Na overwinning van Trump – Schulz en Asselborn roepen op tot bekentenis tot de EU

screenshot_155

(Vertaling: E.J. Bron)

Alleen maar omdat je steeds weer hetzelfde zegt, wordt er daarom niet beter naar geluisterd. Dat geldt voor de steeds terugkerende eis om je tot Europa te bekennen. Dit is gericht aan het adres van de Oost-Europese landen, die dwarsliggen bij het hervestiging en de vestiging van “migranten”. Vooral de Visegrád-landen hebben weinig zin om mee te doen met de door de VN geïnitieerde “Replacement Migration”.

contra-magazine

Als reactie op de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de VS heeft de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz (SPD), de Europeanen ertoe opgeroepen de gelederen te sluiten. “Het zou iedereen toch duidelijk moeten zijn dat we de vluchtelingencrisis, de terrorismebestrijding of een internationaal conflict alleen maar kunnen oplossen met een gezamenlijk Europees beginsel”, zei Schulz tegen het tijdschrift “Spiegel”.

Ook de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken, Jean Asselborn, roept de EU-landen op zich te bekennen tot Europa. “Iedereen moet nu de gewetensvraag beantwoorden”, zei hij tegen het tijdschrift. “hoe sta je tegenover de EU?” Dat ziet de chef van de buitenlandcommissie in het Europees Parlement, Elmar Brok, ook zo.

Volgens “Spiegel” wil hij op het partijcongres van de CDU in Essen begin december een voorstel indienen dat zich sterk maakt voor een gezamenlijke buitenlandse en veiligheidspolitiek – ook als reactie op Trump´s overwinning.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, EUSSR, Hypocrisie, Linkse christenen, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

26 reacties op Na overwinning van Trump – Schulz en Asselborn roepen op tot bekentenis tot de EU

 1. Mirjam zegt:

  Ze moeten zich niet bekennen tot Europa zoals het nu voorligt, gemanaged door de Brusselse elite. Ieder moet zich bekennen tot zijn eigen soeverein land en alleen tot het Europa van de soevereine landen en anders niets. Juncker en Schultz kunnen allebei de pot op. Angsthazen voor Trump’s macht. Ze schijnen maar niet te begrijpen dat zij niet de presidenten zijn van Europa, maar twee ambtenaartjes die het er goed van genomen hebben op de kosten van de Europese belasting betalers. Dit sprookje is voorbij. Zij weten niet half hoeveel macht dat de Europese landen zelf hebben. Deze landen betalen hun drankgelagen. Hun plezierreisjes en hun overmatige salarissen. Maar dit gaat stoppen. Europa is niet van hen. Europa is Europa en de burgers zijn de presidenten. Nuff said.

  Geliked door 2 people

 2. Drs.P. zegt:

  De smerige elite-ratten beginnen natte angstdromen te krijgen en bijbehorende slapeloosheid.
  WTF is Jean Asselborn en onder welke steen is deze lulmetvingers nu weer vandaan gekropen??
  Het begint toch wel langzamerhand tijd te worden om al deze slinkse ratten uit hun functies te gooien. Dus tijd voor een geweldige rechtse overwinning.
  Vreemd eigenlijk, bijna alle normale “rechtse” mensen werken en heul veul slinkse ratten die denken de dienst uit te kunnen maken parasiteren op ons harde werken en daar hebben we zoooooooooo genoeg van!!!!!!!

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Zonder ingrijpende hervormingen mag de EU wat mij betreft in elkaar donderen!

  Like

 4. Marc zegt:

  Die schoften durven te spreken over een ‘geweten’! Wat heeft dat te betekenen? De gewetenlozen regeren.

  Schandelijk!

  Like

 5. Claudia M. zegt:

  Volgens mij hoeven die Oost-Europese landen zich geen zorgen te maken, die economische gelukszoekers willen daar helemaal niet naartoe. Als ze hier op het platteland geplaatst worden, deugt het al niet, laat staan dat ze ergens in het oosten van Europa terecht komen.

  En dan het woord veiligheidspolitiek in de mond nemen? Voorlopig is het hier de laatste twee jaren stukken onveiliger geworden, met dank aan de open deuren politiek van die EU.

  Hoe ik tegenover de EU sta? Een oncontroleerbaar, geldverslindend en bijzonder ondemocratisch moloch van ongekende proporties, als het aan mij zou liggen verlaat Nederland morgen dit monstrum nog!

