig, een constante wisseling van politieke leiding om de vriendjespolitiek en gunstelingeneconomie terug te dringen. Hierbij is het vooral belangrijk het partijenkartel open te breken, dat anders quasi dictatoriaal kan blijven regeren.

Democratie heeft vernieuwing en beweging nodig. Het starre systeem uit oude tijden kan geen antwoorden leveren op de nieuwe uitdagingen. Wie het hele systeem wil hervormen, moet ook een hervorming van de politiek toestaan.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Politieke stilstand is de dood van de democratie

 1. Thom zegt:

  Mijnheer Marco Maier, wees niet ongerust. mevrouw Merkel bedient U op Uw wenken.
  Merkel wil met de Afrikaanse landen gaan praten om te praten over financiële hulp aan hun en het hier opnemen van grote aantallen Afrikaanse migranten. De eigen woorden van Merkel zijn:
  “Maar mensen die armoede en oorlog ontvluchten moet wel “perspectief worden geboden voor de toekomst”, aldus de bondskanselier.

  http://www.nu.nl/algemeen/4327448/merkel-wil-migratieakkoorden-met-noord-afrikaanse-landen.htm

  Er komt vanzelf verandering in de politiek enmde politieke partijen. want de sharia komt eraan.

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  …..Wie het hele systeem wil hervormen, moet ook een hervorming van de politiek toestaan…..Maak dat de (kat) kiezers maar eens wijs. Die laten zich maar al te graag bedotten door het linkse geteisem en de MSM media. Volgend jaar maart met de verkiezingen blijft alles weer bij het oude is mijn mening. De totale chaos moet eerst nog komen, eer de kiezer beseft dat anderen niet meer voor hem hoeven te beslissen en hij zelf ook kan nadenken, en hij op de PVV wil stemmen. Maar op zo’n kritiek moment als ons land in totale chaos verkeert zet dat ook geen zoden meer aan de dijk !

  Geliked door 1 persoon

 3. Duchesne zegt:

  Democratie werkt alleen als de andere partijen elkaar respecteren. In het verleden zijn de Centrum Partij, en later de Centrum Democraten aangevallen met geweld gesteund door regeringspartijen, en soms georchestreerd door staatsveiligheid. Op die basis kan dmocratie alle golven meedeinen, maar het kan niet meer de naam dragen een democratie te zijn. Als dan ook nog een aankomende partij even onthoofd word en de straf is 12 jaar vakantiekamp dan is er van democratie geen sprake meer, maar van een terreurstaat.
  De PVV is d volgende op de lijst, zoveel is duidelijk.

  Het zou voor iedere burger duidelijk moeten zijn dat stemmen niet werkt, dat democratie niet functioneerd als partijen ongestraft een loopje kunnen nemen met de regels waarop de democratie is gebaseerd.
  Vrijheid komt niet uit een potlood, maar uit de handen van de burger.
  Zolang de burgers niet de macht hebben in een land is democratie een leugen, ongeacht of men een stembus bezit. Vrijheid kan enkel worden gewaarborgd door een gewapende bevolking die bereid is geweld te gebruiken om die vrijheid voor elkaar te verdedigen.

  Vrijheid is niet alles te mogen zeggen wat u niet aanstaat, vrijheid is niet alles hoeven te zeggen omdat anderen met u mee waken.

  Waar was democratie toen de CP werd aangevallen met brandbommen?
  Waar vas democratie toen overal ten lande CD leden werden aangevallen, met alle mogelijke vormen van geweld, zelfs openlijk door andere partijen?
  Waar was de democratie toen politieke leiders Pim Fortuyn tot duivel verklaarden en een labiel figuur tot moord dreven?
  Waar is de democratie als de leider vannde PVV al 10 jaar enkel onder uitgebreide bewaking nog de straat opkan?
  Juist ja, er is geen democratie, die is vermoord door de partijen die ongestraft dit land tot de afgrond helpen.
  Misschien is het tijd democrtie en vrijheid terug te halen. Misschien was het al jaren tijd…..

  Geliked door 3 people

  • Erik zegt:

   Helemaal gelijk Duchesne, democratie bestaat niet het is slechts een poppekast gebleken die ons van de werkelijkheid weg houd. Wilders noemt het niet voor niks nepkabinet.

   Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Mee eens. Echter, of de mordenaar van Pim Fortuyn nu echt labiel was, vraag ik me sterk af. Ik heb eerder het idee dat hij op de een of andere manier rijkelijk beloond is voor het katvangen. Dan nog even een paar foto’s in de krant omdat hij een rechtzaak aanspant en iedereen weet weer hoe hij eruit ziet.
   Het enige dat hij nu nog hoeft te doen is zijn uiterlijk flink veranderen en hij heeft een leven als een luis op een zeer hoofd.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Democratie is even slecht als dictatuur alleen nog slechter.

   Geef mij maar ’n goeie dictator.
   Laten we eens kijken in het buitenland.
   Er lopen daar wel wat dictators rond die hier best als interim-dictator de boel op kunnen frissen met hele goeie ideeën.

