Hoe Jan Roos de Europese samenwerking van VNL torpedeerde

screenshot_151

(Door: Chris Aalberts)

Voor Nederland (VNL) stapte een paar weken geleden stilletjes uit haar Europese partij ADDE. De reden van dat vertrek? VNL blijkt binnen korte tijd haar Europese vrienden in de gordijnen te hebben gejaagd. Een reconstructie.

Eurosceptische partijen komen de laatste jaren op in allerlei Europese landen of winnen er sterk aan populariteit, zoals de UK Independance Party (UKIP) in het Verenigd Koninkrijk. Niets lijkt logischer dan om de krachten ook op Europees niveau te bundelen en zo subsidie te krijgen voor het promoten van minder EU en meer soevereiniteit voor de lidstaten. Zo ontstond in september 2014 ADDE: de Alliantie voor Directe Democratie in Europa. Sinds december 2014 wordt ADDE door het Europees Parlement erkend als Europese politieke partij.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
follow-the-money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Hoe Jan Roos de Europese samenwerking van VNL torpedeerde

 1. BertG. zegt:

  Heeft ze toch gelijk gekregen.

  Jan Roos wil hoofdrol maar zet zichzelf op zijspoor.
  http://www.dutchfreepress.nl/jan-roos-hoofdrol-op-zijspoor/

  Like

 2. Jan Roos heeft mij ook meermalen geschoffeerd. Bij de herdenkingen van Pim Fortuyn was ik met een mooi en eervol schilderij van Pim. Dan zei Jan Roos; “Wat een geklieder, gepruts en geklungel met verf… wat een waardeloos schilderij”, dat zei ie dan door de microfoon en voor een camera voor het eerste en lege graf van Pim op de begraafplaats in Westerveld waar Pim opgegroeid was. Pim is nu begraven in Italië. Zie mijn laatste schilderij van Pim; https://plus.google.com/105792476709984401449/posts/ULVYKM27q7V

  Like

  • Drs.P. zegt:

   @Jack,
   Mooi schilderij en volgens mij is die Roos ook controlled oppositie.

   Liked by 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Mooi Jack.ik heb bewondering voor je strijdvaardigheid!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Allereerst, @Jack: met dat schilderij is helemaal niets mis: Goed getroffen!
   En ten tweede: Zéi hij dat? In de microfóón?!
   Wat een ontzèttende hufter!
   Ik had begrip voor de ambitie van Jan Roos om de politiekin te gaan, maar zó verpest-ie het voor zichzelf, nog voordat-ie goed en wel begonnen is!
   Tjesus, ik begin te geloven, dat Jantje tóch maar beter bij z’n leest had kunnen blijven! Nou ja, dan ben jij nog getuige van zijn val, met een beetje geluk.

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Jack.

   Kunstenaars mogen pas na hun dood beroemd worden.
   Daar moet je je aan houden Jack, en hoe meer je verguist wordt des te meer figuren als Jan Roos dan aan je zullen verdienen.
   Het is een hard bestaan kunstenaar.

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik hou wel van eerlijke mensen die hun eigen mening ergens over geven.

   Like

 3. Taljaard zegt:

  Wat een zooitje en wat een blamage.
  Dit gaat VNL geen stemmen opleveren.

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bestaat VNL ook alleen maar uit egotrippende lullenmetvingers, dus opheffen die club!!!
  Al die klote egootjes doen het rechtse spectrum compleet de das om.
  Is er nu echt niemand persoonlijk begaan met het landsbelang van dit kleine overvolle landje????
  Man, man, man, wat een ellende, de club van Fortuyn bestond voor het grootste deel uit tering eigenwijze ego lamzakken en nu weer zo’n club. Blijkbaar hebben al die gasten hele zwakke beentjes als het over geld en luxe gaat.
  Wil de echte leider van NL nu maar eens opstaan!!!

  Liked by 2 people

  • Mirjam zegt:

   Fortuyn zelf was oprecht, maar hij had ook beter het vertrouwen alleen in zichzelf kunnen plaatsen en het wantrouwen ten opzichte van iedereen als zelfbescherming kunnen behouden. Op dat punt was hij te goed van vertrouwen. Ik ben en blijf van mening dat het de bedoeling was dat Fortuyn slechts een korte periode in de publieke spotlights stond en ook politiek actief was. Toen hij dood ging, was zijn taak volbracht, zijn karma voltooid.
   Hij heeft in de korte tijd dat hij ‘in the picture’ was, voor een ommekeer in de Nederlandse politiek gezorgd én in de manier waarop het volk de politiek zag en ziet. Hij moest dit veroorzaken, daardoor zijn de zaken die nu gaande zijn, ook aan het rollen gebracht. De ‘revolutie’ die zich nu schijnt te voltrekken, is getriggerd door de verkondigingen en het waarheid spreken van hem. Hij was zijn tijd ver vooruit, maar eigenlijk op de goede tijd, op de goede plaats, wat betreft zijn ‘leer’ aan ons. Wat echter zijn eigen leven betreft had hij beter later geboren kunnen worden.

