Hoe men de binnenkomst van antisemitische immigranten in de VS kan verhinderen

screenshot_111

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de verkiezingsstrijd voortschrijdt, worden beoordelingen van de opgeworpen thema´s enorm gekleurd door het feit wie ze naar voren brengt. Omdat ik geen Amerikaan ben, bekijk ik zulke thema´s op een andere manier. Ik concentreer me erop wat voor de discussie over antisemitisme en anti-Israëlisme maatgevend is, om het even wie het naar voren heeft gebracht.

Eén thema springt er echt uit. Donald Trump heeft voorgesteld dat immigranten op hun overtuigingen gecontroleerd en antisemitische immigranten niet de VS binnengelaten zouden moeten worden. [1] Het is een door de Amerikaanse samenleving geaccepteerd axioma dat het geen rol speelt waar men vandaan komt. Wat telt, is de bijdrage die men levert of de schade die men aanricht. Antisemieten schaden niet alleen Joden, maar de samenleving als geheel.

Trump´s voorstel is vanwege de resonantie extreem belangrijk, die hij als onderdeel van de verkiezingsstrijd kreeg. Bovendien stelde Trump voor dat immigranten eerst ondervraagd en dat hun bijdrages op sociale media op bewijzen ter ondersteuning van homorechten, gelijkberechtiging van de sekses en godsdienstvrijheid gecontroleerd worden. [2]

Trump´s uitspraken over dit thema werden negatief beïnvloed door een verklaring die hij in december 2015 gaf. Hij eiste “een totaal inreisverbod voor moslims in de Verenigde Staten, totdat de vertegenwoordigers van het land er achter komen wat er aan de hand is.” Dat was een stereotypering van alle moslims. Zijn uitlating had betrekking op statistieken van het Center for Security Policy, die aantonen dat “25% van de geënquêteerden het ermee eens was dat geweld tegen Amerikanen hier in de VS als deel van de globale jihad gerechtvaardigd is”; 51% van de geënquêteerden “was het ermee eens dat moslims in Amerika de keuze zouden moeten hebben om door de sharia geregeerd te worden.” [3] [4] Een half jaar later zei hij dat zijn uitspraak slechts een voorstel zou zijn [5]

Het voorstel om antisemitische immigranten buiten het land te houden, is met het oog op de West-Europese ervaring een veel belangrijker punt. Trump zei: “Behalve het terrorisme, zoals we die in Frankrijk hebben gezien, hebben bevolkingen uit het buitenland hun antisemitische opvattingen meegebracht.” [6]

Een groot onderzoek van de ADL (Anti-Defamation League) over antisemitisme in de wereld heeft vastgesteld dat de 10 landen waarin het klassieke antisemitisme het sterkst is allemaal islamitisch zijn. Men stelde vast dat daar 80% van de bevolking of meer antisemitisch is. [7] [7] De gevolgen van de West-Europese politiek van willekeurige massa-immigratie met betrekking tot islamitische landen zijn zowel voor Joden als voor Israël op vele manieren desastreus geweest. Een belangrijk voorbeeld: in de vorige eeuw werden moorddadige aanvallen op Joden in West-Europa door moslims gepleegd die van buiten Europa kwamen. In deze eeuw werden alle moorddadige aanvallen op Joden – die in Frankrijk, België en Denemarken plaatsvonden – door islamitische inwoners van West-Europa gepleegd.

Samenlevingen in verschillende Europese landen werden door wezenlijke islamitische terreur getroffen. De meest dodelijke aanslag was die van 2004 in een station in Madrid, waarbij 191 mensen gedood werden en 1.800 gewond raakten. [8] De terreuraanslagen van Londen in het jaar 2005 doodden 52 mensen en verwondden honderden. [9] De aanslagen van Parijs in november 2015 zorgden voor 130 doden en honderden gewonden. [10] De aanslagen op het vliegveld van Brussel en in de metro in maart 2016 kostten aan 32 mensen het leven en verwondden vele anderen. [11] Bij de terreuraanslag in Nice in juli 2016 werden 84 personen gedood en raakten 200 gewond. [12] Er hebben meer aanslagen en mislukte pogingen tot aanslagen plaatsgevonden.

