Britse NGO: “ISIS produceert wapens als een staat”

screenshot_93

(Vertaling: E.J. Bron)

De terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) heeft in Noord-Irak structuren opgebouwd voor de productie van wapens in industriële omvang. Dat blijkt uit een rapport van de NGO “Conflict Armament Research” (CAR), dat donderdag werd gepubliceerd.

duits-zuerst

De basis voor de informatie vormen ongeveer 5000 raketten en granaten uit ISIS-productie, die medewerkers van de groep deskundigen binnen enkele dagen in november op voormalige slagvelden en door het Irakese leger bevrijde gebieden rondom Mosul vonden. Dat zou de conclusie toestaan dat ISIS meerdere tienduizenden projectielen geproduceerd zou hebben, staat er in het rapport. De kenmerken op enkele van de wapens duiden erop dat zij slechts een maand voor hun vondst geproduceerd werden, berichtte de Britse krant “Independent”.

Volgens James Bevan, directeur van CAR, zouden de vondsten de mogelijkheden van ISIS aantonen om in grote omvang wapens te produceren. Daarbij zouden de terroristen kunnen steunen op een stabiele leverantie. Bijna alle materiaal was volgens hem afkomstig uit Turkije. De vondsten bevestigden het vermoeden dat ISIS “ een grootscheeps opgezet netwerk in Turkije onderhoudt en beschikt over een directe lijn met toeleveranciers via Syrië naar Mosul”, staat er in het rapport van CAR.

Bij dezelfde producenten of tussenhandelaars zouden deels in grote hoeveelheden chemische producten zijn ingekocht. De organisatie van de wapenproductie zou met die van een staat te vergelijken zijn, stellen de deskundigen vast.

De over een relatief groot gebied in het oosten van Mosul verspreid liggende werkplaatsen en gieterijen zouden volgens uniforme standaards produceren. Men zou zelfs een programma voor kwaliteitsbewaking hebben bewezen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Irak, ISIS, Islam, Rotzakken, Terrorisme, Turkije. Bookmark de permalink .

6 reacties op Britse NGO: “ISIS produceert wapens als een staat”

 1. Hendrik zegt:

  Platbombarderen die fabriek!

  Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Dus nu bewijzen van de smerige medewerking nazistaat Turkije aan de IS?

  Geliked door 1 persoon

 3. Stef zegt:

  Laten we hopen dat Rusland Turkije plat bombardeert zodat ze ook veilig uit de zwarte zee kunnen komen.

  Like

 4. Turkije handelde toch ook al met Isis met olie. Turkije heeft twee gezichten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s