De AOW is eigenlijk al afgeschaft

screenshot_101

(Door: H. Numan)

Maar dat mag u natuurlijk nog niet weten. Dus doet de overheid net alsof ze noodgedwongen, helaas, het is nu eenmaal niet anders, de leeftijd ietsje pietsje moet verhogen voor u van Drees kunt gaan trekken. Met stukjes en beetjes gaat de AOW-leeftijd omhoog. Elke keer een heel klein beetje. Op dit moment krijgt u geen AOW als u 67 bent geworden, maar pas als u 68 wordt. Niet in de maand waarin u 68 wordt, maar de maand er op. Dus als u op 2 juli geboren bent, mag u een hele maand extra door werken! Heerlijk toch? Dat laatste geintje is al een tijd van kracht, overigens. Want de overheid laat de kaasschaaf op de AOW los, net zo lang tot er niks meer van over is. Of tot u zegt: nu is het genoeg! Zolang u alles gelaten accepteert, gaat de regering door met het verminderen van de AOW.

Er zijn maar twee partijen die dat complete onzin vinden. Eentje terecht, dat is de PVV. Eentje minder terecht, dat is de 50+ partij. Die partij is letterlijk een ‘één onderwerp’ partij. Erg jammer dat alle andere onderwerpen Henk Krol totaal niet interesseren. Gesteld dat Henkie de Pensioendief de keuze krijgt: AOW terug naar 65, maar wel met ongelimiteerde moskeeën en immigratie, gaat hij direct akkoord. Behalve dat hij in de Kamer zit om zijn eigen zakken te vullen en te voorkomen dat hij wegens verduistering zakjes mag gaan plakken, zit Krol enkel in de Kamer om de belangen van pensioengerechtigden te behartigen. Alle andere onderwerpen interesseren 50+ bijzonder weinig. Zeg maar gerust: niets. Als je haar programma doorleest, nemen pensionado onderwerpen vele pagina’s in beslag, en de rest kan je op de achterkant van een oude envelop kwijt. Hou je nog ruimte over ook. Als u het een beetje vreemd vindt dat een erkend verduisteraar van pensioengeld vecht voor uw pensioen en AOW, dan heeft u nog geen Alzheimer.

De PVV is een heel ander verhaal. Daar is het behoud van de AOW een onderdeel van haar totale programma, en niet eens het belangrijkste onderdeel. Dat is de strijd tegen het mohammedanisme en het behoud van onze nationaliteit. Voor de PVV is dat iets dat je niet kunt uitruilen. Voor Krol totaal geen probleem. Dus behoud van AOW uitruilen tegen meer moskeeën en immigranten, daar hoef je bij Wilders niet mee aan te komen.

Oké, terug naar de AOW. De AOW is een wettelijke verplichting voor u om te sparen voor uw oude dag. Of u het leuk vindt of niet, u moet AOW betalen. Andersom heeft de overheid net zo goed verplichtingen, maar die kunnen daar een stuk gemakkelijker vanaf. Ze doen het gewoon niet meer. Wat kunt u doen? Helemaal niks. Enkel zwoegen, zweten en vooral zwijgen. Als u graag wilt doorwerken tot u er dood bij neervalt: stem dan vooral op de VVD, PvdA, CDA of D66.

Heel simpel gesteld is de AOW een systeem waar u vanaf uw 20ste tot uw 65ste voor betaald. (Nu dus tot uw 68ste, na de verkiezingen vrijwel zeker tot 70-75 jaar.) Elk jaar spaart u ongeveer 2,25%. Als u om wat voor redenen dan ook één of meerdere jaren geen AOW betaalt, wordt dat percentage later ingehouden. De AOW werd ingevoerd in 1956. Voor de meeste mensen is dat zo onderhand de ouwe oertijd, maar in 1956 stond onze economie er heel wat slechter voor dan nu. We hadden de Watersnoodramp van 1953 net achter de rug, Indonesië waren we kwijt en de gasbel in Slochteren moest nog gevonden worden. De eerste generaties kreeg die AOW ‘voor niks’, d.w.z. die kregen een volledige uitkering zonder dat ze daar voor betaald hadden. Toen kon dat dus wel. Als je 40 jaar nodig hebt om je AOW op te bouwen, betekent dit dat de eerste generatie die zelf haar eigen AOW volledig betaalde pas in 1996 65 jaar is geworden. Dus van 1956 tot 1995 moest er geld bij. Nu hebben we opeens geen centjes meer? Gelooft u het serieus?

