Europarlementariër roept op tot coalitie tussen CDU en AfD

screenshot_135

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europarlementariër van de CDU, Winkler, zet zich in voor een coalitie tussen de CDU en de AfD. Als de SPD coalities met Die Linke zou aangaan, zou de CDU hetzelfde op de rechtervleugel kunnen doen.

dwn

De Europarlementariër van de CDU, Hermann Winkler, heeft zich uitgesproken voor coalities tussen de CDU en AfD op deelstaat- en landelijk niveau. “als er sprake is van een burgerlijke meerderheid samen met de AfD, dan zouden we een coalitie met haar moeten aangaan. Anders gaan we op weg naar een linkse republiek”, zei Winkler tegen het tijdschrift “Super Illu”. Als de SPD bondgenootschappen met Die Linke zou aangaan, zou de CDU dat in de toekomst ook met de AfD kunnen. “In de deelstaat Sachsen-Anhalt zou dat zin gehad hebben”, voegde hij er met het oog op de deelstaatverkiezingen in maart aan toe.

De voorzitter van de Groenen, Simone Peter, had hier scherpe kritiek op: “De dijken van de CDU breken verder door. Walgelijk”, schreef ze op Twitter.

In de strijd tussen zijn partijchef, bondskanselier Angela Merkel, en de CSU-chef Horst Seehofer ondersteunde Winkler de Beierse minister-president. “Duitsland kan niet alle vluchtelingen uit de hele wereld opnemen. Daarom bestaat er al een feitelijke bovengrens. Wie dat betwist, ontkent de realiteit”, zei de uit de deelstaat Sachsen afkomstige woordvoerder van de Oost-Duitse CDU-Europarlementariërs.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, Duitsland, politici, Verzet. Bookmark de permalink .

12 reacties op Europarlementariër roept op tot coalitie tussen CDU en AfD

  1. Lijkt me geen goed advies van Winkler. Dan zal de AfD zoveel water in de wijn moeten doen dat ze dus onherkenbaar wordt voor haar eigen kiezers, dus electoraal leeg loopt. Niet doen dus! Gewoon doorgaan met werving, selectie en scholing van aspirant kader.

    Like

    • Drs.P. zegt:

      Helemaal mee eens Wim, dit is een move om de AfD monddood te maken.

      Like

      • Mirjam zegt:

        Helemaal mee eens! If you can’t beat them, join them, dat is wat ze doen. Ze zijn gewoon bang en kiezen het hazenpad. Ze proberen de AFD af te zwakken en met een coalitie invloed op hun opkomst uit te oefenen.

        Like

  2. Sabeltant zegt:

    De voorzitter van de Groenen, Simone Peter, had hier scherpe kritiek op: “De dijken van de CDU breken verder door. Walgelijk”, schreef ze op Twitter.

    De Groenen komen uit de kast als Duitse volksverlakkers en landverraders! Net als in ons land dus.

    Geliked door 1 persoon

    • paulzwueste zegt:

      Het zou “mogelijk” om een terroristische aanslag gaan…
      Nou ja…

      Bovendien is de man beroepsmilitair geweest.
      Hoeveel islam-maniakken hebben de Europese landen in hun legers???

      Like

  3. Drs.P. zegt:

    Eerst PisHoer Merkel en haar smerige nsb-achterban eruit pleuren, dan pas kunnen we praten!!

    Like

  4. Peter selie zegt:

    Wat een brutaliteit zeg. Eerst voor van alles uitmaken vooral Nazi’s Sau, Ratten is er geroepen en nu samengaan. Ze zullen wel gek zijn dan zijn ze in een mum van tijd buiten spel gezet.
    Pas op voor deze valse, gemene wolven. Niet doen!!!!!

    Peter Selie

    Like

  5. AFD, lekker zelf alleen door blijven gaan. Anders zuigen ze je mee in hun moeras.

    Like

  6. Jade zegt:

    @Hermann Winkler,
    Oprotten met je coalitie, de AfD kan het alleen wel af.

    Like

  7. M.A.L. Sion zegt:

    If you cannot fight them, join them.
    Nog niet zo gek. Maar pas als de AfD flink groter dan de CDU is en de CDU kan helpen om het beleid van de AfD uit te voeren.
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

Plaats een reactie