Notarissen hielpen bij roof Joodse goederen

screenshot_11

Veel notarissen in Nederland werkten in de Tweede Wereldoorlog mee aan de onteigening van Joods onroerend goed. De notarissen profiteerden daar financieel van.

Dat blijkt volgens NRC uit het boek “Kille mist” van Raymund Schütz. Joden moesten in de oorlog hun tegoeden registreren, evenals hun onroerend goed. Uiteindelijk werden die panden onteigend. Aan die onteigening werkten de meeste notarissen mee door verkoopakten te passeren. Ze verdienden daar goed aan. Na de oorlog werd bepaald dat de notarissen 60% van het geld dat was verdiend met overdrachtsakten moesten teruggeven. De meesten deden dat. ,,Het was voor de notaris ook de afkoop van een ambtsmisdrijf”, stelt Schütz.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Peter Rissing)
de-telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Joden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, nazisme, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Notarissen hielpen bij roof Joodse goederen

  1. Dit wist ik allemaal al. Een paar jaar geleden heb ik alles uitgezocht over alle joden in mijn woonplaats, die in WO II op transport werden gezet naar de vernietigingskampen. Hun huizen en wat zij bezaten. De families bij elkaar gezocht met stamboom en geschonken aan het archief in mijn woonplaats, voor de evt. overlevende die opzoek zouden gaan naar hun omgekomen familie.

    Like

  2. Ook de politie en ambtenaren hielpen druk mee met deportaties. Wat betreft ‘scoorde’ Nederland relatief het hoogste van Europa

    Like

  3. koddebeier zegt:

    Na de oorlog hadden alle Nederlanders toch bij het verzet gezeten ???????

    Like

  4. hslot4 zegt:

    Ja bekend en het zoontje van de notaris heeft het kantoor overgenomen in Amsterdam zero terug betaald dat terug betalen is een fabeltje.
    Van het ontroerend goed was zogezegd niets meer over en als 12 jarig meisje / erfgenaam blijf je nergens natuurlijk.

    Like

  5. Vergeet de brandweer niet. Toen een kinderhuis in Amsterdam ontruimd werd, hielp de brandweer mee met de politie om ouders en familie op een afstand te houden.

    Like

  6. Republikein zegt:

    Notaris kan je niet worden door examen, het moet je gegund worden.
    Slecht Joods trekje.
    Zoiets als Soros.
    Slim zijn ze wel.

    Like

  7. leefbarbaar zegt:

    De notarissen waren fout.
    Maar de ambtenaren ook.
    De Telegraaf natuurlijk ook.
    En na de oorlog ging men gewoon door met Joden pesten en plukken. Niet wij, maar de overheid. Na de oorlog, na de holocaust.

    Like

  8. Guardiacivil zegt:

    In het verzet van Nederland zaten er toen gewoon te weinig. Maar misschien verandert dat nu wel.

    Like

Plaats een reactie