We hebben echter wel voldoende centjes om heel donker Afrika binnen te halen. En het Midden-Oosten. We hebben ook meer dan genoeg geld om mensen in Marokko en Mali aan cultuur te laten snuiven. Hun eigen cultuur, natuurlijk. Want wij Nederlanders hebben geen cultuur. Dat zegt onze eigen, geïmporteerde, koningin zelf. Die kan het weten.

In Oisterwijk krijgen asielzoekers – een eufemisme voor criminele profiteurs – per persoon € 10.000,- om een woning in te richten. Als we de AOW stellen op € 750,- per per maand plukt de gemeente Oisterwijk voor iedere criminele profiteur 13 bejaarden kaal. Dus om 50 criminele profiteurs van een interieurtje te voorzien, er zijn er veel meer, stroopt de gemeente Oisterwijk zonder een centje gewetensproblemen een compleet bejaardentehuis. Ze heeft nog minder scrupules dan bontkraagjes en slaapt er geen nacht minder om.

Is de AOW op? Welnee. Maar u gelooft echt alles, als het maar lang genoeg herhaald wordt. Ik weet niet welke politicus ooit zei: geef mij een maand de controle over de media, en iedereen gelooft dat de aarde plat is. Waarschijnlijk was het Goebbels. In 1950 zei koning Juliana dat ons land overvol was, en of u zo vriendelijk wilde zijn om op te donderen. Velen hebben dat gedaan, er wonen nu behoorlijk wat Nederlanders in Australië, Nieuw Zeeland en Canada om die reden. Vandaag hebben we geen 10, maar 17 miljoen inwoners, en veel meer niet-productieven dan toen.

In 1960 hoefde je echt niet aan de komen met ‘voor dat geld zet ik de wekker niet’. Als je pa arbeider was, of ambtenaar, dan ging je op je 15e van school af om te werken. Punt uit. Als er geen werk was, dan had je of vet pech, of je ging potloden langs de straat verkopen. Naar de universiteit om Tibetaans trommelen te studeren? Echt niet! Wajang kenden we wel, dat was boter. Wajong kenden we niet. Dat was een stuk werkschuw tuig waar men wel raad mee wist.

Dus het fabeltje, iets anders is het echt niet, dat er niet genoeg mensen zijn om de AOW op te brengen, is onzin. Maar we hebben zo ongeveer elk decennium een fabeltje dat aan iedereen als onfeilbare waarheid wordt voorgehouden, waarna het stilletjes verdwijnt. Hier een lijstje met de meest populaire fabeltjes waar we bijna allemaal in geloofden:

