Cameron: Overwinning van Le Pen zou “zware klap” voor Europa zijn

screenshot_158

(Vertaling: E.J. Bron)

Mocht Marine Le Pen in het voorjaar de Franse presidentsverkiezingen winnen, “dan zou dit duidelijk een zware klap voor het Europese project zijn”, zei Cameron zaterdag op een conferentie in New Delhi.

epoch-times

Hij zou er echter op hopen dat een van de partijen uit het politieke midden in Frankrijk de verkiezingen zou winnen. Bij de presidentsverkiezingen maakt de cheffin van het Front National goede kans om in de twee ronde te komen. Voor de conservatieven zal de voormalige minister-president François Fillon aantreden; de huidige socialistische president François Hollande had donderdag afgezien van zijn kandidatuur voor een tweede ambtsperiode.

Cameron betreurde nogmaals dat zijn landgenoten bij het referendum in juni voor de uittreding van Groot-Brittannië uit de EU stemden. “Ik denk nog steeds dat het voor Groot-Brittannië beter geweest zou zijn om in de EU te blijven”, zei Cameron, die na het Brexit-referendum was afgetreden. Cameron zelf had het initiatief genomen voor het referendum.

De successen van “populistische” en “tamelijk extreme politieke partijen” in Europa zouden niet hetzelfde betekenen als een einde van de globalisering, zei Cameron. Er zou een voortdurende behoefte bestaan aan vrije handel, reizen, technologie en innovatie.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Marine Le Pen, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

27 reacties op Cameron: Overwinning van Le Pen zou “zware klap” voor Europa zijn

  1. Steven zegt:

    Dat “vrije reizen” is in deze context wel erg letterlijk genomen.
    Schijnbaar mag de de halve wereld VRIJ reizen naar Europa…

    Geliked door 1 persoon

  2. Harry zegt:

    Moge die zware klap maar snel komen , dan !
    En veel harder dan verwacht voor het EU-tuig .

    Ik zie het al voor me , al die z.g. kopstukken , Van Rompuy , Barosso , Juncker , Schultz , Van Baalen en dat Belgische fietsenrek met het kapsel van dappere Dodo , allemaal achter de tralies !
    NIKS ONSCHENDBAARHEID !
    Acuut opgeheven en voorgoed opgesloten .
    Of preventief geruimd , want net als een epidemie , blijven ze altijd op de loer liggen .
    Net als Ebola .

    Geliked door 3 people

    • O Heer, geef ze tralies, scherpe..

      Like

    • GT zegt:

      Vele politieke kopstukken zullen moeten vrezen voor hun leven, deze gezien de asiel industrie, de aanslagen, de vele dodelijke slachtoffers, de voortdurende druk van de islam allemaal georkestreerd weet U nog zo,n 8 jaar terug de crisis door deze schoften (Obama met zijn kliek)de voortdurende boycot tegen Rusland dan nu gezien dat de miljarden aan de bomen hangen om de asiel industrie te bekostigen samen met hun linkse aanhang en dan denken dat wij met deze heren mededogen moeten hebben de graaiers,nee INDERDAAD achter de tralies, al zou ik zelf een andere oplossing hebben!

      Geliked door 1 persoon

  3. Mirjam zegt:

    Le Pen mag voor mij winnen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Jade zegt:

    Laten we dus hopen dat Le Pen wint, want die zware klap
    voor Europa kan mij niet hard genoeg zijn.
    Opgedonderd met die ongekozen schooiers.

    Geliked door 1 persoon

  5. Tistochwat zegt:

    [quote] Er zou een voortdurende behoefte bestaan aan vrije handel, reizen, technologie en innovatie. [/quote]

    Nou en? Daarvoor zijn die graaiende, dictatoriale parasieten in Brussel toch totaal niet nodig?
    Integendeel.

    Like

  6. Steven zegt:

    Weet je wat een ZWARE KLAP zou zijn voor de EU? Als al dat SLINKSE TUIG aan de macht zou blijven…dat wordt dan een hele ZWARE KLAP!
    Want dan zit over 3 jaar het hele midden oosten & Africa hier!!

    Like

  7. Roeland zegt:

    Inderdaad Cameron. je hebt helemaal “gelijk”. Na Frankrijk nog een zware klap van de “Hollandse” molen en de EU is gelukkig weg.
    Vive la France avec Marine Le Pen! Leve Nederland met Geert Wilders!

    Like

  8. louis-portugal zegt:

    Cameron snapt het ook nog niet.
    Als Fillon, zeer waarschijnlijk, wint zal de EU nog wat langer bestaan maar kapot gaat die sowieso.
    Ze krijgen dat gedrocht niet overeind gehouden.

