Trump-verkiezing als welkome smoes: Juncker verhoogt druk wat betreft EU-leger

screenshot_39

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, trekt zeer doorzichtige consequenties uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dringt nu aan op de snelle invoering van een EU-leger. Zelfs wanneer de gedoodverfde Amerikaanse president Donald Trump zijn aankondiging niet volledig zou waarmaken om aan de Europese bondgenoten de Amerikaanse samenwerking in de NAVO te onttrekken, zou de verkiezing aantonen dat de EU bereid zou moeten zijn om zelfstandig bedreigingen tegemoet te treden, verklaarde Juncker woensdagavond in zijn jaarlijkse Europa-toespraak.

duits-zuerst

De Europeanen zouden daarom meer verantwoordelijkheid in de defensiepolitiek op zich moeten nemen – “tot aan het doel van de oprichting van een Europees leger toe”. Ook onafhankelijk van de Amerikaanse verkiezingsuitslag zou duidelijk zijn dat Europa afstand zou moeten nemen van het idee dat de VS verantwoordelijk zouden zijn voor de veiligheid in Europa. “Dat moeten we zelf doen”, zei Juncker.

Waarnemers oordelen dat de zich aftekenende koerswijziging in Washington aan het al langer lopende debat over de Europese veiligheidspolitiek nu nieuwe urgentie zal verlenen. Zo zal ook een eigenlijk als routineontmoeting geplande bijeenkomst van de ministers van Defensie volgende week nu waarschijnlijk ook in het teken staan van de nieuwe opbouw van een gezamenlijke Europese defensiearchitectuur. Ook de Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen (CDU), eist al geruime tijd een nauwere samenwerking tussen de Europese strijdkrachten als aanvulling op de bestaande NAVO-veiligheidsstructuren.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Europa, Europese Commissie, EUSSR, NAVO, Rotzakken, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op Trump-verkiezing als welkome smoes: Juncker verhoogt druk wat betreft EU-leger

 1. Sjaak zegt:

  Het juiste antwoord daarop !

  Geliked door 1 persoon

 2. Mary zegt:

  Aan een EU leger zou ik niet mee willen werken, en waar heeft die Juncker ineens een leger voor nodig, bang dat Trump en Putin even langskomen, nou dan vechten we aan hun zijde en zeker niet aan de zijde van die smerige Islamitische EU al was het maar voor onze eigen vrijheid, lekker allemaal weigeren massaal, kan die alcoholist in z’n eentje gaan staan, nou ja met Verhofstadt en Rutte natuurlijk aan zijn zijde.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlander zegt:

   Waar Brussel een leger voor nodig heeft is mij meer dan duidelijk.
   Namelijk als de Europese bevolking echt in opstand zou willen komen hebben ze toch iets nodig om tijd te winnen om zichzelf in veiligheid te brengen zoiets als in 1939 en 1940 toen koningshuizen en regeringen pleite gingen voor de nazi’s

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Waarom heeft Europa een leger nodig???
  Misschien tegen Afrika.
  Putin heeft vaak genioeg duidelik gemaakt dat hij geen interesse heeft om Europa aan te vallen.
  Trump gaat met Putin praten waarbij ze elkaar duidelijk maken dat ze elkaar zullen respecteren en dat ook doen.
  Het heeft toch geen enkele zin als er een met een atoombom begint waarna de ander gaat reageren en uiteindlijk een groot deel van de wereld in as zal liggen en voor vele jaren vergiftigd met radiostraling zijn.
  Daarna worden als teken van goede wil de sancties van amerikaanse zijde opgeheven en hopelijk ook van europese zijde.
  Weg zogenaamde dreiging van Rusland.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Scheuren in de NAVO !
  Mooi zo , opdoeken die handel, is overbodig geworden en daardoor zeer gevaarlijk .