 • 1950: Nederland is vol, ten dele overvol. Na 1960 hoorde je er weinig meer over.
 • 1965: Flowerpower, kabouters, witte fietsenplan, kraken. Gekraakt wordt er volop, witte fietsen zijn niet meer nodig, want het stelen van een fiets is (de facto) niet meer strafbaar.
 • 1970: De seksuele revolutie. Alles kan, mag en moet. Kinderen hebben seksuele gevoelens. Incest is gewoon een familiespelletje, net als ganzenborden. De Stichting Martijn kwam 40 jaar te laat (gelukkig).
 • 1970: De IJstijd mythe. De BBC zond een populair wetenschappelijke documentaire uit die insloeg als een bom. In die docu werd een nieuwe IJstijd aangekondigd die binnen twee jaar zou kunnen plaatsvinden. Ongeveer gelijktijdig kondigde de Club van Rome het einde van de wereld aan.
 • 1980: Zure regen. Luchtvervuiling zou de zuurgraad van regenwater zo hoog maken dat alle bossen binnen een paar jaar verdwijnen.
 • 1990: Global warming. Na de val van het IJzeren Gordijn moesten we ons ergens zorgen over maken, dus verzon men dit.
 • 2000: De multiculturele samenleving is de oplossing voor alle problemen.
 • 2008: Banken kunnen prima functioneren als ze schulden aan elkaar verkopen en 0% rente geven. Ze kunnen ook niet omvallen. Concurrentie is dodelijk voor grote banken, dat moeten we met z’n allen niet willen.
 • 2009: Grenzen zijn nergens nodig voor. Sinterklaasje, kom maar binnen met je slaaf!
  (Waarbij wij nu en Sinterklaas en de slaaf zijn.)
 • 2010: Europa moet alle asielzoekers van waar ook ter wereld opvangen met tenminste 4 sterren accommodatie en een ridderorde.
 • 2012: De AOW is op. Bejaarden zijn rijk, kapitalistisch, egoïstisch en overbodig. Euthanasie is nu flink verruimd. Toeval?

Al die fabeltjes, daar geloofden we ooit rotsvast in. Een aantal roeptoeters (Al Gore, bijvoorbeeld) werden er wereldberoemd en schatrijk mee. Nu wordt u wijs gemaakt dat de AOW op is. Waarom?

Heel simpel. De AOW is een enorme berg geld. Sterker nog: een financiële Mount Everest. Dat geld is “van iedereen”, dus van niemand. Er zijn meer dan genoeg lobbygroepen die dat geld prima kunnen besteden. Als de regering dat zelf niet zou kunnen, wel te verstaan. Dus van alle kanten wordt er gekeken hoe we dat geld kunnen opmaken. Van alle kanten, links (PvdA, D66, CDA), midden (VVD) en rechts (de rest, minus de PVV en 50+), weet men prima redenen te verzinnen waarom er geen geld meer is en dat bejaarden eigenlijk grenzeloze egoïsten zijn. Want sparen voor je oude dag, dat is zo ontzettend ouderwets. Bijna net zo dom als werken voor je geld. Dat doe je toch niet?

Beste mensen, het is aan u. Op 15 maart kunt u laten weten hoe u over de AOW denkt. Als u vindt dat bejaarden kunnen creperen, stem dan vooral op het CDA, D66, de VVD of de PvdA. Als de wereld in elkaar kan zakken, zolang u uw AOW maar krijgt, dan is 50+ de beste keuze. Of u stemt op de PVV, want dat kan natuurlijk ook.

pvv-nieuw

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, PVV. Bookmark de permalink .

36 reacties op De AOW is eigenlijk al afgeschaft

 1. Thoth zegt:

  Jazeker, terwijl als je een EU-parlementariër bent, dan ga op de 62 jaar met pensioen, nadat je van het belastinggeld heeft geleefd, te samen met een extra salaris wanneer jij aanwezig bent wanneer de wetten worden ingevoerd plus een salaris voor je hulp…

  Like

 2. GT zegt:

  Nu weet u hoe dat komt, er vreten er teveel uit de ruif die nog nooit een steentje hebben bij gedragen …….en dat nooit zullen doen kijk om uw heen!
  Het zijn een stelletje rot schoften van het ergste soort, er komt bij ik zou wel eens die rekensom willen zien hoe ze aan die zogenaamde levens verwachting komen, hoe deze berekend is.
  Verder in dit land zijn de burgers weekdieren, kom voor je rechten op de beuk er in en die Rutte op sodemieteren en zijn smoel nooit meer op TV of waar dan ook, geld trouwens voor heel dat afbraak kabinet.

