Zwarte Pieten verdwijnen van scholen in Arnhem

screenshot_12

Wordt dit de nieuwe “Made in Arnhem” Piet?

ARNHEM – 39 Arnhemse scholen moeten de stereotyperende Zwarte Piet aanpassen. Pieten met gouden oorringen onder gitzwart kroeshaar en extra dikke, rood aangezette lippen behoren op de basisscholen in de regio Arnhem vanaf 2018 tot het verleden. De scholen die onder koepel DeBasisFluvius vallen, krijgen drie jaar de tijd om een aantal stereotypen uit te bannen.

Opdracht

Ook de zwarte huidskleur en de gezagsverhouding tussen Sinterklaas en de vaak domme piet prijken op dat lijstje. Dat is de opdracht die het bestuur van de scholenkoepel aan de scholen heeft verstrekt.

Roetvegen

Directeur Rob Bleumink van de Arnhemse basisschool De Boomhut hoorde deze week dat de organisatie waar de school al jaren mee samenwerkt alleen zwart geschminkte pieten wil verhuren. „Dat willen we niet en dus zijn we geen partner meer. We willen pieten met roetvegen. Als blijkt dat er geen organisatie is die de door ons gewenste pieten kan leveren, dan doen we het zelf. Dat kost alleen wat meer tijd en inspanning.”

Bron:
www.gelderlander.nl
(h/t “Witte raaf”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zwarte Pieten verdwijnen van scholen in Arnhem

 1. Lee zegt:

  Buig nog maar wat dieper voor dat onaangepaste volk, dat handjevol schreeuwers. Je valt vanzelf op je bek. Ik zou mijn kind thuis houden en daar Sinterklaas vieren met Zwarte Piet, want zo heet hij hè. Geen roetveeg piet, geen clownpiet maar Zwarte Piet. Niemand die mij kan verplichten het thuis op die manier te vieren, triest volk.

  Geliked door 1 persoon

 2. BigLJohn zegt:

  …..krijgen drie jaar de tijd om een aantal stereotypen uit te bannen…..Als het aan mij lag, zouden ze een half jaar de tijd krijgen om al die zwarte aso’s ons land uit te donderen. Het is de hoogste tijd voor een full kabinet Wilders !

  Geliked door 2 people

 3. Cathja zegt:

  De bestuursleden van die scholenkoepel zouden een paar béste trappen onder hun konten moeten krijgen! Stelletje lamzakken, om zo’n aanpassing dwingend op te leggen!
  Onze cultuur verzieken, daar zijn ze goed in, daar in Arnhem!
  Mijn kind zou moeten verzuimen als het Sinterklaas’feest’ op één van die scholen ‘gevierd’ zou worden. Geen ziekmelding, maar als een duidelijk protest!

  Like

 4. N.E. Derlander zegt:

  Een een betrouwbare hardwerkende witte Piet, is dat wat?

  Like

  • bigljohn zegt:

   Als het aan typjes als Sylvana Simons ligt word het een zwarte Sinterklaas die een Islam sikkeltje op zijn borst heeft hangen, en met witte pieten die zijn slaaf zijn. SS zal dat positieve discriminatie noemen !

   Like

 5. Republikein zegt:

  Bespeurde vieze geur, dus even gezocht.

  Zanger Kenny B was dinsdag op bezoek bij de Heijenoordschool in Arnhem. Op voorspraak van veel leerlingen zong hij daar een stukje van zijn eerdere nummer 1-hit Parijs. Dat lied zong hij niet een keer, maar zelfs twee keer.

  Muziekwedstrijd
  Kenny B was even op de Arnhemse basisschool, omdat hij jurylid is bij de muziekwedstrijd BZT Band XXL. Hij kwam kijken hoe vijf leerlingen van de Heijenoordschool zich voorbereiden op de finale van het kinderprogramma van KRO-NCRV. De leerlingen hadden een Afrikaanse trommelact ingestudeerd, waarmee zij op 1 oktober op televisie komen. Als de kinderen de show winnen, mogen ze in december optreden voor koningin Máxima in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Klik hier voor het krantenbericht.
  Dacht al dat het die nrichting uit zou gaan, ben ook een echte racist, natuurlijk met een grote voorliefde voor republikeinse “vooroordelen”.
  Nou ja, ik ben ook niet perfect.
  Zie meer, bij interesse:https://www.debasisfluvius.nl/actueel/kenny-b-zingt-nummer-1-hit-parijs-op-heijenoordschool-in-arnhem

  Dat steeds weer terugvallen in het Latijn begrijp ik ook nooit, waarom?
  Voor Bacchus maak ik een uitzondering.
  De naam van het bier verwijst naar Bacchus, de Romeinse god van de wijn en het bier.
  Bier na wijn geeft venijn,
  Wijn na bier geeft plezier.