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik vergat nog te zeggen wat een triest en fout figuur die Juncker met vooral zij opmerking dat Trump niets van Europa begrijpt.
  Nou Europa begrijpt niets van Amerika anders zaten ze nu niet zo in zak en as.

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  De naam van dat drankorgel doet soms denken aan de strips van “De Generaal”, waarin de generaal altijd bezig is met het verzinnen van manieren om de veldmaarschalk te verslaan om zo de macht te grijpen:

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Wat zit die “zuiplap”, en rode bojaar hier uit te broeden. O…wacht een SS EUSSR leger, dat is zijn “natte droom”, als oprechte NAZI. Wat mij betreft, stopt die klojo dat maar, waar de zon niet schijnt. Barst met jouw klote EUSSR!

  Like

 8. Anna zegt:

  Die zatlap Juncker wil die een eigen leger????
  Die man moeten ze voor een ontwenningskuur opsluiten….

  Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Een E.U. leger? Hahaha, over circa twee jaar bestaat de E.U. niet meer. Trump heeft gelijk dat de V.S. uit de NATO stapt als die Europese profiteurs nauwelijks iets bijdragen. Schop vervolgens Turkije uit de NATO. Dat behoedt ons voor zeer veel problemen.
  Voor de rest de oude EEG weer oppakken. Weliswaar in een gewijzigde vorm en inclusief Rusland waar we op economisch- en Defensie gebied zeer zeker goed mee kunnen gaan samenwerken. Samen houden we dan gemakkelijk de islam buiten Europa. Als Trump dat in de VS doet is iedereen tevreden.
  Gaan ze toch nog moeilijk doen dan heeft Europa en de VS wel een paar goede halal oplossingen.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Een EU leger zou de politiek opportunisten en anti democraten in Brussel goed uitkomen omdat ze dit leger dan kunnen inzetten tegen de Europese volkeren die hun vrijheid weer terug eissen. Hun doel is om de Italianen in te zetten tegen de Duitsers en de Duitsers in te zetten tegen de Italianen. Deze doortrapte smeerlappen moeten binnen de kortst mogelijke tijd uit hun Brusselse paleizen gejaagd worden om in Brussel op de markt het schavot te betreden voor de vele misdaden die ze de Europese bevolking hebben aangedaan. Heel zuid Europa is door dit EU tuig aan de bedelstaf geraakt en Noord Europa gaat volgen. Zij en alleen zij zijn schuld aan de vele islamitische aanslagen op Europese grond. Schuld door hun open grenzenbeleid en schuld door hun faciliteren van de islam op Europese grond. Ook moeten de EU apparatsjiks gestraft worden voor de hemeltergende smeerlapperijen die ze in Yoegoslavië hebben uitgehaald (vergeet niet de Oekraïne) in kongsi met de moslim groepen en die vunzige US president die zich liet pijpen in de oval office en wiens satanisch wijf nu het stokje wilde overnemen.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Foutje bedankt. Niet bovenstaande maar deze film over de smerigheden uitgehaald in Bosnië door EU, Clinton administration en Bosnische moslim groeperingen. Het omver werpen van regeringen zou vanaf nu hun handelsmerk worden. Door hun toedracht werd ook het hele Midden Oosten in brand gezet en kon ISIS van de grond komen.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Johannes den Hollander: 19.20. uur, op 13/11. Inderdaad, terug naar een handelsovereenkomst, als de EEG. Dan houdt elk land weer zijn eigen soevereiniteit.

  Like

 12. Kan niemand Juncker even pootje lichten?

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Volgens de EU zou er nooit meer oorlog komen in Europa.
  Waar heeft die EU dan een leger voor nodig ?
  Voor aanvallen van buitenaf hebben we een NAVO…
  Juncker is een tragische figuur die zijn laatste troeven probeert uit te spelen…

  Like

 14. peter zegt:

  Juncker en kompanen een schop onder d’r kont, Geen Brussel ,geen leger ,klaar is kees .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s