De schaduw van Hitler hangt boven de vrije meningsuiting

screenshot_21

(Door: Afshin Ellian)

Onze politici komt minder vrijheid van meningsuiting toe dan Amerikaanse politici, schrijft Afshin Ellian. De lange angstaanjagende schaduw van het Hitler-regime beheerst hier nog steeds de grens van de vrijheid van meningsuiting voor politici en de reikwijdte van onze democratie.

Demagogische omgang met de taal en het organiseren van haat jegens minderheden is de erfenis van het nationaalsocialisme. Door de onnodige beperking van de vrijheid van meningsuiting voor politici wordt ook de democratie ingeperkt: de inperking van de vreedzame strijd tussen politieke meningen. Dit blijkt nu weer eens uit de vervolging van Kamerlid Geert Wilders.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)
elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Geert Wilders, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op De schaduw van Hitler hangt boven de vrije meningsuiting

 1. Komt alleen doordat er hier moslims zijn met lange tenen en korte lontjes.

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Velen onder ons herinneren zich de taferelen die zich afspeelden in nazi Duitsland, met de beruchte nazi-rechter Roland Freisler. Hij moest en zou tegenstanders van het Nazi regime zwaar veroordeeld krijgen, veelal met de doodsstraf. Bekend was de zaak tegen een tegenstander van het nazi regime, een of andere edelman, zijn naam ben ik vergeten. Men had bij deze edele zijn broekriem afgenomen, zodat deze man tijdens zijn proces voortdurend zijn broek moest ophouden. Roland Freisler maakte deze man belachelijk daarmee en overschreeuwde hem zo heftig dat deze man niets meer in te brengen had. Men ziet nu paralellen met het nazi regime en de huidige rechtspraak van o.a. hier in Nederland. Tegenstanders van het E.U. regime worden belachelijk gemaakt, overschreeuwd, terwijl het van tevoren vaststaat dat deze onschuldige verdachten een zware straf tegemoet kunnen zien. Daarentegen worden allochtonen door de justitie zeer mild behandeld. En inderdaad, men kan hier spreken van het Vierde RIJK waarin wij leven !

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @BigLJohn, de desbetreffende persoon die u bedoeld was maarschalk Erwin von Witzleben (1881-1944) en hij zou in WO II het staatshoofd van Duitsland zijn geworden als Claus von Stauffenberg op 20 juli 1944 erin was geslaagd om Adolf Hitler te doden.
   Toen Witzleben door Roland Freisler voor het Volksgerichtshof werd geroepen had de eerstgenoemde zijn hand uitgestoken als een soort nazi-groet waarna Freisler hem bruut toeschreeuwde: “U bent Erwin von Witzleben en ik zou in uw positie de Duitse groet achterwege laten omdat deze door volksgenoten wordt gebracht die eer bezitten. Ik zou me ervoor schamen om in uw positie de Hitlergroet te brengen!”
   Tijdens de Franse Revolutie was het de beruchte voorganger van Freisler, Antoine-Quentin Fouquier-Tinville van het Revolutionary Tribunal die koningin Marie Antoinette (zij verbleef in een vochtige cel met een verlaagde deur) veroordeelde en haar van incest met haar zoontje beschuldigde, iets wat zelfs Maximilien Robespierre te ver ging!
   Daarna riep Fouquier-Tinville geïrriteerd tegen Marie Antoinette: “U was toch degene die Lodewijk Capet (koning Lodewijk XVI, de man van Marie Antoinette) had leren huichelen opdat zowel hij en u het Franse volk bedrogen!”
   Ik had bijna gewenst dat Fouquier-Tinville en Freisler, als zij bijvoorbeeld naar deze tijd via een tijdmachine hadden kunnen worden overgeheveld, vele talloze linkse en EU- politici, moslimextremisten, criminele allochtonen en islamterroristen ter dood veroordeelden maar dan liever voor het vuurpeloton!

   Like

 3. Erdoghan en Merkel hebben veel geleerd van A. Hitler

  Like

 4. Jammer dat alleen Hitler wordt aangehaald en niet ook de grootmufti, al- Husaini die al tijdens WOI bezig was namens moslims en Allah de strijd tegen Joden te binden en hierbij de hulp kreeg van Hitler ……….

  Moslims zijn niet de nieuwe Joden, maar de nieuwe Hitler- al- Husaini adapten……………………

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Over u, Afshin Ellian, als hoogleraar strafrecht en rechtsfilosoof vraag ik me af waarom u niet als getuige deskundige door verwerende partij (Wilders) is voorgedragen?

  Of zijn we inmiddels al zo ver gezonken dat zijne Uwe alleen wat langs de zijlijn mag schrijven?