   Like

 4. Erik zegt:

  Als je nu eens tactisch nadenkt over wat ons bedreigd is dat nu juist de zogenaamde democratie.
  Hoe denken we dat de sharia wordt geimplementeerd? Juist, door de democratie te misbruiken en het daarna te laten ploffen zo zullen de nieuwe heersers aan de macht komen. Met democratie bijten we in onze eigen staart. Als we tactisch zijn schakelen we de democratie uit om te voorkomen dat Nederland en/of Europa verandert in een theocratie (door god geleide staat).

  Stel dat in de nabije toekomst de Islamitische Partij Nederland de verkiezingen wint met 40 zetels en dus met links gaat regeren, dan leverd de IPN de president want die zijn dan de grootste.
  Zodra de regering is gevormd, wordt de noodtoestand uitgeroepen wegens terror bedreigingen en is de laatste dag van de zogenaamde democratie voorbij. De oppositie wordt naar huis gestuurd en de Islamitische staat opgericht en dat allemaal dankzij de zo geliefde democratie.
  De zending van de Islam heeft zich duidelijk uitgesproken voor een Islamitische levenswijze en verwerpt de democratie.

  Hoe versla je een vijand van Nederland? Door haar veilig uit handen van de vijand te houden, iets dat nu nog niet gebeurd in dit zo vrije land waar ieder1 de kans krijgt de macht te grijpen behalve rechtse denkers.
  De vast geroeste structuren zijn te druk met zichzelf en een reset van het democratische systeem zie ik niet gebeuren, in tegendeel, elke oppositie van het establishment wordt genadeloos weggezet en uitgesloten van deelname in de regering in feite zijn we dus geen democratie.

  Een anti Vrije Westerse Islam versla je niet met democratie dat is nu wel duidelijk, die versla je met gelijke wapens met ondemocratische middelen, met het oorlogs recht, het recht om subversieven uit te schakelen.
  Als we niet willen dat ons land theocratisch wordt (door de demografie en influx zal dit zeker gebeuren) dan zijn harde en onaangename handelingen noodzaak geworden, met dank aan decenia links ondemocratisch beleid.

  Stel in de nabije toekomst dat we nog net voorkomen dat de IPN de macht grijpt en we klaar wakker ons eindelijk allemaal kapot geschrokken zijn, bestaat de kans op een kabinet van nationale eenheid en kan door het aannemen van een noodwet het land veilig uit de handen blijven van de Islam.
  Door nog meer aanslagen van de Islam murm geslagen, door nog meer dochters verkracht, door de hel heen moeten we deze nacht overleven en de vijand van het Vrije Westen illimineren.

  Het leger wordt de beschermer van De Nieuwestaat der Vrije Nederlanders, deze kan dan alle subversive elementen uitschakelen en de vijand, de Islam uit bannen en verbieden wegens ondermijnende activiteiten.
  De grote schoonmaak zal veel mensen die nu het verraad plegen voor het gerecht zetten.
  Eider1 die niet trouw zweert aan de Nieuwe Staat der Vrije Nederlanders heeft geen stemrecht meer en De Islam zal nooit meer een voet op onze grond krijgen.

  De illusie die Democratie heet is het wapen van de elite om het volk te misleiden zodat deze ons kunnen bespelen en tegen elkaar uitspelen, verdeel en heers is de tactiek van deze machten en dat al heel lang. Democratie is er nooit geweest slechts op papier. Vrije Nederlanders zijn er altijd geweest in levende lijve, daar zie ik meer in. De nieuw op te richten structuren en systemen zullen niet meer gericht zijn op partijen maar meer op competentie van kandidaten, op beleid geboren door referenda’s. Presteer je slecht dan kan je ten alle tijden minister af zijn, doe je het goed dan mag dat van mij voor het leven zijn. Decretie door referendum, uitvoer door de wil van het volk, zo heerst het volk.

  De elite hebben de democratie altijd misbruikt daar ze bang zijn dat door een te vrije wil van het volk hun eigendommen genationaliseerd worden, daarom leven democratie en vrijheid in discrepantie met elite. De wet van behoud leeft het sterkst bij diegene die denken het meest te kunnen verliezen, hierdoor gaan sommige veel te ver in het beschermen van eigendom en zullen alles doen om het te behouden ook het offeren van onschuldige vrije mensen en het vrije westen verpatsen aan de Islam. Vrije mensen hebben vaak niks te verliezen behalve hun geliefde.

  Geef Nederland terug aan het volk zodat het noodzakelijke kan geschiede en de welvaart kan bloeien voor alle die ons Nederland lief hebben.
  “Zonder wrijving ontstaat er geen glans “(Johan Cruijf)

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Kijk naar Rusland.

   Daar gaat het onder Poetin fantastisch!
   Het volk wil niet anders. Ze aanbidden hem.

   Ban die democratie uit en kies voor dictatuur.
   Die is tenminste duidelijk.
   Nu hebben we de dictatuur van de democratie.
   Niks kan meer, iedereen heeft ’n mening en er gebeurt precies datgene wat de machthebber, die wij democratisch gekozen hebben, wil.

   Tel uit je winst met die grijnzende dictator die heel veel lacht en het volk laat huilen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s