  Geliked door 3 people

 6. Qvic zegt:

  De E.U. zelf heeft dit vluchteling probleem gecreëerd, dus het is hun eigen probleem. Niet van de lidstaten afzonderlijk. Dus laten die SPD en CDU mensen het zelf maar oplossen, neem zelf maar een stel vluchtelingen in hun eigen huis op als zij zelf zo pro vluchteling bent. En wel op eigen kosten en niet van het gemeenschapsgeld. Want tenslotte hebben jullie eigen politieke partijen iedereen uitgenodigd en voor die ophaal dienst gekozen. Die voormalige oost Europese landen zijn nooit daar een voorstander van geweest. Dus waarom moeten zij dan een andermans probleem oplossen? De E.U. is een zelf opgericht clubje die denkt dat iedereen voor hun moet buigen en gehoorzamen. De Europese bevolkingen sturen deze zelfbenoemde lieden liefst vandaag nog weg en ook al die zogenaamde vluchtelingen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Wat heb ik te maken, met deze twee ongekozen COMMUNISTEN. Ze kunnen wat mij betreft de pot op. En dat hele rode gedrocht EUSSR, mag van mij vandaag nog helemaal kapot!

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Iets om over na te denken:

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Oprotten met die EU/Nazi fossielen !!

  Like

 10. wim zegt:

  “Iedereen moet nu de gewetensvraag beantwoorden”, zei hij (Luxemburgse minister BuZa) tegen het tijdschrift. “hoe sta je tegenover de EU?” Kom maar op met die vraag!

  Like

 11. Cathja zegt:

  Wat een zielige vertoning, als je op deze manier moet reageren op de overwinning van Donald Trump.
  Het lijken wel een stel kleine kinderen die zich alleen in een grote(re) groep staande kunnen houden.
  Bah!

  Like

 12. Jackie2015 zegt:

  De Oost Europese landen liggen niet dwars; de landen willen hun soevereinteit behouden en zélf beslissen wie ze wél en niet toe willen laten.

  Like

 13. Hans zegt:

  Ja, dat zullen ze nu echt wel doen, wetende dat de wereld aan het wakker worden is.
  Domino Day is on.
  Maart = Wilders, Roemer en Jan Roos = Nexit

  Frankrijk daarna. etc etc etc

  Like

 14. Eduard uit Breda zegt:

  De beste reactie is referendum over wie wil in de EU blijven
  Dat kon wel eens uitdraaien op veel vertrek uit de EU

  Like

 15. fleckie zegt:

  ‘NW.Isr.Weekblad, 11 nov.2016….’ALs TRUMP en POETIN samen optrekken met Engelse steun,krijgt …EUROPA…het zwaar voor zijn kiezen….Een nieuwe wereldorde. SCHAFFEN WIR DAS.’ …..ROnny Naftaniel op TWITTER.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 16. Helena zegt:

  Jaja The Donald heeft ze: de (s)linksen een poepje laten ruiken haha! Nu onze Geert nog, Marine Le Pen en Frauke Petry, zet ‘m op en sluit de grenzen ( ik kan niet wachten 🙂

  Like

 17. Theresa Geissler zegt:

  Wat een paniek in Brussel, nu de Amerikaanse verkiezingen nietzijn afgelopen zoals zij hoopten! Zielig gewoon!

  Like

 18. paulzwueste zegt:

  Onder het EU-hoofdkantoor bevinden zich geheime bunkers waar in de top zich kan terugtrekken als het einde van de EU is gekomen.
  Daar moet je verder niks aan doen.
  Gewoon alles dichtschoffelen en nieuwe fundamenten storten.
  Geen haan die er naar zal kraaien.

  Like

 19. guusvelraeds zegt:

  In Europa geloof ik 100%. In de EU 0,0%

  Like

 20. Wanneer stort die hele EU is in elkaar met die oude fossielen erbij.

  Like

 21. D. G. Neree zegt:

  als de huidige regeringsleiders in West-Europa bij zinnen komen. Blijkbaar gebeurt dat niet, dus zullen ze moeten worden vervangen. Dat kan vreedzaam, door niet meer op ze te stemmen, maar als mensen nog meer in de hoek worden gedrukt, beledigd, genegeerd en bedreigd, dan zal het helaas met geweld gebeuren en dat is niet bepaald de beste manier, meestal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s