  Zo mogelijk het voorgaande zal me alsdan het e.e.a. duidelijk maken over uw betoog.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Durft hij niet.
   Afshan is als de dood voor zijn baantje en het lintje dat hij najaagt.
   Als hij het allemaal zo goed weet waarom zoekt hij dan niet de publiciteit…?
   Mag niet van Elzevier. En hij vindt het best. Die zogenaamde revolutionair…. Hahahahaha!

   Liked by 1 persoon

 6. koddebeier zegt:

  Dagelijks wordt er over ongelovige, christenen en joden in moskeeën (ook in Nederland) dood en verderf uitgestort, maar dan grijpt “onze” overheid niet in !!!
  Worden we soms verraden door “onze eigen” Overheid ???????

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Mijn zoontje van zes jaar oud vroeg de volgende dag aan mij: “Papa, moeten wij weg?” Dit deed mij erg veel pijn. Opmerking rapporteur: Ik zie dat de aangever tranen krijgt in zijn ogen.!!!

  WAT ZEGT ONS DIT ?
  Volkomen IQ debile ouders die een zoontje van 6 jaar oud de zin ” Papa moeten wij weg ?”
  als niet gelogen uiting van zich gegeven heeft ?
  Opmerking rapporteur: Ik zie dat de aangever tranen krijgt in zijn ogen.!!!
  Gelooft deze rapporteur:(desserteur), echt dat WIJ hier de debiele geitenneukers zijn ?
  Tranen in zijn ogen ? Ja lachtranen omdat de ongeloflijke flutjustitie ook nog zoiets
  aan hoort !
  De kruik gaat zo lang te water, tot dat hij breekt !
  MINDER MINDER MINDER !
  ERUIT MET DIE ONKULTIVEERDE HAP !

  Like

 8. Jan zegt:

  Twitter censureert, haat blanken

  Man deed test en schreef, dat hij die blanken intens haatte wegens stemmen op Trump Vervolgens onder andere naam dat hij al die zwarte intens haatte wegens stemmen op Hillary. Gevolg: account afgesloten

  Twitter User Replaces ‘White’ With ‘Black,’ Gets Banned

  an anonymous Twitter user has further exposed that standard by conducting an experiment with racial hate speech, according to Liberation Information.
  This user wrote the same comment on two different accounts with only two words changed, then reported each for abusive behavior.
  The first comment read like your standard profane insult on social media: “I fucking hate white people and their inconsiderate asses for voting for Trump. Fuck you.”

  The second was changed to: “I fucking hate black people and their inconsiderate asses for voting for Clinton. Fuck you.”
  The first subsequently was found not to be in “violation of Twitter’s Rules regarding abusive behavior,” while the second resulted in the user’s account being banned.

  http://www.truthrevolt.org/news/twitter-user-replaces-white-black-gets-banned

  Like

  • Henk der Niederlander zegt:

   Jah Policor nietwaar.
   Men zal voorlopig zolang Obama de dienst uit maakt in de USA van alles aan doen om de Trumpstemmer te marginaliseren.
   Het is natuurlijk ook niet onmogelijk dat Trump dit artikel onder ogen krijgt en dat Twitter na het opflikkeren van de Washington-moslim het een en ander te verduren krijgt.
   In ieder geval Lets hope so.

   Like

 9. Henk der Niederlander zegt:

  BTW Ik heb ergens gelezen dat de mensen achter wikileaks bezig zijn met een alternatief voor Twitter en ook zo iets gestart zijn maar met veel meer karakters dan Twitter nu heeft. Iets van 300 of zo.
  Er waren al 160.000 aanmeldingen.

  Like

 10. Jules Vismale zegt:

  Adolf Hitler zal vast ook een soort minderwaardigheidscomplex hebben gehad daar hij er nog steeds niet echter kwam van wie hij afstamde. Recent geleden trof ik alleen een foto op internet aan van zijn grootmoeder Maria Anna Schicklgruber (1795-1847) en ook van zijn mogelijke grootvader Johann Georg Hiedler (1792-1857) en het viel me toen op hoe sterk de laatstgenoemde op zijn (stief)zoon Alois Hitler/Schicklgruber (1837-1903) leek! Johann Georg had, evenals Alois, een vrij grote snor en een enorme baard in de vorm van een strik en zelfs een uniform aan al was Johann Georg Hiedler een gewone molenaarsknecht die jarenlang door Oostenrijk heen zwierf.
  Ik heb zo het idee dat Johann Georg Hiedler, als hij al in deze tijd had geleefd, de wandaden van zijn kleinzoon (?) NOOIT had goedgekeurd en ook een razende hekel had aan de islam en linkse politici!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s