De helft van alle Zweden negeert de mainstream media en haalt het meeste nieuws van alternatieve sites

screenshot_94

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat een vijfde deel van alle Zweden geen enkel vertrouwen heeft in de mainstream media en de helft van het land haalt zijn nieuws in de eerste plaats via alternatieve mediabronnen.

inselpresse

De resultaten van het onderzoek, waarbij 4000 mensen werden geënquêteerd, is een “duistere leesoefening” voor het Zweedse media-establishment, zoals het tijdschrift voor de nieuws- en marketingindustrie “Resumé” opmerkt.

De onderzoekers van de Economische Universiteit Stockholm en het opinieonderzoeksbureau NEPA zeiden dat het land in toenemende mate gespleten zou zijn als het om nieuwsbronnen gaat.

De helft van de geënquêteerden krijgt zijn informatie vooral uit bronnen anders dan de gevestigde media en de personen uit deze groep “delen via de sociale media op internet ook actief inhoud met anderen”. 21% van alle Zweden zei de mainstream media überhaupt niet meer te geloven.

In lokale mediaberichten wordt gezegd dat de verhouding mannen/vrouwen in beide groepen ongeveer gelijk is, evenals dat het vertrouwen in de gevestigde media bij personen in de leeftijdscategorie van 35 tot 54 jaar het laagst is [ dat zijn dan ook de meest interessante, omdat zij het meest koopkrachtig zijn voor de reclame-industrie].

Het onderzoek markeert het begin van een nieuw onderzoeksproject, dat gefinancierd wordt door de zeven grootste mediaconcerns van Zweden en erop gericht is om beter te begrijpen hoe men nieuwe klanten wint, die zich op dit moment verre houden van de mainstream media.

Peter Wolodarski, de redacteur van het grootste Zweedse dagblad “Dagens Nyheter”, zei over de resultaten van het onderzoek:

“Het toont aan dat er een groep bestaat die zeer luid is in de sociale media en daar de toon bepaalt. En het risico bestaat dat wij de publieke mening gelijkzetten met datgene wat op de sociale media het meest intensief gedeeld wordt.”

Volgens nieuwe, door de regering in november aangekondigde, plannen moeten de huidige subsidies voor de pers – waarvan ook alternatieve media profiteren – vanaf 2018 afgeschat te worden. Deze dienen vervangen te worden door een premiesysteem voor media, waarvan het bestuur zal bestaan uit een “industriecomité” dat bestaat uit personen uit de mainstream media, die dan het recht krijgt om te bepalen wie belastinggeld moet krijgen.

De voormalige media-gevolmachtigde Anette Novak zei hierover:

“De regering zal geen openbaar geld aan media uitgeven die niet de waarden delen die op vrijheid van meningsuiting berusten.”

Het alternatieve mediamagazine “Fria Tider” had hierop als commentaar dat de nieuwe regels “ertoe dienen om de regeringsgetrouwe gevestigde media tegen de concurrentie van de zogenaamde alternatieve media te beschermen”.

Afgelopen maand zei de Zweedse minister van Culturele Zaken, Alice Bah Kuhnke, tegen Facebook dat zij zogenaamd “Fake News” vrijwillig moet censureren of het anders riskeert dat de Zweedse regering “gedwongen maatregelen neemt”.

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.breitbart.com
Door: Virginia Hale

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Weg met ons!", Censuur, Communisme, cultuurrelativisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op De helft van alle Zweden negeert de mainstream media en haalt het meeste nieuws van alternatieve sites

 1. tjonge zegt:

  oftopic; wie een lage bloeddruk heeft kan vanavond kijken naar npo2 om 2105u naar “Wit is ook een kleur” van Sunny Bergman.
  .
  veel plezier !!!

  Like

 2. Stef zegt:

  Het is goed om te lezen wat de vijand schrijft. Dan weten we waar hij te vinden is.
  Maar mijn belangrijkste website is EJ BRON.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Gewoon, Doodgewoon censuur net als in de tijd van Hitler Duitsland !!!!
  Wir sind wieder da !!

  Like

  • tjonge zegt:

   mensen moeten dat achterlijke fb links laten liggen !
   er zijn zat alternatieven voor fb ZONDER CENSUUR.
   laat die idioot zukkelberg aub falliet gaan !

   Like

 4. Een waardeloos stom programma. Waarin blanken zichzelf naar beneden halen.

  Like

 5. Ron zegt:

  Och, er bestaat ook VKontakt. Een mooi Russisch alternatief.
  Dus allemaal facebook dumpen graag.

  Like

 6. De ervaring leert “ons” dat de Europese nationale volkeren tot op het bot verdeeld zijn. Enkele voorbeelden die mijns inziens toch tot de verbeelding van de lezer moet spreken zijn, Brexit-referendum, associatieverdrag Oekraïne referendum en de verschillende verkiezingen in Europa o.a. Oostenrijk, maar wat de meest verbluffende staaltje van verdeeldheid “ons” heeft geleerd dat zijn de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Deze laatste laat zeer duidelijk zien dat de realisten onder het volk vaak denigrerend ‘Tokkies’ genoemd door de linkse elite en randdebielen net zo verdeeld zijn grofweg in twee kampen. Vraag mij wel eens af wanneer wordt het omslagpunt bereikt dat de realisten de overhand krijgen en via democratische verkiezingen de absolute overhand krijgen, waarschijnlijk wanneer Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Hier in Nederland is het sprekende voorbeeld van de regenteske, linkse graaicultuur waar de politici veelal gewone draaideur criminelen zijn verworden, zelfs de VVD’er Van der Steur na 3 fuckup’s nog steeds arrogant de dienst uit maakt op zijn Ministerie in alles-kan land.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Op een kleine zoektocht naar handel en wandel van de leugenpers het volgende gelezen.
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11385:elsevier-probeert-ons-te-bedriegen-met-nepnieuws&catid=9:binnenland&Itemid=22

  Omdat hier ook regelmatig artikelen verschijnen die afkomstig zijn van Elsevier, vandaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s