  Like

  • Golden Girl zegt:

   GT, idd veel te veel die op kosten van de gemeenschap mee vreten.
   pas hier die apen die half bevroren waren op een foto, ik het keer op tv gezien, was warm water BRON (haha sorry heer Bron) en die rot apen die lekker in het warme water zaten pesten die andere apen uit het water en die zaten te verkleumen van de kou, waar doet me dit nu beetje aan denken?

   Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Als u vindt dat bejaarden kunnen creperen, stem dan vooral op het CDA, D66, de VVD of de PvdA.

  Bedenk daarbij dan wel dat iedereen, OOK U, uiteindelijk bejaarde wordt, tenzij u voortijdig het loodje legt.
  Gewoon omdat het uw tijd is of omdat er met een of ander handelsaccoord onveilig voedsel de EU wordt binnengelaten en uw lichaam dat helaas niet verdraagt of …
  omdat u toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was omdat nu juist die plaats en tijd waren uitgekozen door een overijverig aanhanger van de religie van vrede en verrijking om een bom te laten ontploffen, eens flink met een, liefst vrachtwagen tussen mensen door te rijden of eens fijn een kogelregen te laten rondgaan.
  Het kan nauurlijk ook nog gewoon zijn omdat u een aanhanger aankeek en hem dat niet beviel zodat het geen bom was waardoor u aan uw voortijdig einde kwam, maar een “simpele” messteek.
  Dat alles spaart dan wel weer AOW uit. AOW waarvoor CDA, D66, de VVD of de PvdA veel betere bestemmingen weten.
  In ieder geval wens ik u veel wijsheid toe voor de komende verkiezingen. Een zalige kerst mag ook al niet meer want kwetsend, dus dat wens ik u nu maar liever niet toe, afgezien dat we eerst nog Sinterklaas, helaas in de grote steden al ZONDER Zwarte Piet te verhapstukken hebben.

  Like

 4. Oet_Grunnen zegt:

  Eens, uit eigen ervaring. Ik ben al jaren geleden begonnen met het plannen van een pre-pensioen, uit eigen zak gefinancierd (ik ben zelfstandige). Na alle verhogingen, en alles wat er nog aankomt, moet ik tot de conclusie komen dat de overheid de meest onbetrouwbare zakenrelatie is, die ik ooit ben tegengekomen. Ik heb geen enkele zekerheid meer, behalve dat ik tot mijn dood mag betalen voor etnische profiteurs.
  Met gesloten grenzen en een kleine overheid is er wel degelijk een rechtvaardige verzorgingsstaat mogelijk en een AOW-leeftijd van 65 jaar. Ik stem dus al vanaf het begin op groep Wilders/ PVV.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Er is één zekerheid: overheden houden zich niet aan hun beloftes als hen dat beter uitkomt.
   Zodra de wind uit een andere hoek waait lijden ze “onder druk van de omstandigheden” aan kwaadaardig geheugenverlies.

   Like

 5. BigLJohn zegt:

  Zolang intelligente mensen zich blijven vastpinnen op de oude politiek, en zolang de MSM media maar blijft voorliegen, zolang zal er nooit iets veranderen. Alleen maar verergeren. Het begrip Nederland Kennisland is dus alleen maar een holle frase, als langzaam maar zeker ons land toch naar de verdoemenis, lees richting de Sharia gaat ! Zelf heb ik nu 3 jaar A.O.W. Wie zegt mij dat er ooit een moment zal komen dat ik helemaal geen A.O.W. meer zal beuren, ook geen pensioengeld. Al is dat maandelijkse pensioengeld maar peanuts !

  Like

 6. Mary zegt:

  De overheid is een ordinaire criminele organisatie.

  Like

 7. Stef zegt:

  Stuur dit artikel vooral aan uw linkse kennissen of familieleden.
  Dan maar even geen vrienden meer maar ze komen wel terug zodra ze wijzer zijn!