  Onthou dat het venijn in de staart zit, dat is weliswaar niet des topics, heeft er zijdelings mee te maken.

  Like

 6. Zwarte Piet was een Moor en een berber uit N-Afrika, hij was ook moslim. Na de verovering van Spanje, kwamen ze ook naar Europa. Frankrijk en een deel van Nederland. Moren waren slavendrijvers, hun buit bestond hoofdzakelijk blanke vrouwen en kinderen. Die werden op een slavenmarkt verkocht aan Arabieren. Dit is een van de verhalen over Zwarte Piet. Of het waar is zou kunnen. Zouden de Marokkanen zich nu vereerd voelen of niet ? En mogen we nog wel een Moorkop, Moorkop noemen.?

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  ik heb ongeveer 12 jaar in Arnhem gewoond en 4 jaar in de regio en zover ik weet zag ik, zelfs in 2015, nog gewoon Zwarte Pieten lopen bij de Eusebiuskerk en wat waren de ouders en kinderen daar heel blij mee. De koepel BasisFluvius (wat een stomme rotnaam trouwens voor een dergelijke anti-Zwarte Pieten-organisatie!) gedragen zich haast hetzelfde als de linkse bestuurders die in 2004 smulbossen (bossen die uit fruitbomen zouden bestaan) wilden aanleggen voor allochtonen waar dezen gratis fruit uit mochten plukken! Gelukkig kwamen hier zoveel protesten tegen dat het een grote mislukking werd en zo stonden talloze kranten in die tijd vol met reacties van woedende lezers die allemaal tegen dit idiote plan waren, zelfs van allochtoonse inwoners aldaar aan wie totaal niets was gevraagd of zij smulbossen wilden en het idee hadden dat hun linkse “vrienden” hen gewoon als holbewoners wilden behandelen!
  Ik heb niettemin het sterke vermoeden dat in Arnhem wederom talloze woedende ouders en inwoners deze koepel BasisFluvius zullen gaan bedreigen, dezen allerlei ziektes en de dood gaan toewensen, de eerstgenoemden al hun kinderen van de 39 scholen afhalen waar geen Zwarte Pieten meer mogen komen en de scholenkoepel dadelijk merkt dat hun stupide ideeën de ondergang van die scholen wordt wat zij natuurlijk helemaal niet zo hadden bedoeld! Wat mij betreft verkleden alle gefrustreerde ouders en inwoners van Arnhem zich als Zwarte Pieten waarna zij de idioten van de scholenkoepel letterlijk met de roe geven opdat ze daar in geen twee weken meer kunnen zitten! Wat een stelletjes blauwe jakhalzen zitten daar toch met hun misselijkmakend gezeik tegen het zogenaamde “racisme”!

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Ach ja, Amsterdam.
  Waarom verbaast dit mij in het geheel niet…?

  De toekomstige hoofdstad van hun kalifaat…! Ze mogen het hebben.
  Wij zullen het wel afzagen voor ze.

  Like

  • Helena zegt:

   Het is in Arnhem meneer paulzwueste 22:03 ook al zo’n (s)links oord. Eens een mooie stad maar behoorlijk aan het aftakelen!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Arnhem? Maar dat verandert de zaak natuurlijk. Ja, daar heb je nog de kans dat het volk
    BasisFluvius zal tuchtigen.
    Prachtige stad, leuke mensen, maar zal ook wel door en door aangetast zijn…

    Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 10. Waar parasieten komen wonen takelt alles af.

  Like

 11. Partij B.Z.T.V zegt:

  Schandalig gen dit mag niet en hoort niet zwartenpiet hoort er gewoon bij

  Like

 12. H.J Römer zegt:

  Zwarte pieten verdwijnen okee, maar dat het was veel beter dat ook de Korandebielen verdwenen! Policor scholen heulen met de Islam! Diep droevig en triest!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s