    Like

  9. volksrechter zegt:

    Overal lees ik hetzelfde de mensen zijn het spuugzat die politieke correcte collaborateurs van Brussel en de islam, over Europa idem dito dat wil men zo snel mogelijk laten barsten. De Italianen stemmen op morgen 4 december over de grootste grondwetshervorming sinds de Tweede Wereldoorlog, maar eigenlijk stemmen ze tegen de regering van Renzi en Europa, en volgens de peilingen zou het kamp van de nee tegen de grondwetswijziging flink aan het winnen zijn.

    Geliked door 1 persoon

  10. Alex Delarge zegt:

    Laten we hopen dat ze wint en goede oude Franse tradities weer uit de kast haalt.https://youtu.be/xHVo0hJhnK4

    Geliked door 1 persoon

  11. Charles Martel zegt:

    Na Trump en Hofer, Le Pen! En dan Geert.

    Like

  12. Guardiacivil zegt:

    Dat Le Pen met kop en schouder wint en dat ze dan meteen uit de EU stapt, dan zet je Merkel schaakmat.

    Geliked door 1 persoon

  13. Fred zegt:

    Dus de Fransen weten wat ze moeten doen.
    Àllemaal op Marine stemmen.

    Like

  14. kruisridder zegt:

    Zware klap voor de facistische EU-elite, maar een enorme opluchting voor degenen die van deze kliek af willen.

    Like

  15. exmarineman zegt:

    Dat vrije reizen en vrije hande enz enz zoals Cameron dat zegt hadden we ook al als EEG en als BeNeLux…. daar hebben we dus de EU helemaal niet voor nodig. Maar zie hoe arrogant en hypocriet ook die hele EC/EU ook is: de nieuwe Britse premier mag – ondanks dat GBnog steeds lid is van de EU – niet aan het grote banketdiner aanschuiven….. Willen ze GBvia haar daar nu mee straffen of laten voelen “jullie horen er niet meer bij”….. En dan die leugenaar pinokkio in het kwadraat: als de EU en de regeringen niet luisteren naar de bevolking dan valt de EU uit elkaar. Kun je het nog zouter zeggen????? Onze referenda met als uitslagen “NEE” dus géén Grondwet en ook geen Associatieverdrag met Oekraïne werd niet alleen door Balkenende (CDA!) genegeerdwaardoor we tégen onze zin in de EU en Euro zitten, maar Rutte die zo goed naar het volk luistert (sarcastisch bedoelt) negeert ONZE Grondwet en ONS NEE en gaat gewoon het Associaltieverdrag met Oekraïne ondertekenen… En inmiddels en daar is het verdacht stil over gebleven kunnen 45 miljoen Oekraïners nu vrij reizen naar de EU.
    En a.s. maandag komt er een nieuwe richtlijn van de EU/EC die inhoudt dat hatesites en fake nwes sites en de schrijvers en lezers er van als terroristen kunnen worden aangepakt en wordt dus de vrijheid van meningsuiting min of meer afgeschaft in de EU (voorzover die natuurlijk niet-politiek-correct is). Ik mag hopen dat die richtlijn zich zo zal gaan ontwikkelen dat hij zich juist tégen hun zelf gaat werken…….En Cameron is en blijft een labour oftwel een socialist en we zien wat die allemaal hebben aangericht en nog steeds aanrichten in de USA na de verloren verkiezingen. Dus de EC moet zoch nu gaan haasten, want volgend jaar ………De Bilderbergers en de NWO’ers en ook Soros zijn enigszins in paniek want hun hele opzet dreigt verloren te gaan……

    Like

  16. De EU heeft af en toe een zware corrigerende dreun nodig het liefst zo zwaar dat hij uiteen valt. Mooier zou het niet kunnen zijn.

    Like

  17. Bas zegt:

    Liefst één zware dreun !

    Like

  18. Guardiacivil zegt:

    Een gigantische dreun voor de EU en Brussel en een grote opluchting voor de Europese bevolking.

    Like

  19. Guardiacivil zegt:

    Maar het smerige spel gaat door, en de asielstroom mag niet gestopt worden, dus dat wordt een grote burgeroorlog.

    Like

  20. Wij zijn met vele,kom mensen hjet is ons land wij hebben ons kapot gewerkt om nu een trap te krijgen,we zijn dik in de 70 mijn leven voor mijn vaderland maar deze islam troep gaat eruit,dit smerige kabinet weg,en asscher zwarte piet is van ons,dus gewoon bekkie houden,weg met de eu opsluiten deze zakkenvullers,weg met dit verkwistende koningshuis of aanpassen aan het volk,ik heb mijn buik vol van RUTTE deze man????????? hoort in een grestichjt de buitenlanders hebben het 10 keer beter als ons eigen voik,weg met deze elite weg met deze troep LEVE DE PVV

    Like

Plaats een reactie