  Like

 8. Guardiacivil zegt:

  Wat je je leven lang bij arbeid hebt opgespaard wordt aan het eind van de rit keihard van je geroofd.

  http://www.ninefornews.nl/boeven-bedrijven-banken-en-de-belastingdienst/

  Like

 9. Qvic zegt:

  Het gespaarde geld voor de AOW is van het volk en niet van de overheid/regering. Daar hebben zij niet eens zeggenschap over, door dit nu net als of te doen, pikken ze ons zuur gespaarde geld af.

  Like

 10. Golden Girl zegt:

  ik heb iets gemist, het was toch 67 en nu 3 maanden extra, van 68 jaar heb ik nog niets gehoord
  geef ons op die leeftijd maar een inslaap pilletje zijn ze (de Haagse verraders) gelijk van de ouwetjes af, tegen die tijd is de poen toch al op en ook de AOW, want alles is leeg gevreten door onze nieuwe “Nederlanders”

  Like

 11. williaan zegt:

  de PvdA is geïnfiltreerd door de elite die niets van het socialisme van Drees moest hebben en het volk hebben verraden.

  Like

 12. Oet_Grunnen zegt:

  Mijn voorspelling: binnen 10 jaar is de AOW een soort van bijstandsuitkering en wordt uw pensioen als voorliggende voorziening gekort, voordat u in aanmerking komt. U bent alleen nog maar “rijk” als uw eigen privé pensioen meer bedraagt dan € 1.500 per maand.

  En ja, Qvic. Inderdaad u en ik hebben vanaf onze 18e “gespaard” voor iets wat we nooit terug krijgen. Maar geen nood, onze overheid investeert dit goed. Ik zie het dagelijks: rondhangende asielzoekers met I-phones en merkkleding. Uw geld wordt goed besteed.

  Like

 13. Voor de AOW is er geen pot opgebouwd. De huidige belastingslaven betalen middels premies voor de huidige oudjes en de tekorten (meer dan 25%) worden uit de algemene middelen betaald.

  Like

  • Drs.P. zegt:

   De AOW is per definitie een omslag stelsel, dat betekent dat wat er nu binnenkomt aan premies meteen weer uitgegeven wordt aan de huidige ouderen.
   Dus met de grote groep ouderen die er nu aan zitten te komen wordt er niet genoeg geld opgebracht door de werkenden, vandaar dat men de AOW uitkering gaat rekken en rekken en rekken en rekken.
   De groep die hun hele leven betaald hebben voor hen die nooit betaald hebben krijgen straks steeds minder of misschien wel niets meer.
   Inplaats van de aardgasbaten te besteden aan een fonds voor nationale pensioenen zoals Noorwegen heeft gedaan is alles opgemaakt door de NL/socialisten vanaf den Uil aan allerlei soepsidies en uitkeringen voor de halve zielige wereld!!

   Geliked door 3 people

   • hendrikush zegt:

    Daar staat tegenover dat de eerste generatie AOW’ers vadertje Drees op de blote knieën dankte voor het feit dat ze zonder te sparen zomaar een pensioen kregen.

    Like

 14. Pingback: De AOW is eigenlijk al afgeschaft - Ik zeg NEE tegen EU

 15. Republikein zegt:

  Het sneeuwt bij de Saudi, is wel leuk toch?
  Sneeuwmannen zijn gesignaleerd.
  Wel een mooi stukkie.

  Like

 16. leefbarbaar zegt:

  Zo is het ziekenfonds ook al verdwenen, we betalen nu fors om de elite miljarden winst te laten maken.
  Sociale woningbouw bestaat ook niet meer, een pleurisflatje kost nu minimaal 600 euro en wie niet in de bijstand zit, moet dat bedrag ophoesten.
  Veiligheid is ook afgeschaft, de kans dat je slachtoffer wordt van een ernstig misdrijf is ongeveer 20 procent per jaar.
  Een echte baan is ook bijna verdwenen, niemand meer een vast contract.