   Ik weet zeker dat heel links Nederland bang voor hem was, want hij was heel intelligent en ook welbespraakt. Hij wist precies de vinger op de zere plaats te leggen, wat betreft de teloorgang van de regering en hun beleid, maar dat was gevaarlijk voor de betreffende beleidsmakers. Het feit dat hij klakkeloos de islam en zijn volgers ontmantelde en blootstelde, heeft hem uiteindelijk het leven gekost, maar ons de ogen open laten gaan. Dit heeft ons geholpen om het gevaar, dat ons nu bedreigt te kunnen erkennen en ons ertegen te weer te stellen.

   Hij zag en wist het al voordat wij überhaupt in de gaten hadden dat dit op ons af zou komen. Vandaar dat we hem grote dank verschuldigd zijn, dat hij dit voor ons heeft gedaan. En ons respect dat hij zijn leven heeft gegeven voor die waarheid.

   Liked by 1 persoon

 5. Sjaak zegt:

  SABBER-SLECK-SABBER-SLECK !
  RUTTE IN HOOGVORM !

  Like

 6. Mirjam zegt:

  Geen Peil gaat nu ook een partij beginnen. Nu schieten de ‘rechtse’ partijen als paddenstoelen uit de grond voor het ‘staan’ voor de vrijheid van alle burgers. Tenminste dat hopen we.
  Ik ga voor de partij die dit heeft gedaan in goede en in slechte tijden en die zichzelf is trouw gebleven, door niet toe te geven aan de leugen: de PVV.

  Toen alles in de EU nog koek en ei was binnen de EU, hoorde men alleen de PVV kritiek uiten op de leugen en was iedereen TEGEN de PVV. Nu weten ze niet hoe snel ze hun mening moeten veranderen en meeliften op het succes van Geert zijn partij. De aankomende verkiezingen zaaien paniek. Ik vertrouw dit opportunisme niet en de burgers zouden dat ook niet moeten doen. Want zoals de wind waait, waait hun jasje. Ze zijn niet identiek en ook niet uniek. Geert zijn partij zal er nog steeds zijn, als zij allang weer een nieuw jasje dragen en een andere windrichting volgen.

  Liked by 3 people

 7. koddebeier zegt:

  Een blatende onbenul die niet tegen drank kan, dus !!

  Liked by 1 persoon

 8. Roeland zegt:

  Jan Roos is wat mij betreft nu door de mand gevallen. Jammer, want zijn radio programma ” echte Jannen” vond ik altijd waard om voor op te blijven.
  Ik kan me haast niet voor stellen, dat Jan Roos zich zo stom heeft laten gaan. Wellicht komt er nog een verklaring van hem.

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Ik begrijp niet waarom VNL steeds van buitenaf iemand moet aanhalen om de kar te trekken.

  Je moet dan maar weer afwachten hoe die persoon het in de praktijk ‘doet’.

  Jammer, want als er meer partijen anti-EU zijn, dan is dat des te beter. En mensen die niet op Wilders willen stemmen omdat zij hem te ‘extreem’ vinden, kunnen dan op VNL hun stem uitbrengen.

  Ik blijf op de PVV stemmen.

  Liked by 1 persoon

 10. Wachteres zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2016/12/03/vnl-ftm-artikel-chris-aalberts-jan-roos-staat-onzin/

  VNL: ‘FTM-artikel Chris Aalberts over Jan Roos staat vol onzin’
  ‘Artikel staat bol van feitelijke onjuistheden en malle beschuldigingen’

  Reactie VNL

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het gaat er niet om hoe ze over je praten maar dàt ze over je praten.

   En wat Jan Roos betreft.
   Het zal best zo zijn dat hij wat gedronken had.
   En Jan zijn manier van denken en optreden combinerend denk ik ook dat hij die Amerikanen, die Trump natuurlijk als de vernietiger van alles wat maar goed was onder Obama hebben beschreven, méér dan hun vet heeft gegeven… Ook dat geloof ik direct.
   Geen enkele reden voor die linkse nieuwshyena om zo’n artikel over Jan Roos te schrijven.
   E.e.a. amuseert mij… en het valt me op dat er hier zoveel lieden zijn van onbesproken gedrag die Jan dan ook gelijk helemaal laten vallen.
   Nou Jan, met dit soort vrienden heb je geen vijanden meer nodig.
   Hahahahahaha!

   Like

 11. Jan zegt:

  Jan Roos (VNL) reageert op beschuldiging ‘landverrader’ door Joshua Livestro


  http://politiek.tpo.nl/2017/02/08/jan-roos-vnl-reageert-op-beschuldiging-landverrader-joshua-livestro/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s