Trump´s toekomstige chef-strateeg Stephen Bannon: “Ik ben een economisch nationalist”

screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Stephen Bannon (foto) in de nieuwe regering van Donald Trump dringt aan op een infrastructuurplan van miljarden dollars; hij beschuldigde de aanhangers van de globalisering ervan de arbeidersklasse in de VS ten gunste van een nieuwe middenklasse in Azië vernietigd te hebben.

epoch-times

Het is het doel van Bannon om de arbeidersklasse in de VS weer sterker in het middelpunt te plaatsen in een snel veranderende wereld, zei de 62-jarige: “Ik ben geen blanke nationalist, ik ben een nationalist. Ik ben een economisch nationalist.”

Bannon beschuldigde de aanhangers van de globalisering ervan de arbeidersklasse in de VS ten gunste van een nieuwe middenklasse in Azië vernietigd te hebben. Daarom zou het doel van zijn anti-establishment beweging in de eerste plaats het creëren van nieuwe banen zijn.

Bannon wil een infrastructuurplan van miljarden

“Dat alles heeft te maken met arbeidsplaatsen. Ik ben diegene die aandringt op een infrastructuurplan van miljarden”, zei hij in een interview in de Trump Tower in Manhattan.

“Dat wordt net zo opwindend als in de jaren-30 van de vorige eeuw, groter dan Ronald Reagan´s revolutie – conservatieven en ´populisten´ verenigd in een nationalistische economische beweging”, voegde hij er aan toe.

Bannon is afkomstig uit een arbeidersgezin en studeerde o.a. ook aan de Harvard Business School. Hij begon zijn carrière als investeringsbankier bij Goldman Sachs. Later werd hij producent in Hollywood, voordat hij de leiding van “Breitbart News” overnam. Op dit moment laat hij zijn werk voor de website rusten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, Patriottisme, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Trump´s toekomstige chef-strateeg Stephen Bannon: “Ik ben een economisch nationalist”

  1. stoppen met oorlog in Syrie maakt miljarden dollars vrij

    Like

    • hslot4 zegt:

      weltrusten Alphons met oorlog verdien je geld .
      Wat kost een dooie soldaat ? ………….niets integenstelling tot een sldaat die terugkomt maar die worden ook afgewimpeld .
      De grote bedrijven verdienen triljoenen aan oorlogen klein voorbeeldje .
      Iraq for sale the war profiteers ……….. ja hier gaan de oogjes van open

      De volledige docu staat er ook op

      Like

  2. hslot4 zegt:

    Hahahaha dat Amerikaanse product waar ze altijd zo prat op gaan koopt geen hond meer buiten Amerika .
    Koop je iets 20/25 Euro komt er 40/50 euro verzendkosten bij hahahahaha en dan nog de belastingen hier weltrusten USA

    Like

  3. Theoden zegt:

    Wat is er mis met een blanke nationalist. De mexicanen, black lives matters zwarten zijn allemaal identiteit politiek aan het bedrijven (zoals in multiculturism altijd gebeurd en de doodsteek is van beschaving/democratie en rechtsstaat) als blanken dat ook niet doen, dan worden ze uitgemolken, onder de voet gelopen of erger (en het gebeurd al) uitgeroeid.

    Like

  4. Het gaat Trump alleen nog maar om Amerika zelf.

    Like

  5. Jan zegt:

    Vol op het orgel door Charles Kaiser, voormalig medewerker bij het antisemitische vod New York Times : ‘Bannon is een racist, noemt de ander nikker en is antisemiet’

    THIS IS CNN=> TV Guests Are Now Casually Dropping N-Word During Steve Bannon Hit Pieces

    Like

  6. Jan zegt:

    Steve Bannon’s eerste keuze als president was Sarah Palin.

    Ruairí Arrieta-Kenna writes at Politico that before Stephen K. Bannon “embraced the mogul from Manhattan,” the former Breitbart Executive Chairman and current chief strategist to Donald Trump had his eye “on another gifted populist” outsider — former Alaska governor Sarah Palin. Both Bannon and Palin realized that the Republican Party needed to “drain the swamp” in DC and champion the forgotten American working class if it ever wanted to regain the White House again.

    http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/11/25/politico-steve-bannons-first-pick-for-president-was-sarah-palin/

    Maar dan hadden de rooien ook gekrijst omdat zij geen socialist is, het argument dat een vrouw in het Witte Huis moet als president is dus onzinnig, want de roden haten haar. Het gaat om macht en baantjes en geld, niets anders.

    Like

  7. Jan zegt:

    Steve Bannon: “Linkse media dient de mond te houden en te luisteren wat wordt gezegd.”
    Heks Christiane Amanpour vliegt in de gordijnen:

    Sorry, what country are we in? “Trump Strategist Steve Bannon Says Media Should ‘Keep Its Mouth Shut’, via @nytimes” https://t.co/WvRf5MQXdS

    — Christiane Amanpour (@camanpour) January 26, 2017

    En de terreurorganisatie ACLU:

    No, Stephen Bannon, the media should not “keep its mouth shut” and if the Trump administration tries, we’ll see them in court. https://t.co/oW1fAavsoh

    — ACLU National (@ACLU) January 26, 2017

    Steve Bannon says media should “keep its mouth shut.” Castro, Putin, Erdogan, and Xi all feel the same way! https://t.co/m2wc02MZgD

    — Bret Stephens (@StephensWSJ) January 26, 2017

    Like

Plaats een reactie