Zijn de Oost-Duitsers “rechts”?

screenshot_129

(Door: “carlschellenberg” – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige DDR-burgers, die de zegeningen van het reële socialisme nog aan den lijve ondervonden, hebben daarbij ook ervaringen opgedaan met een meedogenloos meningsdictaat van de staat; ervaringen dus, die in ieder geval de na de oorlog geboren West-Duitsers bespaard bleven.

Uiterlijk in het Duitsland na 2014 treden nu door de staat en de media gesteunde mening-dictatoriale verschijnselen op, die in de herfst van 2016 nauwelijks nog beoordeeld kunnen worden als alleen maar een tendens. De bevolking wordt iedere dag op meer verbeten manier uitgescholden en met sancties bedreigd als het zich in zijn denken, voelen en gedrag niet onvoorwaardelijk wil onderwerpen aan de door overheidswege duiding van de dingen. Ook is er al een door de staat geïnitieerd en aangestuurd censuurbureau opgericht, en wie verbaast het nog dat dit uitgerekend door een voormalig medewerkster van de Stasi geleid wordt – ervaring loont gewoon de moeite. En waarom zou meneer de minister van Justitie het niet goed vinden wat zijn eigen ministerie na de oorlog zelf deed: het aannemen van medewerkers die daarvoor standvastige dienaren van een boze dictatuur waren.

Wanneer vandaag het verzet tegen de regering in de nieuwe Duitse deelstaten blijkbaar sterker is dan in de oude – het zich daar in ieder geval veel luider en hardnekkiger articuleert – dan lijkt me dat dit er heel simpel mee verklaard kan worden dat de hoop van de Oost-Duitsers om na de val van de Berlijnse Muur eindelijk in een staat te leven die de vrijheid van meningsuiting in zijn vaandel heeft geschreven en waarin zonder meningsdictatuur geleefd kan worden, inmiddels bitter teleurgesteld werd – vooral door de omschreven ontwikkeling van de afgelopen tijd. Het zijn gewoon de Oost-Duitsers, die op grond van de ervaringen van een lang leven in een dictatuur een bijzonder gevoelige antenne hebben voor de mechanismes van de meningsdictatuur en zijn deels subtiele verschijningsvormen. Het gevoel van “begint het nu alweer?” staat ook helemaal los van het feit dat er in de nieuwe deelstaten naar verhouding minder migranten leven. Sowieso moeten uiteraard nu al de maatregelen worden genomen om bijvoorbeeld in het jaar 2030 niet die etnografische omstandigheden aan te treffen in Duitsland die islamkenners ons voorspellen. En logisch gezien is dit des te gemakkelijker hoe minder migranten er op dit moment al voorhanden zijn. Dit hebben de Oost-Duitse AfD-stemmers onmiskenbaar herkend.

Wat ik daarmee wil zeggen: de bevolking van de voormalige DDR is niet “rechts”, en al helemaal niet “rechtser” dan de bevolking in de oude BRD. Ze is veelmeer vanwege historische redenen gevoeliger en alerter tegenover mening-fascistische ontwikkelingen, zoals we deze vandaag in het nieuwe herenigde Duitsland helaas moeten boeken. Dit wordt ook heel duidelijk uitgedrukt in het doen herleven van de oproep “Wir sind das Volk!”. Door de huidige meningsterroristen wordt natuurlijk als in een reflex en met opzet ieder verzet verwisseld met rechts en extreemrechts, omdat dit de enige plausibele verklaring mag zijn – een schandalig goedkope en doorzichtige methode, waar steeds meer denkende mensen in het oosten en westen niet meer intuinen.

Bron:
https://nix00.wordpress.com
Auteur: “carlschellenberg”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, democratie, dictatuur, Duitsland, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zijn de Oost-Duitsers “rechts”?

 1. Pieter zegt:

  De vroegere Oost-Duitsers hebben een grote ervaring met leugenaars onder het communistische bewind van Walter Ulbricht, daarom weten zij ook nu nog haarfijn aan te voelen wanneer zij worden voorgelogen door frau dr.Merkel en trawanten.

  Like

 2. Inderdaad is het grootste menrale mankement van het westen, dat het de afgelopen 50 jaar té veel verwend is geraakt met “vrijheden.”Men is er zó blasé door geworden, dat men thans niet eens waarneemt, dat ze ons stuk voor stuk weer worden afgenomen, louter omdat men zich dat niet kan vóórstellen!
  Wat dat betreft heeft het voormalig Oostblok inderdáád een voorsprong.
  Maar het is niet de juiste weg om het eigen land daarom te verguizen of openlijk op te geven; We moeten het blijven steunen en blijven proberen, het te genézen!
  Onmogelijk? Niets is onmogelijk, behalve, als je het voortijdig opgeeft!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Off T.
  Er zijn via Wikileaks transcripties
  naar buiten gekomen van drie optredens
  van Hillary Clinton bij zakenbank
  Goldman Sachs.Met die schnabbels en
  lezingen voor andere banken verdiende
  Clinton zo’n 1,5 miljoen euro.

  De weergave bevestigt wat vorige week
  al bekend werd:Clinton spaarde haar
  gehoor van bankiers als het gaat over
  de financiële crisis en de omstreden
  rol van de banken daarbij.

  Ze roemt de “fantastische relatie” die
  ze heeft met de bankiers.Haar rivaal
  Bernie Sanders drong vaak aan op
  openbaarmaking van de teksten.Clinton
  is te close met Wall Street,vindt hij.

  Ik las in een ander topic een reactie van een reageerder over de advocaat van Sanders, vandaar.
  K kon het niet 1 2 3 achterhalen, vandaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s