  Maar de bezetters komen niet te kort. Tijd voor verandering en tijd voor verbetering van onze situatie.

  Like

 17. Jan zegt:

  Meer puinhopen van cabaret Rutte: Agent krijgt te weinig rijles

  Duizenden agenten missen jaarlijks hun verplichte rijtraining. Door een tekort aan rijdocenten oefenen dienders onvoldoende, terwijl politieauto’s nog altijd vaak bij ongelukken betrokken zijn.

  De politietop wil het aantal rijdocenten uitbreiden. Tot begin oktober hebben agenten dit jaar 2.600 keer een verplichte rijtraining gevolgd, terwijl jaarlijks gemiddeld 10.000 politiemensen de training zouden moeten volgen. In 2015 werden nog 5.600 trainingen afgewerkt, blijkt uit cijfers die deze krant heeft opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

  Forse achterstand
  ,,We hebben een forse achterstand”, erkent Roy Lassche, projectleider rijvaardigheid en rijveiligheid bij de Nationale Politie.

  http://www.ad.nl/binnenland/agent-krijgt-te-weinig-rijles~a0fbe7cc/

  Alles wat de rooien aanraken verkommert en verloedert

  Geliked door 1 persoon

  • Die pliessies moeten niet zeuren, laat ze gewoon even een lesje op een wipkip doen, kunnen ze broem-broem broemen en een voorbeeld aan onze landverdedigers nemen die pang-pang moeten zeggen omdat er geen kogels meer zijn.

   Like

   • Erik zegt:

    Ik moet elke 5 jaar mijn code95 zelf betalen a € 1.100 voor 5 lesdagen, en zelf betalen.
    Dit heb je nodig om je werk als vrachtwagenchaufeur te mogen blijven doen.
    Terwijl we in 2009 moesten voldoen het chaufeursdiploma, hier kon ik nog enig begrip voor hebben veel geleerd op MBO niveau toch ook weer een klap geld gekost en een jaar in werktijd dus een dag minder salaris.
    Ja de plisie mag gewoon doorrijden en de wet overtreden, als ik dat deed zat ik zonder werk en met een boete waar je van dood schrikt!!! Gloeiende gloeiende f*ck shit.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Zo iets?

    Geliked door 1 persoon

 18. Eigenlijk is hier niets van jezelf, je blijft aan alles doorbetalen.

  Like

 19. Erik zegt:

  De roverheid kent geen spijt.
  Het geld is op zegt het ministerie van de waarheid
  Ik ga een brief in mijn schoen leggen
  Zo dat Sint er een wat van kan zeggen
  Zeg Piet is er nog plaats in je zak
  Doe dan eerst Geert Mak
  En Piet waar is je roe
  We zijn dit nepkabinet zo moe
  En voor U weer naar Spanje rijdt
  Zorg dan dat U op de kop van Rutte schijt
  Verder hoef ik niets
  In Maart ga ik PVV stemmen op de fiets.

  Dank U wel Sinterklaas

  Geliked door 1 persoon

 20. je harst zegt:

  Bravo! Een echt PVV verhaal😣

  Like

 21. anders b. zegt:

  1950: Nederland is vol, ten dele overvol. Na 1960 hoorde je er weinig meer over.
  dit vind ik geen fabeltje misschien toen maar nu zeker niet meer

  Like

 22. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 23. geef mij een maand de controle over de media, en iedereen gelooft dat de aarde plat is

  haha

  Like

 24. Jan zegt:

  Pensioen blijkt lager dan beloofd

  Pensioenverzekeraars hebben de deelnemers jarenlang een te hoog pensioen voorgespiegeld. Dat concludeert toezichthouder AFM na een onderzoek bij zeven pensioenverzekeraars.
  ….
  http://www.ad.nl/economie/pensioen-blijkt-lager-dan-beloofd~a7b01235/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s