De aaneenschakeling van de terreurgebeurtenissen in de VS zag er ongeveer net zo uit. De moordenaars van 9/11 kwamen uit het buitenland om te doden. Sindsdien heeft er een serie moorden door autochtone moslims plaatsgevonden, die het resultaat van hun interpretatie van hun religie zijn. Daartoe behoren de moorden van Little Rock in 2009 [13] en Fort Hood in datzelfde jaar. [14] Anderen waren de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013 [15], de moorden van San Bernardino in 2015 [16] en de moorden in Orlando in juni 2016. [17]

Men zou het overduidelijke niet moeten wegstoppen. Met zo´n anti-immigratiepolitiek zou het aantal moslims dat de binnenkomst geweigerd wordt proportioneel hoger zijn dan de andere religies en culturen. Dat weerspiegelt het hogere percentage aan vooroordelen onder mensen uit meerdere islamitische landen.

Het is raadzaam dat joodse leiders er pas nadat de volgende president gekozen is voor te werven om immigratie van antisemieten te verbieden, om zodoende te vermijden de verkiezingsstrijd te worden ingetrokken. Intussen hebben in een artikel in “Forward” enkele geïnterviewde Joden weinig begrip getoond voor de mogelijke betekenis van  het voorstel van Trump. [18]

Na de verkiezingen zouden joodse leiders praktische plannen moeten ontwikkelen over hoe men immigranten ondervraagd en controleert. De ADL heeft een wereldwijde peiling over het percentage van het klassieke antisemitisme in verschillende landen gehouden. In verschillende landen werden in het verloop van tientallen jaren nog veel meer onderzoeken over antisemitische opvattingen gehouden. Deze onderzoeken zijn de infrastructuur voor testen om antisemitische immigranten en immigranten met andere vooroordelen de binnenkomst in de VS te weigeren.

Trump heeft op nationaal niveau een belangrijk thema ingebracht. Joodse leiders zouden nooit in staat geweest zijn dat zelf te doen. Je zou je kunnen afvragen wie van hen het gedurfd zou hebben om dat voor te stellen of dat ook alleen maar gewild zou hebben. Dit is een grote kans en de Amerikaanse Joden zouden hem niet onbenut voorbij moeten laten gaan. Als zij dat echter wel doen, dan zullen enkele Amerikaanse Joden hiervoor een hoge prijs moeten betalen, omdat er steeds meer antisemieten – enkele van hen gewelddadig – het land binnenkomen.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Immigratie, Islam, islam-nazisme, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe men de binnenkomst van antisemitische immigranten in de VS kan verhinderen

 1. Tom Hendrix zegt:

  De Islam is een gevaar en een splijtzwam in ELKE SAMENLEVING. De Islam, is geen geloof, maar een oorlogszuchtige ideologie. Ik hoop dat Trump de verkiezingen wint.

  Geliked door 2 people

 2. Laat Trump aub de verkiezingen winnen. Dan waait er tenminste weer eens een frisse wind door de USA.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Amen.
  Maar helemaal mee eens Tom

  Like

 4. Jan zegt:

  Het is raadzaam dat joodse leiders er pas nadat de volgende president gekozen is voor te werven om immigratie van antisemieten te verbieden, om zodoende te vermijden de verkiezingsstrijd te worden ingetrokken.

  Van Jeremy Ben-Ami hoeft Gerstenfeld niets te verwachten, dat is een eerste klas zak en de deurmat van Obama

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Misschien is het meer acceptabel om je hoofd afgesneden te krijgen. Of 12 doden en 5 gewonden te moeten registreren, zoals bij de aanslag op Charlie Hebdo.
   Ook onder Joden zijn zgn. appeasers, die tolerant zijn tegenover moslims, in de hoop als laatste te worden onthoofd.
   Trump heeft gelijk, ze mogen er in als ze de islam afzweren.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…om immigratie van antisemieten te verbieden…”

  Dus: de immigratie van islamieten te verbieden. De islam is intrinsiek antisemitisch en antidemocratisch. Islamieten kunnen dus niet oprecht, met de hand op het hart, de “Pledge of Allegiance” (I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands; de eed van trouw aan de vlag en de republiek dus) nazeggen. Zij zijn slechts trouw aan mohammed en de koran.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. joga zegt:

  Zo is het maar net heer Köhler. Maar ja breng dat de linkse “democraten” maar eens aan het verstand met hun moslim-appeasers Clinton en Obama.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s